C++ problem

poruka: 12
|
čitano: 3.248
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
C++ problem

trazio sam gore u drugim postovima all nisam mogao naci odg,..u c++ ocu da pokrenem igru kad upisem password,..ali nezz kak da ju pokrenem uvjek izbaci neki error,..

eo source

 

#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{   long pass1;
    system("COLOR 4");
    const long pass=951753;
    cout<<"Password?"<<endl;
    cin>>pass1;
    if (pass==pass1) { ;
          cout<<"U know the secret password,Good one"<<endl;
          system("start (C:\\Program Files\\CAPCOM\\DEVILMAYCRY4\\DMC4Launcher.exe)" );
}
    else (pass==pass1) ; {
        cout<<"Acces denied"<<endl;
} ;
    system("PAUSE");
    return EXIT_SUCCESS;
}

 

 

 

ajd ako znate recite mi kak da pokrenem,..i samo u c++ ne u c

 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
C++ problem

imas viska nekih tocka zareza i nekog nepotrebnog usporedivanja ovo bi ti trebalo radit

 

#include <cstdlib>

#include <iostream>

 

using namespace std;

 

int main(int argc, char *argv[])

{   long pass1;

   system("COLOR 4");

   const long pass=951753;

   cout<<"Password?"<<endl;

   cin>>pass1;

   if (pass==pass1) {

      cout<<"U know the secret password,Good one"<<endl;

      system("start (C:\\Program Files\\CAPCOM\\DEVILMAYCRY4\\DMC4Launcher.exe)" );

}

   else cout<<"Acces denied"<<endl;

   system("PAUSE");

   return EXIT_SUCCESS;

}

 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
C++ problem

probo sam tvoj source,..al isto nece da pokrene igru,..pise ˇwindows cannot find (c:\program..... itd,..

kak to da pokrenem to lol

 
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: C++ problem

a ovo?

#include <cstdlib>

#include <iostream>

 

using namespace std;

 

int main(int argc, char *argv[])

{   long pass1;

  system("color 4");

  const long pass=951753;

  cout<<"Password?"<<endl;

  cin>>pass1;

  if (pass==pass1) {

    cout<<"U know the secret password,Good one"<<endl;

    system("C:\\Program Files\\CAPCOM\\DEVILMAYCRY4\\DMC4Launcher.exe" );

}

  else cout<<"Acces denied"<<endl;

  system("PAUSE");

  return EXIT_SUCCESS;

}

9 godina
neaktivan
offline
Re: C++ problem

nece ni to,..nekontam uopce kak da ista tak pokrenem preko c++ ,..lol

 

10 godina
neaktivan
offline
C++ problem
Buildaj project kao .exe i probaj pokrenuti.
The world is your playground.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
C++ problem

A nešto u ovom stilu (nadam se da nije prekomplicirano):

 

#include <iostream>

#include <string>

#include <Windows.h>

 

using namespace std;

 

const string

  program = "C:\\Program Files\\CAPCOM\\DEVILMAYCRY4\\DMC4Launcher.exe",

  lozinka = "951753",

  poruka = "Access denied!!!";

 

int main() {

  HINSTANCE ret;

  string pass;

  cin >> pass;

 

  if(pass == lozinka) {

   ret = ShellExecute(0, "open", &program[0], "", "", SW_SHOWNORMAL);

 

   if(ret == (HINSTANCE)ERROR_FILE_NOT_FOUND) {

    MessageBox(0, "Lozinka je tocna, ali datoteka na toj lokaciji ne postoji!", "Error!", MB_OK | MB_ICONERROR);

   }

  } else {

   MessageBox(0, &poruka[0], "Error!", MB_OK | MB_ICONERROR);

  }

 

  return 0;

}

0100001001101111011010100110000101101110
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: C++ problem
NeroX kaže...

nece ni to,..nekontam uopce kak da ista tak pokrenem preko c++ ,..lol

Kada napišeš "neće ni to". to govori samo da nisi dobio što želiš, ali nam ne govori baš ništa o tome kakav problem imaš. Dakle ako ti pomažemo onda se udostoji napisati lijepo:

 

"Napravio sam to i to, trebalo se dogoditi ono i ono, ali se umjesto toga dogodilo ovo i ovo."

Jer ovako mi možemo samo pogađati u čemu je problem.

 

Meni osobno smrdi na pogrešnu putanju do devil may cry izvršne datoteke.

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 1:02 (rustweaver).
9 godina
neaktivan
offline
Re: C++ problem
Boky kaže...

 

A nešto u ovom stilu (nadam se da nije prekomplicirano):

 

#include <iostream>

#include <string>

#include <Windows.h>

 

using namespace std;

 

const string

  program = "C:\\Program Files\\CAPCOM\\DEVILMAYCRY4\\DMC4Launcher.exe",

  lozinka = "951753",

  poruka = "Access denied!!!";

 

int main() {

  HINSTANCE ret;

  string pass;

  cin >> pass;

 

  if(pass == lozinka) {

   ret = ShellExecute(0, "open", &program[0], "", "", SW_SHOWNORMAL);

 

   if(ret == (HINSTANCE)ERROR_FILE_NOT_FOUND) {

    MessageBox(0, "Lozinka je tocna, ali datoteka na toj lokaciji ne postoji!", "Error!", MB_OK | MB_ICONERROR);

   }

  } else {

   MessageBox(0, &poruka[0], "Error!", MB_OK | MB_ICONERROR);

  }

 

  return 0;

}

 

ma bjez,..nist nekontam lol

9 godina
neaktivan
offline
C++ problem

e ovak,..pitam haxere sa neke facebook stranice,...lik mi je predlozio da umjesto program filesa stavim program~1,..btw eo ga...

 

#include <cstdlib>

#include <iostream>

 

using namespace std;

 

int main(int argc, char *argv[])

{   long pass1;

  system("color 4");

  const long pass=951753;

  cout<<"Password?"<<endl;

  cin>>pass1;

  if (pass==pass1) {

    cout<<"U know the secret password,Good one"<<endl;

    system("start C:\\program~1\\Corneroids\\Corneroids.exe" );

}

  else cout<<"Acces denied"<<endl;

  system("PAUSE");

  return EXIT_SUCCESS;

}

 

 

zasad mi izbacuje error koji sam usliko,..sad kad nema razmaka sad nemoze da nadje cijeli taj zadani put kako god,..prije kad je bio razmak nije naso uopce program files

 

Error Error
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2013 19:59 (NeroX).
 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: C++ problem
NeroX kaže...

e ovak,..pitam haxere sa neke facebook stranice,...lik mi je predlozio da umjesto program filesa stavim program~1,..btw eo ga...

#include <iostream>
#include <string>
#include <cstdlib>

#define _WIN32_WINNT 0x0501
#include <windows.h>

using namespace std;

void error()
{
    LPSTR errormessage;

    FormatMessage(FORMAT_MESSAGE_FROM_SYSTEM | FORMAT_MESSAGE_ALLOCATE_BUFFER,
                  NULL, GetLastError(), 0, (LPSTR)&errormessage, 0, NULL);
    MessageBox(GetConsoleWindow(), errormessage, "Error", MB_OK | MB_ICONERROR);
    LocalFree(errormessage);
}

int main()
{
    string password;
    PROCESS_INFORMATION pi={0};
    STARTUPINFO si={sizeof(STARTUPINFO)};

    cout<<"Enter password: ";
    cin>>password;

    if (password=="12345")
    {
        if (!CreateProcess("c:\\windows\\notepad.exe", NULL, NULL, NULL, FALSE, 0, NULL, NULL, &si, &pi))
        {
            error();
        }
    }
    else
        cout<<"incorrect password"<<endl;

    system("pause");
    return 0;
}

 

Dijelove koje ne razumiješ (pogotovo 'error' funkciju) za sada zanemari, ono što te doista zanima je ovo:

PROCESS_INFORMATION pi={0};
STARTUPINFO si={sizeof(STARTUPINFO)};
CreateProcess("c:\\windows\\notepad.exe", NULL, NULL, NULL, FALSE, 0, NULL, NULL, &si, &pi)

 

Prve dvije linije samo definiraju neke strukture koje su potrebne za CreateProcess, treća linija poziva CreateProcess funkciju.

 

Kao što vidiš većina argumenata CreateProcess funkcije nije nužna. Prvi argument je string koji sadrži naziv izvršne datoteke koju želiš pokrenuti, drugi argument je string koji sadrži komandnu liniju koju želiš izvršiti, ostali argumenti nisu toliko bitni, dok su zadnja dva adrese definiranih STARTUPINFO i PROCESS_INFO struktura.

 

Funkcija 'error' samo ispisuje poruku posljednje greške koju je aplikacija prouzročila, tako da ako CreateProcess ne uspije, error će ti ispisati razlog, pa ćeš znati gdje je zapelo.

 

Ako ti nešto nije jasno, pitaj.

 

NeroX kaže...

e ovak,..pitam haxere sa neke facebook stranice,...lik mi je predlozio da umjesto program filesa stavim program~1,..btw eo ga...

Btw, kratko ime od program files nije "program~1" nego "progra~1". Kratka imena su zapravo legacy DOS imena koja ne mogu biti dulja od 8 znakova za ime i 3 za ekstenziju. To se obično naziva 8.3 formatom.

0xBADC0DE
9 godina
neaktivan
offline
Re: C++ problem
rustweaver kaže...
NeroX kaže...

e ovak,..pitam haxere sa neke facebook stranice,...lik mi je predlozio da umjesto program filesa stavim program~1,..btw eo ga...

Btw, kratko ime od program files nije "program~1" nego "progra~1". Kratka imena su zapravo legacy DOS imena koja ne mogu biti dulja od 8 znakova za ime i 3 za ekstenziju. To se obično naziva 8.3 formatom.

 

hahahaha trebo sam samo da obrisem m sa program~1 i sad radi xDD

ajd thx care

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice