Neoverclockabilni procesor?!

poruka: 12
|
čitano: 1.390
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle, imam Intel Pentium E5200 kojem je standardni takt 2.5Ghz..Taj je procesor poznat po izuzetnim sposobnostima podizanja takta (ljudi ga znaju dizati bez problema do 4Ghz). Kad sam ga kupio, držao sam ga na normalnoj taktu, a onda sam počeo dizati takt (bez mjenjanja voltaže) i radio je bez problema na 3.3Ghz...Nakon nekog vremena kupio sam novu, kvalitetnu matičnu ploču i s njom sam ga isto držao na tom taktu, koji put i većem. Napominjem, bez problema. Nakon nekih sitnih problema s BIOS-om vratio sam postavke na default, i nisam više dirao takt. Do nedavno, kad sam htio poboljšati performanse u nekim igrama. Otišao sam u BIOS i podigao sam takt na 3Ghz. Kad sam resetirao PC, nije htio podignuti windowse (blokirao se). Vratio sam na default i onda je radio bez problema. Otišao sam opet u BIOS i digao takt, sada na 2.8Ghz...Opet nije htio podići windowse...Napominjem da sam isključio sve moguće opcije koje bi onemogućavale podizanje takta...I sada stvarno ne kužim u čemu je problem. Nedavno sam kupio i novi hladnjak, vrlo kvalitetan koji drži temperaturu proc na 36 stupnjeva...I sada stvarno ne znam što dalje. Ima li tko kakvu ideju?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

naslov teme ti je zakooooooon :D jedva to mogu izgovoriti ...

ontopic: nezz kak da ti pomognem ..jbg :( 

neoverclockabilni <3

My software doesn't have bugs, it only develops random features
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 20:36 (rebelsy).

6 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Neoverclockabilni procesor?!

za star trek je dovoljna defaultna brzina. warp pogon nije potreban :)

meni se desilo isto,čak možda sa istim procom. ploča gygabite mi je pravila problem(iako ispravna, nije dopuštala neke taktove),na staroj je radio ok.

Z
16 godina
protjeran
Riker kaže...

Dakle, imam Intel Pentium E5200 kojem je standardni takt 2.5Ghz..Taj je procesor poznat po izuzetnim sposobnostima podizanja takta (ljudi ga znaju dizati bez problema do 4Ghz). Kad sam ga kupio, držao sam ga na normalnoj taktu, a onda sam počeo dizati takt (bez mjenjanja voltaže) i radio je bez problema na 3.3Ghz...Nakon nekog vremena kupio sam novu, kvalitetnu matičnu ploču i s njom sam ga isto držao na tom taktu, koji put i većem. Napominjem, bez problema. Nakon nekih sitnih problema s BIOS-om vratio sam postavke na default, i nisam više dirao takt. Do nedavno, kad sam htio poboljšati performanse u nekim igrama. Otišao sam u BIOS i podigao sam takt na 3Ghz. Kad sam resetirao PC, nije htio podignuti windowse (blokirao se). Vratio sam na default i onda je radio bez problema. Otišao sam opet u BIOS i digao takt, sada na 2.8Ghz...Opet nije htio podići windowse...Napominjem da sam isključio sve moguće opcije koje bi onemogućavale podizanje takta...I sada stvarno ne kužim u čemu je problem. Nedavno sam kupio i novi hladnjak, vrlo kvalitetan koji drži temperaturu proc na 36 stupnjeva...I sada stvarno ne znam što dalje. Ima li tko kakvu ideju?

Zahebo si ga! i ja sam mog sam moj radi na 2.13ghz originalno ali neće iznad 2.80ghz

Slatki Car&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
15 godina
neaktivan

Jesi to uzeo ovu maticnu koju imas u ''Moj pc'' ???

Neoverclockabilni ... moja najdraza rijec &lt;3

0 0 hvala 0
16 godina

Mato ivanovac,ti si biser,ni sam neznas sta govoris.

Nego autor teme,pokusaj opet clockati ali postupno jer ipak nova maticna i to.Tak je i meni bilo kada sam promjenio na najnoviji bios i sve puno opcija i nisam znao vratit stare postavke i ostavio ga sad na jadnom 2.1 ghz ali ubrzo quad stize pa cu ga clockati...Netreba sve biti isto na svakoj maticnoj kak je i na prijasnjoj bilo..

Probaj postepeno overclockati i pazi na memu da nije ona mozda previse osla u zrak pa nezeli vise bootat.

Znaci polako,ima vremena..Osmijeh

LOL CAT! ^^
Moj PC  
2 1 hvala 1
17 godina
neaktivan

Hm, hvala...vrlo lijepi odgovori...Smijeh Možda  i jesam 'zeznuo' procesor, ali da je oštećen vidjelo bi se to i kod standardnog takta...A što se tiče oveclockiranja, moram priznati da se trudim već koju godinu, ali nikako mi ne ide...Nisam siguran u svoje znanje, te se bojim dizati voltažu da ne bih sve spržio...Stoga, mislim da ću ako želim poboljšati performanse, kupiti neki quad...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mato_Ivanovac kaže...

Zahebo si ga! i ja sam mog sam moj radi na 2.13ghz originalno ali neće iznad 2.80ghz

Stvano mi nije jasno ko je tebi dao zvjezdicu i pol...Nevinašce

16 godina
neaktivan
RoTT kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Stvano mi nije jasno ko je tebi dao zvjezdicu i pol...Nevinašce

ne kuzim sta imas protiv njega tip je za razliku od tebe pokuso pomoc jer (ima iskustva) kako barme on kaze....

i da jos nes on barem ima zvijezdicu...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

dobro nemojte tu bacat međusobni playa hate nego pomozite čovjeku Namigiva

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo pažljivo pročitaj ove sticky-e i bit će ti dosta jasnije šta i kako te na koji način da clockneš svoj procesor(nisi skurio proc to sigurno i naravno bez podizanja napona pomaci su minimalni cca 300-400MHz i naravno bez dobrog hlađenja slabe vajde glede večeg overclockinga, ide taj procesor bez problema na 3.6GHz-3.8Ghz) , za neke stvari morao sam i par puta pročitati kako bi shvatio gdje griješim i kako nastaviti dalje.

Obično svi misle kako je to super lagano "samo Ovo i Ono promjeniš i ide mali kao zvijer" što baš u praksi i nije tako, isto tako ako ti nije tu baš sve najjasnije imaš i na PC ekspertu odlične sticky-e glede overclockinga

pa baci oko i tamo o čemu se radi.Uglavnom moraš biti uporan i čitati navedeno i naravno zapiši si na papir ono najbitnije jer kad uđeš u BIOS nema pomoći ukoliko neznaš šta radiš i kako da pošteluješ sve opcije.

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-intel-procesora-dualquad/37913.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/uputstvo-kako-overclockirati-core2duo-procesore/384.aspx

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Smille kaže...

Evo pažljivo pročitaj ove sticky-e i bit će ti dosta jasnije šta i kako te na koji način da clockneš svoj procesor(nisi skurio proc to sigurno i naravno bez podizanja napona pomaci su minimalni cca 300-400MHz i naravno bez dobrog hlađenja slabe vajde glede večeg overclockinga, ide taj procesor bez problema na 3.6GHz-3.8Ghz) , za neke stvari morao sam i par puta pročitati kako bi shvatio gdje griješim i kako nastaviti dalje.

Obično svi misle kako je to super lagano "samo Ovo i Ono promjeniš i ide mali kao zvijer" što baš u praksi i nije tako, isto tako ako ti nije tu baš sve najjasnije imaš i na PC ekspertu odlične sticky-e glede overclockinga

pa baci oko i tamo o čemu se radi.Uglavnom moraš biti uporan i čitati navedeno i naravno zapiši si na papir ono najbitnije jer kad uđeš u BIOS nema pomoći ukoliko neznaš šta radiš i kako da pošteluješ sve opcije.

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-intel-procesora-dualquad/37913.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/uputstvo-kako-overclockirati-core2duo-procesore/384.aspx

Ovo je zaista bilo od pomoći...tnxSmijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice