Temperature Sandya

poruka: 42
|
čitano: 7.315
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Temperature Sandya
Diplomat kaže...
Icefox kaže...

Evo trenutno stanje, raspored, smijer i velicina ventilatora. Sta bi ste promijenili da protok bude bolji?
Citam da je bolje vise ventilatora izvlaci zrak van, nego da uvlaci sta bi znacilo da bi bilo bolje da okrenem ove prednje 140 prema van, a ove na hladnjaku takoder okrenem u suprotnu stranu...

Moj prijedlog da staviš na mjesto ovog zadnjag 120 mm što jači vent, smatram da je taj ventialtor ( na toj poziciji ) najvažniji za temperature tj. izvlačenje iz kučišta.

Neću pametovati ali po meni bi ovi ventialtori na CPU hladnjaku trebali gurati zrak a ne da vuku kroz hladnjak...

Slazem se, predlozite mi 120mm vent sa najvecim protokom, naravno da se moze kupit kod u HR (ili BiH).

extreme life
13 godina
odjavljen
Temperature Sandya
Ako ti buka ne smeta Scythe Ultra Kaze iz Linksa.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Temperature Sandya

Sve je odlicno postavljeno Icefox.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
16 godina
Icefox kaže...
dart_tom kaže...
Icefox kaže...
dart_tom kaže...

ma spusti ga još,moj radi na 4.5 sa 1.28 a mislim da mozda moze i manje,a temp idl 35 a vent na mugenu na 500 okretaja,load u primu 70

Vidim da imas P8Z68 V  plocu, da li si stavljao nove biose za tu plocu i ako jesi ima li poboljsanja. Trenutno imam one najstarije sta su izasli pocetkom 2011, 405 se zovu mislim.

stavio sam zadnji bios,ali sam ga stavio odmah ćim sam sastavio komp tako da neznam  kako se ranije ponašao

stavi zadnje,ćitao sam da su dobri,tj da nemaju problema

Nije bilo nikakvih problema tijekom instalacije? Skinuo si drivere sa asusove stranice pa onda pokrenuo instalaciju preko kojeg programa? Pomocu asus AI suite II?
Koliko je trebalo da zavrsi instalaciju tj update drivera?

ma sve radis iz biosa,super jednostavno

skinio bios sa asusove stranice,spremio ga na hard,otišao u bios,tamo imas u tools asusov alat za fleshanje i to je to,sve skupa ni minutu-dvije!

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
16 godina
dart_tom kaže...
Icefox kaže...
dart_tom kaže...
Icefox kaže...
dart_tom kaže...

ma spusti ga još,moj radi na 4.5 sa 1.28 a mislim da mozda moze i manje,a temp idl 35 a vent na mugenu na 500 okretaja,load u primu 70

Vidim da imas P8Z68 V  plocu, da li si stavljao nove biose za tu plocu i ako jesi ima li poboljsanja. Trenutno imam one najstarije sta su izasli pocetkom 2011, 405 se zovu mislim.

stavio sam zadnji bios,ali sam ga stavio odmah ćim sam sastavio komp tako da neznam  kako se ranije ponašao

Nije bilo nikakvih problema tijekom instalacije? Skinuo si drivere sa asusove stranice pa onda pokrenuo instalaciju preko kojeg programa? Pomocu asus AI suite II?

skinio bios sa asusove stranice,spremio ga na hard,otišao u bios,tamo imas u tools asusov alat za fleshanje i to je to,sve skupa ni minutu-dvije!

Mozda glupo pitanje ali, da li trebam skidat sve sa stranice ili samo zadnji? Zato jer neki imaju 20 Mb a ovaj zadnji ima oko 4Mb pa neznam dali je u zadnjem sadrzano isto sto i u predzadnjem + nesto novo, ili sta vec?

extreme life
16 godina
Icefox kaže...
dart_tom kaže...
Icefox kaže...
dart_tom kaže...
Icefox kaže...
dart_tom kaže...

Mozda glupo pitanje ali, da li trebam skidat sve sa stranice ili samo zadnji? Zato jer neki imaju 20 Mb a ovaj zadnji ima oko 4Mb pa neznam dali je u zadnjem sadrzano isto sto i u predzadnjem + nesto novo, ili sta vec?

Svim korisnicima Asusove P8Z68V-PRO ploce od srca preporucam fleshanje biosa na zadnju verziju, jer je razlika ne mala!
Konacno senzor temperature pokaziva prave vrijednosti koje su u idle: procesor 24°C (SOBNA TEMPERATURA, a ne kao prije 38),a ploca 27°C (prije 30).   U loadu pod prime95 jos nisam stiga testirat ali budem sutra.

Lako za temperature, minimalna potrebna voltaza je također manja i sa prijasnjih 1.28V @4.3GHz, sada radi na 1.24V @4.4GHz (testirano na BF3 @1920*1080,high) nevjerovatno!
Neznam dali mi se to ucinilo ali i brzina dizanja windowsa se smanjila za 10-ak sekundi.

(Obrazovni polozaj mi ne dopusta daljna investiranja, al jedan SSD bi tako lijepo sjeo...)

Dojmovi: morate bit budala da ne stavite zadnje biose! Hvala Asusu.

extreme life
17 godina
Temperature Sandya

Pošto imam Asuz Z68 V PRO, predzadnji bios 0902..

idle

load...

Temp su malo niže, ipak je zima, a i hlađenje nije baš bogzna kaj, na proljeće ću to poboljšat, pošto sad nema potrebe za tim..

http://imageshack.us/photo/my-images/202/screenshot001x.gif/

http://imageshack.us/photo/my-images/3/screenshot002y.gif/

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 8:52 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spiridon kaže...

Bok ekipa.
Meni kod novog i3 2100 taj CPUTIN pokazuje 65 °C a SYSTIN 66 °C.
E sad, SYSTIN je podatak o matičnoj, u BIOSu je temp matične 28 °C dakle senzor je banana (nema šanse da čim upalim komp temp bude 66°C tim prije što temp HDD odmah po paljenju bude 12°C).
Temperature jezgri su normalne (38-40°C nakon igre).
Matična je ASUS P8H61-M LX2
Komp imam 1 i pol mjesec.

Mislis da je CPUTIN od 65C previsok?

Vidi koliko je kod mene pa se ne brinem :)))

14 godina
neaktivan
Icefox kaže...

Slazem se, predlozite mi 120mm vent sa najvecim protokom, naravno da se moze kupit kod u HR (ili BiH).

Temperature su ti dobre i ne diraj nista. Kupovina novog ventilatora na poziciji koju trazis moze ti donit 0,5C manju temperaturu a s obzirom da trazis ventilator s najvecim protokom mislim da ce ti comp zvucati ko usisavac. mani se corava posla, popij par piva za tu lovu.

13 godina
BlueMax kaže...
Spiridon kaže...

Bok ekipa.
Meni kod novog i3 2100 taj CPUTIN pokazuje 65 °C a SYSTIN 66 °C.
E sad, SYSTIN je podatak o matičnoj, u BIOSu je temp matične 28 °C dakle senzor je banana (nema šanse da čim upalim komp temp bude 66°C tim prije što temp HDD odmah po paljenju bude 12°C).
Temperature jezgri su normalne (38-40°C nakon igre).
Matična je ASUS P8H61-M LX2
Komp imam 1 i pol mjesec.

Mislis da je CPUTIN od 65C previsok?

Vidi koliko je kod mene pa se ne brinem :)))

Hm... A da nije neka zavjera u pitanju (kontra nas)? Hahaha.

127°C !!!! Ja bi se zabrinuo.

15 godina
Temperature Sandya

Ma nemaš se kaj brinut to je nekakva greška.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 16:11 (strit).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Icefox kaže...
...

Svim korisnicima Asusove P8Z68V-PRO ploce od srca preporucam fleshanje biosa na zadnju verziju, jer je razlika ne mala!
Konacno senzor temperature pokaziva prave vrijednosti koje su u idle: procesor 24°C (SOBNA TEMPERATURA, a ne kao prije 38),a ploca 27°C (prije 30).   U loadu pod prime95 jos nisam stiga testirat ali budem sutra.

...

Evo testirao sam temperature pod opterecenjem i rezultati su dobri. pogledajte sliku

extreme life
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice