Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.668
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
12 godina
Intel i5 Club

Normalno je da radi na 90c ako hočeš na njemu skuhat kavu i to pravu .

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Skinete onaj "poklopac" sa procesora i stavite hladnjak direktno na jezgru ko nekad na Durone 

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Jeli to rjeseno sa haswell refresh serijom? Jer ja s njom mogu vrtit prime 95 na "najjace" a temp bude ono 60 stupnjeva sa Mugenom.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Intel i5 Club
Jonja kaže...

Jeli to rjeseno sa haswell refresh serijom? Jer ja s njom mogu vrtit prime 95 na "najjace" a temp bude ono 60 stupnjeva sa Mugenom.

Poboljsano je, rijeseno nije. 

Jel to na stocku i koliki je napon? Stavi proc na recimo 1.25V i 4.5ghz pa pokreni prime95 28.5 small fft test pa ces vidjet da moze to puno preko 60C.

15 godina
neaktivan

Pa dobro na 1.25 volti, mozes tako za bilo koji procesor, stavis 25% vecu voltazu i drmnes prime, kladim se da ce 90% njih ici u nebesa.

LoL acc THCJoshi
14 godina
Sad se ljudi čude zašto su se stari sandy bridge napravljeni u 32 nm bolje OC i hladili jednostavno nije do headspredera nego je novi 22nm proces izrade u novim procesorima predstavlja neka bitna ograničenja u upotrebi za korisnike koji misle OC i sli,za obične korisnike s non K procesorima je ta stvar nebitna.
12 godina
3n3m1 kaže...
Sad se ljudi čude zašto su se stari sandy
bridge napravljeni u 32 nm bolje OC i hladili jednostavno nije do headspredera nego je novi 22nm proces izrade u novim procesorima predstavlja neka bitna ograničenja u upotrebi za korisnike koji misle OC i sli,za obične korisnike s non K  je ta stvar nebitna.

A Sandy se bolje hladi prvenstveno zato sti ima zalemljen IHS dok Ivy i Haswell imaju losu pastu i tu dolazi do problema

14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Mislim da Haswell ima još jedan problem, čip mu je takav da drži toplinu u sebi. Jedan forumaš je stavio zalmana performu na delidanog pentiuma g3258 i rekao je da mu je tijelo hladnjaka mlako pri temperaturi procesora od 60 C.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozdrav, imam procesor i5 4670k i temperatura je oko 90 stupnjeva konstantno na sve 4 jezgre.. I zanima me jeli to baš normalno?! I šta da radim ako nije...

JH
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2015 18:17 (jasa88).

0 0 hvala 0
14 godina
Koji hladnjak se nalazi na procu,ako je stock hitno mijenjati na neki bolji hladnjak jer 90c nije preporučljivo pogotovo ako proc nije OC.Do 60c je neka granica za sigurno korištenje mada i 70 c može proči pošto je haswell u pitanju.
17 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Temperature su ti katastrofa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Koji hladnjak se nalazi na procu,ako je stock hitno mijenjati na neki bolji hladnjak jer 90c nije preporučljivo pogotovo ako proc nije OC.Do 60c je neka granica za sigurno korištenje mada i 70 c može proči pošto je haswell u pitanju.

Pa hladnjak na procesoru je onaj koji je došao uz procesor, znači da mjenjam.. ima li kakva preporuka?

JH
14 godina

Hladnjak nije dobro instaliran. Samo ga reinstaliraj i naravno očisti prvo staru pastu i stavi novu pa nećeš imat 90C. 

P.S. Ako ti se clocka ili hoćeš tišinu onda mjenjaj i cooler. Prosječni hladnjaci za oko 300 kn su ok. Ionako sa skupljim hlađenjem ne možeš puno clockati te procesore.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2015 18:31 (itomic009).
10 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Hladnjak nije dobro instaliran. Samo ga reinstaliraj i naravno očisti prvo staru pastu i stavi novu pa nećeš imat 90C. 

P.S. Ako ti se clocka ili hoćeš tišinu onda mjenjaj i cooler. Prosječni hladnjaci za oko 300 kn su ok. Ionako sa skupljim hlađenjem ne možeš puno clockati te procesore.

Hladnjak je bio oštećen dok je bio stavljan(nesretno), tačnije one njegove kuke koje se pričvrste za matičnu ploču.. ali normalno stoji na ploči nije da se klima nikako..... a onda budem tražio novi hladnjak a? Samo može li preporuka neka da ne uzimam šta bilo..

JH
15 godina
protjeran
Jonja kaže...

Pa dobro na 1.25 volti, mozes tako za bilo koji procesor, stavis 25% vecu voltazu i drmnes prime, kladim se da ce 90% njih ici u nebesa.

Znaci kupio si K procesor a neces ga clockat? Ajde onda bar ga stavi na 4.3ghz i recimo 1.15V pa javi jel jos uvijek 60C.

15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pa OC-ao sam, samo se sijecam kako je bilo na stocku.. Sada vise nije 60 naravski.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozz ekipa! Poznaje li netko nekog da se rješava 2500k ili 3570k?? Poželio sam se igranja,pa eto...

Lp 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
tumba kaže...

Pozz ekipa! Poznaje li netko nekog da se rješava 2500k ili 3570k?? Poželio sam se igranja,pa eto...

Lp 

imao si ih na njusci i to dva za 899kn(linkano i u temi dobre ponude)..!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Isplatili li se uzimati i5 4690K za gaming u buducnosti?

For The Horde
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Farming simulator 2015 xD kaže...

Isplatili li se uzimati i5 4690K za gaming u buducnosti?

Trenutno taj proc moze gonit bilo koju grafu i bilo koju igru a sigurno ce i sljedecih nekoliko godina.

10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

pozdrav svima

imam jedno pitanje oko procesora i5

naime nakon dugo vremena slažem novu konfiguraciju, nisam bio siguran što je najbolje pa sam jedno vrijeme proveo čitajući po ovom i sličnim forumima

izgleda da je odabir intel i5 procesora najbolja kupnja s obzirom na kvalitetu i ono što tražim. plaćam u gotovini, nikakve kartice i slično

konfiguracija prvenstveno služi za hobi, znači filmovi, net, raznorazne igre (i mmo i fps i ovakve i onakve), posao je u drugom planu (komp je kući ne u uredu)

sada je pitanje koji procesor. frend mi odmah uljeće "kupi 4690k" ali mislim da je to previše ? on u protisa dođe 2.153 kn a ovaj bez k, i5 4690 je 1.887 kn

osobno nisam nikada clockao proc ni grafičku, ne znam ni kako se to radi i nisam siguran da bi to izveo dobro ako se i usudim na to.

i da li mi je to potrebno ? ne želim se zezati s tim za neki sitni boost u preformansama.

ali ako je clockanje jednostavno možda bi se iz zabave i s tim igrao, nisam nikad probao pa sam tu malo na suhom

da li mi je uopće potreban takav proc ili mogu slobodno ići na 4460 koji dođe 1.549 kn, kolika je razlika u preformansama ?

znači igram se najviše i zabavljam, što da uzmem a da ne bacam novce na nešto što mi ne treba. 

također treba mi i matična za njega, matična koja bi mi služila i za eventualnu sutrašnju nadogradnju proca na nešto jače (ako se ukaže prilika ili jednostavno zaželim se nečeg boljeg i jačeg)

predviđam do 4 diska na kompu, jedan ssd i 3 hdd-a (danas jedan a sutra pojačanja po potrebi), plus pržilica

nadam se da ne gnjavim ali zaista mi treba savjet ljudi koji koriste ove procesore i mogu mi reći razliku i koliko se što isplati

lp

0 0 hvala 0
14 godina

Ako nemaš pojma što je clockanje niti kako se clocka onda ti sigurno niti ne treba K procesor. Sad je hardware poskupio i to je sve preskupo. Onaj i5 od 1500 i neš kuna ti je sasvim dobar i sve to što radiš će ti radit bez greške. Razmisli o kupnji polovnog jer se može bitno uštediti ako imaš keš. Ja sam baš nekidan kupio komp sa i5 procesorom star pola godine (račun i gara uredno) koji je koštao 4000 kn za 2000 kn tako da je ušteda ogromna a sve tip top. Od matičnih ti preporučam ovu ako uzimaš novo. Dobra matična i dobro opremljena i imaš otvoren put nadogradnje na jače procesore te na Broadwell procesore.

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-s1150-z97-pro4/83602

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 12:07 (itomic009).
11 godina
Mozes li prvo reci koju ces graficku uzimati?
Hejjjjj
10 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
Mozes li prvo reci koju ces graficku uzimati?

Moram bit iskren i reci da nemam pojma, vjerojatno cu uzeti neku rabljenu, ne zelim davati bogatstvo na novu ali moram pitati za savjet i koju grafu uzeti.

11 godina
Ovako, ove nove haswell i3-ice su dosta dobri procesori, a nisu skupi. Sto se tice filmova, neta, muzike i gaminga su super. Ovako, ako ne mislis uzimati jacu grafiku od amd-ove 280-ke, ili nvidiine 770-ke, i3 4360 je dosta dobar procesor(naravno da je i5 4460 bolji). Svaki haswell i3, i5, i7 ce drzati bilo koju trenutnu igru na 60+fps, znaci da bottleneck ne bi trebao biti primjetan. I da, i3 ce u svakoj igri rasturiti fx 6300, koji nije los procesor. H97 ili z97 ploca zbog buduce nadogradnje. Vidi ustvari sta ti odgovara, jer i i5 4460 nije nesto narocito skup.
Hejjjjj
10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

malo sam vrtio cijene i kad se dobro razmisli i5 4460 mi se čini možda i najbolji izbor

izvrstan proc koji gura sve igre bez bottlenecka, uparen s grafičkom zadovoljava sve potrebe

također vjerojatno sam miran barem 2-3 godine s njim, za igre trenutno ne trebam bolje

što se tiče ploče z97 je za clockanje a h97 ne...ne clockam i ne znam to radit, ima li smisla uzeti prvu ?

negdje sam čitao da je bez obzira na clockanje z97 bolji izbor iako su u osnovi skoro iste osim uparivanja grafulja i clockanja. recite mi da li griješim

največi mi je problem grafička kartica, ne bih davao previše novaca za nju i u obzir dolaze i rabljene

što mi možete savjetovati, u njih se zaista ne razumijem 

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

ima netko i5 4570, sutra mi stize jedan pa ono par rijeci cisto za temu...lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Intel i5 Club

Imam ja 4670 non-K ako ti kaj znači.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozdrav.Imam pitanje,jel temp. procesora 68"C u PRIME95 previsoka?U igrama ne prelazi 50"C dok u Idileu se vrti oko 25"C.Pitam zbog toga jer pošto dolazi ljeto da si na vrijeme kupim onda bolji CPU hladnjak.Proc je i5 4690k i nije overclockan a Cooler je Arctic Frezze Extreme.
12 godina
Intel i5 Club

Dobro je to i nemoj ga klokat pod tim hladnjakom.

Moj PC  
0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice