Može li Pentium 4 na Intel P35 i P45 chipset?

poruka: 20
|
čitano: 2.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam procesor Pentium 4 630 Htt na 3.0 Ghz (Prescott) socket 775 i zanima me dali P35 i P45 chipseti podrzavaju ovaj procesor.

Malo sam googlao i skroz sam zbunjen, na nekim stranicama piše da može, a na nekim uopce nije naveden u cpu support listi.

Htio bi kupiti noviju ploču sa novijim chipsetom, pa sam zbog limitiranosti budzeta prisiljen ostati na ovom procesoru.

Kupio bi Gigabyte P45-DS3 al prvo ovdje da pitam jer vidim da ima iskusnijih ljudi, da se nebi zeznuo.

Hvala.

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam baš kupio tu ploču EP45 DS3, i zasad mi se čini odlična, ima puno izlaza,al mislim da bi trebala podržavat i starije proceve.

Core 2 Quad Q6600, Gigabyte radeon HD4870, 4Gb DDR2 Kingmax 1066MHz, Gigabyte EP45 DS3, OCZ StealthXstream 600w, Pioneer 216D, Antec Three hundred, Seagate Baracuda 500Gb 32Mb cache, Samsung T220
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Naravno da može.

LINK.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Može li Pentium 4 na Intel P35 i P45 chipset?

ne.

to ti neće radit, novi chipseti ne padržavaju stare procesore, isto tako noviji C2D 8x00 q9xx0 ne radi na starim pločama chipset i965.

17 godina
crystal6 kaže...

Naravno da može.

LINK.

E o ovome ja i govorim. Na tvom linku za moj procesor pise N/A tj, nije podrzan, a na ovom drugom pise da je podrzan.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_List.aspx?CPUType=Socket%20775&ChipsetType=Intel%20P45

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
17 godina
neaktivan
mierda-del-torro kaže...

ne.

to ti neće radit, novi chipseti ne padržavaju stare procesore, isto tako noviji C2D 8x00 q9xx0 ne radi na starim pločama chipset i965.

Omg, Ne trebunjaj!noviji c2d procesori nece raditi na starijim chipsetima zbog brzine FSB-a,zbog niceg drugog.
P4 mora raditi na svim novijim chipsetima,jesi li ikad vidio kutiju od maticne(one ikone na njoj)?knjizicu s listom podrzanih procesora?
lista ide od c2d pa sve do celerona D,shvatio?
Edti boxer,pogledaj podrzani fsb,ide od 533 pa do 1600MHz,znaci da mora raditi,eventualno kaj nebi radilo je HTT,ako nije podrzan u BIOS-uViče
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2009 12:14 (Lion King).
17 godina

Radi se o procesoru Pentium 4 630 Htt 3.00 Ghz FSB 800 Prescott jezgra.

Inace drzim ga na ASRock 775 dual -VSTA Pt880 pro chipsetu,ploci koja isto tako podrzava i core 2 duo i quad core, ali sa najnovijim biosom, medjutim nisam zadovoljan plocom, zbog vise razloga, nece da podrzi neke novije graficke karte, pc-express radi na x4 a ne na x16 itd,,

Pa bih kupio sad nesto sto valja, a ne opet da kupujem neku plocu starije generacije zbog kompatibilnosti.

Evo sad nesluzbeni link gdje pise da podrzava..

http://www.eyo.com.au/prod_B-EP45-DS3_proddesc_Gigabyte_S775_GA-EP45-DS3_P45_Chipset_FSB1600_DDR2_PCI-e_SATA_GbLAN_DES_ATX.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

brzina fsb! a regulacija napona.

u teoriji na p45 chipsetu bi trebao radit i p4 prescot, praksa je malo drugačija.

na kutijama svašta piše. al na gigabyte ploči taj proc neće radit, niti neki dvojezgreni pentium D.

17 godina
neaktivan

Ponekad je dovoljno pogledat službenu stranicu :).

FA FA LA SI MI TI FA LA TI
17 godina
kompotko kaže...

Ej kompotko moj nezas ti u kojoj sam ja dilemi...:(

RAdi se o maticnoj ploci Gigabyte GA-EP45-UD3L i ona podrzava, a P45-DS3 ne podrzava...A isti cipset...  kako to?

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2952

16 godina
neaktivan
mierda-del-torro kaže...

ne.

omg!! koja glupost. prvo radit će - to ne ovisi o čipsetu nego o socketu. drugo - (ISPRIČAVAM se unaprijed moderatorima) morončino glupa!!! nnovi c2d ti neće radit na starijim čipsetima zbog fsb-a!!!!!!!!
Kondomi su in -> koristite ih i VI! Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Time is a great teacher but sadly kills al it's pupils. Hakiranje je umjetnost a ne zločin. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
16 godina
neaktivan
boxer kaže...
kompotko kaže...

Ej kompotko moj nezas ti u kojoj sam ja dilemi...:(

RAdi se o maticnoj ploci Gigabyte GA-EP45-UD3L i ona podrzava, a P45-DS3 ne podrzava...A isti cipset...  kako to?

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2952

ma podržava. kaj ga nebi podržavalo!!! nemaš brige. samo su ga zaboravili napisati.
Kondomi su in -> koristite ih i VI! Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Time is a great teacher but sadly kills al it's pupils. Hakiranje je umjetnost a ne zločin. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
protjeran

Ja sam siguran za P45 da ne podržava, a za P35 neznam.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 2GB DDR2-800Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

Kako si siguran? Jesil to  isprobao ili sta?
17 godina
protjeran
boxer kaže...
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

Kako si siguran? Jesil to  isprobao ili sta?
  Da, isprobano na EP45-DS3 matičnoj.Probao sam s Intel Pentium 4 650 3,2Ghz Presscot.
Intel Celeron D331 2,66Ghz, 2GB DDR2-800Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

a svejedno...što će ti uopće i tak dobra matična ak imaš proc star 3 godine.

Razmisli o tome da kupiš i novi proc naprimjer E8200 ili nešto jeftinije ak nemaš para.

Core 2 Quad Q6600, Gigabyte radeon HD4870, 4Gb DDR2 Kingmax 1066MHz, Gigabyte EP45 DS3, OCZ StealthXstream 600w, Pioneer 216D, Antec Three hundred, Seagate Baracuda 500Gb 32Mb cache, Samsung T220
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
StormZg kaže...

Razmisli o tome da kupiš i novi proc naprimjer E8200 ili nešto jeftinije ak nemaš para.

Svjestan sam ja toga, samo sam napravio jednu kombinaciju koja ide tim redoslijedom. Jer imam za kupit povoljnu graficku karticu koja nije podrzana od ove moje sadasnje maticne ploce. Doci ce kasnije dual ili quad core na red. A ovaj proc ce drzati vodu jos jedno izvjesno vrijeme.
16 godina
neaktivan
boxer kaže...
StormZg kaže...

Svjestan sam ja toga, samo sam napravio jednu kombinaciju koja ide tim redoslijedom. Jer imam za kupit povoljnu graficku karticu koja nije podrzana od ove moje sadasnje maticne ploce. Doci ce kasnije dual ili quad core na red. A ovaj proc ce drzati vodu jos jedno izvjesno vrijeme.
  onda možeš i malo slabiju matičnu koja podržava taj proc jer ti sad sve novije imaju pcie x16 i podržavaju većinu novih procesora...potrži malo na netu.
U kojem dućanu bi to kupio? 
16 godina
neaktivan

ova sigurno podržava tvoj proc i nije skupa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
StormZg kaže...

ova sigurno podržava tvoj proc i nije skupa

Pa to i jeste solucija, ako p45 ne bude podrzavao..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice