[Razmjena] Slaganje i donacija potrebitima zaključana tema

poruka: 63
|
čitano: 6.519
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
[Razmjena] Slaganje i donacija potrebitima

Pozdrav i isprike na neaktivnosti zadnjih tjedan dana, ludnica na poslu pred godišnji.

Hvala svima na velikom odzivu, ako se već nismo čuli, javim se u petak nakon posla pa da dogodovimo primopredaju tokom vikenda.

Moram i listu donacija ažurirati jer su u međuvremenu stigne još neke stvari.

9 godina

Uhvatio sam vremena, ažurirao listu i javio se svima kojima nisam do sada.

Hvala na odzivu, i dalje nam fali matičnih ploča uz procesore koje imamo pa ako netko ima da mu stoji negdje, javite.

Bilo bi mi drago da se svi nađemo i uz koju pivicu, slažemo kompove i instaliramo/kombiniramo. Ako netko ima prijedlog gdje bi se to moglo, ja sam za!

15 godina

ako treba.... imam ti za opremit još jednu učionu....

16 godina
Re: [Razmjena] Slaganje i donacija potrebitima
WithSkill kaže...

Ono što trenutno imam je:

1x PC Intel s.478, ima ati grafičku AGP i zalman bakreni hladnjak, 1gb DDR ram pata disk 250gb) -> fali PATA disk da se složi i možda DDR ram da se podeblja memorija

1x Stock hladnjak Intel (lga1055/1051)

1x Stock hladnjak AMD (lga?)

1x Arctic Freezer 13 (intel/amd)

1x AC Alpine 7 hladnjak (lga intel 754/939/AM2)
1x Asus GeForce 8800 GTS 320MB

1x Asus GeForce GTX 260 768MB

1x Asus GT220 1GB

1x HP EliteDisplay E242

1x HP SlimDock

1x Dell Dock (Thunderbolt)

Osim toga planiramo donirati i:

1x Compaq Presario CQ56-103SG (AMD V140 1C/1T, 4GB DDR3, 250GB HDD, Win7)

1x Lenovo Miix 3-1030 (Intel Atom Z3735F 4C/4T, 2GB DDR3, 32GB eMMC + kupljena SD kartica od 64GB, Win10Pro sa Officeom)

Ukoliko ima netko u Osijeku ili široj okolici Osijeka (ja sam u Dardi), slobodno se javite :)
Također, mogu poslati dijelove koje imam ako nekome fali nešto od navedenog..

Lp

Napokon sam skupio vremena da testiram dijelove koje sam imao u podrumu..
Pata disk ima bad sektore tako da ide u elektronički otpad..
Dodajem Asus GT220 (1GB DDR3) grafičku na popis.

Kolega Kosturko1 je rekao dovesti jedan pc, ali tek nakon božića. (late present from santa)

Kolega definho šalje kućište, Jazz tipkovnicu i Razer podlogu

Kontaktirani kolege omeyer i sudy_freak za komponente, upitno da li će slati za OS.

Laptopi su složeni do kraja i spremni za nove korisnike :)
Hvala kolegi Udes na laptop RAMu! (jedan keks se crveni na memtestu tako da isto ide u elektronički)

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2024 18:22 (WithSkill).
15 godina

Ako netko ima viska jednu plocicu od 2 gb ddr2 667 mhz rama za laptop, imam ja jedan acer aspire iz 2009 godine za pokloniti. Trenutno w7 na njemu. Trenutno ima 2 gb rama, trebala bi jos ta jedna plocica da se moze w11 instalirati na njega. 

Ispravan, za office i surfanje dobar..cak je i diablo 2/ titan quest upogonio svojevremeno. 

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
16 godina
lollik91 kaže...

Ako netko ima viska jednu plocicu od 2 gb ddr2 667 mhz rama za laptop, imam ja jedan acer aspire iz 2009 godine za pokloniti. Trenutno w7 na njemu. Trenutno ima 2 gb rama, trebala bi jos ta jedna plocica da se moze w11 instalirati na njega. 

Ispravan, za office i surfanje dobar..cak je i diablo 2/ titan quest upogonio svojevremeno. 

Evo kolega ima jedan keks od 1gb..
Ja sam se javio za core2duo i mobo pa ćemo vidjeti (napisao sam i za tebe)

https://forum.bug.hr/forum/topic/prodaja-komponente/prodaja-poklanjam-stare-komponente/303180.aspx

15 godina

1 gb nije dovoljna za instalaciju w11, ali je bolje nego da ostane na 2 gb rama. Kako stvari stoje stavit cu w10 na njega. Tokom slj tjedna ide u bubanj za darivanje ako ga kolega udes želi..ako ne, otvorit cu temu u prodaji i to je to.

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
9 godina

Hvala svima na donacijama. Danas u 15h se nalazimo nas 4 za sada i slažemo što se da složiti od kompova. Ako se netko želi pridružiti na istoku Zagreba (Iver), samo šibnite poruku pa vam javim adresu. Pripremio sam za pojest i popit pa se malo družimo i napravimo nešto posla.

Po popisu se čini da če nam faliti diskova, ako imate bilo što viška, javite, ako ne, kupit cu ( javite ako negdje ima dobra ponuda ). Ako sve bude radilo, fali nam 4 diska.

Frendovi su donirali fine strojeve sa GTX 960 i GTX 770 koje bez pola frke vrte LOL i slične igrice pa će biti i toga. 

Hvala svima na donacijama al sad ću lagano zaustaviti donacije dok ovo ne složimo i vidimo suma sumarum gdje smo i što.

Sutra idem obići par crkvi da pitam svećenike znaju li za neku obitelj kojoj bi ovako nešto dobro došlo a vi ako znate nekoga, još bi mi bilo draže da javite pa odemo skupa i uljepšamo nekome ove blagdane.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2024 13:20 (Udes).
9 godina

Složili smo dva kompa:

1. I5-4460/GTX 770 OC / 8GB DDR3 (imamo još DDR3 2x 8 + 1x 8 al matična nema slotova)/ SATA SSD 256GB

2. AMD Athlon II x3 440/ Radeon 7790 / 4x2 GB /  kupit ću SSD

za dovršit još tri konfe fali nam 4xSSD (3 + 1 za gornju konfu koju planiram sutra kupiti) i :

matična socket 1150 (Išlo bi uz I5- 4670k i 8/16GB DDR3 - ovisno koliko slotova bude matična)

matična socket 1200 (Išlo bi uz G6400 i 8/16GB DDR4 - ovisno koliko slotova bude matična)

matična socket AM4 (Išlo bi uz Ryzen 1200 i 8/16GB DDR4 - ovisno koliko slotova bude matična)

11 godina

svaka čast! da sam barem prije vidio, evo sad mi naišlo na "most recent"...podavao sam frendovima/kolegama hrpu stvari (manjih/"nebitnih")

pogledam ako mi je još nešto pod krevetom...al doslovno mi tamo spremište...čak mi se čini da imam neki ssd M2 il nešto tamo

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
12 godina

Javi mi se imam par stvari(am4 maticna,rami...) lijep pozdrav.

11 godina
Udes kaže...

Složili smo dva kompa:

1. I5-4460/GTX 770 OC / 8GB DDR3 (imamo još DDR3 2x 8 + 1x 8 al matična nema slotova)/ SATA SSD 256GB

2. AMD Athlon II x3 440/ Radeon 7790 / 4x2 GB /  kupit ću SSD

za dovršit još tri konfe fali nam 4xSSD (3 + 1 za gornju konfu koju planiram sutra kupiti) i :

matična socket 1150 (Išlo bi uz I5- 4670k i 8/16GB DDR3 - ovisno koliko slotova bude matična)

matična socket 1200 (Išlo bi uz G6400 i 8/16GB DDR4 - ovisno koliko slotova bude matična)

matična socket AM4 (Išlo bi uz Ryzen 1200 i 8/16GB DDR4 - ovisno koliko slotova bude matična)

pozdrav,

našao sam SSD M2 Transcend 128GB
nije u ispravnoj kutiji, ali predam kako jest....99% sam da radi, nemam gdje provjerit trenutno. Vjerojatno nije u kompu, NAS-u, laptopu radi "premalog" kapaciteta

gdje? kako? kad?

15 godina

Ako ti nije prekasno... tj. ako niste razmišljali gdje ce te sa kompovima... iskrene preporuke za SOS dječje selo Lekenik. Bio sam tamo neki dan furali poklone iz DVD-a i stvarno sam se ugodno iznenadio kako je to tamo posloženo. Prave male obitelji  koje je zbilja bilo prekrasno vidjeti. Imaš na njihovom webu info. 

Infarkt... ma kakav god da je... od srca je.
4 godine
protjeran

ako zatreba intel stock lga1700 cooler javi

9 godina

Kupio sam za 51€ 3x 256GB SSD SATA i njih ugradio, instalirao i pripremio.

MasterG  - Bilo ih je sada za BF po 2,20€ - uzeo sam 5 komada i za sada dva uspio iskoristiti. Starije matične nemaju m.2 utore.

sbcreation -Pričao sam sa djelatnicom i oni imaju bolje kompove od ovoga što smi mi složili :D

Petar hw - nemamo takvih CPUova tako da ne treba za sada, hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 9:18 (Udes).
11 godina

svaka čast....sljedeće godine, odnosno nadam se i ranije (da ne čekamo Božić)...javi se tj otvori temu, osobno sam spreman uplatiti nešto direktno...podržavam ovakve akcije!

9 godina

Ima li netko tipkovnica i miševa? trebalo bi još 3 para ako netko ima da mu stoje. Mogu danas doci po to u krugu zagreba i okolice.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 9:21 (Udes).
12 godina
Udes kaže...

Ima li netko tipkovnica i miševa? trebalo bi još 3 para ako netko ima da mu stoje. Mogu danas doci po to u krugu zagreba i okolice.

bok, imam ti ja Roccat Horde (membranska, plavo osvjetljenje, kutija) ako imaš koga za pokupit (Srednjaci, Zg-Zapad)

možda imam i neki stariji Logitech jeftinjak na polici (bez kutije)

imam i neku am3 matičnu u kutiji, ne znam da li radi - ak se nekome da zezat s time, dam i to

15 godina

kupim ti ja ako treba i ako si u zg.

javi se u dm. 

Infarkt... ma kakav god da je... od srca je.
9 godina

Hvala ali sigurno ne treba kupovati jer ima onih generičkih miševa i tipkovnica što stoje.

9 godina

Pozdrav,

Složio sam što se složiti da i ostalo je nešto dijelova. Razočanan u ljudski rod, ne planiram ovo ponavljati.

Ako netko želi da mu vratim stvari, samo mi javite na PM da dogovorimo detalje.

Planiram se riješiti svega što je ostalo jer nemam prostora imati skladište doma.

9 godina

Javio se kolega sa foruma da je ostao bez posla i da bi mu dobro došle neke komponente koje su ostale.

Ako nemate ništa protiv, šaljem kolegi (neću ga imenovati, ako hoće neka se sam javi). Ako hoćete da Vam vratim što ste donirali a da je ostalo (vidi popis  na prvoj stranici, samo javite).

15 godina
Udes kaže...

Razočanan u ljudski rod, ne planiram ovo ponavljati.

kako to....

što nisu ljudi dobri i zahvalni...........

btw....  ako te opet uvati groznica....javi.... ima u mene još kompleta......

9 godina

Hvala, ono što si složio za OŠ Sv. nedjelja im puno znači. Javio se još ravnatelj naknadno da se zahvali.

A što se tiče razočarenja, ove kompove što sam nosio, svačega sam se nagledao gdje ljudi na štetu svoje djece, financijski uništavaju obitelji. Ljenčine koje nisu radile "dana" u životu se žale na financijeko uzdržavanje obitelji da bi se kroz razgovor se pohvalili kako nisu morali raditi kao ostali "glupani" i kako su uživali čitav život. Tako se živi a na izlasku iz kuće koja je u raspadu, krova gdje se vidi crijep iz nutra i kreveti iz 1900 na kojima spavaju, kako su od dječijeg i socijale kupili Kawasaki 1000 kubika i kako ga zovu "Dedasaki"... I slične priče...

13 godina

Mali offtopic ali vezan za situaciju:

1. Kako sam obilazio zgrade u Sisku i Petrinji nakon potresa kao "statičar" sam razvio visoku razinu empatije za ljude tamo. Išao sam starom ali potpuno funkcionalnom Astrom karavan iz 96' - auto kojim je otac došao po mene u Moskvu iz Karlovca iste godine i otad je u obitelji održavan. 

Oglasio sam ga nakon tih pregleda za smiješne novce i čekao nekog da se javi tko ne želi auto samo zbog katalizatora. Javio se stariji gospodin iz Petrinje kojem je auto uništen u potresu pa sam svog Opela dostavio njemu doma i odlučio pokloniti. Trebao mu je za prijenos drva i građevinskog materijala za što je taj auto super. Ispunili ugovor i kao on će ga poć prebacit na sebe kad mu žena dođe s posla jer je njemu istekla osobna pa će na nju. 

Lik to nije napravio, gnjusni alkoholičar je, stiglo mi je 5 kazni u mjesec dana i slupao ga je pijan te tako ostavio. Sve to smo trebali sređivati stari na kojeg je taj auto još od kupovine i ja.

Znam, sam sam si kriv, ali lekcija je naučena.

2. Prodao sam komp na njuškalu debelo ispod cijene jer mi se javila gospođa sa iznimno tužnom pričom. Da ne razvlačim, dostavio joj u njen stan, pospojio, poskidao sve za sina što je htio da bi me zvala za 10 dana da sam ju prevario da se kompjuter ne pali. Ja došao i imao što vidjeti: Po matičnoj uz konektore tragovi guste tekućine, a valjda kako su išli čistit su raspojebali 24pinski konektor snagom 10 brobenih ovnova. Asti Boga kakve svađe da im ne planiram ništa pomagati i da sam ih okrivio. Otišao, blokirao broj, zbogom.

Volontirao sam za života pun k, ali dosta mi je. Prema mojoj statistici više je ljudi koji dobiju pomoć iznimno nezahvalno, sebično i netaktično. Pozivi u ponoć, emocionalne pijavice, iznuđivanje, daj još itd. Kad sam bio klinac mama je "gladnoj" ciganki s djetetom kupila kruh, mlijeko i čokoladu. Iste proizvode je dobila u glavu jer to nije keš. 

Meni dosta, više ne trošim energiju i psihu na taj način. Žao mi je normalnih ljudi kojima takvi nitkovi oduzmu bilokakvu potporu

6 godina
Udes kaže...

Hvala, ono što si složio za OŠ Sv. nedjelja im puno znači. Javio se još ravnatelj naknadno da se zahvali.

Isto je teški jad ako treba osnovnoj školi stari PC..

Svojedobno sam radio u lokalnoj samoupravi i mogu iz prve ruke posvjedočiti kako se pale novci na razne preplaćene nabave i poslove a nikog nije briga.  Opremiti učionicu sa novim  PC-evima je manje od  kikirikija prema tome.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2025 12:04 (BugLove).
14 godina
maks0806 kaže...

1. Kako sam obilazio zgrade u Sisku i Petrinji nakon potresa kao "statičar" sam razvio visoku razinu empatije za ljude tamo. Išao sam starom ali potpuno funkcionalnom Astrom karavan iz 96' - auto kojim je otac došao po mene u Moskvu iz Karlovca iste godine i otad je u obitelji održavan. 

Oglasio sam ga nakon tih pregleda za smiješne novce i čekao nekog da se javi tko ne želi auto samo zbog katalizatora. Javio se stariji gospodin iz Petrinje kojem je auto uništen u potresu pa sam svog Opela dostavio njemu doma i odlučio pokloniti. Trebao mu je za prijenos drva i građevinskog materijala za što je taj auto super. Ispunili ugovor i kao on će ga poć prebacit na sebe kad mu žena dođe s posla jer je njemu istekla osobna pa će na nju. 

Lik to nije napravio, gnjusni alkoholičar je, stiglo mi je 5 kazni u mjesec dana i slupao ga je pijan te tako ostavio. Sve to smo trebali sređivati stari na kojeg je taj auto još od kupovine i ja.

2. Prodao sam komp na njuškalu debelo ispod cijene jer mi se javila gospođa sa iznimno tužnom pričom. Da ne razvlačim, dostavio joj u njen stan, pospojio, poskidao sve za sina što je htio da bi me zvala za 10 dana da sam ju prevario da se kompjuter ne pali. Ja došao i imao što vidjeti: Po matičnoj uz konektore tragovi guste tekućine, a valjda kako su išli čistit su raspojebali 24pinski konektor snagom 10 brobenih ovnova. Asti Boga kakve svađe da im ne planiram ništa pomagati i da sam ih okrivio. Otišao, blokirao broj, zbogom.

Volontirao sam za života pun k, ali dosta mi je. Prema mojoj statistici više je ljudi koji dobiju pomoć iznimno nezahvalno, sebično i netaktično. Pozivi u ponoć, emocionalne pijavice, iznuđivanje, daj još itd. Kad sam bio klinac mama je "gladnoj" ciganki s djetetom kupila kruh, mlijeko i čokoladu. Iste proizvode je dobila u glavu jer to nije keš. 

Meni dosta, više ne trošim energiju i psihu na taj način. Žao mi je normalnih ljudi kojima takvi nitkovi oduzmu bilokakvu potporu

tuzne price...

uvjeren sam da bas zbog takvih ljudi kao iz tvojih prica, jako puno ljudi je skepticno oko pomaganja drugima. cak i sam dosta pazim kad i kome sta poklanjam, pomazem itd.

cura i ja svake godine 1-2x preko neke udruge kupimo nekoj djeci nesto za bozic ili rodendane. oni objave popis djece i njihove zelje. mislim to su sitnice kao: zelim pidjamu spiderman i axe dezic. neka tri deckica su htjeli komplet trenirke s majicom. razlicita godista. otisli u trgovinu, kupili i poslali toj udruzi. 
jedne godine smo nekim umirovljenicima isto kupili nesto. 

jednom zena ispred spara prosi i ja kazem da nemam novaca. ona meni da joj ne trebaju novci moze i hrana da djeca nisu gladna. aj reko moze. usput u sparu u manju vrecicu natrpao hrenovke, paštete i paket peciva i dao joj. bilo je par eura. ak me zajebala nek ide njoj na dusu.

kad je bio potres u petrinji i sam sam isao i obilazio okolna sela. nekom covjeku smo vozili krevet i madrac da moze spavat u garazi jer ga je strah spavat s djecom u kuci. kuca nema niti jednu crticu. nova kuca. top izgleda. nego njih je strah...

najbolje je kad se samo preko provjerenih informacija pomaze osobama kojima  to stvarno treba.

al dobro dosta sam offtopic.

hardwarea bas nesto i nemam. al ak treba nekome pomoc nesto slagat, dostavit, pokupit na podrucju gorice ili siska nudim svoje ruke za to :D

15 godina

iz sličnih razloga ja pc-e sad dajem samo uzmi i nosi princip....

inače pokloniš nekome pc..... pa te zove da mu ne radi ovo, da mu nije instalirano ovo i upletem se bez potrebe.....

ako nekome trebaju pc-i može doć kod mene i uzet... pozdrav i hvala.....

9 godina

Napisao sam poduži post mišljenja i dodatnih iskustava u prošlom mjesecu pa sam ga odlučio obrisati i ne pisati više o tome jer što više razmišljam o tome, to sam ljući i razočaran u ljudski rod.

Hvala svima koji su sudjelovali i još jednom podsjećam, javite ako vam treba vratit stvari ili bi nekome dobro došla stvar sa popisa što je ostalo. Samo platite dostavu ili dođite po to, ja ne planiram držati skladište doma.

Par stvari je već rezervirano za kolege.

13 godina
zeryx kaže...
maks0806 kaže...

tuzne price...

uvjeren sam da bas zbog takvih ljudi kao iz tvojih prica, jako puno ljudi je skepticno oko pomaganja drugima. cak i sam dosta pazim kad i kome sta poklanjam, pomazem itd.

cura i ja svake godine 1-2x preko neke udruge kupimo nekoj djeci nesto za bozic ili rodendane. oni objave popis djece i njihove zelje. mislim to su sitnice kao: zelim pidjamu spiderman i axe dezic. neka tri deckica su htjeli komplet trenirke s majicom. razlicita godista. otisli u trgovinu, kupili i poslali toj udruzi. 
jedne godine smo nekim umirovljenicima isto kupili nesto. 

jednom zena ispred spara prosi i ja kazem da nemam novaca. ona meni da joj ne trebaju novci moze i hrana da djeca nisu gladna. aj reko moze. usput u sparu u manju vrecicu natrpao hrenovke, paštete i paket peciva i dao joj. bilo je par eura. ak me zajebala nek ide njoj na dusu.

kad je bio potres u petrinji i sam sam isao i obilazio okolna sela. nekom covjeku smo vozili krevet i madrac da moze spavat u garazi jer ga je strah spavat s djecom u kuci. kuca nema niti jednu crticu. nova kuca. top izgleda. nego njih je strah...

najbolje je kad se samo preko provjerenih informacija pomaze osobama kojima  to stvarno treba.

al dobro dosta sam offtopic.

hardwarea bas nesto i nemam. al ak treba nekome pomoc nesto slagat, dostavit, pokupit na podrucju gorice ili siska nudim svoje ruke za to :D

Nakon istog potresa - pregledavamo zgrade do 15h (pada mrak) i onda pomažemo distribuirati stvari, tražiti ljude po okolnim selima, prikupljati namirnice odjeću itd.

Dolaze odurne ništarije iz luksuznih kuća u bundama od nerca sa vlastitom košaricom i po hangaru gdje prikupljamo kopaju. Always ulošci i Barilla tjestenina su mi ostale u sjećanju. Kako odgrću Sbudget tjesteninu i traže skuplje stvari. Nezamislivo, ali svojim očima vidjeh

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice