Dakle, imam Intel Pentium Core Duo E5200 box na 2.50ghz, 800 mhz FSB i bla bla bla. Zanima me ima li tko iskustava s podizanjem takta tom procesoru i koliko bi se mogao dignuti s standardnim hladnjakom koji se dobiva u paketu? Je li Intelov hladnjak relativno dobar za podizanje takta?? Ja sam ga zasada dignuo na 2.7Ghz
Overcloockiranje s Intelovim hladnjakom?
- poruka: 14
- |
- čitano: 2.117
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nebih ti preporucio neko ozbiljnije clockanje sa stock coolerom.Uzmi najjeftiniji Arctic freezer za sck 775 pa kreni.Ako mislis radit sa stockom obavezno nadgledaj temperature u idleu i loadu da nebi bilo frke.Sto se tice clockanja svaki proc pa makar oni bili i isti,drugacije se clockaju.Ako jedam dodje do npr. 3.0ghz ne znaci da ce i drugi.
Bez podizanja voltaze ne bi trebao osjetiti neki preveliki porast temperature. Moj savjet, default voltaza pa koliko ide.
Oko 3GHz bi mogao.
Aha. oK
Bez podizanja voltaze ne bi trebao osjetiti neki preveliki porast temperature. Moj savjet, default voltaza pa koliko ide.
Oko 3GHz bi mogao.
Tvoj procesor je sličan mome. Ja iman e7200 2.53 GHz sa stock hladnjakom ga overclockan do 3.17Ghz...na normalnoj voltaži
Tako da bi mogao i tvoj tako nešto.
OK. Samo sada imam jedan 'problem'. Stvar je u tome da sam sada nedavno upalio komp, i sve radi bez problema, ali kad sam uključio Easy Tune 5 pro koji sam dobio s matičnom, dosta sam se zbunio. Piše mi ovako: CURRENT: 2600 Mhz
ORIGINAL: 3186 Mhz
MOlim?! Kako mi orginalna brzina procesora može biti 3.1 Ghz, kad je 2.5?? Je li to neka priremena softwerska zaje...?
Imam još jedan 'problem'. Dakle, otvorim CPU-Z, i čim mi se otvori u polju core speed mi piše 2600 mhz, što je ok, ali samo nakon nekoliko trenutaka piše 1248 Mhz. Sva ostala polja su ok. Gledao sam po netu za isti procesor, i u tom polju uredno piše 2.5, 2.9, ili bilo koja brzina... Koji je to onda vrag? Je li stvar u postavkama ili u nečemu drugom?
OK. Samo sada imam jedan 'problem'. Stvar je u tome da sam sada nedavno upalio komp, i sve radi bez problema, ali kad sam uključio Easy Tune 5 pro koji sam dobio s matičnom, dosta sam se zbunio. Piše mi ovako: CURRENT: 2600 Mhz
ORIGINAL: 3186 Mhz
MOlim?! Kako mi orginalna brzina procesora može biti 3.1 Ghz, kad je 2.5?? Je li to neka priremena softwerska zaje...?
Imam još jedan 'problem'. Dakle, otvorim CPU-Z, i čim mi se otvori u polju core speed mi piše 2600 mhz, što je ok, ali samo nakon nekoliko trenutaka piše 1248 Mhz. Sva ostala polja su ok. Gledao sam po netu za isti procesor, i u tom polju uredno piše 2.5, 2.9, ili bilo koja brzina... Koji je to onda vrag? Je li stvar u postavkama ili u nečemu drugom?
Shvaćam. Hvala. Ali to znači ne smanjuje produktivnost procesora? Dakle, ako igram, procesor potpuno koristi svoju snagu bez obzira na to?
mozes bit bez brige. kad nesto radis on se odmah digne na originalni takt
Ja sam u BIOSU isključio EIST i sada konačno procesor radi 'kako bi trebao'. Kako sam već prije rekao, pomoću Easy Tune 5 pro sam mu podignuo takt. Pitanje je kako da taj takt i zadržim, tj. da li će mi taj takt biti isti i kad slijedeći put upalim pc? Jer do sada mi se uvijek vraćalo na početnu brzinu ( tada sam imao upaljen EIST ). Hoće li sada ostati na brzini koju sam ja odredio?
ja imam isot e5200 i držim ga na 3.68ghz na 1.36v već tako radi neprekidno oko 2 mjeseca max oc 4 ghz ali se ne isplati jer radi stabilno tek na 1.46v dakle nepotrebno za malo veći takt tako puno napona dat.Inače fsb je na 320 mhz i čipset je 965 dakle radi na starom čispetu sve ok i oc.A vezano uz hladnjak uzmi nek do 200kn ja imam golden orb košta oko 150kn odlično hladi radi na 100% i malo se čuje i temperatura je idle 30-35 load 50-55c