Intel core i5 760 VS AMD FX-series x8 8120

poruka: 37
|
čitano: 7.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Intel core i5 760 VS AMD FX-series x8 8120
mate960 kaže...

Kad se vec hvalite tim IDLE temperaturama, evo i moj FX 6100 @ 4GHz CNQ ON, sobna temp oko 28°C, cooler 612s. IDLE varira od 34-36°C

Cool'n'Quiet isključi -i onda sendaj temperature proca!

thedream-cpu temperatura je 37-al izgleda da senzori neočitavaju dobro temperature jezgri!

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 21:23 (bahrija).
13 godina
neaktivan

A zašto bi isključil C&Q,na tom taktu je bolji od G530 i da ga još i spusti kad smo več oko niskih napona započeli i čiji je hladniji,čovjek je samo postao sliku za usporedbu da i amd može biti hladan i na niskom naponu,pošto vidim da su performanse otišle u drugi plan.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nikad ne gasim CnQ kao ni EPU ni C6 i slicne stvari, proc je i ovako stabilan a itekako manje struje trosi i manje se grije. Inace na stock taktu i undervolt postavkama ovaj napon se spusti cak na 0.76V

clock2much

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
$inke kaže...

A zašto bi isključil C&Q,na tom taktu je bolji od G530 i da ga još i spusti kad smo več oko niskih napona započeli i čiji je hladniji,čovjek je samo postao sliku za usporedbu da i amd može biti hladan i na niskom naponu,pošto vidim da su performanse otišle u drugi plan.

zato jer intel speedstep, kod mene isključen i na i5 i g530..ak smo kod toga{#}..g530 undervoltan na 0.92 na default taktu(stabilan 24/7),i5 radi na default voltaži bez pardona na 3.5ghz..

sve štok kulerčine v pitanju..ja sam samo dal usporedbu x6 phenoma(kojeg imal i koristil ga nekih 6mj) i ovoga i5 kaj u sinovom kompu..a ovaj g530 je druga priča-neispričana još{#}...

Bahrija
15 godina

iskreno mislim nebih se slozio s svim tim vasim komentarima,jer dobro znamo,da je amd

zabrljao stvar s procesorima, i da se nije pokazao dobro,dog se  intel od prve i5, do i7, se pokazao i to dosta dobro ,odkad je izasao phenoma, buldozdera ,pa cak i ovi noviji procesori se nisu  proslavili jedino sto su jeftiniji

od intela,a sve druge nema sanse da je i jedan amd bolji od intela i da radi brze,jer je amd stvoren za igre,a intel za obavljanje zadadaka i ostalih programiranja,zasto u trgovin trgovci ili imformaticari pitaju kupca za sto im treba

racunalo ako je za igre ili kucno odmah amd, ako je za bolje svrhe onda odmah intel,sto to onda govori,a samo je jedna teorija da je intel bolji od amd,

a sve ostalo su price fanova koji podrzavaju amd,i ako bas i nema smisla govorit sto je bolje jer to nepostoji,iz razloga jer je to sve isto,a sve ima svoje mane prednosti i vrline,ali bolje od boljega nema jer je to sve isti kalup,

hocu rec nisam fan ni jednoga ni drugoga,ali nisam naletio ni na jednu iskrenost i zapravo sto je ovdje dobro,osim one stare izreke svaki cigo svoga konja hvali.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 8:34 (fight).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fight kaže...

iskreno mislim nebih se slozio s svim tim vasim komentarima,jer dobro znamo,da je amd

zabrljao stvar s procesorima, i da se nije pokazao dobro,dog se  intel od prve i5, do i7, se pokazao i to dosta dobro ,odkad je izasao phenoma, buldozdera ,pa cak i ovi noviji procesori se nisu  proslavili jedino sto su jeftiniji

od intela,a sve druge nema sanse da je i jedan amd bolji od intela i da radi brze,jer je amd stvoren za igre,a intel za obavljanje zadadaka i ostalih programiranja,zasto u trgovin trgovci ili imformaticari pitaju kupca za sto im treba

racunalo ako je za igre ili kucno odmah amd, ako je za bolje svrhe onda odmah intel,sto to onda govori,a samo je jedna teorija da je intel bolji od amd,

a sve ostalo su price fanova koji podrzavaju amd,i ako bas i nema smisla govorit sto je bolje jer to nepostoji,iz razloga jer je to sve isto,a sve ima svoje mane prednosti i vrline,ali bolje od boljega nema jer je to sve isti kalup,

hocu rec nisam fan ni jednoga ni drugoga,ali nisam naletio ni na jednu iskrenost i zapravo sto je ovdje dobro,osim one stare izreke svaki cigo svoga konja hvali.{#}

phenom x6 je jači u aplikacijama koje iskorištavaju svih 6 jezgri-obrada videa i to,intel u gejmingu...nehvalim bar ja nikaj--ja samo iznosim činjenice jer sam istestiral oba procesora i5 750,.amd phenom x6 1055!

Bahrija
15 godina
bahrija kaže...
fight kaže...

phenom x6 je jači u aplikacijama koje iskorištavaju svih 6 jezgri-obrada videa i to,intel u gejmingu...nehvalim bar ja nikaj--ja samo iznosim činjenice jer sam istestiral oba procesora i5 750,.amd phenom x6 1055!

sori kolega ali nije jos nista izislo ni program ni aplikacija ni igra koja iskoristava svih 6 jezgri,a kamoli 4,tako da je suludo razgovarat uopce o toj temi,mogu ti  dokazat i to tu na forumu gdije je decko istestirao

u svemu da je i5 750 jaci od 1055t s 6 jeygri,a mogu ti rec i po tome jer kad sam kupovao i5 750 svi  na forumu su mi uputili na i 5 750 tako da je ta logiga malo zaostala,a u ostalom mi je kolegica kupila

AMD FX series x8,64 bit windows 7, 4 gb rama i u samom startu je moj brzi u svemu,od aplikacija otvaranje koje kakvih programa ripanja,i ostalok tako da je amd totalni promasaj za mene.{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice