Dakle moj i5 pod prime95 strees testom nakon 30-40sec dolazi do 100C,probao sam mjeriti sa više programa everest,core temp,speed fan no svi pokazuju isto...ništa nisam dirao ni clock ni voltaže.Stock cooler vrti punom brzinom.Šta da radim?
offtopic: kako se zove ovaj gadget skroz donji što pokazuje zauzeće harda te cpu i ram?
offtopic: kako se zove ovaj gadget skroz donji što pokazuje zauzeće harda te cpu i ram?
ComputerStatusSideShow
Dakle moj i5 pod prime95 strees testom nakon 30-40sec dolazi do 100C,probao sam mjeriti sa više programa everest,core temp,speed fan no svi pokazuju isto...ništa nisam dirao ni clock ni voltaže.Stock cooler vrti punom brzinom.Šta da radim?
Jesil nanio termalnu pastu prilikom sastavljanja kompa ,ili de vidi da ti se nije nakupilo prašine po cooleru
Imas STOCK hladnjak koj nije bas najbolji,jel imas jos ventilatora u kucistu?
Jesil nanio termalnu pastu prilikom sastavljanja kompa ,ili de vidi da ti se nije nakupilo prašine po cooleru
Termalna pasta je bila cooleru,takve temp su bile i kad sam kupio komp prije mjesec dana...
Očajan je,imam haf932 unutra je propuh.Dok igram temp se vrti oko 65-70.
Kad izvrtim strees test sa occt nakon 2min zaustavi testiranje i napiše da proc pre vruć
Nešto tu smrdi. ili nešto nije s procom najbolje ili nisi dobro namontirao kad si ga kupio. Jesi ga ti sastavio?
Očajan je,imam haf932 unutra je propuh.
Probaj posudit od nekog "normalan" hladnjak ako nemas mogucnosti kupiti isti pa javi rezultate.
Nešto tu smrdi. ili nešto nije s procom najbolje ili nisi dobro namontirao kad si ga kupio. Jesi ga ti sastavio?
RoTT kaže...
Probaj posudit od nekog "normalan" hladnjak ako nemas mogucnosti kupiti isti pa javi rezultate.
Sam sam sastavio.Imam mugen 2 ali staru verziju pa neman onaj back plate za soc 1156,probat ću ga sutra stavit.
i pastu treba pravilno nanijeti..premalo ne valja,previše ne valja...
Sam sam sastavio.Imam mugen 2 ali staru verziju pa neman onaj back plate za soc 1156,probat ću ga sutra stavit.
Pa jesi ga dobro stavio?Stavi Mugena pa javi...
Ja sam sad probao svoj malo na oko 5 min i temp je max 78c,sve je isto stock,ja mislim il nije dobro stavljen cooler il te proc zeza,mozda neka greska
da, ili ti nije dobro sjeo cooler (više vjerojatno), il je senzor u banani...
da, ili ti nije dobro sjeo cooler (više vjerojatno), il je senzor u banani...
Senzor vjerovatno nije u banani pošto se temperatura iz normalne u idleu penje na 100°c u full loadu na 4 jezgre...
Probao sam ubost mugena ali jedva bi nekako fizički stao na matičnu pa sam odustao od te opcije pa sam stavio novu termalnu pastu Arcrtic Silver 5 sad su temp. ide 36 i full load prime95 nakon 10min 75C.
Isti cooler kao na mom starom e7200,aj stvarno nisu normalni
.
Hvala svima na savjetima i pomoći
Inace, ti programi ti nisu nego da skure proc :D naravno sve preko 75 bez klokanja je sumnjivo (Iako je meni do 60 maximum ako se ne varam.. load mi je 75 nakon 30 min na 3,6Ghz uz volt moding..)
U igrama ti ne bi trebalo prec 50-ak stupnjeva (Meni kriza do 58 na 3,33 nakon 1 sata)
Sa stock coolerom clockao sam na 2.9 Ghz,u Idleu tem su oko 25 *C,Igranjem recimo Crysisa ili nesto slicno 3-4 sata,ne prelazi 40 *C tako da te tvoje temp nemaju smisla.Ili cooler nije dobro postavljen ili je nesto sa senzorima,sve u svemu uradi reklamaciju brate ako si skoro kupio tu masinu.
Cini mi se dobar hladnjak.. mogo bi skoknit po njega :D
Mozes samo rec kolika ti je voltaza pa da ti ga tako hladi?
Kada uključim Asrock IES,spustim takt na 2,6 temp se spusti do 15C u dubokom mirovanju(dok skida torrente preko noći).Inače takt 3,6 , 1,25 V idle 26C full load 50C
pa kolika ti je temp u sobi onda ako je proc na 15C??????
Kada uključim Asrock IES,spustim takt na 2,6 temp se spusti do 15C u dubokom mirovanju(dok skida torrente preko noći).Inače takt 3,6 , 1,25 V idle 26C full load 50C
18-22C
18-22C
Il je tvoj program za nadzor temp u banani il nas vuces za nos il neznas stvarnu temperaturu sobe...
18-22C
Il je tvoj program za nadzor temp u banani il nas vuces za nos il neznas stvarnu temperaturu sobe...
Upravo tako, jer te temp je tesko postić,meni po zimi sa otvorenim prozorom ne klokani e2200 sa zalmanom je u idlu bio oko 28-30C tako da su ove temp blago receno smijesne ili covijek ima neki uber cool primjerak
Ma kakvih 15 stupnjeva...
Ajd lijepo ti pokreni prime na 15min, upali realtemp il everest (coretemp daje pogresne iznose) i stavi ss tog.
Evo screen shot everest,core temp i speed fan u idle nakon 5min (slika 1,2),full load na 2,6(slika 3.)
Sa stock hladnjakom full load sa occt na 2,6 je temp bila 75C.
4. slika 4.0 GHz full load
temp u sobi je od 18C-22C(po cjeloj kući)
pa to hladi bolje od vodenog hlađenja sa smrznutim pingvinima u kanti!
on hladi sa zrakom koji je temp kako kaže oko 18-20C I ohladi proc na 13-14C,jel to samo meni ćudno ili sam ja boot?
Evo screen shot everest,core temp i speed fan u idle nakon 5min (slika 1,2),full load na 2,6(slika 3.)
Sa stock hladnjakom full load sa occt na 2,6 je temp bila 75C.
4. slika 4.0 GHz full load
temp u sobi je od 18C-22C(po cjeloj kući)
pa to hladi bolje od vodenog hlađenja sa smrznutim pingvinima u kanti!
on hladi sa zrakom koji je temp kako kaže oko 18-20C I ohladi proc na 13-14C,jel to samo meni ćudno ili sam ja boot?
Možda senzor neradi kako treba,ništa ne tvrdim,samo očitavam temperature iz programa