Quad ili Duo?
- poruka: 86
- |
- čitano: 13.742
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Quad
Ja definitivno čekam novu seriju intelovih procova i7, em su 45nm, te su nešto jaći!
A inače obožavam Quad, jer se bavim video renderiranjem i sl. tako da Quad OC-an na barem 3.2Ghz u ovom slučaju Q6600 je odlična stvar i za igre... onak Core2 Duo processor je samo namijenjen za game-anje, dok ovakve veće stvari malo teže vrti... :P
DEFINITIVNO QUAD, odnosno Extreme, a uskoro i i7 Extreme!!! ;=) Hell yeah!
Intel Nehalem=paprena cijena
Mislio sam rec da ima Qaudova koji su 45nm ili 65nm
Za sto god bio komp QUAD je bolje rjesenje. Jer tko nije imao (ima) Quad nezna sta je Quad.
Ja sam mislio da nije velika razlika DUO QUAD ali sam skoro kupio Phenom9950 BE i razlika je ogromna.
Jos ovaj od prije moj procesor je radio na 3,4GHz a ovaj sad na 3GHz
Da.Nisam te bio dobro skuzio
I nauci pravopis
Pise se odvojeno."Ne misliš".
Za sto god bio komp QUAD je bolje rjesenje. Jer tko nije imao (ima) Quad nezna sta je Quad.
Ja sam mislio da nije velika razlika DUO QUAD ali sam skoro kupio Phenom9950 BE i razlika je ogromna.
Jos ovaj od prije moj procesor je radio na 3,4GHz a ovaj sad na 3GHz
Da.Nisam te bio dobro skuzio
I nauci pravopis
Pise se odvojeno."Ne misliš".
Pitanje: Core 2 Quad Q6600 ima FSB 1066 MHz. Planiram staviti memoriju RAM na 1066 MHz. Da li teoretski pa i u praksi ima problema sa tim, tj. kompatibilnosti RAM-procesor u mom slučaju?
Pitanje: Core 2 Quad Q6600 ima FSB 1066 MHz. Planiram staviti memoriju RAM na 1066 MHz. Da li teoretski pa i u praksi ima problema sa tim, tj. kompatibilnosti RAM-procesor u mom slučaju?
osobno sam mišljenja da ne možeš pogriješiti ni sa jednim ni sa drugim
duo ti nosi više taktove što ti više pogoduje igrama, a quad niže, ali više jezgri, što više pogoduje aplikacijama koje podržavaju potonje procesore
ako si spreman izvaliti nešto više love onda uzmi quad i moja preporuka bi ti bio amd zato što je osjetno jeftiniji
intelovi procesori jesu bolji ali tu razliku u igrama itekako nečeš osjetiti, tu razliku možeš samo izmjeriti, što ti u stvarnom životu doslovno ne znači ništa
jedino ako češ se baviti obradom videa, onda uzmi intel, jer od pamtivjeka (još od početka ratovanja između amda i intela, pa čak i u ono vrijeme kad je amd tukao intel), ostvaruje osjetno bolje rezultate
Posto ne mislim mjenjat novi pc uzet cu si q6600.... a i vi ostali mozete zakljuciti da je quad bolji ako neces skoro mjenjat PC...
Ako se dvoumiš između quada ili dual cora probaj s triple coreom.
Bježi od triple... uzmi si lijepo jednog Quadića ako ti treba na duge staze... Ukoliko misliš mjenjati procesor za pola godine uzmi Duo.
slažem se.
Bolje Q6700. Iste ciijena ko Q6600 ali "bolji"
Bježi od triple... uzmi si lijepo jednog Quadića ako ti treba na duge staze... Ukoliko misliš mjenjati procesor za pola godine uzmi Duo.
sto se mislis quad 6600 JE EXTRA...........
Pa znam,,, ali možda če ga netko shvatit ozbiljno,,hehe
ne može se reći nemoj uzeti quad ostarit će uzmi ti dual, pa i dual će ostarjeti, pa stalno dolazi nešto novo i novo i tehnologija ne čeka nikoga, pa evo sad je tu došao core i7 pa slijedi core i5 a još dosta igra i programa ne iskorištavaju sve četiri jezgre tako da su trenutačno ipak možda bolji duali jer su bolji za klokanje a i lakše se klokaju nego quad-ovi
samo želim reći da je dobro jedno i drugo (sve mora imati svoje mane i prednosti) ako ne mijenjaš često komponente onda ti je bolji neki četverojezgreni jer ipak će se za jedno pola godine (možda i više) osjetiti kako će quad biti bolji...
inače ja kad kupujem komponente gledam na budućnost pa bi stoga ipak uzeo quad
Dobro, bolji je za klokanje ali jel on napomenuo da hoce klokati?
Rekao je da NE MISLI klokat i da mu treba DUGOROCNO rjesenje (daj pocnite citati sto se pise u temi nemojte samo naslov citati!!
E ja sam danas iso vidit kompove i slozit si konfu i kazem liku q6600, a on dodje meni da uzmem e8500 da mi je bolje jer nijedna igra ne koristi sve 4 jezgre. To sam i vec znao al zelim isto ko autor teme imat taj procesor bar 2 godine i nis ne mjenjat, al sad dolazim na ideju da kupim e8500 i onda za godinu i pol neki jaci Qxxxx- sta vi mislite o tome?
Ako ti je samo za igranje i misliš ga već nakon godinu i pol mijenjati onda E8500.
Ms ne neg ono mislim da bi mi bilo bolje sad uzet e8500 i za doginu i pol sam proc promjenit na neki quad , jel to ima smisla