Quad ili Duo?

poruka: 86
|
čitano: 13.740
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Quad ili Duo?
momak kaže...

Jedini 65mn je Q6600

Ima ih više, samo nisu toliko rasprostranjeni na našem tržištu.
#smajli koji koluće očima#
16 godina
neaktivan

QuadSmijeh

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo? ili i7? hehe ;)

Ja definitivno čekam novu seriju intelovih procova i7, em su 45nm, te su nešto jaći!

A inače obožavam Quad, jer se bavim video renderiranjem i sl. tako da Quad OC-an na barem 3.2Ghz u ovom slučaju Q6600 je odlična stvar i za igre... onak Core2 Duo processor je samo namijenjen za game-anje, dok ovakve veće stvari malo teže vrti... :P

DEFINITIVNO QUAD, odnosno Extreme, a uskoro i i7 Extreme!!! ;=) Hell yeah!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Quad ili Duo?

Intel Nehalem=paprena cijena Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
Sharp kaže...

Mislio sam rec da ima Qaudova koji su 45nm ili 65nm

Onda je onaj "LOL" bio potpuno nepotreban
Nemisliš?

Bob Rock "ALI NJIH JE DVOJE A MI SMO SAMI"
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.8.2008 15:22 (momak).
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

Za sto god bio komp QUAD je bolje rjesenje. Jer tko nije imao (ima) Quad nezna sta je  Quad.

Ja sam mislio da nije velika razlika DUO QUAD ali sam skoro kupio Phenom9950 BE i razlika je ogromna.

Jos ovaj od prije moj procesor je radio na 3,4GHz a ovaj sad na 3GHz

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.8.2008 15:40 (ManchesterUTD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Quad ili Duo?

Da.Nisam te bio dobro skuzio Namigiva

I nauci pravopis

Pise se odvojeno."Ne misliš".

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...

Za sto god bio komp QUAD je bolje rjesenje. Jer tko nije imao (ima) Quad nezna sta je  Quad.

Ja sam mislio da nije velika razlika DUO QUAD ali sam skoro kupio Phenom9950 BE i razlika je ogromna.

Jos ovaj od prije moj procesor je radio na 3,4GHz a ovaj sad na 3GHz

je imam quada i definitivno mislim da je za igre i normalni komp bolji duo, em oc potencijal veci em se manje grije a 4jezgre znaju sam iskoristit prog za modeliranje i te gluposti.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
Sharp kaže...

Da.Nisam te bio dobro skuzio Namigiva

I nauci pravopis

Pise se odvojeno."Ne misliš".

Mislim da znam pravopis. Ovo mi se omaklo

Bob Rock "ALI NJIH JE DVOJE A MI SMO SAMI"
17 godina
neaktivan
benko kaže...
 je imam quada i definitivno mislim da je za igre i normalni komp bolji duo, em oc potencijal veci em se manje grije a 4jezgre znaju sam iskoristit prog za modeliranje i te gluposti.
 A dobro mozda mozda si u pravu al ako imalo gledas u buducnost nije.
A sto se tice zagrijavanja bar znam u AMD da uz Quad dolazi hladnjak sa toplotnim cijevima.
AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
17 godina
protjeran

Pitanje: Core 2 Quad Q6600 ima FSB 1066 MHz. Planiram staviti memoriju RAM na 1066 MHz. Da li teoretski pa i u praksi ima problema sa tim, tj. kompatibilnosti RAM-procesor u mom slučaju?

Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 2x2048, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi Extreme Music
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Pitanje: Core 2 Quad Q6600 ima FSB 1066 MHz. Planiram staviti memoriju RAM na 1066 MHz. Da li teoretski pa i u praksi ima problema sa tim, tj. kompatibilnosti RAM-procesor u mom slučaju?

ne.
17 godina
neaktivan
nebi trebalo biti,tj sve bi trbalo radit normalno
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
protjeran
r420r kaže...
stoncin3 kaže...

ne.

benko kaže...
nebi trebalo biti,tj sve bi trbalo radit normalno
 Hvala na dogovorima. Prodajem komponente (stare) pa zato pa kupim kasnije malo RAM.
Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 2x2048, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi Extreme Music
16 godina
protjeran
Quad ili Duo?

osobno sam mišljenja da ne možeš pogriješiti ni sa jednim ni sa drugim

duo ti nosi više taktove što ti više pogoduje igrama, a quad niže, ali više jezgri, što više pogoduje aplikacijama koje podržavaju potonje procesore

ako si spreman izvaliti nešto više love onda uzmi quad i moja preporuka bi ti bio amd zato što je osjetno jeftiniji

intelovi procesori jesu bolji ali tu razliku u igrama itekako nečeš osjetiti, tu razliku možeš samo izmjeriti, što ti u stvarnom životu doslovno ne znači ništa

jedino ako češ se baviti obradom videa, onda uzmi intel, jer od pamtivjeka (još od početka ratovanja između amda i intela, pa čak i u ono vrijeme kad je amd tukao intel), ostvaruje osjetno bolje rezultate

0 0 hvala 0
16 godina

Posto ne mislim mjenjat novi pc uzet cu si q6600.... a i vi ostali mozete zakljuciti da je quad bolji ako neces skoro mjenjat PC...

Kupujem : OCZ power supply 500W Intel Core 2 Quad Q6600 MB Gigabyte EP45 HDD Seagate 320 GB GF GTX 260 Kingmax MARS 1066MHz 2048Mb /x2 DVD+RW/-RW Pioneer
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

Ako se dvoumiš između quada ili dual cora probaj s triple coreom.Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
Quad ili Duo?

Bježi od triple... uzmi si lijepo jednog Quadića ako ti treba na duge staze... Ukoliko misliš mjenjati procesor za pola godine uzmi Duo.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

slažem se.

Kupujem : OCZ power supply 500W Intel Core 2 Quad Q6600 MB Gigabyte EP45 HDD Seagate 320 GB GF GTX 260 Kingmax MARS 1066MHz 2048Mb /x2 DVD+RW/-RW Pioneer
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 20:21 (tony THE Noob).
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

Bolje Q6700. Iste ciijena ko Q6600 ali "bolji"

Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina... Sticks and stones may break my bones, but chains and whips exite me.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kublach kaže...

Bježi od triple... uzmi si lijepo jednog Quadića ako ti treba na duge staze... Ukoliko misliš mjenjati procesor za pola godine uzmi Duo.

Eto Kuble ti dobro rekao! Ja bi osobno uzeo quad jer su po cije ni kao bolji duali (jer ne nadogradujem svake godine)!
16 godina
neaktivan

sto se mislis Smijeh quad 6600 JE EXTRA...........

Hajduk zivi vjecno!
16 godina
neaktivan
dipsi kaže...

Jako loš savijet..
17 godina
neaktivan
Xero kaže...
dipsi kaže...

Jako loš savijet..
 Pa covjek se zezao, zasto udarati po šali!?!
16 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

Pa znam,,, ali možda če ga netko shvatit ozbiljno,,hehe

Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Quad ili Duo?

ne može se reći nemoj uzeti quad ostarit će uzmi ti dual, pa i dual će ostarjeti, pa stalno dolazi nešto novo i novo i tehnologija ne čeka nikoga, pa evo sad je tu došao core i7 pa slijedi core i5 a još dosta igra i programa ne iskorištavaju sve četiri jezgre tako da su trenutačno ipak možda bolji duali jer su bolji za klokanje a i lakše se klokaju nego quad-ovi

samo želim reći da je dobro jedno i drugo (sve mora imati svoje mane i prednosti) ako ne mijenjaš često komponente onda ti je bolji neki četverojezgreni jer ipak će se za jedno pola godine (možda i više) osjetiti kako će quad biti bolji...

inače ja kad kupujem komponente gledam na budućnost pa bi stoga ipak uzeo quad

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

Dobro, bolji je za klokanje ali jel on napomenuo da hoce klokati?

Rekao je da NE MISLI klokat i da mu treba DUGOROCNO rjesenje (daj pocnite citati sto se pise u temi nemojte samo naslov citati!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 21:55 (Luka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Quad ili Duo?

E ja sam danas iso vidit kompove i slozit si konfu i kazem liku q6600, a on dodje meni da uzmem e8500 da mi je bolje jer nijedna igra ne koristi sve 4 jezgre. To sam i vec znao al zelim isto ko autor teme imat taj procesor bar 2 godine i nis ne mjenjat, al sad dolazim na ideju da kupim e8500 i onda za godinu i pol neki jaci Qxxxx- sta vi mislite o tome?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Quad ili Duo?

Ako ti je samo za igranje i misliš ga već nakon godinu i pol mijenjati onda E8500.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Quad ili Duo?

Ms ne neg ono mislim da bi mi bilo bolje sad uzet e8500 i za doginu i pol sam proc promjenit na neki quad , jel to ima smisla

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice