Automatski unos lozinke

poruka: 2
|
čitano: 738
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Automatski unos lozinke

Radim skriptu u Perl-u na Unix-u.

Sad mi treba da se skripta pokrene od strane jednog korisnika (recimo neki automatizirani proces u Unix-u koji radi pod root userom), ali da se tjekom izvršavanja skripte promjeni user (npr. "netkodrugi"). Sad ja sam to pokušavao sa "su" komandom, ali ne želi raditi. bar ne radi na taj način na koji ja znam (otvorim filehandle za komandu i pišem u njega)

Koliko sam uspio googlati, to se može preko except.pm modula za perl ili pomoću sudo. Sad ja ne mogu instalirati niti jedno, niti drugo. Možda bi se još i dao except, ali za to onda moram dosta ljudi za rukav vući (jer ja nemam prava). Evo koda koji sam ja uspio utipkati, ali ne šljaka kako bi trebalo. Pa sad ako netko drugi zna neko bolje rješenje (preko shell-a ili nešto sl.) ili zna kako to napraviti u perlu (a bez da se nešto dodatno instalira), bio bih jako zahvalan. Hvala

Dio koda koji bi to trebao raditi :

#!/usr/bin/perl

$username = "username";
$password = "******";
$pid = open(SU, "| su $username");
print SU "$password";
close SU;

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Automatski unos lozinke

Problem sa 'su' je da je to interaktivna komanda, zbog jaceg securitya.

Direktno ti ne znam ti pomoci bez dodatnog installa - postoji mali shell utility koji je namijenjem takvom 'skriptiranju' interaktivnih komandi (ne znam tocno ime).

Indirektno bez instalacije - mozda da malo zongliras sa grupama?

Sorry, znam da nije bas neka pomoc.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice