Intel socket zaključana tema

poruka: 19
|
čitano: 3.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Intel socket

koji bi bio socket od intela bolje uzeti za budućnost(jedno 5-6godina) za igranje:1156 ili 1366

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Intel socket
Jughead kaže...

koji bi bio socket od intela bolje uzeti za budućnost(jedno 5-6godina) za igranje:1156 ili 1366

Za igre ti je svedno, a čini mi se da će tebi zanimacija bit igre, a ako te samo igre zanimaju, možeš ić i na AMD, proć ćeš dosta jeftinije, ako ćeš ti komp služit za neke "opasne" radnje, idi na i7, samo, to košta, i da, mislim da ti ni jedan od navedenih neće bit tip-top 5-6 godina, znaš ti kolko je to?!

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 20:57 (Ivsa).
15 godina
neaktivan
Intel socket

da li je isplativije:

Intel I7 930 socket 1366

ili

Intel I5 750 socket 1156

procesori su podjednaki,ali me zanima koji socket

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
Jughead kaže...

Za igre ti je svedno, a čini mi se da će tebi zanimacija bit igre, a ako te samo igre zanimaju, možeš ić i na AMD, proć ćeš dosta jeftinije, ako ćeš ti komp služit za neke "opasne" radnje, idi na i7, samo, to košta, i da, mislim da ti ni jedan od navedenih neće bit tip-top 5-6 godina, znaš ti kolko je to?!

slažem se s tobon , predviđanja trajnja konfiguracije je nemoguće kako tehnologija naprediju vremenska razlika između novih genearcija (5xxx , 6xxx ,7xxx...)postaje sve manja i time šta uzmeš sada za 1 godinu to je već najmanje 2 godine staro... slična stvar je kod procesora , viruj mi ovo je skup sport i rijetko tko može plaćati svako godinu dana nov procesor , a kamoli da mu traje 5-6 godina ... 5-6 je duga distanca

I see no changes wake up in the morning and I ask myself is life worth living should I blast myself?
16 godina
neaktivan
Jughead kaže...

da li je isplativije:

Intel I7 930 socket 1366

ili

Intel I5 750 socket 1156

Ti procesori nisu podjednaki!?
i7 930 koriste oni koji trebaju veliki multitask-ing, ili clock-eri da izvlače maksimum iz njega, i5 750 je više mainstream proizvod, i po mom izboru puno bolji procesor, više nego dovoljan za sve prosječne radnje!?

15 godina
neaktivan
Jughead kaže...

da li je isplativije:

Intel I7 930 socket 1366

ili

Intel I5 750 socket 1156

nzn ja mislin da je i5 više okrenut igrama ... kao što sam reka nzn

I see no changes wake up in the morning and I ask myself is life worth living should I blast myself?
15 godina
neaktivan
JokeKralj kaže...
Jughead kaže...

da li je isplativije:

Intel I7 930 socket 1366

ili

Intel I5 750 socket 1156

pa kad bih uzeo I5 760 + gtx 480 jel bi komp mogo durat igre na ultra high bar 3 godine

15 godina
neaktivan
Jughead kaže...
JokeKralj kaže...
Jughead kaže...

da li je isplativije:

Intel I7 930 socket 1366

ili

Intel I5 750 socket 1156

pa kad bih uzeo I5 760 + gtx 480 jel bi komp mogo durat igre na ultra high bar 3 godine

ovisi o rezoluciji i šta tržište igara pljune... npr. crysis 2 , Bog zna šta će biti preporučena kutija

16 godina
neaktivan
Jughead kaže...
JokeKralj kaže...
Jughead kaže...

da li je isplativije:

Intel I7 930 socket 1366

ili

Intel I5 750 socket 1156

Mislim da je to dobra kombinacija, a ovo za ultra high, ne vjerujem da će durat 3 godine, al opet možda i hoće, nitko ne zna što će se sutra desit (osim naravno Vidovitog Milana), al opet 3 godine ti je dosta daleko, iako sad gtx 480 vuče sve igre maks, osim GTA IV i Metro-a 2033, tako da mislim da će još godinu dana radit sve na maks a da ćeš onda morat polako smanjivat detalje, ali svakako, preporučavam ti da uzmeš to, to je dobra kombinacija i dat će se igrat na njoj još dosta, samo, bolje pričekaj još mjesec dana pa kupi il novog Radeona ili pojeftinjenu GTX-icu!?

16 godina
neaktivan
JokeKralj kaže...

ovisi o rezoluciji i šta tržište igara pljune... npr. crysis 2 , Bog zna šta će biti preporučena kutija

Mislim da za Crysis 2 neće bit potrebna mašinerija, jer se igra paralelno razvija za više platformi, i mislim da će bit bolje optimizirana, neće si valda dopustiti da skoro nijedan komp ne bude mogao pokrenit igru na maks!?

15 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
Jughead kaže...
JokeKralj kaže...
Jughead kaže...

da li je isplativije:

Intel I7 930 socket 1366

ili

Intel I5 750 socket 1156

Mislim da je to dobra kombinacija, a ovo za ultra high, ne vjerujem da će durat 3 godine, al opet možda i hoće, nitko ne zna što će se sutra desit (osim naravno Vidovitog Milana), al opet 3 godine ti je dosta daleko, iako sad gtx 480 vuče sve igre maks, osim GTA IV i Metro-a 2033, tako da mislim da će još godinu dana radit sve na maks a da ćeš onda morat polako smanjivat detalje, ali svakako, preporučavam ti da uzmeš to, to je dobra kombinacija i dat će se igrat na njoj još dosta, samo, bolje pričekaj još mjesec dana pa kupi il novog Radeona ili pojeftinjenu GTX-icu!?

ma ja čekam GTX 475/485/495 , radeoni mi uopće nisu zanimljivi,kasnije možda uzmem SLI

15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pitanje ti je glupo, to je daleko od najboljeg, a i pitanje je dal postoji najbolja matična, svaka ima svoje mušice!?
ONTOPIC: Dosta dobra ploča sa pristojnim funkcijama, i sa dosta razmaka između kratica u SLI-ju, dosta dobra ploča!?

15 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Pitanje ti je glupo, to je daleko od najboljeg, a i pitanje je dal postoji najbolja matična, svaka ima svoje mušice!?
ONTOPIC: Dosta dobra ploča sa pristojnim funkcijama, i sa dosta razmaka između kratica u SLI-ju, dosta dobra ploča!?

no zato pitam jel ima bolja od nje a da podržava SLI?

16 godina
neaktivan
Jughead kaže...
Ivsa kaže...

no zato pitam jel ima bolja od nje a da podržava SLI?

Između SLI-ja na pločama nema razlike, ali u samim funkcijama ploče ima razlike, meni se ova ploča čini kao jako dobra kupovina, ima dobre funkcije, i pogotovo na za SLI, dosta razmaka između kartica, ja bih ju uzeo, boljih vjerojatno ima, ali pitanje je jel ti treba bolje, s boljim i cjena ide prema gore!?

15 godina
neaktivan
Intel socket

Što mislita da li bi ova konfa durala igrice jedno 3 godine sve na ultra high na 1920x1080:

Intel i5 760 2.8GHz Socket 1156

Asrock P55 Deluxe3 Socket 1156

GTX 480 1,5GB

XFX 850W

4GB DDR3 Corsair Dominator 1600MHz

Maxtor 500GB 7200rpm

0 0 hvala 0
15 godina
Intel socket

Pitaj Boga kakve ce igre izaci u 3God ali trebalo bi vuc dosta dugo...

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Jughead kaže...

Što mislita da li bi ova konfa durala igrice jedno 3 godine sve na ultra high na 1920x1080:

GTX 480 1,5GB

XFX 850W

Maxtor 500GB 7200rpm

Cjelo vrijeme ti pokušavama "dočarat", komp ne kupuješ za budučnost, mislim za uskoru DA, al niko ne zna šta će bit za 3 godine, komp kupuješ sad, i kao takav, gledaj da će ti sve ić na maks, bar ja tako kupujem, a ovo što si ti naveo su komponente koje će te odlično služit!?

17 godina
neaktivan
Jughead kaže...

GTX 480 1,5GB

XFX 850W

Maxtor 500GB 7200rpm

Prije mjesec dana si kupovao grafulju i ništa. Kad budeš kupovao novu konfu onda otvori jednu temu i sve u njoj pitaj.

http://www.bug.hr/forum/usertopics/jughead/26630.aspx?sort=act

World Championships: 7, GP started: 265, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,415
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice