Jel dovoljan pentium 4 quad za novije igre?

poruka: 30
|
čitano: 5.866
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima

Ovako imam matičnu ASUS P5QPL-AM i procesor intel pentium 4, 3.2GHz, 1 jezgra, socket 775 LGA. Zanima me jel bi mogao vrtit novije igre(npr. BF3) ako nadogradim procesor na intel pentium 4 quad core 2.82GHz i uzmem neku novu grafičku?

0 4 hvala 0
15 godina
neaktivan

A koju bi ti grafičku uzimao? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pa eto tak u rangu do 2300kn. ovak nesto PCI-E SAPPHIRE AMD RADEON HD 6950(nov sam u ovom svemu pa eto nadam se da je ova dobra{#})

0 1 hvala 0
16 godina
Re: Jel dovoljan pentium 4 quad za novije igre?
crveni34 kaže...

Pozdrav svima

Ovako imam matičnu ASUS P5QPL-AM i procesor intel pentium 4, 3.2GHz, 1 jezgra, socket 775 LGA. Zanima me jel bi mogao vrtit novije igre(npr. BF3) ako nadogradim procesor na intel pentium 4 quad core 2.82GHz i uzmem neku novu grafičku?

- prije kupnje obavezno provjeri točan model CPU i dlai je podržan na MBO (chipset i BIOS). Kod CPUa se greba gledati jezgra tj revizija (napon), provjeri na Intel ARK..

- vjerojatno je podržan, q6xxx, q8xxx, q9xxx.

-CPU neće bitno ubrzati igre, najvažnija je VGA, nakon toga čitav sistem (PC+OS) tj dovoljno resursa kao RAM, brzi disk i CPU, dok software može ubiti i jači stroj (antivirus, virus.. i sve postavke). CPU samo na jednakoj konfiguraciji može dati bolje rezultate kad usporešuješ slabiji-jači, ali utječe na cca 5-10% dok je VGA 90% performansi. BF(3-4) su sretni s +3GB, tj podrazumijeva se 4GB ispod toga npr 1-2GB je usko grlo RAM kod učitavanja... Sama igra koristi <2GB ali ostalo je za sistem koji mora imati dovoljno za pozadinski software.

- pošto imaš stari CPU (stara jezgra koja nema neke novije MMX-SIMD naredbe) svaki noviji CPU npr wolfdale bi dao bolji rezultat... quadovi su teže dobavljivi, dualac bi mogao biti isplatljivija (dovoljno dobra) kupnja.. i sigurnija, jer su često gameri OCali do maximuma.

-VGA gledaj novije serije. Prvi broj je oznaka serije, drugi-treći je 'snaga'.. četvrti je ukras. Izbor se svodi na ATI-nvidia. Preporuka u toj klasi nV, ali to je stvar izbora.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 13:03 (ihush).
12 godina

za te pare nadjes 7xxx seriju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ihush kaže...
crveni34 kaže...

Pozdrav svima

- prije kupnje obavezno provjeri točan model CPU i dlai je podržan na MBO (chipset i BIOS). Kod CPUa se greba gledati jezgra tj revizija (napon), provjeri na Intel ARK..

- vjerojatno je podržan, q6xxx, q8xxx, q9xxx.

-CPU neće bitno ubrzati igre, najvažnija je VGA, nakon toga čitav sistem (PC+OS) tj dovoljno resursa kao RAM, brzi disk i CPU, dok software može ubiti i jači stroj (antivirus, virus.. i sve postavke). CPU samo na jednakoj konfiguraciji može dati bolje rezultate kad usporešuješ slabiji-jači, ali utječe na cca 5-10% dok je VGA 90% performansi. BF(3-4) su sretni s +3GB, tj podrazumijeva se 4GB ispod toga npr 1-2GB je usko grlo RAM kod učitavanja... Sama igra koristi <2GB ali ostalo je za sistem koji mora imati dovoljno za pozadinski software.

- pošto imaš stari CPU (stara jezgra koja nema neke novije MMX-SIMD naredbe) svaki noviji CPU npr wolfdale bi dao bolji rezultat... quadovi su teže dobavljivi, dualac bi mogao biti isplatljivija (dovoljno dobra) kupnja.. i sigurnija, jer su često gameri OCali do maximuma.

-VGA gledaj novije serije. Prvi broj je oznaka serije, drugi-treći je 'snaga'.. četvrti je ukras. Izbor se svodi na ATI-nvidia. Preporuka u toj klasi nV, ali to je stvar izbora.

sve mi je jasno samo kak mislis VGA, sto nije to prikljucak ?

14 godina
Kod nas je D-SUB priljučak poznat i kao VGA,a VGA je inače grafička kartice
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan

Hvala svima puno ste mi pomogli. Uzecu onda taj pentium quad core i novu grafu pa sam miran

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja imam E6700 To je Dual Core. Vrtim sve solido. Necu rec da nekoci moju 460 on nVidia ali moze se sve pristojno igrat na 1920×1080 high god starih igara, medium kod tipa BF3, Crysis 3 i tako dalje tih novih pucacina...

Najvise igrma Starcraft 2 i Dota 2 a to mogu bacit sve na high i igrat bez problema, Dota 2 bas doslovno sve na ultra, SC2 nemogu sve ultra pogotovo ne CPU stvari jer sve rikene nada je je 200 vs 200 pop borba sa 4 covjeka.

Tako da vjerujem da ces bez problema vrtit stvari. Ali naravno neces to mocu nedoglet. Ti svi Quadovi su jedno 5 godina stari pogotovo ako ides na Q6600 on je 7...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mew kaže...

Ja imam E6700 To je Dual Core. Vrtim sve solido. Necu rec da nekoci moju 460 on nVidia ali moze se sve pristojno igrat na 1920×1080 high god starih igara, medium kod tipa BF3, Crysis 3 i tako dalje tih novih pucacina...

Najvise igrma Starcraft 2 i Dota 2 a to mogu bacit sve na high i igrat bez problema, Dota 2 bas doslovno sve na ultra, SC2 nemogu sve ultra pogotovo ne CPU stvari jer sve rikene nada je je 200 vs 200 pop borba sa 4 covjeka.

Tako da vjerujem da ces bez problema vrtit stvari. Ali naravno neces to mocu nedoglet. Ti svi Quadovi su jedno 5 godina stari pogotovo ako ides na Q6600 on je 7...

Na sreću ili žalost, informatika više ne napreduje golemim koracima kao nekoć. Moj matori Q6600 u kombinaciji sa 2xNv250 (SLI), 8Gb RAM-a i 2xSSD-a još uvijek ne posustaje;-)

Ajde, ja i nisam neki gamer, ali ovo je definitivno konfiguracija koja mi je najduže pod stolom. U svakom slučaju, za neki casual gameing i stari quadovi mogu skroz dobro doći.

15 godina
neaktivan
Luciano kaže...
Mew kaže...

Na sreću ili žalost, informatika više ne napreduje golemim koracima kao nekoć. Moj matori Q6600 u kombinaciji sa 2xNv250 (SLI), 8Gb RAM-a i 2xSSD-a još uvijek ne posustaje;-)

Ajde, ja i nisam neki gamer, ali ovo je definitivno konfiguracija koja mi je najduže pod stolom. U svakom slučaju, za neki casual gameing i stari quadovi mogu skroz dobro doći.

Da isto kodmene. Svoj prvi pentium (P1 MMX 233 Mhz) sam imao 5 godina... a sada ovo imam 7 godina nemogu vjerovat da imam komp star sedam godina i da se dvojim dali da idem na haswell il ne...

12 godina
neaktivan
Mew kaže...

odlicno ak je tak kak kazes, znam da necu moc bas na dugo vremena s tim CPU al to mi se momentalno vise isplati nego novu konfu slagat

15 godina
neaktivan
crveni34 kaže...
Mew kaže...

odlicno ak je tak kak kazes, znam da necu moc bas na dugo vremena s tim CPU al to mi se momentalno vise isplati nego novu konfu slagat

A cuj ako se buđeta nema ja evo sa Dual Core vec 7 godina pa sve sljaka siguran sam da ces moci sa quadom izvuc jedno 2~3 godine ako bas moras ko zna mozda i vise...

10 godina
neaktivan
Da li pentium 4 podrzava procesor dual core

imam komp pentium 4 također procesor je pentium 4 da li bi mogao staviti procesor dual core'

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Da li pentium 4 podrzava procesor dual core
casaa kaže...

imam komp pentium 4 također procesor je pentium 4 da li bi mogao staviti procesor dual core'

imam auto srebrene boje, da li mogu staviti felge od 18 cola gore? koja matična?

10 godina
neaktivan
Re: Da li pentium 4 podrzava procesor dual core

maticna intel

13 godina
neaktivan

Navedi točan model matične!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

acer I90M

13 godina

to je neko brendirano acer rčunalo, koliko mi se čini max fsb-a 800, tako da ako sam u pravu a ne mogu 100% tvrdit da jesam max što možeš stavit gore je neki e4xxx dual core, daj točan model računala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Da, možda 775 quad je super, ali samo za igre.  To treba napomenut čovjeku ako ga se već potiče na takvu kupnju. IPC je sasvim druga priča na 775 i 1150. Instrukcije koje se dodaju nešto znače ako misli radit išta drugo osim igranja. Ako se misli samo igrat 775 je i dalje ok. Mada nevidim zašto kupovat tako stari socket kad uskoro izlazi broadwell pa će starije arhitekture malo pojeftinit. Onaj pentium dvojezgreni za nabrijavat je odličan za njega (g3258) i r9 seriju ubost i to je to :) . Pozz svim ljudima dobra srca

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ACER VERITION 7700G

13 godina

nope, pentim 4 je najbolje što možeš imati gore....

Ripjaw kaže...

Da, možda 775 quad je super, ali samo za igre.  To treba napomenut čovjeku ako ga se već potiče na takvu kupnju. IPC je sasvim druga priča na 775 i 1150. Instrukcije koje se dodaju nešto znače ako misli radit išta drugo osim igranja. Ako se misli samo igrat 775 je i dalje ok. Mada nevidim zašto kupovat tako stari socket kad uskoro izlazi broadwell pa će starije arhitekture malo pojeftinit. Onaj pentium dvojezgreni za nabrijavat je odličan za njega (g3258) i r9 seriju ubost i to je to :) . Pozz svim ljudima dobra srca

preveć cuge za novu?????? mamurluk???

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 15:12 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ne pijem već 6-tu godinu.

Znam šta sam napiso, i stojim iza toga. Ako se tebi ne sviđa, super. Zato i živimo u demokraciji pa čovjek čak može reć svoje mišljenje javno.

Da, preporučio sam noviji socket jer smatram za 500kn kolko traže za quadove da malo skupi i nadogradi kako treba ako misli mijenjat.

Uopće me ne mora slušat, a ni ti me nemoraš doživljavat ako ti je lakše..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ripjaw kaže...

Ne pijem već 6-tu godinu.

Znam šta sam napiso, i stojim iza toga. Ako se tebi ne sviđa, super. Zato i živimo u demokraciji pa čovjek čak može reć svoje mišljenje javno.

Da, preporučio sam noviji socket jer smatram za 500kn kolko traže za quadove da malo skupi i nadogradi kako treba ako misli mijenjat.

Uopće me ne mora slušat, a ni ti me nemoraš doživljavat ako ti je lakše..

ma mamurluk je , čovjek pita za dual core, a ima ih po 100 kn koliko oćeš

casaa kaže...

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 15:24 (Checola).
10 godina
neaktivan
Sacekajte moze li dual core ili ne ako moze da li bi mogao procesor e5700
13 godina
casaa kaže...
Sacekajte moze li dual core ili ne ako moze da li bi mogao procesor e5700

NE! samo 775 pentiumi, prestara je to raga......

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 15:44 (Checola).
10 godina
neaktivan
koji bi mi procesor preporucili?
13 godina

skupljaj lovu za nešto novo/rabljeno, kad budeš easpolagao sa nekim budžetom ima tema o sklapanjima konfiguracija tu na forumu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ma nista trenutno neki procesor imam graficku geforce gt230 2.5gb ram i daj preporuci mi ti neki procesor

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 18:04 (casaa).
10 godina
neaktivan
Kako vidjeti kolko procesor ima jezgri

Moze pomoc kako da vidim kolko procesor ima jezgri

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice