C++ grafika

poruka: 25
|
čitano: 12.671
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
C++ grafika

Pozdrav ljudi, moj prvi post odnosno tema :)

 

Zanimaju me par stvari u vezi programiranja grafike u C++ tako da cu po tockama postavit:

 

1. Imate li preporuku za neku knjigu (obavezno na hrvatskom) koja se bavi programiranje grafike u C++ (primjerice OPEN GL (preko praznika bi to citao i malo istrazivao)).

 

2. Napravio sam za vjezbu iz racunalstva igru RULET  i naravno sad bih ja htio taman temlju grafiku napravit u njoj)...Tako da me zanima jel moguce isprogramirat pristojan rulet koji se okrece pomocu BGI...pretpostavljam ne...

 

3.Dali mogu koristit OPEN GL u console applicationu ili moram bas windows projekt kreirat...

 

4. Imate kakve savijete od kuda da krenem sa tim svime...

 

5. Takoder me zanima koji "graficki jezik" (ne znam kak bi to drugacije nazvao) da koristim primjerice kod simulacije kosog hica...

Primjerice zelim nesto tipa gdje se unesu  varijable, program izracuna podatke i graficki ih prikaze primjerice za ovaj primjer prikaze kao neki graf na kojem  tijelo leti po putanji u kordinatnom sustavu, na x osi je sx-duljina puta, a na y osi visina...

I da jako bitno pitanje dali to mogu u console applicationu, tj. ne znam mozda govorim gluposti pa nakraju ispadne da se sve moze koristiti u njemu...

 

PS. Dosadan sam tolko sa tim console application jer u skoli trebam koristit c.a. a ne windows...I da nadam se da moja pitanja nisu totalno debilna i da vam nije puna kapa vec takvih pitanja :)  Pozdrav i hvala na odgovorima :)

Macika
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika
matijasamobor kaže...

Pozdrav ljudi, moj prvi post odnosno tema :)

 

Zanimaju me par stvari u vezi programiranja grafike u C++ tako da cu po tockama postavit:

 

1. Imate li preporuku za neku knjigu (obavezno na hrvatskom) koja se bavi programiranje grafike u C++ (primjerice OPEN GL (preko praznika bi to citao i malo istrazivao)).

Uff slabo ti je to nesto na domacim jezicima. Neka se netko javi ako zna ali meni ne pada na pamet nista. Ionako mozes u startu odustati od IT-a ako engleski ne znas "k'o vodu pit'".

 

matijasamobor kaže...
2. Napravio sam za vjezbu iz racunalstva igru RULET  i naravno sad bih ja htio taman temlju grafiku napravit u njoj)...Tako da me zanima jel moguce isprogramirat pristojan rulet koji se okrece pomocu BGI...pretpostavljam ne...

Naravno da je moguce, ovisno o tome sto podrazumjevas pod "pristojan rulet". Ali budi spreman na to da ces sve morati pisati od pocetka, ti sigurno nisi napravio nekakav modularan program da samo "upiknes" graficke rutine u njega i eto ti grafike, stovise graficki kod koji ces natipkati ce biti puno veci od ovoga sto tvoja igra trenutno ima.

 

matijasamobor kaže...
3.Dali mogu koristit OPEN GL u console applicationu ili moram bas windows projekt kreirat...

Mozes, samo ce ti se ujedno sa OpenGL prozorom otvarati i konzolni prozor. Potrebno je malo igranja s compilerom da mu naredis da ne otvara konzolni prozor na startupu programa.

 

 

matijasamobor kaže...
4. Imate kakve savijete od kuda da krenem sa tim svime...

2D grafika je uvijek dobar pocetak

 

matijasamobor kaže...
5. Takoder me zanima koji "graficki jezik" (ne znam kak bi to drugacije nazvao) da koristim primjerice kod simulacije kosog hica...

Primjerice zelim nesto tipa gdje se unesu  varijable, program izracuna podatke i graficki ih prikaze primjerice za ovaj primjer prikaze kao neki graf na kojem  tijelo leti po putanji u kordinatnom sustavu, na x osi je sx-duljina puta, a na y osi visina...

Nema grafickog jezika, to je obicna fizika. Vektori, i sila gravitacije.

 

matijasamobor kaže...
I da jako bitno pitanje dali to mogu u console applicationu, tj. ne znam mozda govorim gluposti pa nakraju ispadne da se sve moze koristiti u njemu...

Mozes.

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
12 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika

1.Mah nisam tolko los u engleskom, ali inace sam vise orijentiran za matematiku, elektrotehniku i fiziku...Htio sam na hrvatskom da mi bude lakse citljiva, al se da shvatit iz konteksta...tj. najbolje shvatim kada izvodim to u dev c++ i onda nekako si logicno probam poslozim u glavi, isprobavam neke stvari tako da vidim hoce li funkcionirat tako itd...

 

2.To znam, mislio sam cijeli program isponova napravit. Bilo mi je najbitnije da imam koncept programa i onda pokusat sve to smiksat :)

 

5. Znam da moram svakom vektoru odredit smjer i velicinu, samo ne znam naravno naredbe, a i ne znam kako da mi se graficki prikaze kako leti objekt... (tj. ne znam nista od grafike, pocetnik sam u programiranju totalni)...ovo je program za kosi hitac:

 

#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <iomanip>
#include <cmath>
#include <string>
float brzinax(float a, float b)
{float c;
c=a*cos(b);
return c;
}
float vrijemeto (float v0,float sinA, float g)
{float t;
t=v0*sin(sinA)/g;
return t;
}
float putx (float v0, float t, float cosA)
{float s;
 s=v0*t*cos(cosA);
 return s;
}
float heightmax (float v0, float sinA,float dvag)
{float h;
h=v0*v0*sin (sinA) *sin (sinA)/ dvag;
return h;
}
float vrijemeA (float dvav0,float sinA, float g)
{float t;
t=dvav0*sin(sinA)/g;
return t;
}
float domettijela (float v0, float DVAA, float g)
{float d;
d=v0*v0* sin (DVAA)/g;
return d;
}
float brzinaipsilon (float v0, float A, float g, float t)
{float Vy=v0*sin (A)-g*t;
return Vy;
}
float puty (float v0, float t, float radijan, float g)
{float sy;
sy=v0*t*sin(radijan)-0.5*g*t*t;
return sy;
}
using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{float stupanj, radijan,g,Vx,v0,Sx,vrijemeT,maxheight, vrijeme,DVAA,dvaG,dvav0,domet,Vy,t,Sy;
 long double PI;
 string b;
 g=9.81;
 PI=3.141592653589793;
 cout<<"Dobrodosli u program <<KOSI HITAC>>"<<endl;
 cout<<"Molimo vas unesite kuta izbacaja (stupanj):"<<endl;
 cin>>stupanj;
 radijan=PI*stupanj/180;
 DVAA=2*radijan;
 dvaG=2*g;
 cout<<"Kut iznosi: "<<radijan<<" radijan"<<endl;
 cout<<"Molimo vas unesite pocetnu brzinu tijela (ms-1):"<<endl;
 cin>>v0;
 dvav0=2*v0;
 Vx=brzinax (v0,radijan);
 cout<<"Brzina u smjeru X osi: "<<Vx<<" ms-1"<<endl;
 vrijemeT= vrijemeto (v0,radijan,g);
 cout<<"Vrijeme za koje tijelo postigne najvecu tocku putanje: "<<vrijemeT<<" s"<<endl;
 maxheight= heightmax (v0, radijan, dvaG);
 cout<<"Maksimalna visina koju tijelo postigne:" <<maxheight<<" m"<<endl;
 vrijeme= vrijemeA (dvav0,radijan,g);
 cout<<"Vrijeme leta tijela iznosi: "<<vrijeme<<" s"<<endl;
 domet= domettijela (v0,DVAA,g);
 cout<<"Domet tijela je: "<<domet<<" m"<<endl;
 cout<<"Zelite li izracunati polozaj i brzinu tijela u nekom trenutku t (s)? da/ne"<<endl;
 cin>>b;
 if (b=="da") {
 cout<<"Unesite vrijeme:"<<endl;
 cin>>t;
 if(vrijeme>=t){
 Vy= brzinaipsilon (v0, radijan, g,t);
 cout<<"Vertikalna brzina u trenutku t= "<< t<<"s iznosi: "<<Vy<<" ms-1"<<endl;
 Sy= puty (v0,t,radijan,g);
 cout<<"Vertikalni put koje je tijelo obavilo u trenutku t= "<< t<<"s iznosi "<<Sy<<" m"<<endl;
 Sx=putx (v0,t,radijan);
 cout<<"Prijedeni put u smjeru osi x: "<<Sx<<" m"<<endl;}}
 else if (b!="da"||vrijeme<t)cout<<"Tijelo u tom trenutku nije u pokretu!"<<endl;
    system("PAUSE");
    return EXIT_SUCCESS;
}

 

PS. Znam da sam sigurno imo puno mudrijih poteza u nekim stvarima (if,funkcije (to jos nismo ni ucili))...Mozda ovo katastrofa izgleda, ali ovo je remek dijelo naprema programima koji pisu moje kolege ...

 

 

A neka dobra knjiga na engleskom onda :)

Puno ti hvala! :) sad mi je bar malo jasnije

 

Macika
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 2:46 (matijasamobor).
15 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika

Step 1 - downloadiraj i pocni koristiti astyle... ovo sto si postao je necitljivo

Step 2 - ako zelis biti bolji u necemu, pocni se mjeriti sa boljima od sebe, a ne losijima :-)

 

Sretno.

You're such an inspiration for the ways that I'll never ever choose to be...... Oh so many ways for me to show you how the savior has abandoned you.....
12 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika

Fala, a nemam se s kim mjerit...Jedino mogu ucit od vas s foruma :)

btw. sto je to astyle??? ne nadoh na svemogucem googlu :)

 

Macika
15 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika
matijasamobor kaže...

Fala, a nemam se s kim mjerit...Jedino mogu ucit od vas s foruma :)

btw. sto je to astyle??? ne nadoh na svemogucem googlu :)

 

Imas pun internet ljudi :-)

 

astyle klik!

You're such an inspiration for the ways that I'll never ever choose to be...... Oh so many ways for me to show you how the savior has abandoned you.....
12 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika

I dobro kak se to koristi? Odnosno ne kuzim, to se ugradim u dev c++ ili kak...{#}

Macika
14 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika

To je mali konzolni program koji provuče tvoj kod i fino ga uredno i dosljedno formatira da je čitljiv! Tnx Deus! 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 3:41 (Quiem).
16 godina
protjeran
offline
Re: C++ grafika
matijasamobor kaže...

I dobro kak se to koristi? Odnosno ne kuzim, to se ugradim u dev c++ ili kak...{#}

 Pa pročitaj Help ili ReadMe.

Programko http://programko.bloger.hr
15 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika
matijasamobor kaže...
5. Znam da moram svakom vektoru odredit smjer i velicinu, samo ne znam naravno naredbe, a i ne znam kako da mi se graficki prikaze kako leti objekt... (tj. ne znam nista od grafike, pocetnik sam u programiranju totalni)...ovo je program za kosi hitac:

Pretpostavljam da želiš prikazati grafički kako objekt leti u vremenu kao animaciju.

Za to ti treba jednostavna petlja koja će u svakoj iteraciji povećavati vrijeme za jedan korak, računati poziciju objekta i iscrtavati na ekran.

 

Pseudokod:

 

dok (vrijeme < konačno vrijeme) radi

   izračunaj koordinate objekta u ovisnosti o trenutnom vremenu

   iscrtaj objekt na ekran

   povećaj vrijeme

   odspavaj neko vrijeme

 

Korak iscrtavanja možeš napraviti kako god želiš: 2D, 3D ili samo tekstualni ispis koordinata objekta u konzoli.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 14:07 (Tom69).
14 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika
matijasamobor kaže...

I dobro kak se to koristi? Odnosno ne kuzim, to se ugradim u dev c++ ili kak...{#}

http://astyle.sourceforge.net/astyle.html

 

Sad me deus potakao da istrazim malo AStyle pa sam si slozio ovakav batch file:

astyle.exe -A1 -s4 -C -S -N -L -w -Y -m0 -M -f -U -H -xd -U -y -c -k3 -W3 -z1 %1

 

Kada to izvrtim na tvom programcicu dobijem ovo:

 

#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <iomanip>
#include <cmath>
#include <string>
float brzinax(float a, float b)
{
    float c;
    c=a*cos(b);
    return c;
}
float vrijemeto(float v0,float sinA, float g)
{
    float t;
    t=v0*sin(sinA)/g;
    return t;
}
float putx(float v0, float t, float cosA)
{
    float s;
    s=v0*t*cos(cosA);
    return s;
}
float heightmax(float v0, float sinA,float dvag)
{
    float h;
    h=v0*v0*sin(sinA) *sin(sinA)/ dvag;
    return h;
}
float vrijemeA(float dvav0,float sinA, float g)
{
    float t;
    t=dvav0*sin(sinA)/g;
    return t;
}
float domettijela(float v0, float DVAA, float g)
{
    float d;
    d=v0*v0* sin(DVAA)/g;
    return d;
}
float brzinaipsilon(float v0, float A, float g, float t)
{
    float Vy=v0*sin(A)-g*t;
    return Vy;
}
float puty(float v0, float t, float radijan, float g)
{
    float sy;
    sy=v0*t*sin(radijan)-0.5*g*t*t;
    return sy;
}
using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
    float stupanj, radijan,g,Vx,v0,Sx,vrijemeT,maxheight, vrijeme,DVAA,dvaG,dvav0,domet,Vy,t,Sy;
    long double PI;
    string b;
    g=9.81;
    PI=3.141592653589793;
    cout<<"Dobrodosli u program <<KOSI HITAC>>"<<endl;
    cout<<"Molimo vas unesite kuta izbacaja (stupanj):"<<endl;
    cin>>stupanj;
    radijan=PI*stupanj/180;
    DVAA=2*radijan;
    dvaG=2*g;
    cout<<"Kut iznosi: "<<radijan<<" radijan"<<endl;
    cout<<"Molimo vas unesite pocetnu brzinu tijela (ms-1):"<<endl;
    cin>>v0;
    dvav0=2*v0;
    Vx=brzinax(v0,radijan);
    cout<<"Brzina u smjeru X osi: "<<Vx<<" ms-1"<<endl;
    vrijemeT= vrijemeto(v0,radijan,g);
    cout<<"Vrijeme za koje tijelo postigne najvecu tocku putanje: "<<vrijemeT<<" s"<<endl;
    maxheight= heightmax(v0, radijan, dvaG);
    cout<<"Maksimalna visina koju tijelo postigne:" <<maxheight<<" m"<<endl;
    vrijeme= vrijemeA(dvav0,radijan,g);
    cout<<"Vrijeme leta tijela iznosi: "<<vrijeme<<" s"<<endl;
    domet= domettijela(v0,DVAA,g);
    cout<<"Domet tijela je: "<<domet<<" m"<<endl;
    cout<<"Zelite li izracunati polozaj i brzinu tijela u nekom trenutku t (s)? da/ne"<<endl;
    cin>>b;

    if (b=="da")
    {
        cout<<"Unesite vrijeme:"<<endl;
        cin>>t;

        if (vrijeme>=t)
        {
            Vy= brzinaipsilon(v0, radijan, g,t);
            cout<<"Vertikalna brzina u trenutku t= "<< t<<"s iznosi: "<<Vy<<" ms-1"<<endl;
            Sy= puty(v0,t,radijan,g);
            cout<<"Vertikalni put koje je tijelo obavilo u trenutku t= "<< t<<"s iznosi "<<Sy<<" m"<<endl;
            Sx=putx(v0,t,radijan);
            cout<<"Prijedeni put u smjeru osi x: "<<Sx<<" m"<<endl;
        }
    }
    else if (b!="da"||vrijeme<t)cout<<"Tijelo u tom trenutku nije u pokretu!"<<endl;

    system("PAUSE");
    return EXIT_SUCCESS;
}

 

E sada je kôd puno citljiviji, iako mi jos nedostaju neke opcije da npr. dodaje razmake izmedu funkcija, i da uklanja suvisne razmake izmedu operatora...

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 14:39 (rustweaver).
16 godina
protjeran
offline
C++ grafika

Napisam+o sam glupost pa sam obrisao

Programko http://programko.bloger.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 14:51 (Programko).
 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika
rustweaver kaže...

E sada je kôd puno citljiviji, iako mi jos nedostaju neke opcije da npr. dodaje razmake izmedu funkcija, i da uklanja suvisne razmake izmedu operatora...

 

<code>

Sad vec lici na nesto :-D

Moguce je podesiti razmake izmejdu linija, samo nisam siguran da radi preko command line switcheva.

U home directoriju je moguce strpati config file koji astyle za svaki source type posebno, pa je dovoljno pozvati samo 'astyle <filename>'

You're such an inspiration for the ways that I'll never ever choose to be...... Oh so many ways for me to show you how the savior has abandoned you.....
12 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika

Sta nebi onda bilo bolje for petlju upotrebljavat, ako  treba svaki put vrijeme povecati za jedan korak...pa da odmah napravim

for (vrijeme==0;vrijeme<konacno;vrijeme++) {

graficki dio

i onda valjda ide timer

}

 

I sad kako bi ste vi to u 2 D napravili...??? Kako i pomocu cega? BGI???

Macika
16 godina
protjeran
offline
C++ grafika

Priča se da je Direct2d na Visti i Win7 ci sve popularniji. A i directX i openGL bi mogli poslužiti. Ja sam stara škola pa bi išao kroz GDI ili GDI+.

OK, dosta sarkazma s moje strane. Programiranje za GUI je malo drugačije od programiranja za konzolu. Svaka platforma ima svoje specifičnosti koje češ morati savladati. I tu nečeš moći koristiti 90% funkcija koje koristiš u konzoli. Sada će ti se javiti s preporukama za Win32 API, MFC,VCL ili Qt frameworkom i naravno openGL i DirectX-om, neko će reči ja bi to u C#pu s XNA frameworkom.  Moja preporuka bi bila da za početak pogledaš ovaj tutorial http://www.winprog.org/tutorial/ posebno tutorial timers i animation.

 

EDIT: ovaj algoritam gore nije baš najbolji, vrijeme bi se trebalo računati s nekakvom štopericom ,a ne zbrajati u svakom koraku. I ovakove for petlje nevaljaju zato jer su neučinkovite.

Programko http://programko.bloger.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 19:58 (Programko).
 
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
offline
C++ grafika

Mozes probati i ovo.... http://nehe.gamedev.net/

 

Definitivno najpopularniji OGL tutorial na netu... slijedi polako i s razumijevanjem, i kasnije ces raditi sve sto te volja, i bez vecih problema presaltati se na bilo koji drugi graficki API.

 

You're such an inspiration for the ways that I'll never ever choose to be...... Oh so many ways for me to show you how the savior has abandoned you.....
 
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika
matijasamobor kaže...

Sta nebi onda bilo bolje for petlju upotrebljavat, ako  treba svaki put vrijeme povecati za jedan korak...pa da odmah napravim

for (vrijeme==0;vrijeme<konacno;vrijeme++) {

graficki dio

i onda valjda ide timer

}

 

I sad kako bi ste vi to u 2 D napravili...??? Kako i pomocu cega? BGI???

 

Gledaj kako ti to ide, pseudokod:

 

while (korisnik nije pritisnuo escape)
{
      if (korisnik pritisnuo strijelicu gore)
        y--;

      if (korisnik pritisnuo strijelicu dolje)
        y++;

      if (korisnik pritisnuo strijelicu lijevo)
         x--;

      if (korisnik pritisnuo strijelicu desno)
         x++;

      nacrtaj_lik_na_ekranu(x, y);
}

To se zove glavna petlja programa, i ona omogucava da se program stalno ponavlja dok ga korisnik nekako ne prekine (u ovom slucaju pritiskom na tipku escape).

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 19:59 (rustweaver).
12 godina
neaktivan
offline
C++ grafika

Jooooooj mislim da bi prvo trebo ovu strukturu windowsa naucit, neam blage nis o tome...A ovi samo po tome pucaju -.- Gledam funkcije ono wtf? nikad cuo...Problem mi je najveci sto se ja trenutno moram drzat console zbog skole, jer mislim da mi nebi dao da radim u windowsu programe...

Macika
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika

Ma kako ti ne bi dao? Pa neces to valjda u skoli raditi, radi doma u svom privatnom vremenu. U skoli radis ono sto se uci, a doma sto te god volja, ne?

 

Deus i programko su ti vec stavili linkove na tutorijale za OpenGL i Win32 api-je, pa ti ja jos mogu staviti samo link na ovo:

http://lazyfoo.net/SDL_tutorials/index.php

Tako da si sada dovoljno "pokriven", preostaje ti samo citanje i isprobavanje...

 

P.S.

Najbolje ces uciti (barem ja tako) ako istovremeno isprobavas to sto radis dok citas o tome, citanje suhoparne teorije samo da bi "znao", a bez razumijevanja, te nece daleko odvesti...

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 22:16 (rustweaver).
13 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika
matijasamobor kaže...

5. Znam da moram svakom vektoru odredit smjer i velicinu, samo ne znam naravno naredbe, a i ne znam kako da mi se graficki prikaze kako leti objekt... (tj. ne znam nista od grafike, pocetnik sam u programiranju totalni)...ovo je program za kosi hitac:

 

U ovom slučaju preporučujem knjigu "Naučite programirati uz C++" autora Petra Marendića i moje malenkosti.

 

U knjizi su pokrivene osnove 2D grafike, ima primjer vrlo sličan kosom hicu ("Loptica s gravitacijom"), a ima i uvod u 3D grafiku i vektore (u poglavlju "Perspektivno slikotvorstvo").

 

Još samo da napomenem da učenje programiranja, a pogotovo stvari poput grafike i vektora, može biti dugotrajno, iako to ovisi o predznanju naučnika.

12 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika

Nece mi dopustit ziher, samo sto prvo trebam naucit osnovnu strukturu kod windows aplikacija pa onda grafiku jer je meni ovo totalna apstrakcija sada...Ma znam ni ja nemogu tu teoriju citat, to meni nista ne znaci ako ne napisesem  strukturu i pokusam ju povezat u glavi, tako da neke stvari koje mi nisu jasne provjerim u programu i vidim sta ce mi izbacit :)

 

PS. Kreso ovu knjigu cu pogledat kad budem u Zg-u :)

 

Macika
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 1:35 (matijasamobor).
16 godina
protjeran
offline
Re: C++ grafika

Ako želiš ostati što bliže konzoli, onda možeš koristiti nešto što se zove GLUT. Glut troši OpenGL i ne moraš se zezati s specifičnostioma Windowsa, ima main funkciju kao svaka konzolna aplikacija. Jedino ti preostaje rad s OpenGL apijem, za koji treba neko vrijeme da se naući.

Programko http://programko.bloger.hr
15 godina
neaktivan
offline
C++ grafika

Zapravo, ja mislim da je Rustweaver dao najbolji prijedlog - SDL je nadaleko najbolji graficki API za 2D. Odlican je za pocetnike, a bogme i podosta mocan.. uz par poziva, napravis sto god te volja.

You're such an inspiration for the ways that I'll never ever choose to be...... Oh so many ways for me to show you how the savior has abandoned you.....
 
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
offline
C++ grafika

Pitanje za experte..

Da li mogu uz naredbu outtextxy koristiti nesto tipa delay tako mi na ekranu izbaci slovo po slovo?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: C++ grafika

Pa crtaj slovo po slovo na ekran. Jedno slovo, pauza, drugo slovo, pauza, itd...

Samo, bit će ti zeznuto raditi sa širinom pojedinih znakova, osim ako ne koristiš monospace font, ili te nije briga za estetiku.

0xBADC0DE
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice