"Stari" Core i5 ili Sandy Bridge?

poruka: 30
|
čitano: 7.521
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Odlučio sam kupiti novi komp i odluka je pala na Core i5 760. Ali za mjesec dana izlazi nova serija procesora od Intela za koje kažu da su 20-30% efikasniji nego "stari" Core i5, a cijenom jednaki.

S obzirom da ne znam kako se tržište ponaša u ovakvim situacijama, a htio bih za jednake novce dobiti bolj procesor. kakve cijene Sandy Bridge procesora mogu očekivati kod nas u 1. mjesecu?

Kakve cijene MBO za novi socket mogu očekivat? Kako će se cijene ponašati cijene starih Core i5 ponašati?

Svota koju sam spreman dati za CPU + MBO je nekakvih 2700kn.

Zanima me vaše mišljenje, za što bi se vi odlučili?
Uzmite u obzir da čak i i5 760 premašuje moja očekivanja od procesora, ali sam se za njega odlučio zbog eventualnih budućih potreba.

Puno hvala :)

Pozz
22 Core i5 760
74 Core i5 2500
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vidim da je nekakvih 65% ljudi na Sandy Bridge strani, ali još uvijek ne znam koliko je to 205$ kod nas i očekuje li se uopće pad cijene starih Core i5?

Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa ako možeš čekat i imaš novce (do tada moš još skupit za svaki slučaj) sigurno je bolje Sandy za budućnost!!!

0 0 hvala 0
15 godina

Ako ti ne smeta cekanje onda cekaj Sandy Bridge...

{#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

ako je sadašnjih 230 $ u americi kod nas 1450 kn za keš, onda će ovih 205 $ za mjesec dana bit ista cifra

meni je bolje uzet i7 860 (u autronicu je bio 1800 kn) ili x6 1055T (Future buy !)

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nećeš zažalit ni da uzmeš i5 760. Kolko sam skužio ljudi previše malo briju na budućnost. Tolko zabriju da imaš osjećaj da će i5 il neka matična napravit samouništenje pri izlasku novih. Ostavlja se dojam da ništa nevalja i da neznaš više šta da uzmeš. Kad izađe sandy bridge onda će opet bit spika "sačekaj još koji mjesec pa će još nešt novije izać" i tako u nedogled.

Moj PC  
15 0 hvala 0
16 godina
RE: "Stari" Core i5 ili Sandy Bridge?
RocknRoller kaže...

Nećeš zažalit ni da uzmeš i5 760. Kolko sam skužio ljudi previše malo briju na budućnost. Tolko zabriju da imaš osjećaj da će i5 il neka matična napravit samouništenje pri izlasku novih. Ostavlja se dojam da ništa nevalja i da neznaš više šta da uzmeš. Kad izađe sandy bridge onda će opet bit spika "sačekaj još koji mjesec pa će još nešt novije izać" i tako u nedogled.

Upravo to. neces nikad kupit ako ces cekat godinu dana, proizvodnja ide dalje :)

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
14 godina
neaktivan

ja imam pitanje. jel istina da se ovi novi sandy bridge procesori neće moć klokat tj. da nemoš mjenjat FSB, a da multiplayer možeš (samo na K edišnima) i da je to to. ak je to istina onda je po meni bolje uzet i5 760.

0 0 hvala 0
17 godina

Za te pare ima alternativa x6 1075T.

3GHz, 6 jezgri nuff said.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja ne bih cekao.Ako imas novce kupuj.Bit ces ti presretan sa i5 760 a mogu reci i miran na duze vrijeme.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nautilus kaže...

Ja ne bih cekao.Ako imas novce kupuj.Bit ces ti presretan sa i5 760 a mogu reci i miran na duze vrijeme.

Za samo mjesec dana izlaze novi procesori pa mislim da se isplati još malo čekati i kupit za istu cijenu bolji procesor.

14 godina
neaktivan

Zar nije pametnije i bolje ici odmah na provjereni setup (cpu+mbo) koji je vec neko vrijeme u opticaju i koji ispimpan do boli umjesto direkt prelaska na nesto najnovije koje tek ocekuje optimizaciju drivera i slicne upgradeove? {#}

0 1 hvala 0
16 godina
Gondar kaže...
Nautilus kaže...

Za samo mjesec dana izlaze novi procesori pa mislim da se isplati još malo čekati i kupit za istu cijenu bolji procesor.

Ti stvarno misliš da će bit ista cijena ???

i5 kad je dosao je bio 210$ a kod nas 1900 kn, ovaj ce sad bit 205$ i negdje 1800 kn

17 godina
odjavljen
Mitch kaže...
Gondar kaže...
Nautilus kaže...

Ti stvarno misliš da će bit ista cijena ???

i5 kad je dosao je bio 210$ a kod nas 1900 kn, ovaj ce sad bit 205$ i negdje 1800 kn

pri izlasku su cijene uvijek veće i onda ćeš opet čekat da dođe spuštanje cijena procesora i matične

a kod nas komponente kasne dosta,a cijene su uvijek veće

sandy bridge imaju integriranu grafiku šta gameri uopće netrebaju

15 godina
neaktivan

Za sad koliko vidim mogu očekivati oko 1800kn da ce koštati novi procesori, a kakvo je će biti cjenovno stanje sa novim MBO?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
sweetchuck kaže...

Za sad koliko vidim mogu očekivati oko 1800kn da ce koštati novi procesori, a kakvo je će biti cjenovno stanje sa novim MBO?

novi 1155 socket će bit vjerojatno nešto skuplji od 1156

koliko znam samo najskuplji sandybridge prosesori će bit dobri za overklok

17 godina

kao sto su vec neki rekli definitivno ne mozes pogrijesiti ako kupis i5 760.novi i5 nece biti nesta extra bolji od ovih, a vjerojatno ce biti dosta skuplji jer nova tehnologija je exkluziva a exkluziva se placa

-=PiS=- CROZOKI
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Po meni je bolje uzet i5 760 zato sto je provjeren i da se super klokat ! Glupo je uzimat ove nove kad ne znas kak se ponasaju ni nis , to je moje misljenje! Al svakako cekaj njihov izlazak jer ce cijena 760-ici past! {#}

17 godina
M4X kaže...
sweetchuck kaže...

novi 1155 socket će bit vjerojatno nešto skuplji od 1156

koliko znam samo najskuplji sandybridge prosesori će bit dobri za overklok

Bit dobri za OC?

Samo procesori sa sufiksom (K) će se jedino i dat clockati, ostali su zaključani.

Uostalom više se neće clockat sa dizanjem sabirnicem nego isključivo dizanjem multipliera zato jer su skoro sve integrirali u procesor i samo mrdanje BCLK-a ili šta već ima intel bi nešto od tih integriranih komponenti spržilo.

Za sada samo jedan core i5 i core i7 će biti (K) verzije tj. core i5 2500K i core i7 2600K.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.12.2010 21:52 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

Slazem se mada isto mislim da cijena i5 760 nece pasti ispod 1100-1200 Kn u nekom narednom periodu.

Nisu budale ovi nasi pa da nam podare ovaj dragulj   za bagatelu.

Zato ne nadajte se nekom velikom pojeftinjenju ovog procesora.

Pogledajte samo cijene Quad procesora.

17 godina
odjavljen

koliko znam pravi nasljednik arhitekture nehalem (lga 1336) bi trebao bit SandyBridge E tj LGA 2011

IZVOR

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ASRock je izdao MBO pod nazivom P67 Transformer koja ce podrzavat 1156 procove (Nezz dal i 1155)..

HipHop n' Dubstep
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma sve ti je to ista stvar, Xeon i ovako i onako.

Ako ga neces nikad iskoristit kako bog zapovida, tako radije uzmi nekoga Phenoma X3 + SSD.

Je li to iskra krivnje, drska penetracija? Ili još jedan uzvik mojih osobnih nacija? Vidim kurve savjesti jezike kako klopoću, čujem njene tuste ruke kako štropoću, uzalud zaziva i Boga i vraga,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

AMD X6 za po 1300kn i neku 880g ili 890gx/fx plocu za nekih 700kn.

Za 2000kn nemre bolje,a X6 se direktno usporeduje s i7 920+ proceosrima,znaci kad se OCa,lako se bori protiv i7 920,930,940,950,960 na istome taktu.

A razliku bolje ulozi u neku lijepu grafu ili si kupi nesto divno :D.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BMK kaže...

AMD X6 za po 1300kn i neku 880g ili 890gx/fx plocu za nekih 700kn.

Za 2000kn nemre bolje,a X6 se direktno usporeduje s i7 920+ proceosrima,znaci kad se OCa,lako se bori protiv i7 920,930,940,950,960 na istome taktu.

A razliku bolje ulozi u neku lijepu grafu ili si kupi nesto divno :D.

Jasno da se ne usporedjuje s njima, svoje mokre snove nemoj širit na forumu.

Ali da je dobar procesor, dobar je. 

Ali i da je vecnini nepotreban, nepotreban je.

@autor teme

Znaci, uzmes pod obavezno intel SSD 60/40 GB do 1000 kn, uzmes Phenoma X6 ili X4 i maticnu za jos 1700/2000 i sve skupa dobijes fenomenalan osjecaj u radu + kvalitetu za ok cijenu.

Jedina razlika bi ti igrala da uzmes veci SSD, i to je...to? :)

DUMP udruga mladih programera
16 godina
neaktivan

samo sandy bridge procesori sa sufiksom K će se moći overklokati, tako da bolje i5 760

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 1:07 (mamutarka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Test na PCekspertu.

[url=http://sc2sig.com/profile/eu/216192/1/Seka%25C4%258D/][img]http://sc2sig.com/s/eu/216192-1.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
del4nec kaže...

Test na PCekspertu.

stalker igriv sa procesorom

e da intel napravi diskretnu grafičku to bi bila prava stvar,od malog komada silicija napravit u njemu moćnu grafiku je stvarno velik uspjeh

16 godina

Po ovim testovima, Intel je stvarno otišao daleko sa starim i5 a sad duplo sa Sandy-em. Ja čekam matične ploče (do 1100 kn), da vidimo i tu gužvu ;)

^^TROLLBUSTER^^ Xfire : mihovil13 Sretna Nova 2011. ! !

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fearless kaže...

Jasno da se ne usporedjuje s njima, svoje mokre snove nemoj širit na forumu.

Ali da je dobar procesor, dobar je. 

Ali i da je vecnini nepotreban, nepotreban je.

@autor teme

Znaci, uzmes pod obavezno intel SSD 60/40 GB do 1000 kn, uzmes Phenoma X6 ili X4 i maticnu za jos 1700/2000 i sve skupa dobijes fenomenalan osjecaj u radu + kvalitetu za ok cijenu.

Jedina razlika bi ti igrala da uzmes veci SSD, i to je...to? :)

Ne znam koji ti dio naslova nije jasan?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice