Phenom II X4 965 BE processor review test zaključana tema

poruka: 79
|
čitano: 7.442
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Phenom II X4 965 BE processor review test
Core2Duo2 kaže...

Ja još uvijek čekam odgovor :)

Ajde da ne čekaš evo da ti kažem:

Američki raperi su isto šta i cajkare tako da rap=primitivizam.

No da se vratim na glavnu temu.Dakle moje ignoriranje Intela je primitivizam a tvoje navijanje za njega nije ?

Intel biraš jer je nedavno osuđen za sustavno podmićivanje,ucjenu i monopolizam ?

Ili zbog toga što je takvom upravom i tržišnim nastupom narušio konkuretnost u zadnjih 10ak godina i time pokušavao ograničiti kupcu izbor na isključivo njihove proizvode ?

Možda zbog toga šta je tvoje znanje o hardweru ograničeno a kao svaki pravi raper imaš para ko blata pa ćeš radije uzet komad nečega i pretplatit pa imat 'pliu' nego se malo poigrat i imat isto takvu pilu za daleko manje para?

Stay cool brother,piece ,yeah !

17 godina
neaktivan
QFlash kaže...

Možda zbog toga šta je tvoje znanje o hardweru ograničeno a kao svaki pravi raper imaš para ko blata pa ćeš radije uzet komad nečega i pretplatit pa imat 'pliu' nego se malo poigrat i imat isto takvu pilu za daleko manje para?

Nakon ovog nema smisla ulazit u daljnju raspravu, kad nestane argumenata krene se u OT.

Gdje ja to uzvisujem intel? To zbog nicka? Ma daj...

Otkad se to hardware kupuje po moralu neke firme? -  Joj, gle oni su zločesti, oni su monopolisti, jadni njihovi konkurenti, fuj baš su zločesti, kako to mogu radit, sad ću ih mrzit, sad neću kupovat njihove procesore, neću ih NI PROBATI ali ću redovito pljuvat po njima, nema veze što imam 3x4890 u CF, al ću rađe reć da mi je puno dat za i7 920 iako je on jači od svih dotičnih konkurentskih proceva, uzet ću si jedan phenom2 x2 pa ću otključat još dvije jezge ko što sam vidio na netu, nema veze što mi neće radit pod loadom ili što će bi sakate, ili što mi je vjerojatnost par % da će radit, ili budem imao sakat senzor, glavno da se pohvalim na forumu i ispadnem faca jer sam za 700kn dobio Quada, joj kak sam ja sad cool. Ja imam Q za 700kn, a ovi krelci daju 2k na i7.

Sve dok na ovom forumu dominira stav koji sam naveo iznad, ovdje nema smisla dalje raspravljat.

Only God (& mod) can judge me
16 godina
neaktivan
Phenom II X4 965 BE processor review test

svima bi bilo u interesu da amd i intel budu podjednako brzi inače bi se vremenom 1 morao povući s tržišta i tog koji ostane bi bolila kita jer ne bi se morao boriti za opstanak i tada bi mi kupci prošli puno lošije. platili bi više a brzina ne bi bila ista kao da su dva ponuđača na tržištu (ili više njih)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
segregator kaže...

Ma to je sve sranje, ja sam uzeo Phenom II X2 550, otključao još 2 jezgre i clockao ga na 3.8GHz i sad imam jači proc od tog novog Phenoma.

Btw, ima li Intel nešto slično za 700kn?

DObro pitanje,čeka se odgovor ;)

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
15 godina
protjeran

Dok sacekamo odgovor, ima li AMD nesto u stilu E5200?

Solidno perfomanse na stocku, strasno mala potrosnja, ogroman potencijal za OC koji ni jedan AMD nema.

vic dana: Intel preimenovao Core i7 965 iz Extreme Edition u Expensive editon.

1 0 hvala 0
17 godina
fabijan654321 kaže...

Dok sacekamo odgovor, ima li AMD nesto u stilu E5200?

Solidno perfomanse na stocku, strasno mala potrosnja, ogroman potencijal za OC koji ni jedan AMD nema.

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=96&p2=66

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 16:46 (segregator).
15 godina
protjeran

Skuplji je, vise trosi i grije, slabije se clocka.

e5200 sa solidnom pločom i coolerom moze na 4ghz.

17 godina
fabijan654321 kaže...

Skuplji je, vise trosi i grije, slabije se clocka.

e5200 sa solidnom pločom i coolerom moze na 4ghz.

U kunu jednako koštaju na nabava.net (433kn), jednako troše (65W), jednako se clockaju (X2 250 sa solidnom pločom i coolerom može na 4ghz)

Još nešto nejasno?

Edit: btw, sa onim stock kulerčićem koji dođe sa e5200 teško da ćeš preko 3-3.2GHz, tako da ti ne gine još 300kn za solidan cooler ako misliš clockat do 4GHz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 16:56 (segregator).
16 godina

Omjer cjena / kvaliteta -> AMD

Raw power -> Intel

Što se mene tiče, tržište procesora je savršeno...

Što će mi indentična dva procesora s indentičnom cjenom koji imaju jedino drugačiju etiketu na sebi?

Every hole is a goal!
15 godina
neaktivan
segregator kaže...

sa onim stock kulerčićem koji dođe sa e5200 teško da ćeš preko 3-3.2GHz, tako da ti ne gine još 300kn za solidan cooler ako misliš clockat do 4GHz.

aha...općepoznato je da amd cpu ni ne treba cooler.

300kn za cooler?? Pa freezer je 170-ak kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 17:04 (ana12).
15 godina
protjeran

Ne trose  jednako

E8400 je deklariran 65w kao i e5200 pa mislis da oba apsolutno isto trose??

A i nisam siguran da x2 250 moze na 4ghz osale kao e5200.

Treba jako povisti voltaze kad je na 4ghz kod x2 250, dok e5200 se radi o minimalnoj povecanju voltaze

16 godina
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...

Eh vi intelaši, ni link ne znate stavit

zašto misliš da mi ostali možemo vidit tvoj shopping cart?

16 godina

-da, (moja glupost, hvala) ali dali išta mijenja u kontekstu, argument?

edit: još interesantnija situacija ... pošto nema X4-965 usporedba s x4-955/E6300 isplativost?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 17:38 (ihush).
16 godina
neaktivan

Uz malo zakasnjenje evo i prvi domaci review ako se ne varam :)

Clanak mozete procitati na linku: Phenom II X4 955 i 965 BE @ sobitza.com

p.s. ovaj mjesec dijelimo jednog Phenom II X4 955 u nagradnoj igri na portalu ;)

3 0 hvala 3
15 godina
Hyperion kaže...

Ide x4 955 i 965 preko 4GHz na zraku, ako su na zraku pcekspertovci u nagradnoj igri mogli natjerat x4 940 da radi na 4,3GHz.

Sa zračnim hlađenjem po kojem je puhao zrak ih klime što baš i nije za 24/7 rad :)

Phenomi II su solidni procesori, ali pokraj Intelovog i7 nemaju što tražiti.

Btw, ova tema je 3 stranice čistog Intel vs. AMD flamea

17 godina

Kolko gluposti u ovoj temi. Neodlučan

Prvo zelim reci svim Intel fanovima.

Ne AMD se nece nit "povuc" s trzista niti ce propast. To je tvrtka koja dijeli duopol sa Intelom na trzistu procesora i sa Nvidiom na trzistu grafickih kartica.

Iako su vjerojatno jos u dugovima zbog kupnje ATIa, jednom kad izadju iz tog duga oni ce postati jedan od najvecih giganta.

Znaci stanje ovako= Intel crpi novac od procesora, Nvidia crpi novac od grafickih, AMD crpi novac od oboje!

Drugo zelim rec AMD frikovima.

Core i 7 920 je brzi od PII X4 procesora, hebiga tu se nemoze pomoci.

Isto tako jest istina da je isplativiji i veoma jak procesor i da kad se realno gleda, izmedju novih procesora i ovih starijih i nema tolkog porasta u performansama u igrama, eventualno u nekim profesionalnim alatima.

Meni je i moj prosli procesor 6000+ bio sasvim dost i vrtio je Crysis na Very high.

I da ja imam PII 955 i GTX260 tako da niko nemoze rec da sam pristran.

Nemorate se svi odmah osjecati ugrozeni kad izadje neki novi procesor.

Ali sta je da je, Intelovci priznajte kad vidite u ducanu da neki high end Intelov procesor kosta 10 hebenih tisuca kuna a AMDov high end 1500-2000, pa iako je intelov brzi sta ne mislite da je to malo ipak prebezobrazno haha.

Za 10k kuna napravis high end konfu sa periferijom a ne samo procesor.

- Psiho246
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Psiho246 kaže...

Kolko gluposti u ovoj temi. Neodlučan

Prvo zelim reci svim Intel fanovima.

Ne AMD se nece nit "povuc" s trzista niti ce propast. To je tvrtka koja dijeli duopol sa Intelom na trzistu procesora i sa Nvidiom na trzistu grafickih kartica.

Iako su vjerojatno jos u dugovima zbog kupnje ATIa, jednom kad izadju iz tog duga oni ce postati jedan od najvecih giganta.

Znaci stanje ovako= Intel crpi novac od procesora, Nvidia crpi novac od grafickih, AMD crpi novac od oboje!

Drugo zelim rec AMD frikovima.

Core i 7 920 je brzi od PII X4 procesora, hebiga tu se nemoze pomoci.

Isto tako jest istina da je isplativiji i veoma jak procesor i da kad se realno gleda, izmedju novih procesora i ovih starijih i nema tolkog porasta u performansama u igrama, eventualno u nekim profesionalnim alatima.

Meni je i moj prosli procesor 6000+ bio sasvim dost i vrtio je Crysis na Very high.

I da ja imam PII 955 i GTX260 tako da niko nemoze rec da sam pristran.

Nemorate se svi odmah osjecati ugrozeni kad izadje neki novi procesor.

Ali sta je da je, Intelovci priznajte kad vidite u ducanu da neki high end Intelov procesor kosta 10 hebenih tisuca kuna a AMDov high end 1500-2000, pa iako je intelov brzi sta ne mislite da je to malo ipak prebezobrazno haha.

Za 10k kuna napravis high end konfu sa periferijom a ne samo procesor.

Stari ljepo si zapoceo,ali bas i ne tako zavrsio. Cini mi se da si dirnuo u osinje gnijezdo. Sam cekam da dodje vatrogasac (moderator) da veli LOCK....

17 godina
neaktivan

Od reviewa je ostao samo obracun AMD-ovaca i Intelovaca. LOCK!

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 0:32 (F1-IVO).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice