Maticna ploca izgorila

poruka: 8
|
čitano: 1.556
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Maticna ploca izgorila

Pozdrav, dobio sam na popravak pc koji je koristio MS srot napajanje (kondenzatori napuhali, procurili sto se moze na slikama vidjeti)

racunar posta tj izbaci logo biosa, krene boot windowsa i ugasi se. maticna je izgorila kod pci slota vjerovatno zbog losih kondenzatora i smece napajanja. 

Molim da pogledate slike, i ako iko ima ikakvu ideju dali se moze popraviti neka napise. Nisam neki majstor za eletroniku.

Stavljao sam drugo ispravno napajanje, ista stvar, cak kad ugasim pc, na napajanju se i dalje vrti vent.. 

Takodjer zamolio bih neku preporuku dobre lemilice za odlemljivanje i lemljenje tiskanih ploca, imam neku ellixovu od 30W ali nijedan kondic ne moze odlemiti.

izgorila+:( izgorila+:(
ms+napajanje ms+napajanje
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 0:18 (AC32016).

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Maticna ploca izgorila

Koliko češ truda i vremena i vidim nešto novca potrošiti, mislim da već budeš u mogučnosti kupiti ispravnu matičnu ploču što bi ti preporučio. Osim ako nisi baš voljan popraviti ovu.

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Re: Maticna ploca izgorila

Kupio sam vec plocu, zamjenio nego eto ostala mi ova pa da pitam zna li iko neki popravak, ipak ako nista valja za djelova...

13 godina
Maticna ploca izgorila

Skrati si muke i u smeće . da je neka novija (vrijednija) ploča pa hajde ovako 0 bodova

3 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Maticna ploca izgorila

Ako baš želiš popraviti,ne bi trebao biti problem budući da kažeš da boota do windowsa.

Ovaj dio koji ti je crn ti je oko integrirane zvučne kartice,tak da vjerovatno ne utječe na rad ploče općenito,a možda i samom zamjenom kondenzatora proradi sve,a definitivno provjeri i kondenzatore kraj procesora.

I kaj se tiče odlemljivanja kondenzatora,to uopće nije problem,samo rastopi friškog tinola na nogice kondenzatora i onda stisni lemilicu na nogicu i vuci kondić van,jednu po jednu nogicu.

Kad stekneš prakse,prejednostavno je.

A na napajanju prvo provjeri voltmetrom napone na 12v i 5v i 3,3v izlazima,jer je moguće da su kondenzatori krepali zbog previsokog napona,a onda to napajanje nije baš preporučljivo koristit.

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Zahvaljujem :) 

14 godina
AC32016 kaže...

Zahvaljujem :) 

Čemu koristiti nešto što je već gorilo, prijatelju, budeš si zapalio nešto u najgorem slučaju, a u onom manje lošem, iako isto tako lošem, budeš spalio nešto što staviš/spojiš

na tu ploču, nije to vrijedno niti tvojih živaca, niti bilo kakvoga ulaganja, a ti si vidi i sam si odaberi što ti najviše odgovara.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
16 godina
Maticna ploca izgorila

kako kolega poviše kaže, opasno je za ostale komponente koje nabodeš u tu ploču. Ko zna što je je još izgorilo...

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Moj PC  
1 1 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice