Dev c++ problem

poruka: 118
|
čitano: 27.038
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dev c++ problem

Izvinjavam se, trazio sam po ovom forumu ali nisam nasao. Poceo sam programirati u c++ i sada kad kompajliram program i pokrenem pise samo "Press any key to continue..." znaci nema programa -.-. Molim vas pomozite.

Evo programa:

#include <cstdlib>

#include <iostream>

using namespace std;

main()

{

int a;

cout << "Upisite broj :";

cin >>a;

cout << "Kvadrat tog broja je : "<<a*a;

cout << endl;

system("PAUSE");

return 0;

}

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dev c++ problem

probaj umjesto

main()

napisat int main(void)

EDIT:

i preporučam ti da pređeš na codeblocks :)

I am awesome.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 21:45 (dj_beni).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dev c++ problem

ne pomaze -.-, opet isto, evo ss

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dev c++ problem

ja sam kod pokrenuo u codeblocksu  i  kod je radio savršeno. možda da probaš reinstall dev cpp-a.

I am awesome.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Dev c++ problem
dj_beni kaže...

ja sam kod pokrenuo u codeblocksu  i  kod je radio savršeno. možda da probaš reinstall dev cpp-a.

ma probao sam, izvini, novi sam u programiranju, a sta je to codeblock?

15 godina
Dev c++ problem

Meni taj tvoj kod savršeno radi! Pogledaj!

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni i u codeblocksu i devcpp-u radi savrseno takav kakav je bez ikakvih modifikacija...

ne znam sto kod tebe nije u redu...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
Dev c++ problem

Cek malo sta si ti odabrao kad si iso new project?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dev c++ problem

to je program sličan dev cpp-u samo što ima neke mogućnosti npr. ne moraš pisat system("pause"), codeblocks ti automatski ispiše press any key to continue i imaš puno pluginova

I am awesome.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dev c++ problem

stvarno, dev ++ mi treba hitno, neznam sta mu je. je li codeblocks moze zamijenjti njeg?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hambrle kaže...

a sta je to codeblock?

CodeBlocks je IDE (integrated development enviroment) kao i DevCpp. Znaci namjena im je ista.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
Skizzy kaže...

windows application , c++ projekt, i spremi kao deafultni jezik

15 godina
Hambrle kaže...

stvarno, dev ++ mi treba hitno, neznam sta mu je. je li codeblocks moze zamijenjti njeg?

Nakon što kompajliraš program probaj ga pokrenuti iz win explorera i cmd-a!

16 godina
neaktivan
Hambrle kaže...

može, dapaće bolji je od deva

I am awesome.
15 godina
neaktivan
dj_beni kaže...
Hambrle kaže...

može, dapaće bolji je od deva

e mozes mi pomoci. sta da uradim kad odem na new project. gdje trebam kliknut (radi se o codeblocksu)

15 godina
neaktivan
Dev c++ problem

Aj probaj console application , c++ projekt, i spremi kao deafultni jezik

3 0 hvala 1
15 godina
Hambrle kaže...
Skizzy kaže...

windows application , c++ projekt, i spremi kao deafultni jezik

Tu trebaš izabrati console application!

15 godina
neaktivan
Skizzy kaže...

hvala radi radi radiiiiiiiiiiii weeee hvala puno!

16 godina
neaktivan

netrebaš na new project samo odi na new>empty file i spremi ga (obavezno ručno dodaj .cpp ekstenziju)

EDIT:

evo zakasnio sam, sad vidim da je problem rješen

I am awesome.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 21:57 (dj_beni).
15 godina
neaktivan
Hambrle kaže...
Skizzy kaže...

hvala radi radi radiiiiiiiiiiii weeee hvala puno!

Ma np uzivaj ;D

15 godina
neaktivan
Dev c++ problem

jel neko zna za sta sluzi "cstdlib" jer na pocetku programa sam stavio #include <cstdlib> pa me interesuje sta je to

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hambrle kaže...

jel neko zna za sta sluzi "cstdlib" jer na pocetku programa sam stavio #include <cstdlib> pa me interesuje sta je to

To je jedna od biblioteka c++a, i ovdje jedino služi da bi system naredba bila prepoznata i izvršena.

Glory Glory Man United !!
16 godina
neaktivan
Dev c++ problem

Ovdje možeš vidjeti standardne C++ biblioteke i koje funkcije sadrže.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Hambrle kaže...

#include je podprocesorska naredba kojom uključuješ biblioteke u program. cstdlib je jedna od standardnih biblioteka c++. Te standarne biblioteke se pišu bez natsavka .h za razliku od ostalih jer su dio imenika sa standardnim bibliotekama c++-a. Imenik uključuješ naredbom using namespace std; Imenik i ovakvo pisanje standardnik biblioteka je uveden zbog toga što se pojavio prevelik broj biblioteka koje su koristile iostream.h,csdlib.h itd. te su se neke naredbe pojavljivale na dva mjesta što je uzrkovalo mnoge probleme i neslaganja.

17 godina
Dev c++ problem

Ne znam za Codeblocks, a Microsoft Visual C++ 2010 Express može puno pomoći početnicima u radu pošto krivo napisan kod odmah označi crvenom linijom (kao speel checker), s druge strane imaš linkove na početnoj stranici koji te vode na objašnjenja kako se aplikacije rade , ima čak i video tutorijala.

Microsoft je ipak Microsoft

Oni imaju video tutorijale, nešto slično kao help za Office paket

http://msdn.microsoft.com/en-us/beginner/bb964629.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 12:46 (Floki).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Floki kaže...

Ne znam za Codeblocks, a Microsoft Visual C++ 2010 Express može puno pomoći početnicima u radu pošto krivo napisan kod odmah označi crvenom linijom (kao speel checker), s druge strane imaš linkove na početnoj stranici koji te vode na objašnjenja kako se aplikacije rade , ima čak i video tutorijala.

nasao sam ja besplatnu web stranicu na hrvatskom jeziku sa detaljnim objasnjenjima oko c++-a i pocinjem ucit preko nje, evo ucio sam dan jedan i vec pomalo shvatam logiku, funkcije i naredbe. da te pitam, koliko zauzima mb/gb taj Microsoft Visual C++ 2010 Express? jer nemam flat a nebih htio da prekoracim limit :) 

unaprijed hvala tebi, kao i captainu i ostalim vjernim forumasima koji su mi pomogli!

17 godina
Hambrle kaže...
Floki kaže...

nasao sam ja besplatnu web stranicu na hrvatskom jeziku sa detaljnim objasnjenjima oko c++-a i pocinjem ucit preko nje, evo ucio sam dan jedan i vec pomalo shvatam logiku, funkcije i naredbe. da te pitam, koliko zauzima mb/gb taj Microsoft Visual C++ 2010 Express? jer nemam flat a nebih htio da prekoracim limit :) 

unaprijed hvala tebi, kao i captainu i ostalim vjernim forumasima koji su mi pomogli!

on sam će ti uzeti 50 mb

međutim tokom instalacije imaš predzahtjeve , tako da prije nego počneš instalirati sa net-a provjeri koiko koja komponenta iznosi prometa, ako štediš, isključi npr istalaciju SQL server, ostale komponente su nužne i možeš u instalacijskom prozoru pročitati koiko moraš skinuti. 100-200 mb, mislim ne više

Što se tiče literature, preporučio bi ti knjigu  C++ Analiza i primjena, doduše ima ovdje linkova na besplatne skripte, ali to je literatura namjenjena studentima, početnik se tu lako izgubi. Ova knjiga definitivno nije početnička literatura, ali početnk sa voljom u njoj se neće izgubiti

btw. da bi učio programirati ne treba ti baš flat, dovoljan je onaj mid paket od 15 giga, ma nećeš ni njega potrošiti pošto će ti nedostajati vremena za filmove i glazbu, šala malaNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 14:16 (Floki).
15 godina
neaktivan
Floki kaže...
Hambrle kaže...
Floki kaže...

on sam će ti uzeti 50 mb

međutim tokom instalacije imaš predzahtjeve , tako da prije nego počneš instalirati sa net-a provjeri koiko koja komponenta iznosi prometa, ako štediš, isključi npr istalaciju SQL server, ostale komponente su nužne i možeš u instalacijskom prozoru pročitati koiko moraš skinuti. 100-200 mb, mislim ne više

Što se tiče literature, preporučio bi ti knjigu  C++ Analiza i primjena, doduše ima ovdje linkova na besplatne skripte, ali to je literatura namjenjena studentima, početnik se tu lako izgubi. Ova knjiga definitivno nije početnička literatura, ali početnk sa voljom u njoj se neće izgubiti

btw. da bi učio programirati ne treba ti baš flat, dovoljan je onaj mid paket od 15 giga, ma nećeš ni njega potrošiti pošto će ti nedostajati vremena za filmove i glazbu, šala malaNamigiva

evo po cemu ja ucim

http://ss-zagreb-550.skole.t-com.hr/C++/index.htm

jesi siguran da ce mi zauzeti 100-200 mb? nece vise? ako nece, onda da skidam jer mi je limit pri kraju pa nebih zelio izletit 80 kn dodatnih za net zbog prekoracenja!

edit: si ti lud ali totalno??????? ukupno sve zauzima 4 gb looool -.-'

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 15:19 (Hambrle).
16 godina
neaktivan

DevCpp ti je sasvim dovoljan... visual studio može svašta, ali jednostavnije je radit u devcppu.

Glory Glory Man United !!
15 godina
neaktivan
Luuka kaže...

DevCpp ti je sasvim dovoljan... visual studio može svašta, ali jednostavnije je radit u devcppu.

ja zelim napraviti aplikaciju neku a ne u cmd-u da mi se ispisuje text, dakle zelim aplikaciju za posao, nesto kao form app :) jel to mogu u devcppu da mi se pojavi prozor i sad ima ono Ime: ________ Prezime:___________ Adresa:____________? I onda da kad se klikne na button print da mi on snimi u pdf i isprinta ?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice