Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.701.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
protjeran
Re: Koji CPU cooler kupiti?
CrnaBitanga kaže...

Antonio, nemoj se ljutiti, ali svaki drugi post je tvoj. Ako te zanima da li ga ima u ADM-u, nazovi ih i pitaj!

Pa čovik je napisa svega dva posta u ciloj ovoj temi. Koji svaki drugi?

17 godina
sudy_freak kaže...
itomic009 kaže...

Pola od navedenih uopće nisu tihi.

Previdio sam ono što mu je bitno.

Htio sam samo pomoći {#}

Hvala na pomoći. Koji je najtiši od tih sa liste?

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Jos uvijek sam u prokletoj nedoumici..

Trebam cooler koji ce jako dobro hladit i5 2500k na nekih 4.5-4,6ghz.

da bude za 24/7.

Mozda da ima 2 venta? Neznam,to je na vama,ako ima 1 onda je bitno da ga dobro hladi a s druge strane da nije previse glasnan.

I par pitanja..

dali je bolje da ima bakrene pipove ili ne? Jer oni bolje provode toplinu,zar ne?

Tnx!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Saznaj tko ti trguje iza leda!!??
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 13:49 (zagy15061984).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo kupio Xigmatek Agier-a u Linksu. Nema velike gnjavaže s montiranjem, jedino što ja nemam onu rupu iza na kućištu pa sam morao skidati ploču. Sat posla. Uglavnom, prilično zadovoljan. Stavio sam da se rendaju 72 frame-a Full HD animacije (ždere procesor skoro stalno na 100% sve jezgre) i temperature su uglavnom ovakve kao na slici. Jedva sam ga kasnije natjerao na 42'C CPU, a jezgre ne idu više od 52'C. Nije prešao još 2000 RMP. Idile, jezgre na 28'C. CPU ma 31'C. Smješno dobro. OK, nisam još klokao ništa, ovo je sve na stock frekvencijama. Nesrazmjerno dobro u usporedbi sa stock hladnjakom. Zahvaljujem svima na ovom forumu, vaši postovi su mi bili od velike koristi!

http://bambytalica.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Super a još ti ploča malo više overvolta, taj proc bi trebao i s 1.3V radit na 3.3Ghz a onda bi imao dosta niže temperature, probaj sredit taj overvolt ako se dA na toj ploči, ima dosta tema na forumu..

14 godina
neaktivan
aha... dobro.. u idile -u vrati voltažu na 1.22V misliš da se to da ustabilit? Mislim, je li to pametno? ok, pogledat ću malo po forumu. Thnx
http://bambytalica.blogspot.com/
15 godina
Ovako,kao sto vidite po Moj PC imam katanu 3.Sad sam si kupio Corsair Airflow ali ga nemogu stavit jer smeta Katana.Pa koji cooler bi mogao stavit zajedno sa Airflowom ,a da je cijena do 250kn u Linksu.
This post is signed by Ivanoile
14 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
Ovako,kao sto vidite po Moj PC imam katanu 3.Sad sam si kupio Corsair Airflow ali ga nemogu stavit jer smeta Katana.Pa koji cooler bi mogao stavit zajedno sa Airflowom ,a da je cijena do 250kn u Linksu.

Izvoli.

samsung sgh-i997 infuse 4g @ at&t
15 godina
Caesar et Brutus kaže...
ivanoile kaže...

Izvoli.

A ovaj Xigmatek Scorpion?Vrijedi li tih 30kn? Sto mislite koliko bi bila realna procjena Katane 3 bez garancije?
This post is signed by Ivanoile
14 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
Caesar et Brutus kaže...
ivanoile kaže...

Izvoli.

A ovaj Xigmatek Scorpion?Vrijedi li tih 30kn? Sto mislite koliko bi bila realna procjena Katane 3 bez garancije?

Mrvicu jest bolji od Gaie, ali to je tako mizerna razlika, u praksi gotovo skroz zanemariva. 

Realna procjena Katane 3 bez gare je 110Kn. Ni Kn više ni manje od toga. Nova je 150-tak Kn.

samsung sgh-i997 infuse 4g @ at&t
14 godina
ivanoile kaže...
Caesar et Brutus kaže...
ivanoile kaže...

Izvoli.

Naravno da ne vrijedi. Čak je uvreda zdravom razumu dati sa Scorpiona koji je stariji hladnajk i NITI mrvu bolju 30 kn više.

14 godina
PaoloDP kaže...

Evo kupio Xigmatek Agier-a u Linksu. Nema velike gnjavaže s montiranjem, jedino što ja nemam onu rupu iza na kućištu pa sam morao skidati ploču. Sat posla. Uglavnom, prilično zadovoljan. Stavio sam da se rendaju 72 frame-a Full HD animacije (ždere procesor skoro stalno na 100% sve jezgre) i temperature su uglavnom ovakve kao na slici. Jedva sam ga kasnije natjerao na 42'C CPU, a jezgre ne idu više od 52'C. Nije prešao još 2000 RMP. Idile, jezgre na 28'C. CPU ma 31'C. Smješno dobro. OK, nisam još klokao ništa, ovo je sve na stock frekvencijama. Nesrazmjerno dobro u usporedbi sa stock hladnjakom. Zahvaljujem svima na ovom forumu, vaši postovi su mi bili od velike koristi!

Ti sa tim naponom što ti je pod full loadom možeš i na nekih 3.8 do 4.0Ghz a kamoli na 3.3Ghz. Probaj spustiti napon na nekih 1.35V pa testiraj. Sad ti bude 54C kolio vidim, a sa 1.35V bi mogo biti blizu 50C.

14 godina
neaktivan

kak si uspio Aegira nutra staviti? mislio sam staviti Gaiu (iste visine) al sam mislio da nebude stao... meni u u GZ-X2 taman stane freezer 13, a piše da su jednako široka kučišta? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 9:19 (karlek10).
17 godina
Sil kaže...

Kupio novi procesor a ostao stari hladnjak Katana 3. Mislim da su temperature ok bez oc-a (priložena slika), ali me smeta buka prilikom loada kad vent dođe na 2.500 rpm. Znači, trenutno mi je prioritet smanjiti buku na loadu, zadržati prihvatljive temperature i možda ponekad umjereni oc do max 4.5. Pročitao sam dosta reviewa na netu i nekako je Mugen 2 dosta dobar prema napisima, ali ga trenutno nema u ponudi. Ima li netko ideju za uber tih cooler koji ne buči na loadu na ovom procesoru a da ne košta više od 400 kn cca recimo?

Novi cooler kupljen - Coolermaster Hyper 612S. Temperature spuštene, postignuta bitna razlikašto se buke tiče kad je procesor pod opterećenjem. Na svu sreću ploča ima regulaciju za power fan (tri pina) pa u normalnom radu spustim vent na 900 rpm (automatski) tako da bude negdje egal sa katanom kad proc nije pod opterećenjem što se buke tiče. Sve u svemu, početni dojmovi su ok.

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Na kolko je tvoj i7 2600k?

gdje si kupio cooler i kolko love?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 22:24 (drahic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
drahic kaže...

Na kolko je tvoj i7 2600k?

gdje si kupio cooler i kolko love?

Ovo sam vrtio prime i išao je na 3.5 sve četiri jezgre. Nisam još overclockirao, ali mislim da bi ovaj cooler mogao odraditi dobar posao i što se toga tiče. Uostalom, probat ću pa javim ovdje rezultate. Ako zatreba, uz cooler dolazi i oprema za drugi vent, pa ne sumnjam da bi mogao biti dobar i za oc ako se stavi još jedan vent. Cooler sam kupio u Linksu, nešto iznad 300 kn.

Inače, pitanje koje ima smisla za ovu temu... Kad sam gledao na netu koji cooler uzeti, često sam završio na www.silentpcreview.com. Oni su oduševljeni sa Nexus 120 ventilatorima, tj. te ventilatore i koriste kao referentne. Da li se mogu nabaviti u hr? Vidio sam da ih na ebayu prodaju za nekih desetak dolara (plus još toliko poštarina).

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Evo i temperatura kod oc-a (korišten auto tune na asusu).

0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Oprosti ali ovo mi i nije nesto reprezentativno.

To su brutalno velike temp s obzirom da imas cooler

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
drahic kaže...

Vjerujem da je informacija korisna za nekoga tko planira uzeti ovaj cooler. Pri ovom loadu na ovoj brzini proca, vent se vrti 1.200 rpm i ne buči. Ovaj cooler je prvenstveno namjenjen za ljude koji traže nešto tišu opciju umjesto performansi. Taj sam! :) A kao što rekoh prije, cooler ima opciju stavljanja drugog ventilatora i bilo bi zanimljivo vidjeti kako to djeluje na performanse u konačnici prilikom oc-a. Samo da ne bude zabune, vent se čuje pri 1.200. Nije nametljivo čujan, ali je čujan. Tek na 900 rpm čovjek uopće zaboravi da ima ovaj cooler u kućištu.

14 godina
drahic kaže...

Pa i nisu baš brutalno velike za i7 2600K OC.

14 godina
itomic009 kaže...
drahic kaže...

Pa i nisu baš brutalno velike za i7 2600K OC.

S obzirom da sam ja na i5 2500k OC na 4.1 imao temp cpua 68c i jezgre 75-78 sa STOCK coolerom,malo mi se cini previse. Zato kazem.

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Još jedan mali update. Uključio sam i vent na kućištu (120mm) koji puše na hladnjak pri nekih 800 rpm (nečujno). Max temp na oc je sad 68. Znači, nekih cca 6 stupnjeva niže. Još u budućnosti nabaviti nexuse i to bi bilo to što se mene tiče i ove konfiguracije.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ovako trban jedan savjet ako nije problem za ovo hladenje

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_178&products_id=10736

dal je ovo hladenje dobro za intel i5 2500k i koliko je pouzdano?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PITBULL kaže...

Ovako trban jedan savjet ako nije problem za ovo hladenje

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_178&products_id=10736

dal je ovo hladenje dobro za intel i5 2500k i koliko je pouzdano?

Odlično vodeno hlađenje,koliko je pouzdano neznam,nikad ga nisam imao prilike isprobati

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ako ga neko ima nek mi malo napise o njemu il jel pouzdano ako moze :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Postao sam na Minu.. Ali da pitam i ovdje..

Imam Asus P8Z68-V Pro i 2500k i Corsair Vengeance memorijeske module..

Temperature pd Prime95 idu u nebo .. sa stock coolerom 95C.. tad ugasim...

Probane 3 paste i 10 puta vađenja coolera i stavljanje natrag.. WTF

Software za očitavanje tempa je Core Temp ili Real Temp ili HWiNFO64.. svugdje isto..

Zbog memorije nemam mjesta za ''bjesne'' coolere... a ni ne mislim overclockati..

Što želim je da se CPU osječa dobro :-D..

Pa trebam preporuku za vrlo dobar cooler do max 300kn ili 350 :-D ako je uopče i toliko potrebno..

Ali opet ne želim da cooler ima 1kg ili 1.5kg lol

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Isplati li se uzet polovni Xigmatek Balder za 200kn,korišten 10dana
Zaradite novce http://bux.ratovi.net/?r=robimarko
14 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Isplati li se uzet polovni Xigmatek Balder za 200kn,korišten 10dana

da

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
14 godina
Zaradite novce http://bux.ratovi.net/?r=robimarko
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice