Vodeno hlađenje za cpu

poruka: 61
|
čitano: 12.951
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje za cpu

s time da EK waterblocks i nije neki brand. ako moze nabaviti h100 za manje od 700kn to mora da je iz Svicarske

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: Vodeno hlađenje za cpu
athlon, nije istina da treba duplo samo se treba malo potruditi.
pumpa se može nabaviti u svakom dućanu akvaristike (100kn max), blok se može nači na njuškalu za 50-200kn, radijator možeš naručiti na ebayu, ili uzeti neki hladnjak kabine i prilagoditi ulaz-izlaz. cijevi možeš naći gdje god hoćeš i tako. ja sam u posljednja dva tjedna slozio 2 vodena (jedan čak sa pravivim radijatorom) i ni jedno me bije iazslo vise od 400ak kn..
Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod moj PC. volim često mjenjati stvari pa imajte i to imajte na umu, ne sramite mi se neš ponuditi od hardvera :-D
16 godina
xyan kaže...

s time da EK waterblocks i nije neki brand. ako moze nabaviti h100 za manje od 700kn to mora da je iz Svicarske

nije, iz hr je.

14 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje za cpu

onda moze biti samo ispod stola 
 {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
rooswelt1991 kaže...
athlon, nije istina da treba duplo samo se treba malo potruditi.
pumpa se može nabaviti u svakom dućanu akvaristike (100kn max), blok se može nači na njuškalu za 50-200kn, radijator možeš naručiti na ebayu, ili uzeti neki hladnjak kabine i prilagoditi ulaz-izlaz. cijevi možeš naći gdje god hoćeš i tako. ja sam u posljednja dva tjedna slozio 2 vodena (jedan čak sa pravivim radijatorom) i ni jedno me bije iazslo vise od 400ak kn..

a može se al nije to to,to će ispast kilavo,nije mi nikako privlaćno to,kupi kako bog zapovida pa si miran,btw autoru teme: ako bi ti kupio pa da si miran ,custom vodeno definitivno nije za tebe,h100 ostaje moja preporuka.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
Vodeno hlađenje za cpu

h100 je na nabavi 740 kn a ja ga dobijem za 680 kn. to je bez marze kod frenda.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
mar123 kaže...

Uzimaj odmah

15 godina
Ivanjino96 kaže...
mar123 kaže...

Uzimaj odmah

malo je reć da uzimaj odmah,navali!

17 godina
athlon64 kaže...

a može se al nije to to,to će ispast kilavo,nije mi nikako privlaćno to,kupi kako bog zapovida pa si miran,btw autoru teme: ako bi ti kupio pa da si miran ,custom vodeno definitivno nije za tebe,h100 ostaje moja preporuka.

Pa nije baš istina da će biti kilavo, ja sam baš jučer kupio na njuškalu blok, spojnice, radijator, 90zakrivljenja, uv cijevćice i još dosta sitnica za 350kn.

praktički mi još samo pumpa fali...

a za 100kn se može naći dobra pumpa u petcentrima, iako sam ja primjetio da između one sa 350l/h i 500l/h i nema neke pretjerane razlike. A ova od 350 dođe točno 35kn...

Opet ponavljam, onome tko se voli igrati sa hardverom, puno bolja solucija, a onome tko to stavi 1 i i jednog godišnje otvori komp zbog prašine (ako i toliko) onda hxx(x) su odlična hlađenja.

Preporuka h80 ako ne misliš puno OC-at, ako da, onda h100

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod moj PC. volim često mjenjati stvari pa imajte i to imajte na umu, ne sramite mi se neš ponuditi od hardvera :-D
15 godina
rooswelt1991 kaže...
athlon64 kaže...

Pa nije baš istina da će biti kilavo, ja sam baš jučer kupio na njuškalu blok, spojnice, radijator, 90zakrivljenja, uv cijevćice i još dosta sitnica za 350kn.

praktički mi još samo pumpa fali...

a za 100kn se može naći dobra pumpa u petcentrima, iako sam ja primjetio da između one sa 350l/h i 500l/h i nema neke pretjerane razlike. A ova od 350 dođe točno 35kn...

Opet ponavljam, onome tko se voli igrati sa hardverom, puno bolja solucija, a onome tko to stavi 1 i i jednog godišnje otvori komp zbog prašine (ako i toliko) onda hxx(x) su odlična hlađenja.

Preporuka h80 ako ne misliš puno OC-at, ako da, onda h100

ma da,ja ionako volim stalno kopat po kompu pa mi nije problem snalazit se sa custom vodenjaćom.

17 godina
Vodeno hlađenje za cpu

Pa o tome i ja pričam :-)

Ja mislimda ću ga ipak svaki drugi mjesec čistiti :-D

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
rooswelt1991 kaže...

Pa o tome i ja pričam :-)

Ja mislimda ću ga ipak svaki drugi mjesec čistiti :-D

pff,ja svaki tjedan bez pametnog razloga drkeljam po njemu,znaš kako to ide,sjediš,gledaš ga i tražiš razlog da ga porastavljaš hahaha,btw meni je još uvjek san uzet djelove od ek-a,bijeli tubing,blok za gpu i cpu,360mm radijator koji će stat izvan cm 690 2,dakle van kucista, poštenu pumpu i onda skinit sve ventilatore iz kućišta i kejs držat otvoren,a na radijator 3 kvalitetna 120mm venta.

17 godina
Vodeno hlađenje za cpu

HAHah znam taj osječaj :-D

Inaće imam dva kompa, pa i dok sam na kompu, jedan uvijek preturam po rukama{#}

Čak sam pokušao ako bi radilo vodeno na ovom malom kompu, vidjet ćeš ubrzo rezultate toga :-D

jbg bilo mi dosadno {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
rooswelt1991 kaže...

Čak sam pokušao ako bi radilo vodeno na ovom malom kompu, vidjet ćeš ubrzo rezultate toga :-D

jbg bilo mi dosadno {#}

a slusaj,ako ti uspije to sastavljanje jeftinog custom vodenog napravi recenziju obavezno,da vidim jel to dobra ideja.

14 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje za cpu

Može mi neko samo kratko reći koliko bi trebalo izdvojit za neko onako, osrednje custom vodeno hlađenje. Hladilo bi samo cpu i gpu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
etnes kaže...

Može mi neko samo kratko reći koliko bi trebalo izdvojit za neko onako, osrednje custom vodeno hlađenje. Hladilo bi samo cpu i gpu.

Minimum 2000 kn, još sam i premalo rekao.

Grafa i proc - jake pumpe, veliki radijatori, zaboravi ispod 360 mm.

17 godina
etnes kaže...

Puuuno love.

Problem je što kod takvih hlađenja 360mm je optimum.

e sad, ta su jako skupa, a neisplati ih se kupovati. Ali postoji mogučnost kupnje 2 radjitora od 240mm, ali onda ti treba dosta jaka pumpa.

Iskreno, vjerujem da bi se za 1500kn dalo srediti, samo treba malo stisnuti :-D

14 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje za cpu

1500?? A ja sam već polako počeo maštati ... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
etnes kaže...

Pa ovisi koju grafu hoćeš hladiti...

ove slabije možeš naći za 100ak kn blokove, ali a novije grafe i do 100€ je dobar posao :-D

E sad, npr za moju konfu iz potpisa, i 240mm radijetor bi čak možda bio dovoljan, vidjet ćemo,a li nebih se puno nadao :-D

Jedano solidno cpu vodeno se može izvući za 500ak kn...

Naravno možeš gladati i oglasnike ako ja i proći jeftinije :-D

16 godina
rooswelt1991 kaže...

jbg bilo mi dosadno {#}

Obavezno napiši o tome za AsRocka, imam i ja jednog i ne vjerujem da još išta može stati u njega(jedino ako si izvatio ODD i HDD)

Volim jabuke :) | bugcraft.info
15 godina
etnes kaže...

a ovisi,ako oćeš kako bog zapovida,dakle full cover blok za grafu,360mm radijator,pumpa kako bog zapovida.... to ti je 2000kn realno,a neka jeftinija opcija je uzet od ek-a kit sa 360mm radijatorom , to ti je 186 eura + poštarina i onda još dodat gpu cover blok,dakle ne full cover blok za grafu nego samo za gpu,prednosti su cijena i ne guši waterflow pa mozes stavit slabiju pumpu a mane su temp memorije i regulacije napona + moras se zayebavat s pasivnim hladjacima po ostatku grafe.

14 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

ma kakvi prevelik, šta je to 240mm :D

14 godina
protjeran

Izvini koliko si platio Corsair H100, da znam cisto da bacim u racunicu i to???

Pametan potez, pametan.

Sada ti ne mogu vise zlonamernici govoriti Noctua, Megahalem, True Black,  sisa za cedjenje vodenog muljaaa. 

Sada imas najlepsi Cooler za CPU.{#} Mislim cela druzina mi je super.

Malo bi ipak izdvojio H50 kao poslednji koji mi se svidja zbog malo izbacenog onog plasticnog dela. 

Dok mi je izgled H60 mozda i najlepsi ali je nazalost nedovoljan za veca klokovanja Intela.

Ali znate sta sam provalio citajuci tako forume. Ljudima su se vec ogadili ovi veliki. Bio je fazon kada se pojavilo pa vece, pa vece, pa vece a onda je to postalo malo znaru.

I kako Corsair pravi to lepo a ono brzo dosadi narod je valjda pozeleo ovo crno pa dosta se raspituju da promene. Pogotovu sada kada je Corsair usavrsio verovatno to pa izvlaci sve bolje i bolje performanse.

H50 i H70 su bili prvi i Tower cooleri nisu odmah davali ekstra performanse. 

Ali uvek ce biti mesta za tower coolere u zemljama koje ne saradjuju sa Corsair i tu ce narod hteo nehteo morati da ih trpi ako se ne iscima pa obezbedi sebi.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 19:29 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje za cpu

H 100 sam platio 666 kn. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Nov u radnji. Sa garancijom.

80e si platio nov H100.

Nemoguce. 

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 19:30 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Nov u radnji. Sa garancijom.

Da zapakiran.

http://www.nb-computer.de/produkte.php?show=11058&fromCat=7

14 godina
protjeran

Kod nas je 50e polovan H50 u oglasima a 85e je bio nov. H100 je bioo 120e. 

Djavoli iz pakla. Djavoli iz pakla samo to mogu reci.

Ja sam platio H70 10e vise nego H100 i to za Novu Godinu a zadnji se prodao tamo u Aprilu i  video sam cenu 125e ocima svojim za H70.

Nema raspad sistema kada mi milicija kontrolisala ulazne papire ne bi imali ni to sto imamo sada. 

Mislio sam da je najmanje 150e. Apsolutno vredi, toliko vredi da ne treba razmisljati i budziti vodeno hladjenje.

Nema mi smo jadnichci na polju HW. Nazalost ali jesmo.{#}

Tacno znam sta je dobavljacima u glavi. Ne donosi se dok se ne nadje eklstra ekstra popust u EU. 

To se desilo pred novu proslu, nasli popust. A onda preture Internet i najvecu cenu u svetu sto vide oni stave takvu. 

Corsair je vec isplanirao novu seriju, nova kucista i nasao se negde neki popust na 50-100kom.

Moji su to kupili i kucista(800D I 700D)i kulere i stavili najacu cenu koju su videli na netu. Verovatno neke funte konvertovali u euro i tu cenu.

Pa da i kucista starima pada cena pred pojavu novih, kao i kulerima. Djavoli.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 19:45 (Vlada011).
16 godina
Vodeno hlađenje za cpu

ok kupujem h100. jel mi moze neko sad tu da ne pisem u drugu temu objasnit kako da clockam proc. to nisam nikad radio. ploca ima uefi. hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mar123 kaže...

ok kupujem h100. jel mi moze neko sad tu da ne pisem u drugu temu objasnit kako da clockam proc. to nisam nikad radio. ploca ima uefi. hvala!

Fino priđeš svom kompu i lijepo ga zamoliš da radi brže {#}

Imaš mali milion tema o OC-u, nije to mačji kašalj da stane u 1 post od 10ak redova

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice