C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.151
|
čitano: 704.053
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: C# - Problemi i rješenja

Kao prvo, poruka sluti na to da nisi uradio rebuild, takav error se dobija kad nešto radiš u Viewu i logici i spasiš, a ne napraviš build.

A drugo, napravio si view model sa NewsArticles listom koja je referencirana nigdje.

Moraš napraviti nešto poput reverenciranja na novu listu

vm.NewsArticles = new List<NewsArticle>();

Ili popuniti iz nekog izvora podataka, jer ovo gore samo i nema nekog smisla.

var db = new NewsArticlesContex();

vm.NewsArticles = db.NewsArticlesSet.ToList();

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 16:45 (royalhero).
12 godina
neaktivan

Napravio sam rebuild 24 puta ;)

I dalje nikakva pomoć.

Optimizam je nedostatak iskustva
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 18:37 (ShAdOw_GaBa).
12 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Kao prvo, poruka sluti na to da nisi uradio rebuild, takav error se dobija kad nešto radiš u Viewu i logici i spasiš, a ne napraviš build.

A drugo, napravio si view model sa NewsArticles listom koja je referencirana nigdje.

Moraš napraviti nešto poput reverenciranja na novu listu

Ili popuniti iz nekog izvora podataka, jer ovo gore samo i nema nekog smisla.

var db = new NewsArticlesContex();

vm.NewsArticles = db.NewsArticlesSet.ToList();

Nisam uspio rješiti problem ni sa tvojim rješenjem

13 godina
neaktivan

Kako ne radi? Jesi siguran da si uradio kako sam napisao?

Probaj bind-at u memoriju

var vm = new NewsViewModel();

vm.NewsArticles.Add( new NewsArticle { Name = "Test", Url1 = "Test", Body ="Test", Date = DateTime.Now, Author="Ja"});

return View(vm);

17 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozz, zanima me kako u C#-u napraviti dugmad u raznim oblicima, najviše bi mi pasalo kad bi dugme oblikovala slika koju mu pridružim (da je nemoguće kliknuti na pozadinu slike...)
Google me je doveo do ovog videa: 

To je upravo ono što mi treba ali ovaj lik prodaje dll file koji je potreban za ovo, ima li neki način da se takva dugmad prave besplatno xD

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

U WPFu može, winforms baš i ne.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
11 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Dakle imam jedan problem, u C# winforms sam napravio svoj web browser za igranje jedne igre(Uberstrike) koja je rađena u Unity engine i problem je što kada uđem u full screen neke funkcije ne rade(tab screen, chat(klik enter), izlaženje iz full screen sa Esc i tako dalje). Ima li netko ikakvu ideju zašto to ne radi i kako da se to popravi?

I još nebitan problem uz ovaj, kada napravim 64-bit debugging onda mi se browser nakon nekoliko minuta igranja zamrzne i cjeli komp je onesposobljen, zašto je tako? Testirao na 16Gb rama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 22:54 (Simon_says).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
IRebic kaže...

Pozz, zanima me kako u C#-u napraviti dugmad u raznim oblicima, najviše bi mi pasalo kad bi dugme oblikovala slika koju mu pridružim (da je nemoguće kliknuti na pozadinu slike...)

To je upravo ono što mi treba ali ovaj lik prodaje dll file koji je potreban za ovo, ima li neki način da se takva dugmad prave besplatno xD

Sve to mozes vrlo jednostavno napraviti sa WPF aplikacijom i Blendom. 

17 godina
neaktivan
ShAdOw_GaBa kaže...
IRebic kaže...

Sve to mozes vrlo jednostavno napraviti sa WPF aplikacijom i Blendom. 

Ima li neki tutorial za to? Video? Nešto?

IRebic
11 godina
neaktivan
Simon_says kaže...

Dakle imam jedan problem, u C# winforms sam napravio svoj web browser za igranje jedne igre(Uberstrike) koja je rađena u Unity engine i problem je što kada uđem u full screen neke funkcije ne rade(tab screen, chat(klik enter), izlaženje iz full screen sa Esc i tako dalje). Ima li netko ikakvu ideju zašto to ne radi i kako da se to popravi?

I još nebitan problem uz ovaj, kada napravim 64-bit debugging onda mi se browser nakon nekoliko minuta igranja zamrzne i cjeli komp je onesposobljen, zašto je tako? Testirao na 16Gb rama.

Riješio sam si ovaj problem sa 64-bitnom verzijom, a šta ovo za keys u full screen nitko nema nikakvu ideju? Probao sam sve što sam našao na Googlu i ništa nije pomoglo...

15 godina
neaktivan
Simon_says kaže...
Simon_says kaže...

Riješio sam si ovaj problem sa 64-bitnom verzijom, a šta ovo za keys u full screen nitko nema nikakvu ideju? Probao sam sve što sam našao na Googlu i ništa nije pomoglo...

Web Browser controla u WinFormsima i u Wpf-u korsiti neku verziju Internet Explorerovog web engine. Moguće da ta verzija tog engina ima nekih problema sa unityem. Ako je tako to bi bilo ne rješivo sa tvoje strane, osim ako skineš neku web browser controlu koja koristi neki drugi web engine, pa to upotrijebiš u projektu. Možeš mi molim te reći zašto nebio koristio normalan, gotov browser?

11 godina
neaktivan

Jer mi je na ovom svom browseru puno bolji performance i brže se loada igra i imam 64-bit support pa je fps mnogo veći nego na običnom browseru(probao sam originalne 64-bitne browsere ali se stalno crashaju s nekim razlogom zbog moje Optimus Techonology nVidia grafičke.
Probao sam igrat igru na običnom Internet Exploreru i tamo sve normalno funkcionira u fullscreen, ima još nešto jako zanimljivo u vezi toga, otišao sam u options di mogu assing buttons i tamo u fullscreen igra registira gumb TAB i ENTER, i još ako stavim da mi za tab-screen bude neki drugi gumb onda taj tab screen nekim čudom i radi...

15 godina
neaktivan
Simon_says kaže...

Jer mi je na ovom svom browseru puno bolji performance i brže se loada igra i imam 64-bit support pa je fps mnogo veći nego na običnom browseru(probao sam originalne 64-bitne browsere ali se stalno crashaju s nekim razlogom zbog moje Optimus Techonology nVidia grafičke.
Probao sam igrat igru na običnom Internet Exploreru i tamo sve normalno funkcionira u fullscreen, ima još nešto jako zanimljivo u vezi toga, otišao sam u options di mogu assing buttons i tamo u fullscreen igra registira gumb TAB i ENTER, i još ako stavim da mi za tab-screen bude neki drugi gumb onda taj tab screen nekim čudom i radi...

Ako si probao sam IE a ne Chrome, Firefox, Operu onda obavezno probaj na njima. Ja isto imam Optimus grafičku, i znam da možeš birat s kojom ćeš grafičkom pokrenut neki program- Probaj pokrenuti browser s boljom grafičkom. Zaista mi je čudno da bi bolje radilo na tvom browseru nego ne nečemu kao šta je Chrome. Također, ako jesi probao moderni browser, a ne radi, probaj skinut x64 verziju, jer možda koristiš x86 verziju.

11 godina
neaktivan

Pa u tome je i poanta, na x64 browserima(npr. Mozilla Waterfox) mi se crasha browser KAD radi na jačoj grafički, pod slabom je normalno sve samo što ne mogu koristit to onda za igranje.

Bih li mogao prebacit u svom projectu da nije IE engine nego neki drugi? Moj browser mi nekim čudom ima bolje performanse na igri od ovih ostalih poznatih jer je samo ta igra implementirana i nema onih plugin-container da mu treba neko vrijeme da se upali samo i tako, i još koristim poseban 64-bitni unity engine zajedno sa mojim x64 browserom pa je to znatno veća razlika od običnih browsera di ima na stotine ostalih nepotrebnih stvarčica koje rade.

11 godina
neaktivan
Simon_says kaže...

Bih li mogao prebacit u svom projectu da nije IE engine nego neki drugi? 

Da, postoji nekoliko alternativa ActiveX kontroli a jedna od poznatijih je WebKit.NET, nalazi se na GitHub-u. Također imaš Gecko (engine od Firefox-a), evo ti link.

17 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Kako mogu provjeriti dali neki picturebox sadržava neku sliku koja je u resursima projekta? Uvjet if (pictureBox28.Image == WindowsFormsApplication1.Properties.Resources.zutim) nikad ne bude istinit iako je na tom pictureboxu točno ta slika, što očito znači da ovo nije adekvatan način provjere.

Znači meni treba neaki način da provjerim dali je slika od objekta  "pictureBox28" upravo ova "WindowsFormsApplication1.Properties.Resources.zutim"

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
IRebic kaže...

Kako mogu provjeriti dali neki picturebox sadržava neku sliku koja je u resursima projekta? Uvjet if (pictureBox28.Image == WindowsFormsApplication1.Properties.Resources.zutim) nikad ne bude istinit iako je na tom pictureboxu točno ta slika, što očito znači da ovo nije adekvatan način provjere.

Znači meni treba neaki način da provjerim dali je slika od objekta  "pictureBox28" upravo ova "WindowsFormsApplication1.Properties.Resources.zutim"

Kako ju učitavaš?

Freak Show Inc.
17 godina
C# - Problemi i rješenja

Dobijem sijede na PictureBox<index>, Label<index>, TextBox<index>, pa dajte imenujte objekte normalno.

Strah me i pitati kako varijablama i klasama dajete imena? Aaa, aaa2, x,y z i slicno???

Rvat katolik!

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Dobijem sijede na PictureBox<index>, Label<index>, TextBox<index>, pa dajte imenujte objekte normalno.

Strah me i pitati kako varijablama i klasama dajete imena? Aaa, aaa2, x,y z i slicno???

Hahaha, živac živčani {#}

Za vježbu je OK. Iako, mi u produkciji isto ne koristimo primjerene nazive ako ne koristimo objekte radi nečega. Ako npr trebam textbox samo bindati za nešto i ništa sa njim ne raditi - jebe mi se, nek se zove textbox46.

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
tnakir kaže...

Za vježbu je OK. Iako, mi u produkciji isto ne koristimo primjerene nazive ako ne koristimo objekte radi nečega. Ako npr trebam textbox samo bindati za nešto i ništa sa njim ne raditi - jebe mi se, nek se zove textbox46.

I onda kad negdi u kodu nadjes TextBox48, moras trazit koji je to sad kua? :) Ja volim lijepo nazivati svoje objekte jer mi je kasnije puno lakse pratiti kod i kuziti sta koji element predstavlja. Ako dobro imenujes objekte, smanjis posao na komentarima i slicno :)

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
Friday kaže...
tnakir kaže...

I onda kad negdi u kodu nadjes TextBox48, moras trazit koji je to sad kua? :) Ja volim lijepo nazivati svoje objekte jer mi je kasnije puno lakse pratiti kod i kuziti sta koji element predstavlja. Ako dobro imenujes objekte, smanjis posao na komentarima i slicno :)

Rekao sam ti da ih ostavljam tako nazvane ako ih ne moram koristiti za ništa drugo nego za binding. A na komentarima nikada ne štedim jer mi poečsto kod izgleda "WTF???" i onda zahvaljujući komentaru shvatim zašto je nešto upravo tako.

Freak Show Inc.
17 godina
IRebic kaže...

Može li ovo, nemam sad mogućnost provjere, samo pretpostavljam

pBoxO.Image.Equals(Puzzle.Properties.Resources.slika1)

p.s. nisam ni ja baš maštovit u davanju imena objektima, a ovaj projekt nisam duže vremena otvorio, i stvarno, ne znam što mu dođe taj pBoxO, mada sam ja to napisao, ali zaboravio namjenu, zbilja sam trebao dati neko asocirajuće ime.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 16:15 (Floki).
11 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Imam timer i progress bar, kako da stavim da mi izbaci message box nakon šta se progress bar napuni(ovo na else)? Ovo mi je kod:

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            if (textBox1.Text.Trim().Length == 0)
            {
                MessageBox.Show("Please select a valid directory");
            }
            else
            {
                this.timer1.Start();
                MessageBox.Show("Successfully blablabla");              
                Application.ExitThread();
            }
        }

private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
        {
            this.progressBar1.Increment(1);
        }

Probao sam unutar else stavit još jedan if(progressBar1.Value == 100) {} ali nije uspjelo, nije niti sa progressBar.Maximum

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Simon_says kaže...

Imam timer i progress bar, kako da stavim da mi izbaci message box nakon šta se progress bar napuni(ovo na else)? Ovo mi je kod:

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            if (textBox1.Text.Trim().Length == 0)
            {
                MessageBox.Show("Please select a valid directory");
            }
            else
            {
                this.timer1.Start();
                MessageBox.Show("Successfully blablabla");              
                Application.ExitThread();
            }
        }

{
        }

Probao sam unutar else stavit još jedan if(progressBar1.Value == 100) {} ali nije uspjelo, nije niti sa progressBar.Maximum

{
            If (progressBar1.Value==progressBar1.Maximum)
            {
            //šta god
            }
        } 

Freak Show Inc.
17 godina
C# - Problemi i rješenja

Baš sam i ja probao jedan, timer tick sam stavio na 1000 ms, a max value progress bara na 60, a increment na 1. Dakle, napuni progress bar za 1 minut i pojavi se obavijest u text boxu.

A možemo u text boxu dati obavijest o postotku.

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

namespace ProgressBar
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
            progressBar1.Maximum = 60;
            timer1.Start();
        }

{
            if (progressBar1.Value != 60)
            {
                progressBar1.Increment(1);
                if(progressBar1.Value % 5 == 0)
                textBox1.Text = string.Format("{0:N2}% zavrseno", progressBar1.Value / (double)60 * 100);
            }
            else
            {
                timer1.Stop();
                textBox1.Text = "Kraj";
            }
        }
    }
}

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 20:11 (Floki).

0 0 hvala 1
17 godina
C# - Problemi i rješenja

Ili vezes u progresbaru na event change provjeru jeli value = maximum za slucaj da netko "drugi" mijenja vrijednost value-a.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

imam jedno pitanje koje je više pitanje programiranja nego c#-a, pravim kalkulator i ne mogu nikako napravit da niže nule iza decimalne točke (npr da napiše 0.0001), uzmite u obzir da mi je varijabla broj (double) a ne string

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa unesi podatak kao string a kasnije ga konvertiraj u double.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
17 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

pa unesi podatak kao string a kasnije ga konvertiraj u double.

Ne radi, guta nule kad se pribaci u double, umisto 0.0001 bude 1!!, evo jedan SS

IRebic
14 godina
neaktivan

Onda ne radiš konverziju na dobar način. Nema drugog objašnjenja.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/zh1hkw6k.aspx

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice