Problem ili ne - CPU razlicite core temp

poruka: 4
|
čitano: 2.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem ili ne - CPU razlicite core temp

Dakle uzeo sam Asrock p67 fatal1ty performance mb i i5-2500K proc. Proc hladim zalmanom ovaj - http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=161 pastu koristim Arctic Silver5 i dobivam cudne temperature i imho previsoke za default clock i5 proca, idle core0 22°C, core1 33°C, core2 31°C, core3 34°C, cudi me ova ogromna temperaturna razlika izmedju prve i ostalih kora. Frend je kupio istu konfu jedino ima V8 hladnjak, ja mu sastavljao, temperature kora njegovog proca su sve oko 20-22°C u idleu nema ovakvih velikih razlika. Probao sam flashat bios s obzirom da ima nekakvih ispravki za plocu i cpu load line calibration pa sam mislio da ce mozda to srediti stvar medjutim nije, mjenjao pastu i pokusao staviti stock cooler, no temperaturna razlika je uvijek tu, ova od +10°C izmedju prve i ostalih cora. Ima li tko kakvih slicnih iskustava ili savjeta sto raditi vec me polako pocinje zivcirati :)

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem ili ne - CPU razlicite core temp
Chdtf kaže...

Dakle uzeo sam Asrock p67 fatal1ty performance mb i i5-2500K proc. Proc hladim zalmanom ovaj - http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=161 pastu koristim Arctic Silver5 i dobivam cudne temperature i imho previsoke za default clock i5 proca, idle core0 22°C, core1 33°C, core2 31°C, core3 34°C, cudi me ova ogromna temperaturna razlika izmedju prve i ostalih kora. Frend je kupio istu konfu jedino ima V8 hladnjak, ja mu sastavljao, temperature kora njegovog proca su sve oko 20-22°C u idleu nema ovakvih velikih razlika. Probao sam flashat bios s obzirom da ima nekakvih ispravki za plocu i cpu load line calibration pa sam mislio da ce mozda to srediti stvar medjutim nije, mjenjao pastu i pokusao staviti stock cooler, no temperaturna razlika je uvijek tu, ova od +10°C izmedju prve i ostalih cora. Ima li tko kakvih slicnih iskustava ili savjeta sto raditi vec me polako pocinje zivcirati :)

Pozdrav

Sto si se uspanicio, niti su temperature visoke niti je problem ova razlika.

Ofc.
14 godina
neaktivan

nije ti to nikakav problem...probaj i u task manageru vidjeti na grafu koja jezgra se najviše iscrtava, malo pogasi procese, probaj sve stavit na nulu....to tvoje nije prvi slučaj da je jedna jezgra hladnija...kod mene su idleu podjednake unutar 3-5 stupnjeva..u loadu zna bit razlike veće po jezgrama ovisno koja je koliko opterećena...ako ti temperature ne dolaze do max preporučenih, nemaš bsodova čudnih errora i kojekakvih fault pojava...ne brini..vozi i uživaj

samo krupno, ništa sitniš
16 godina
neaktivan

Ok thx, neam inace nikakvih problema sve se vrti ok, samo me malo zabrinulo to sa temp, hvala na odgovorima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice