Aha, sad kuzim, nisam znao ovo za resource.
Pa "svugdje", gdje god se programiraju neke ozbiljnije aplikacije, igre, embedded sistemi, svugdje kazu da je C++ tu glavni.
Gle, zaboravi te sheme "koriste ovo ili ono". Tesko mozemo znati zasto su izabrali koji programski jezik u tom trenutku, a sigurno nisu birali na nacin koji im je ljepsi.
Moras se fokusirati na ono sto te zanima. Ako su to industrijska rjesenja, C++ ti je vjerojatno bolji zbog bolje manipulacije memorijom i vece kontrole nad njom, industrijski uredjaji vecinom nemaju swap diskove i silna cuda virtualne memorije, nesto slicno kao danasnji mobiteli.
No, ono sto moras znati, da danas programer mora biti kompletan. U zivotu ces raditi sa hrpom programskih jezika, ovisno o trenutnoj potrebi.
Fokusiranje na jedan je ok za pocetak, a za ucenje kako funkcionira to sve, bolje kreni sa C#-om. Ili kako bi kasnije znao cijeniti .NET, pocni sa C++om ;-)
Da, najviše što me smeta je to što Visual Studio 2010 nema Intellisense za C++, a ako bi vec krenuo sa C++ onda bi to bio managed C++, detaljnije učenje Win32 API-ja nema smisla, osim da skuzim kako zapravo rade programi (inače sam vec radio sa Win32, proucavao nesto), a MFC mi se opet čini kompliciran jako, a nema nekih kontrola za njega u toolboxu u VS, a sad za Win32 mi se jedino čini da se rabi kad se programiraju 3D engine-i i takve stvari ili se varam!?