Kako zategnuti hladnjak?

poruka: 17
|
čitano: 3.779
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako olabaviti hladnjak?

Ljudi moji, prvi puta slažem računalo, već sam sve izučio, znam di ide i kako, ali opet, zapeo sam na prvom koraku za koje nigdje ne nalazim pomoć...

Imam box hladnjak (AMD Phenom 2 X6), i uopće ne mogu zupcima dosegnuti krajeve hladnjaka, a kamoli da kasnije povučem kopču.

Jel moguće ikako hladnjak olabaviti i podesiti (hladnjak nisam dizao jer nemam rezervnu termalnu pastu).

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 11:34 (Boycie).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kako olabaviti hladnjak?
Boycie kaže...

Ljudi moji, prvi puta slažem računalo, već sam sve izučio, znam di ide i kako, ali opet, zapeo sam na prvom koraku za koje nigdje ne nalazim pomoć...

Imam box hladnjak (AMD Phenom 2 X6), i uopće ne mogu zupcima dosegnuti krajeve hladnjaka, a kamoli da kasnije povučem kopču.

Jel moguće ikako hladnjak olabaviti i podesiti (hladnjak nisam dizao jer nemam rezervnu termalnu pastu).

to je mrdavo ako radiš prvi put, malo se potrudi (sumnjam da kopče nisu na mjeru)

stavi prvo na jedan zub pa navuci na drugi

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 11:46 (igy).
14 godina
neaktivan
Re: Kako olabaviti hladnjak?

Upregnuo svu silu sa strahom da nešto ne strgam, i jedva nekako uspio dohvatiti obje kopče u isto vrijeme, al sad to tako snažno drži da uopće niti mogu niti ima smisla ručicu (polugu) zatezati. Stvarno se to ne može olabaviti?

Jer, na starom kompjuteru kad otpustim ručicu, hladnjak se jednostavno skine. A tu, ne znam kako ću ga više skinuti jednog dana...

17 godina
Kako zategnuti hladnjak?

moraš zategnut ručicu, mogao bi ti spasti

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 11:56 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kako zategnuti hladnjak?

Daj slike ili nešto, jer to nije normalno, probaj ga okrenuti za 90 stupnjeva ili tako nešto, nešto si sigurno krivo stavio

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kako zategnuti hladnjak?

Misliš za 180 stupnjeva... Jel ima veze to na koju ga stranu obrnem jer, čini mi se sve simetrično...

Kažem, točno mi fali nekih pola cm. Ovako sam samo uspio jedva jedvice ugurati obje kopče i drži onako kako bi inače trebao držati sa zategnutom ručicom.

17 godina
Boycie kaže...

Misliš za 180 stupnjeva... Jel ima veze to na koju ga stranu obrnem jer, čini mi se sve simetrično...

Kažem, točno mi fali nekih pola cm. Ovako sam samo uspio jedva jedvice ugurati obje kopče i drži onako kako bi inače trebao držati sa zategnutom ručicom.

zakačiš prvo za jedan zub onda navučeš na drugi, lim se pomiče kad ga navlačiš

hladnjak mora biti priljubljen uz procesor a tebi bi se od vibracije mogla otkačiti donja kopča

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 12:37 (igy).
14 godina
neaktivan

Shvaćam ja to sve! Na starom kompjuteru (kojeg, doduše nisam sam slagao) sam skidao hladnjak i vraćao ga nazad bez problema nebrojeno puta, ali ovaj je prezategnut sam po sebi. Hladnjak je definitivno priljubljen uz pastu jer sam ju osjećao pri rotaciji hladnjaka prije nego sam uspio drugu kopču zakačiti. Sada ne mrda nigdje, a ručicu ne mogu zategnuti ni do pola jer je tako jako pritegnuto sve. Bojim se da ću strgati ako ju na silu zavrtim do kraja. Baš čudno!

17 godina
Boycie kaže...

Shvaćam ja to sve! Na starom kompjuteru (kojeg, doduše nisam sam slagao) sam skidao hladnjak i vraćao ga nazad bez problema nebrojeno puta, ali ovaj je prezategnut sam po sebi. Hladnjak je definitivno priljubljen uz pastu jer sam ju osjećao pri rotaciji hladnjaka prije nego sam uspio drugu kopču zakačiti. Sada ne mrda nigdje, a ručicu ne mogu zategnuti ni do pola jer je tako jako pritegnuto sve. Bojim se da ću strgati ako ju na silu zavrtim do kraja. Baš čudno!

a eto pojma nemam, što se tiče amd hladnjaka nisam nikad na to naletio, a stavio sam ih poveći broj

15 godina
neaktivan
Kako zategnuti hladnjak?

Sory što se miješam u temu hoće li proc sa dvije jezgre radit ako koji pin ne uđe ili se savije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako se savije, vjerojatno. Ako se savije dovoljno da ne uđe, nema šanse!

Uzmi recimo kreditnu ili nešto dovoljno tanko da uđe između pinova i lagano poravnaj to.

15 godina
neaktivan
Boycie kaže...

Ako se savije, vjerojatno. Ako se savije dovoljno da ne uđe, nema šanse!

Uzmi recimo kreditnu ili nešto dovoljno tanko da uđe između pinova i lagano poravnaj to.

Ovaj pod moj pc je bilo 24savijena pina i ja sam ih uspravio ali su na sredini malo savijeni kad sam stavio u matičnu s lakoćom je ušlo 3čoška a četvrti saam moro još poravnavat ušao je i on ali se opet nekako bojim jesu li svi 100% ušli a neželim ga ponovo vadit jer sve ok radi evo specy!

gornji dio gornji dio
17 godina
dragec0 kaže...

Ovaj pod moj pc je bilo 24savijena pina i ja sam ih uspravio ali su na sredini malo savijeni kad sam stavio u matičnu s lakoćom je ušlo 3čoška a četvrti saam moro još poravnavat ušao je i on ali se opet nekako bojim jesu li svi 100% ušli a neželim ga ponovo vadit jer sve ok radi evo specy!

bitno je da pin ne pukne, očito je sve ušlo i radi. moraš paziti kad budeš vadio da pin ne pukne ako je oštećen.

14 godina
neaktivan

Evo, da još jednom provjerim...

Jeste sigurni da se na AMD-ovu box hladnjaku ne mogu olabaviti kopče?

Složio sam kompjuter, radio je normalno dva sata, ali sve jedno me strah da se zbog vibracija hladnjak sam ne "popravi", naglo otpusti, a onda ću imati havariju!

Mislim sutra nazvati Protis da im velim da nešto nije u redu, pa ne bi htio da ispadnem glup. {#}

Jer, na starom kompu imam identični hladnjak, isto novu ASRock matičnu (samo nešto slabiju), i znam koliko treba biti hladnjak zategnut. A eto, kod mene je potpuno zategnut sa otpuštenom ručicom.

Zaista ne znam u čemu je problem. Kao da je uporište metalne pločice koja povezuje kopče nekih pola cm previsoko...

17 godina
Boycie kaže...

Evo, da još jednom provjerim...

Jeste sigurni da se na AMD-ovu box hladnjaku ne mogu olabaviti kopče?

Složio sam kompjuter, radio je normalno dva sata, ali sve jedno me strah da se zbog vibracija hladnjak sam ne "popravi", naglo otpusti, a onda ću imati havariju!

Mislim sutra nazvati Protis da im velim da nešto nije u redu, pa ne bi htio da ispadnem glup. {#}

Jer, na starom kompu imam identični hladnjak, isto novu ASRock matičnu (samo nešto slabiju), i znam koliko treba biti hladnjak zategnut. A eto, kod mene je potpuno zategnut sa otpuštenom ručicom.

Zaista ne znam u čemu je problem. Kao da je uporište metalne pločice koja povezuje kopče nekih pola cm previsoko...

ne može se otpustiti, lim je dužine koje je i on se samo može gibati u hladnjaku

14 godina
neaktivan

Evo, da ne otvaram novu temu...

Dakle, kućište ima display koji ima 6 kablića. 3 su za ventilator, a 3 su senzori temperature. Kakti, prva tri na display prenose broj okretaja fan-ova. E sad, to su 3-pinski, a trebao bi u njih ukopčati 4 pinske. Jedan je za VGA, jedan za PCU i jedan je SYS, čini mi se. Jel to ikako moguće spojiti?

I drugo pitanje, gdje točno zalijepiti te senzore za očitavanje temperature? Također su VGA, PCU i SYS.

Grafička je MSI GTX 560 Twin Frozr II.

17 godina
Boycie kaže...

Evo, da ne otvaram novu temu...

Dakle, kućište ima display koji ima 6 kablića. 3 su za ventilator, a 3 su senzori temperature. Kakti, prva tri na display prenose broj okretaja fan-ova. E sad, to su 3-pinski, a trebao bi u njih ukopčati 4 pinske. Jedan je za VGA, jedan za PCU i jedan je SYS, čini mi se. Jel to ikako moguće spojiti?

I drugo pitanje, gdje točno zalijepiti te senzore za očitavanje temperature? Također su VGA, PCU i SYS.

Grafička je MSI GTX 560 Twin Frozr II.

postoje adapteri 4 u 3 pinski.... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 8:10 (igy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice