Dali sam developer ili samo dobar googler

poruka: 4
|
čitano: 1.645
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo ovako par dana mi se u glavi motaju misli dali sam stvarno web developer ili samo dobar googler. Bavim se web developmentom već 4,5 godina. Poznajem odlično HTML,CSS,Joomlu,Wordpress. Međutim kad mi zatreba PHP,Jquery i tako nešto slično ja otvaram google i tražim rješenje. 90% takvih situacija znam riješiti uz pomoć google-a. Problem je što PHP,Java Script... i ostale programske jezike slabo znam nešto samostalno napisati. Jesam li jedan od rijetkih takav ili vas ima još takvih. Jel opravdano navoditi u vještine PHP,JavaScript s kojima bez pomoći google-a i prepravljanja gotovog source code-a teško da bi riješio neki problem.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dali sam developer ili samo dobar googler

Rekao bih da svi mi radimo copy/paste (uz modifikacije ako treba) s vremena na vrijeme. Možda sam to samo ja, ali teško da ćeš u glavi imati cijelu hrpetinu tehnologija i napamet sipati reference za kojekakve opskurne API-je koje koristiš svake prijestupne godine.

Ljudi najviše pamte ono što često koriste. Bitno je i znati snaći se kada nešto ne znaš.

What Andy giveth, Bill taketh away.
15 godina
odjavljen

Bio osvrt na codeprojectu nedavno, a postoji i odličan članak sa identičnom temom. Ukoliko znaš napisati FizzBuzz u svakome od jezika koje navodiš da poznaješ, you are good to go. Svi ponekad zavirimo i kopamo po službenoj dokumentaciji, bilo da je to MDN ili php.net. Problem nastaje dok tražiš riješenja arhitekturalne i/ili algoritamske prirode, odnosno zapinješ na pseudokodu. Vjerujem da je važno, kako se to kaže, eh, sharpening skills.

EDIT: Pronašao članak.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 20:36 (alankish).

3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Nisi programer, html/css nije programiranje. CMS-ovi gotovi, gdje većinom premještaš postojeći kod nije programiranje.. Jeste neka vrsta, ali ne može se reći da si programer.. Bolje rečeno da "Izrađuješ web stranice" ili "Web programer2, ali ne tog tipa gdje ti programiraš, nego koristiš sve gotovo i ugrađuješ u postojeće.

Znači radiš 5% od programiranja, znaš 5% logiku od programranja, kako reći da si programer? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 13:36 (dexter2).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice