Frustrirajuće stvari kod Visual Studija 2010

poruka: 39
|
čitano: 7.987
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Visual studio 2010 - WTF???

Pozdrav ljudi!

Znam da ovdje ima vas iz .NET svijeta i pretpostavljam da ste na ovaj ili onaj način isprobali VS 2010. U mojoj firmi smo prešli na VS 2010 istog dana kad je bio dostupan na msdn-u. Početni ushit su brzo zamijenile neke vrlo frustrurajuće stvari.

Pobrojat ću sada samo neke:

1. Prikazivanje popisa data source-a (Shift+Alt+D) traje nevjerojatno dugo - na intel quad procesoru (2.66) sa 8 giga rama i SSD-om traje oko 5-10 minuta. Na i7 stroju sa klasičnim diskom oko 7 minuta (govorim o istom solutionu). Ako dodaš novi data source ili neki obrišeš cijela procedura ponovo kreće.

2. Kod zatvaranja studija nakon 10-ak sekundi obavezno iskoči prozor o tome da je došlo do problema i da se studio mora restartati (i nakon toga je jedino rješenje ubiti ga u task manageru)

3. Iz čista mira, barem jednom dnevno a ponekad i 15-ak puta se pojavi msgbox na kojem piše nešto tipa "Cannot access disposed object". Kad klikneš na ok taj isti msgbox ostaje i ponovo slijedi procedura sa task managerom. Inače, na msgbox-u ponekad ne piše ništa, čak i caption OK gumba bude prazan.

4. Svaka 3-4 učitavanja solutiona isti se jednostavno ne učita dobro pa moramo gasiti studio i ponoviti proceduru.

Ne mogu se sada sjetiti više ničeg tako izrazito iritantnog. Inače, svi imamo originalne win 7 pro, originalne devexpress i ChartFX kontrole. Neki od navedenih problema se dešavaju i na mom osobnom stroju bez devex-a i chartfx-a sa projektima od jedne jedine forme sa jednim gumbom. Jel neki od vas imaju slična iskustva?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

hm. planirao sam prijeći na 2010 ali ako je ovo istina možda ipak da malo pričekam. 2008 je još uvijek dobra.

Checked-out since 1983

0 0 hvala 0
17 godina

Jos ga nisam instalirao... skinuo sam trial i nikako da ga stavim...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina

Koliko ti velik solution?

Kakva je vremenska usporedba sa VS2008

Meni osobno sve ide brže od 2008, međutim nisan pokusava sa nekin velikin solution-ima, većinom mali projekti cirka dva tri data source-a i neki 10k linija koda.

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Visual studio 2010 - WTF???

Ovo je solution od 7 projekata - cca milijun linija koda ukupno (skupa sa designer kodom). Solution se znatno brže učitava ali to je jedino što je brže. Sve ostalo je tiha jeza!

Freak Show Inc.
17 godina
protjeran

Znači riječ je o problemima koji se javljaju sa starim solutionima (što je više-manje problem i kod većine ostalih razvojnih okruženja), no to ne znači da VS općenito ne radi dobro.

17 godina

Pogooglaj malo te probleme... ovako na prvi pogled, ti problemi zvuče preozbiljno da bi bili samo obični bugovi... zvuči kao da se VS kosi s nečim, mozda solution sadrzi nesto napravljeno u VS2008 sto ne "surađuje" dobro s novom verzijom...

Ja koristim VS2010, napravio sam 2 jednostavne web-stranice, od kojih je jedna imala neku elemenentarnu bazu (za 50-ak korisnika) i uglavnom nisam naisao na nikakve probleme...

0 0 hvala 0
17 godina

Neznam kako mozes usporedjivat jednu web stranicu sa solutionom od koliko je covjek reko milijun linija koda...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tracer kaže...

Znači riječ je o problemima koji se javljaju sa starim solutionima (što je više-manje problem i kod većine ostalih razvojnih okruženja), no to ne znači da VS općenito ne radi dobro.

Napisao sam i da mi se slične stvari dešavaju i kod novih, vrlo trivijalnih solutiona

Šime kaže...

Pogooglaj malo te probleme... ovako na prvi pogled, ti problemi zvuče preozbiljno da bi bili samo obični bugovi... zvuči kao da se VS kosi s nečim, mozda solution sadrzi nesto napravljeno u VS2008 sto ne "surađuje" dobro s novom verzijom...

Ja koristim VS2010, napravio sam 2 jednostavne web-stranice, od kojih je jedna imala neku elemenentarnu bazu (za 50-ak korisnika) i uglavnom nisam naisao na nikakve probleme...

Kao što rekoh gore - poptuno novi solutioni na potpuno novim windowsima rade gotovo iste probleme...

Freak Show Inc.
17 godina
protjeran

Onda si ti specifičan slučaj jer svatko koga znam da koristi VS 2010 nema nikakvih problema, a i osobno sam od nule napravio 4 projekta (winforms) u C#-u i sve 5.

17 godina
odjavljen

A ne znam što je posrijedi ali znam da se ovo navedeno događa na 5 računala sa različitim hardverom, čistim win 7 i različitim projektima. Našao sam na netu da se ljudi žale na onaj kretenski msgbox koji se pojavi ali nema za sada nikakvih konkretnih očitovanja od strane MS-a. Primjerice, danas se kolegi događalo slijedeće: iz čista mira skrolanje kroz kod postaje nevjerojatno sporo a VS počne gutati memoriju brzinom od 50-ak MB u sekundi. Kad se popuni do određene mjere (ukupna potrošnja dođe do cca 7 GB od 8 dostupnih) onda mora ubiti VS u task manageru. Meni se događalo da nakon što imam otvorenu neku user kontrolu u design modu otvorim i designer dio klase (designer.cs file) sve se smrzne na par minuta a studio "pojede" oko 2-3 giga memorije. Naravno, poslije toga ga moram "eutanizirati". Svaki dan je nešto od tih pobrojanih stvari posebno izraženo. Ja sam se danas uglavnom bavio memory leakovima i nisam imao problema sa designerom ali imao sam par smrzavanja uz iznimnu potrošnju memorije.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina

E to se zovu problemi na radnom mistu :)

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kažeš da se to događa na 5 različitih kompova kojima su jedino zajednički VS 2010, Win7 i one dodatne kontrole devexpress i ChartFX. Možda zvuči bedasto, ali jeste probali otvoriti te iste problematične projekte u "čistom" VSu, bez dodatnih kontrola? Možda su upravo krive. Vrijedi provjeriti.

EDIT: sad vidio da se to događa i na stroju koji nema dodatne kontrole nego samo čisti VS. Stvarno ne znam što bi onda moglo biti.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 19:08 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Frustrirajuće stvari kod Visual Studija 2010

Ne znam ,imam instaliran VS2010 na drugom kompu i jedina razlika je što je na visti ultimate sp2 i radi odlično a u pitanju su veliki projekti .A uporedo na ovoj mašinici se vrti i 2005 i VS2008 i oba rade dobro .Jedini problem koji sam imao kod VS2008 u početku je sličio tvojim problemima s VS2010, ali zato sam i morao napraviti reinstalaciju i sve je bilo ok nakon toga...možda nešto prilikom instalacije?

Private
17 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Stvarno ne znam što bi onda moglo biti.

Dobrodošao u klub...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Private kaže...

možda nešto prilikom instalacije?

Pa ne znam baš, sve je prošlo kao po loju. A uostalom, na 5 različitih računala?

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan

...huh kad mi se desi "nedaj ti vraga" isti problem  bar ću se pridružiti u rješavanju problema koje si nabrojio,sad bar i to mogu očekivati ali dotad možda MS sam popravi problem stabilnosti hvaljenog alata.

Private
17 godina
neaktivan

Meni radi odlično, no na malim projektima - više hobijima..   imam po 5,6 formi sa sveukupno oko 10k linija koda, možda malo više.. Neodlučan

Pričao sam također prošli tjedan o VS2010 s kolegama iz jedne IT firme koji su ga koristili i imali su samo pohvale, tako da ne znam što je pošlo po zlu kod tebe Friday.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Možda je problem u instalacijskom mediju, tj. DVD-u, ISO fileu, .exe fileu, sto vec imas....

Onda možda da probaš instalirati trial verziju sa Microsoftove stranice...

http://www.microsoft.com/visualstudio/en-us/download

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kod mene sve u redu. Imam ovu trial verziju.

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zato se nikad ne skače odmah na prvu verziju alata nego se pametno sačeka SP1 koji inače uvik ispravi preko 100-tinjak problema i bugova, neće blagodati .NET 4.0 pobjeći a puno je bitnije da je stabilno.

0 0 hvala 0
17 godina

Znaci Windows 7 npr nevaljaju jer nije izasao SP1?

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Eto, milina...

Freak Show Inc.

2 0 hvala 0
17 godina

Moja sućut :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

wow, strašno.

Da si reka windows vista reka bi ti da neće valjat ni sa SP3, pričamo o visual studiju koji je itekako različit proizvod od windowsa, usudija bi se reć čak kompleksniji.

16 godina
odjavljen
vedran984 kaže...

wow, strašno.

Da si reka windows vista reka bi ti da neće valjat ni sa SP3, pričamo o visual studiju koji je itekako različit proizvod od windowsa, usudija bi se reć čak kompleksniji.

wow, strašno.

Vista je najveći korak naprijed nakon Win98->XP tranzicije. Pokrpana sa SPom 2, potpuno je jednaka Sedmici po performansama a obava su brža od XPa na današnjim strojevima. Vista je nastala na osnovi 2003 Servera (ako je Vista loša, onda je i on loš?). Verzija bez SPova je bugovita ali je 3x naprednija i bolja od XPa. A po mom skromnom mišljenu, Windowsi su ipak maalo kompleksniji od VSa Namigiva.

Malo offtopic, al treba ispravit nepravdu.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Ja nisam našao ni jednu od ovih greški na Visual Basicu 2010.Neodlučan

Fućkaj ga!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Pozdrav ljudi!

Znam da ovdje ima vas iz .NET svijeta i pretpostavljam da ste na ovaj ili onaj način isprobali VS 2010. U mojoj firmi smo prešli na VS 2010 istog dana kad je bio dostupan na msdn-u. Početni ushit su brzo zamijenile neke vrlo frustrurajuće stvari.

Pobrojat ću sada samo neke:

1. Prikazivanje popisa data source-a (Shift+Alt+D) traje nevjerojatno dugo - na intel quad procesoru (2.66) sa 8 giga rama i SSD-om traje oko 5-10 minuta. Na i7 stroju sa klasičnim diskom oko 7 minuta (govorim o istom solutionu). Ako dodaš novi data source ili neki obrišeš cijela procedura ponovo kreće.

2. Kod zatvaranja studija nakon 10-ak sekundi obavezno iskoči prozor o tome da je došlo do problema i da se studio mora restartati (i nakon toga je jedino rješenje ubiti ga u task manageru)

3. Iz čista mira, barem jednom dnevno a ponekad i 15-ak puta se pojavi msgbox na kojem piše nešto tipa "Cannot access disposed object". Kad klikneš na ok taj isti msgbox ostaje i ponovo slijedi procedura sa task managerom. Inače, na msgbox-u ponekad ne piše ništa, čak i caption OK gumba bude prazan.

4. Svaka 3-4 učitavanja solutiona isti se jednostavno ne učita dobro pa moramo gasiti studio i ponoviti proceduru.

Ne mogu se sada sjetiti više ničeg tako izrazito iritantnog. Inače, svi imamo originalne win 7 pro, originalne devexpress i ChartFX kontrole. Neki od navedenih problema se dešavaju i na mom osobnom stroju bez devex-a i chartfx-a sa projektima od jedne jedine forme sa jednim gumbom. Jel neki od vas imaju slična iskustva?

Vrlo čudni problemi. Inače, jesi li siguran da se ne radi o problemima s nekim od pluginova (kontrole?) koje koristite?

Meni sve radi puno brže. Doduše, ja nemam ništa pluginova osim R#era. Data sourceovi (za legacy projekt) radili su OK tj. ako misliš na wizard kog kreiranja sourceva ili korištenja istih u kontrolama. Taj msg box nisam nikad vidio.

Nešto gadno ne štima tu, jer se meni takvi problemi ne dešavaju niti na virtualnim mašinama, u kojima VS radi dobro.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan

visual c++ 2010 radi dobro, malo sporije ucitava projekte al ok. Nema cudnih errora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Ovo nikad nisam koristio tako da nemam što reći za ovo :)

Friday kaže...

Bez problema se zatvara nakon 2 sekunde, 10 sekundi, 8 sati ili tjedan dana rada bez gašenja.

Friday kaže...

Nikad se nije dogodilo...

Friday kaže...

Radim na poprilično projekata tijekom dana koje otvaram po nekoliko puta - sve štima.

Dakle, problem je kod tebe i raznih dodataka koje imaš (možda nisu kompatibilni s 2010-om?), ne VS-ja :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice