Lynnfield zamjenjuje Core i7

poruka: 54
|
čitano: 11.065
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
I7 will be Replaced by Lynnfield

COMPUTEX 2009: Despite telling us face to face yesterday that its Core i7 920 and 950 CPU's will be around for a little while yet, bit-tech has exclusively seen roadmaps and been given multiple confirmations that every-single-one of the X58 motherboard manufacturers is expecting: 920, 940, 950 and 965 will be end-of-life by early next year.

Only the 975 Extreme Edition and the future 6-core LGA1366 CPUs will exist on this socket, with Lynnfield engulfing the entire middle field (we're hesitant to use the word "mainstream").

LGA1366 and X58 motherboards will be thinned out in the next refresh in Q3/4 with the launch of Lynnfield on Sept. 1st, although no one had an exact date for the phasing out of these CPU products.

IZVOR

Nisam ništa reko!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: I7 will be Replaced by Lynnfield

Ma nisu normalni više. Stalno neke nove gluposti izmišljaju. Meni moj Q6600 sasvim, tj. i više nego doboljno dobro sluzi...

Mislim uredu je napredak tehnologije i sve to. Ali vise dosta bi bilo gluposti i muzenja para. Kada dodje neka igra ili aplikacija (ne 1 nego kada to postane trend) onda cu moc shvatit ovako trpanje Intela, a da ne govorim o nVidiji i stalnim izbacivanjem "neceg novog"....

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 13:28 (mislav_01).
16 godina
neaktivan

ja prelazim na amd. ocito je intel poludio.

Nisam ništa reko!

7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

eng mi nije jača strana al kolko sam skužio kaj će se matične x58 prestat proizvodit ili može neko ljepše prevestja više špreham neke druge jezike

"you hit me we hit you"-mafia
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo još nije sigurno,niti je potvrđeno od strane Intela.No ukoliko se to pokaže istinitim počinjem uzimat AMD-ove procove.

Jer ova Intelova politika je postala toliko arogantna i pohlepna da su mi se počeli polako gadit.

Sada tokom ovog mjeseca ču uzet i7 platformu.No poslje toga ču vidit kako se stvari kreču.No sasvim je sigurno ako intel ovako nastavi ja također idem na AMD.Makar sam do sada bio zagriženi Intelovac.

M.C
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
RE: Lynnfield zamjenjuje Core i7
microman kaže...

Ovo još nije sigurno,niti je potvrđeno od strane Intela.No ukoliko se to pokaže istinitim počinjem uzimat AMD-ove procove.

Jer ova Intelova politika je postala toliko arogantna i pohlepna da su mi se počeli polako gadit.

Sada tokom ovog mjeseca ču uzet i7 platformu.No poslje toga ču vidit kako se stvari kreču.No sasvim je sigurno ako intel ovako nastavi ja također idem na AMD.Makar sam do sada bio zagriženi Intelovac.

Dosad sam isto imao sve intele nikad jos nisam imao amd-a ali sve vise mislim da ce sljedeci biti amd jer ovo sto intel muti je strasno.
krpelj sa bazukom :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 20:47 (BORG).
16 godina
neaktivan

Ne da je strašno nego je PRRRRRE strašno,jadno,žalosno.Mogao bi još puno takvih riječi napisat no neke su van pravila ovog foruma.Viče

Zar smo mi Intelovci zaslužili da nakon dugo godišnje vijernosti i potpore moramo doči u situaciju da ako hočemo imat njihove nove procove moramo svaku godinu mijenjat cijelu platformu?Plač

AMD ima nešto slabije procove,no za razliku od našeg nam dragog intela(do sada) poštuje svoje kupce.Koji če svemu sudeči biti sve više i više.

M.C
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Ne da je strašno nego je PRRRRRE strašno,jadno,žalosno.Mogao bi još puno takvih riječi napisat no neke su van pravila ovog foruma.Viče

Zar smo mi Intelovci zaslužili da nakon dugo godišnje vijernosti i potpore moramo doči u situaciju da ako hočemo imat njihove nove procove moramo svaku godinu mijenjat cijelu platformu?Plač

AMD ima nešto slabije procove,no za razliku od našeg nam dragog intela(do sada) poštuje svoje kupce.Koji če svemu sudeči biti sve više i više.

Istina. Neka naprave tj. neka ostanu na socketu 1366 i neka na njemu rade bduce procesore, a ne da za svaki novi procesor rade novi socket. Kome se to isplati?
Nisam ništa reko!
17 godina
neaktivan

Pa isplati se samo INTELU,strasno,tako je to kada se samo gledaju novci,nista se ne cudim

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
PoToKTM kaže...
 Istina. Neka naprave tj. neka ostanu na socketu 1366 i neka na njemu rade bduce procesore, a ne da za svaki novi procesor rade novi socket. Kome se to isplati?
 Intelu :)
16 godina

Ma mi ćemo ostat na 775, i gotovo, kad bude trebala nadogradnja, onda svi na AMD, pa će se oni zamislit kad nitko nebude više preporučava intelove!

I don't care...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne mogu vjerovat

inače do sada amd nisam mogao smisliti a sada je situacija obrnuta jer ne mislim ja kupovat novu matičnu svake godine dvije zato jer mi stara neće podržavati novi procesor

samo da amd ne postane takav

ako postane onda ću svoje procesore počet proizvodit :D...lol

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad ce AMD preci u vodstvo! :)

Nisam ništa reko!

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam odakle vam to da Intel napušta LGA 1366? Govori se samo o tome da se prestaje sa proizvodnjom procesora sa 4 jezgre i da se prilazi na 6.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bara kaže...

Ne znam odakle vam to da Intel napušta LGA 1366? Govori se samo o tome da se prestaje sa proizvodnjom procesora sa 4 jezgre i da se prilazi na 6.

cek cek ci sam te ja razumio .mislis prelazi sa 4 jezgre na 6?
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2009 0:10 (gamer 16).
16 godina
neaktivan

Svi se tu uzbudili, kad ono intel prelazi na(mislim) 32nm proizvodni proces, a procesori se samo umjesto i7 zovu lynnfield(mislim), aostaje isti socket(LGA1366).

Je da se intel razbahatio, ali ne tolko.

Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ma jbt intel

užas sta rade ljudima

ko da novci na grani rastu

postaju klasa za snobove

zato

Dragon platform ftw!!!!!!!!!!

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gamer 16 kaže...
Bara kaže...

cek cek ci sam te ja razumio .mislis prelazi sa 4 jezgre na 6?
 Da, prilaze na high-end procesorima sa 4 na 6 jezgri i to na 32nm proizvodni proces, a kodno ime budućih procesora je Gulftown. Oni će i dalje na tržištu bit pod nazivom Core i7 i uzimat će ih vjerojatno oni koji žive od npr. video obrade.

Lynnfield je kodno ime za buduće Core i5 procesore sa 4 jezgre koji će bit u 45nm procesu i koji mijenjaju Core 2 porodicu procesora i to onu sa sufiksom Quad, oni će ić na LGA 1156. Ovi procesori su mainstream procesori.

EDIT: Sam naslov ove teme je blago rečeno netočan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2009 1:11 (Bara).
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

I da prestaje proizvodii dotični čipset,a inel je jako poznat po tome kako na starim čipsetima omogućuje ugradnju novih procesora.
Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Bara kaže...

I da prestaje proizvodii dotični čipset,a inel je jako poznat po tome kako na starim čipsetima omogućuje ugradnju novih procesora.
 Ne vidim zašto bi bija problem stavit 6 jezgreni procesor na ploču sa X58 čipsetom? Uostalom za LGA 1366 su sve ploče manje-više high-end tako da čisto sumnjam da će izostat podrška za njih.
17 godina
neaktivan
Bara kaže...
Paolo2612 kaže...
Bara kaže...

Ne vidim zašto bi bija problem stavit 6 jezgreni procesor na ploču sa X58 čipsetom? Uostalom za LGA 1366 su sve ploče manje-više high-end tako da čisto sumnjam da će izostat podrška za njih.
 Ja nisam rekao da će biti problem, ali činjenica je da intelovo podržavanje novijih procesora na starijim čipsetima je daleko slabije od AMD-ovog. Slažem se da su sve manje-više high end i očekivano je da podržavaju, ali šta će intel zbog toga u budućnosti izdavati samo skupe ploče?
Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
 Ja nisam rekao da će biti problem, ali činjenica je da intelovo podržavanje novijih procesora na starijim čipsetima je daleko slabije od AMD-ovog. Slažem se da su sve manje-više high end i očekivano je da podržavaju, ali šta će intel zbog toga u budućnosti izdavati samo skupe ploče?
 Za LGA 1366 vjerojatno će bit samo skupe, a za LGA 1156 će bit i jeftine.
Kolko je meni poznato u doba Core 2 arhitekture mislim da nije bilo problema sa novim procesorima na nstarim čipsetima pa stoga i u budućnosti očekujem da ih ne bude.
16 godina
protjeran

ljudi vi niste normalni jer vi mislite da je intela brigr za neke hrvate od nekoliko miliona ljudi niskog buđeta i male platežne moći da prati brend nećeg novog pa da mi niko više nekupimo intela koda će oni to osjetit xd jeli vama jasno koliko smo mi nazad od razvijenih zemalja što se tiće pc jeli vama jasno da u osnovnim školama još uvjek koriste prastare pc na kojima se djeca navodno uće informatićkim radnjama a stvarno ste me dobro nasmijali nije nama kriv intel što svake godine nemožemo sebi priuštiti novi pc i pratiti naprednu tehnologiju 3 svjeta vani s oduševljenjem doćekuju nešto novo a vi nećemo mi kupovat intele nemojte vratite se i svi kupite 95 i vićite idemo naprid a i koje kriv amd u da nema novaca da toliko ulaže u nešto novo ali nemojte mislit da će tako ostat i amd će u skoroj budućnosti prominiti modele šoketa pa i onda će se naći oni kojima to neče pasat ali štoćemo mi tako mali narod i još bez novaca !!!!!

I Jadantisi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa s takvim pravopisom ko tvojim,nećemo se ni pomaknut igdje od tud gdje i jesmo.....

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
neaktivan
giga kaže...

ljudi vi niste normalni jer vi mislite da je intela brigr za neke hrvate od nekoliko miliona ljudi niskog buđeta i male platežne moći da prati brend nećeg novog pa da mi niko više nekupimo intela koda će oni to osjetit xd jeli vama jasno koliko smo mi nazad od razvijenih zemalja što se tiće pc jeli vama jasno da u osnovnim školama još uvjek koriste prastare pc na kojima se djeca navodno uće informatićkim radnjama a stvarno ste me dobro nasmijali nije nama kriv intel što svake godine nemožemo sebi priuštiti novi pc i pratiti naprednu tehnologiju 3 svjeta vani s oduševljenjem doćekuju nešto novo a vi nećemo mi kupovat intele nemojte vratite se i svi kupite 95 i vićite idemo naprid a i koje kriv amd u da nema novaca da toliko ulaže u nešto novo ali nemojte mislit da će tako ostat i amd će u skoroj budućnosti prominiti modele šoketa pa i onda će se naći oni kojima to neče pasat ali štoćemo mi tako mali narod i još bez novaca !!!!!

Nije stvar u novcu.Dapače da ga recimo meni manjka sigurno nebi ni pomislio na i7.Stvar je u tome da se Intel razbahatio(podsiječa me na Nvidiu),i počeo za svaki proc stavljat drugi socket.
Zar je baš bilo potrebno na i5 stavit novi socket.Ja mislim da nije.Mogao je stavit dvokanalni memorijski kontroler za DDR3,Sporiju QPI sabirnicu i eventualno taj grafički kontroler koji samo smeta.
Ali ne zašto bi bilo jednostavno kad može komplicirano.Uzmimo u primjer nadolazeči i5.Ljudi se gadno varaju ako misliju da če imat nešto bitno bolje preformanse od sadašnjih Core2.I zašto onda uopšte uzimat novi i5,ako imaš Core2 koji radi svoj posao.A da ne spominjem AMD koji če sigurno imat jeftinije i procove,a i matične.
I po tekstu autora teme na ovom socketu 1366 če biti samo i7 975EX(koji če ostati samo običan san svakog smrtnika) i ovi nadolazeči 35nm šestero jzgreni.Pa te sad ja pitam kakav če izbor biti.
A ovi šestero jezgreni sigurno neče koštat 2300kn nego vijerojatno više od 3000kn.Pošto AMD neče imat niti jedan proc sa šest jezgri koji bi intel mogao vidit kao konkurencije.
Uglavnom nas intelovce čekaju crni dani.
Ja sam koji jesam.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2009 7:11 (microman).
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Bara kaže...

Pa sad baš da je poznat - nije. AMD jest i to im je iznimno važna karakteristika. Mijenjanje socketa za nove procesore je nepotrebno i trebali su ostaviti isti socket za sve.
Pohlepa. :)
A ovo s jezgrama; izgleda da je intel vrlo blizu tehničkog limita i da je jedini način ubrzavanja računala, povećanje broja jezgara. A to je loše... 
Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Paolo2612 kaže...
Bara kaže...

Pa sad baš da je poznat - nije. AMD jest i to im je iznimno važna karakteristika. Mijenjanje socketa za nove procesore je nepotrebno i trebali su ostaviti isti socket za sve.
Pohlepa. :)
A ovo s jezgrama; izgleda da je intel vrlo blizu tehničkog limita i da je jedini način ubrzavanja računala, povećanje broja jezgara. A to je loše... 
 U potpunosti se slažem.
Ajde shvačam da su promijenili sockt od i7.Ipak ima veče promijene i moglo se je to očekivati.
No ono što meni nije jasno jest taj nadolazeči i5.Čemu toliko komplicirat.Stavljat drugu sabirnicu,stavljat drugi mem kontroler.Ali najviše se pitam čemu taj Grafički kontroler koji samo bezveze ograničava grafički sustav na toj platformi.
Ja sam koji jesam.
16 godina
neaktivan
giga kaže...

ne radi se samo o hrvatskoj
što ti misliš da je samo hrvatska tako slabo razvijena što se tiče ovakvih stvari
pa pogledaj one manje državice bivšeg sssr-a, a i kao da je na balkanu jedino kod nas ovakvo stanje
misliš da u srbiji nije slično, crnoj gori, makedoniji...
al to onda više nije broj od nekoliko milijuna već se penje na nekoliko desetaka milijuna
Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2009 8:18 (spaws).
16 godina

poznavajuci Intel mogao bih skoro sigurno reci da ce zapravo i5 biti i7 isto sto je i celeron bio za P2, P3 i P4. Malo stariji procesor (tehnoloski) koji je malo dotjeran i predstavljen kao novi proizvod. Pitam se jedino kolika ce biti razlika u performansama izmedju i5 i Core 2

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jazz_1802 kaže...

poznavajuci Intel mogao bih skoro sigurno reci da ce zapravo i5 biti i7 isto sto je i celeron bio za P2, P3 i P4. Malo stariji procesor (tehnoloski) koji je malo dotjeran i predstavljen kao novi proizvod. Pitam se jedino kolika ce biti razlika u performansama izmedju i5 i Core 2

Takva da neče uopšte biti vrijedna spomena.Pa kolika je razlika između i7 i Core2.U igrama mizerna,Dok u ostalim aplikacijama ima razlike.No to treba zahvaliti trokanalnom mem kontroleru.A pošto i5 če imat isti mem kontroler kojeg su do sada imali najobičniji čipseti možeš odmah si zamislit kakve če razlike biti.
Ovaj i5 bi uopšte trebalo ignorirati.Oni koji nisu baš pri lovi neka ostanu na Core2 ili prijeđu na AMD-ove fenome II.Dok ovi dubljeg đepa nek uzmu i7 920 dok ga još ima.
Ja sam koji jesam.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice