Procesori AMD I mala nedoumica

poruka: 37
|
čitano: 6.971
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Procesori AMD i mala nedoumica
pitanje

Pod broj 1 reći ću da ne znam clockati i da mi je to maleni problem.

Kupujem Novi AMD Procesor i sada prešao bi  s 3200+ na x2 4800+ ili x2 5000B.E. i sada ovaj drugi mi je bolji i nema ga ni u Eurotradu. pa moram negdje drugdje i sada kako se on clocka na ovoj matičnoj http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALiveSATA2-GLAN i hoće li mi se više isplatiti kupiti 48... za 200kn manje ili?

P.SI manje pod pitanjce zašto u Linksu taj proc(5). ima manju L1 memoriju?

P.S.S. Živim u Rijeci pa ne pišite o ADM trgovini.

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) AMD Athlon 64 3200+ Nvidia GeForce 7600gs (256mb) 160gb....
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2008 18:23 (Ag008).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Procesori AMD i mala nedoumica
prihvaćeno rješenje

Želiš li clockati i zašto, ako želiš X2 5000+BE je puno bolji jer ima otključan množitelj pa ti to olakšava clockanje, matična je ono OK (iako VIA-in chipset), a sad šta si se više isplati zavisi od tvojih želja(clock ili ne) !

AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD2600XT, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse, Philips 190CW Widescreen 1440 X 900 !
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Mozda bi ti bilo pametno malo do USA skocit po procesor jer mislim da ovi 5000 BE koje imaju vemil i hgspot nisu bas nesto. Kad se vratis shvatit ces da OC ne znaci samo procesor vec i sve ostale komponente kao i njima odgovarajuce hladjenje. Zamijenom tog procesora i OCanjem novoga neces dobit nista primjetno osim mozda malo mirisa po paljevini. Savjet ako vec imas viska novaca, prodaj 7600 i kupi 9600 i dodaj jos 1gb meme i uzivaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Procesori AMD I mala nedoumica
Zašto nisu baš nešto?
Otkud to?
Puno ovisi i o ploci kako se proc da OC.
Dakle nemožeš ni sve na proc svalit.
Ako je ploca posrana možeš ti imat proc koji najbolje ide i neceš nikad dostic toliko koliko taj proc može.
Ovisi o puno dijelova.
Ne samo o procu
17 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Pod broj 1 reći ću da ne znam clockati i da mi je to maleni problem.

Kupujem Novi AMD Procesor i sada prešao bi  s 3200+ na x2 4800+ ili x2 5000B.E. i sada ovaj drugi mi je bolji i nema ga ni u EU.

Moj post je samo odgovor na ovakvo pitanje.
Joj isprika velika,Hrvatska jos nije u EU, sry sry sry.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2008 22:18 (Brada).
17 godina
neaktivan

Mislim da bi više postigao sa bržom memorijom (na 800) ako ploča podržava.Te Asrock ploče baš nisu neka sreća.Ipak za OC treba malo kvalitetnija m. ploča.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

amd serije 5000 je možda najbolji amd za clockanje uz naravno odgovarajuću matičnu.... obavezno neka bude asrockova.. bar ja imam takva iskustva.

više ti se isplati kupiti procesor i ne clockati ga... jer se i mega majstorima dogodi da se stvar zableska a onda serviseri neće uzeti u obzir garanciju.

sad neka kaže tko što hoće znam iz iskustva primjere koji su clockali 50-ak računala i svejedno su naletjeli na bed i smrdali ne samo procesor.... tu je osjetljiva riječ o hlađenju a amdjci su uvijek bili osjetljivi na hlađenje....

preporučam ti +5000 ali ne one gluposti black line o stale šitove... samo uzmi najjeftiniji 5000 x2 na 2.6 i to je to... i ne trebaš nikakav clocking... usput daje odličan omjer cijene i kvalitete, možda i najbolji.. ja ga koristim i bez beda modelira u swiftu 3d i radi slične perverzije, a ako nisi super profi video majstor morat ćeš dobro tražiti i igru i program na kojem će zatitrati.. pogotoo ako staviš 2gb rama.. više ti ne treba....

što se tiče memorije važna je količina a manje brzina... to su takve razlike da ćeš teško osjetiti... radi se o djelovima sekunde.

najveći hrvatski portal za kulturu i umjetnost --- http://www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2008 22:35 (hondo).
17 godina
autorov komentar
da ali ovaj x2 4800+ mi je isplativiji nego ovaj x2 5000+ bez BE
17 godina
neaktivan

ja imam 4000+ 2.1Mhz, klokiro sam ga na 2.5 Mhz sve leti na Gigabyteovoj ploči m52s-s3p, imam hladnjak na procesoru thermaltakeov blueorb fx 14 cm, crysis i battlefield 2142 na najvećoj rezoluciji piči kao metak

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Amd 5000 ima 2X512 KB L2 Cashe, dok 5200 ima 2X 1 MB L2 Cashe, mada oba rade na 2.6, a razlika u cijeni je 70 kn.

ne treba pretjerivat s procesorima, jer navedeni procesori su sasvim dovoljni za uživanje u visokim rezolucijama, normalno uz odgovarajuću grafičku koja i jest kamen spoticanja u cijeloj "igri", jer su memorijski moduli jeftini.

a, ASRock matične nisu nikada bile nešto poželjne za clock, no ako nekom uspije svaka čast.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

govoriti o amd-u i cash memoriji hm... ne znam koliko ima smisla.... ako su inteli u pitanju onda se tu da puno raspraviti ali ovako....

kao da magarcu daješ viski da pije....

istina... najveći problem u visokim rezolucijama je grafička  a ne procesor... svaki x2 procesor će obaviti svoje kada je riječ o rezolucijama

radit će tebi super i manji od 5000 ali meni je to bila nekako dobra investicija i kad sam kupovao nija bila tako mala razlika između 5000 i prve veće...

najveći hrvatski portal za kulturu i umjetnost --- http://www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2008 21:52 (hondo).
17 godina
autorov komentar
Mogu li dobiti maleni odgovor ukoliko ne želim clockati (zadržati garanciju) više mi se isplati 4800+ ili 5000+ B.E.
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Ako ne želiš clock uzmi 4800+ (nećeš falit)!

AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD2600XT, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse, Philips 190CW Widescreen 1440 X 900 !
17 godina
neaktivan

Uzmi 5000+ BE jer je to best buy am2 cpu

takt moeš dizat preko množitelja i ide preko 3GHz i bez podizanja napona (pa neće niš crknut)

a i ako crkne imaš garanciju (naravno pod uvijetom da ne kažeš da si ga klokirao)

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
Nije ako se ne clocka onda je 48
17 godina
autorov komentar
prihvaćeno rješenje
I da ono nema u RU. to znači Eurotrade
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

ak kupis 5000+ BE onda moras kupit i hladnjak jer ga ne dobis sa njim

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
17 godina
autorov komentar
Ma ne bi uzeo taj 5000 be jer ne znam clockati.
17 godina
neaktivan

Nema ti   nikakve mudrosti u overclockanju pogotvo na procesorima sa otkljucanim mnoziteljem(athlni BE i inteli Extreme) Samo podizes mnozitelj na procesoru i ak je nestabilan polako podizes napon.

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
17 godina
autorov komentar
Hoću imati garanciju ma pa neću clockati
17 godina
autorov komentar

Zadnji put pitam jer ovaj tjedan vjerovatno kupujem za moj komp je najbolji ovaj AMD Athlon 64 x2 4800+ (Brisbane Dual Core) 549Hgspot ili ovaj 5000+BE ali ne mislim clockati.
P.S ako neko ima neki bolji za cijenu tu negdje nek napiše!

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb....
1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
17 godina
neaktivan

Prelaziti s 4800 na 500 nema baš smisla.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina

Svakako da nema smisla!

Ja dok sam kupoval, krenul sam s namjerom kupiti 4400 ali u ducanu je stvar otisla prvo na 4800, pa na 5000 da bi mi me mentalitet bacio na najace trenutno i to sto imam sad, 6400!

Isto savjetujem i autoru teme!

Moras se tu i tam malo poigrati sa sudbinom, novcima i takvim stvarima!

Malo bude gusto 2,3 mjeseca ali ne bude ti zao na kraju!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Thermaltake V1, Gigabyte GA-M56S-S3, Kingmax 4x1Gb DDR2 800, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr.
17 godina
autorov komentar
naxeem kaže...

Kao prvo ne prelazim s 48 nego s jednojezgrenog 3200 tako daBelji se

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb....
1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
17 godina
neaktivan
Ag008 kaže...
naxeem kaže...

Kao prvo ne prelazim s 48 nego s jednojezgrenog 3200 tako daBelji se

Onda smisla ima - itekako.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
autorov komentar
Ma, da ali dvoumim se između 40 48 50be tako da????
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Za clock: 5000BE

Ak ne mislis clockat: 4800 ili neki drugi...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
ne mislim jer moje zadnje dvije ploče su se rastalile po ljeti a tek jedna u knjižnici kad sam se igrao i gledao kako se radi overclock!
17 godina
neaktivan

Ja imam x2 5000+ black edition.Na nega sam stavio mrcinu od hladnjaka (cooler master) i clockao ga na 3.0.

Temperatura  ne  ide  iznad  36  stupnjeva  ni  nakon  što  sam  ga  satima  vrtio  na  pc  maku.Inače  prije  posla  sam  ga  uključio

i  vrato  se  nakon  a  procesor  je  bio  na  36  stupnjeva.Svakako  bih  ti  preporučio  ovaj  procesor.

Drugs and alcohol are not the only addictions.Gaming is one of them too.My God i am an addict.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam za ekipu jedno pitanje. dali se može amd sempron 3000+ clockat? ako da kako a ako ne koji mi preporučujete a da je 754socket.

Buraz

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice