Gigabyte GA-990XA-UD3

poruka: 532
|
čitano: 105.198
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Gigabyte GA-990XA-UD3

Muči me to famozno 8 pinsko ATX napajanje. Doduše da sad nisam pročitao o tome nebi me toliko ni mučilo, jel ploča radi i na 4 pinskom, ali bojim se da je to objašnjenje nemogućnosti oc-anja BE955. Naime sve radi savršeno na 3,2 k i default naponu, a i sin čiji je u biti to komp je zadovoljan njegovim performansama. Meni neda vrag mira pa sam isprobavao prvo sitno dignuti takt prvo samo za 200 što je dovodilo do zastajkivanja rada proca na kratko u igri, pa vraćeno odmah na staro. Naime ne ufam se još niš previše OC-at jel još uvijek imam stock cooler te sam jučer iz znatiželje pustio Gigabyteov auto tune iz Win da sam pronađe i najoptimalniju kombinaciju. Nakon sat vremena i prođenih 6-7 testiranja komp se ugasio, ali ne auto restartao, već mi je čuka stala da je zgorel proc. Tiskam power tipku i ništa, resetiram napajanje i fala Bogu sve proradi.

Prolazim svaki dan na putu prema doma pored ADM, pa dali napokon stati i kupiti taj famozni adapter i usput Katana 3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Gigabyte GA-990XA-UD3
aladdin kaže...

Dečko ti si zabrijao na neki loši trip.

Svako fleširanje biosa je rizično iz dva razloga. Tijekom postupka uvijek može nešto krenuti naopako (tipa nestanak struje ili neki drugi hardverski ili softverski kvar) ili možeš zabunom flešati ploču sa neodgovarajučim biosom.

Zato proizvođač ne preporučuje flešanje biosa ako nije nužno potrebno.

I da fleša se za zadnjom konačnom verzijom biosa, ne sa betom ako si na to mislio.

A ti si pokazao svoje veliko informatičko znanje kupnjom prilično nove platforme koja još nije preboljela diječije bolesti (tu ne mislim toliko na matičnu koliko njezinu kombinaciju sa novoizašlim procesorom).

Ovo je moj zadnji post na tvoju temu.

live long and prosper

Ovim svojim odgovorom nisi odgovorio na moje postavljeno pitanje. 

Što se tiče moga informatičkog znanja smatram da ga imam dovoljno jer sam dovoljno dugo u toj branši što se tiče hardware i programiranja softwarea.

A ovo što se dogodilo tijekom kupnje je čisto neznanje samih prodavača. A ploču koliko znam obični smrtnik od kupca ne može otpakirati u trgovini i spojiti ju da bi vidio koju verziju BIOS-a nosi na sebi kako bi provjerio kompatibilnost sa novoizašlim procesorom. Još jedno napominjem da čitaš postove ovoga foruma, ne bi tako baljezgao gluposti.

Ovo je moja zadnja tebi.

Pozdrav!

15 godina
odjavljen
Igor_Kreč kaže...

Muči me to famozno 8 pinsko ATX napajanje. Doduše da sad nisam pročitao o tome nebi me toliko ni mučilo, jel ploča radi i na 4 pinskom, ali bojim se da je to objašnjenje nemogućnosti oc-anja BE955. Naime sve radi savršeno na 3,2 k i default naponu, a i sin čiji je u biti to komp je zadovoljan njegovim performansama. Meni neda vrag mira pa sam isprobavao prvo sitno dignuti takt prvo samo za 200 što je dovodilo do zastajkivanja rada proca na kratko u igri, pa vraćeno odmah na staro. Naime ne ufam se još niš previše OC-at jel još uvijek imam stock cooler te sam jučer iz znatiželje pustio Gigabyteov auto tune iz Win da sam pronađe i najoptimalniju kombinaciju. Nakon sat vremena i prođenih 6-7 testiranja komp se ugasio, ali ne auto restartao, već mi je čuka stala da je zgorel proc. Tiskam power tipku i ništa, resetiram napajanje i fala Bogu sve proradi.

Prolazim svaki dan na putu prema doma pored ADM, pa dali napokon stati i kupiti taj famozni adapter i usput Katana 3?

Nema ti to nikakve veze jedno s drugim, moja ploča ima 4 pinski pa mogu radit s procesorom šta oću.

13 godina

4 pin vs 8 pin kod rastrošnih procesora kakvi su AMD X4, ima utjecaja odnosno razlike.

13 godina
neaktivan

Thx, uzet ću u obzir kao mogući problem manjak pinova, a kad ispravim nepravdu javim rezultat.

15 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

4 pin vs 8 pin kod rastrošnih procesora kakvi su AMD X4, ima utjecaja odnosno razlike.

Da.

Odgovori: koliko ampera može podnijeti jedna 18awg žica u sigurnim temperaturama, i kolika je onda to snaga na 4 pin konektoru?

13 godina
protjeran
Gigabyte GA-990XA-UD3

Evo oni koji nežele čekati FULL verziju F10 biosa imam F10A F10B F10C i F10D verzije bete ...

Govori se da su ispravljene performanse FX procesora i koliko vidim dodali su ovaj AMD APM 

Evo ostali su mi na kompu pa vam sutra dajem, za sad samo ovaj F10C

http://www.megaupload.com/?d=FFISYAAT

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 22:12 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gigabyte GA-990XA-UD3

Imaš neki link ili nešto odakle si to pokupio ?Zanima me kad će službeno izaći,i dali će uopće izaći.

091 518 1424
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gigabyte GA-990XA-UD3

OverClock.Net

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Gigabyte GA-990XA-UD3

Imam Gigabyte GA-990XA-UD3 matičnu sa zadnjom verzijom BIOS-a (F10c).
Danas su mi se zblesirali Windowsi i napravio sam USB recovery stick da ga oporavim,no komp ne želi bootat s USB-a.
Koristim USB stick od 512mb na kojem je sve instalirano pomoću Universal USB Installer programa .
Nakon početne slike GIGABYTE pojavi mi se :

Loading operating system....

Boot error...

Nije do sadržaja na USB-u,jer sam probao i kreirati Hirens Boot na njemu,koji također ne želi bootat - javi istu poruku gore.

Ima tko kakvo rješenje?

Postavke u BIOS-u:

1st boot device : USB-HDD
2nd boot device: HDD

Zahvaljujem na odgovorima. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mstaglicic kaže...

Imam Gigabyte GA-990XA-UD3 matičnu sa zadnjom verzijom BIOS-a (F10c).
Danas su mi se zblesirali Windowsi i napravio sam USB recovery stick da ga oporavim,no komp ne želi bootat s USB-a.
Koristim USB stick od 512mb na kojem je sve instalirano pomoću Universal USB Installer programa .
Nakon početne slike GIGABYTE pojavi mi se :

Loading operating system....

Boot error...

Nije do sadržaja na USB-u,jer sam probao i kreirati Hirens Boot na njemu,koji također ne želi bootat - javi istu poruku gore.

Ima tko kakvo rješenje?

Postavke u BIOS-u:

1st boot device : USB-HDD
2nd boot device: HDD

mislim da je problem u USB-HDD opciji, ima li druga USB opciija tj. detektira li USB s nazivom usb-a

14 godina
neaktivan
Gigabyte GA-990XA-UD3

Ne,nije do toga - na toj opciji mi je uspio instalirati Windowse sa 16GB USB sticka.

USB stick radi normalno i svijetli kako treba.

Pokušao sam i BIOS verziju stavit stariju,ali opet ne mogu jer komp ''ne vidi'' USB stick. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mstaglicic kaže...

Ne,nije do toga - na toj opciji mi je uspio instalirati Windowse sa 16GB USB sticka.

Pokušao sam i BIOS verziju stavit stariju,ali opet ne mogu jer komp ''ne vidi'' USB stick. 

možeš probati onda usb priključiti direktno na matičnu, tj. ne na prednji dio računala već straga... ako je to već tako onda provjeri u BIOSu dio koji je vezan za USB - postoji li i je li uključena opcija za detektiranje USB storage uređaja pri post-u

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 23:00 (igy).
14 godina
mstaglicic kaže...

Zašto ne probaš stisnit F(neznam točno koji, ona opcija boot menu) kad se pali komp pa onda odabereš svoj USB

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
16 godina
Gigabyte GA-990XA-UD3

jel ovo uključeno?

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
igy kaže...
mstaglicic kaže...

možeš probati onda usb priključiti direktno na matičnu, tj. ne na prednji dio računala već straga... ako je to već tako onda provjeri u BIOSu dio koji je vezan za USB - postoji li i je li uključena opcija za detektiranje USB storage uređaja pri post-u

Pa USB i je direktno priključen na matičnu -sa stražnje strane.

Sinoć sam instalirao Windows 7 Home Premium bez ikakvih postavljanja,osim da mi USB-HDD bude 1st boot device.

Stvarno mi nije jasno u čemu je problem. 

bradonja_85 kaže...
mstaglicic kaže...

Zašto ne probaš stisnit F(neznam točno koji, ona opcija boot menu) kad se pali komp pa onda odabereš svoj USB

Pokušao - F12 .
Odaberem USB-HDD i pokaže mi opet istu poruku:

Loading operating system...

Boot error 

@ igy - sad ću provjerit.
       Zahvaljujem. 

EDIT:

@ igy - upaljeno je i Legacy support i Storage . 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 23:16 (mstaglicic).
16 godina
Gigabyte GA-990XA-UD3

probaj usb storage funkciju isključit pa uključit - stvar je što bi računalo trebalo detektirati konkretno tvoj usb, ne usb-hdd

npr ja u opcijama imam boot s dvd-uređaja, ali mi detektira posebno moje dvd pržilice pa za boot ne biram dvd uređaj već konkretno jednu od njih

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Gigabyte GA-990XA-UD3

Ojla ojla, danas i ja stavljao preko USB winse, bitna stvar kad kliknete F12 odite na HDD i tamo će bit USB STIK tako je namješteno !!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Ojla ojla, danas i ja stavljao preko USB winse, bitna stvar kad kliknete F12 odite na HDD i tamo će bit USB STIK tako je namješteno !!!!

Probao sam i to ,al pod HDD imam naveden  WD 10EARX hard disk i drugu opciju Bootabilne Add-In cards (tako nekako),uglavnom nema USB sticka.

Još nešto što sam primjetio - nakon restarta,USB prestane svijetlit te ga moram ponovno izvadit i stavit u utor da bi ga komp prepoznao.

Probao sam i USB Storage function isključit pa uključit - ali ni to ne pomaže. 

16 godina
mstaglicic kaže...
Bulldozer kaže...

Probao sam i to ,al pod HDD imam naveden  WD 10EARX hard disk i drugu opciju Bootabilne Add-In cards (tako nekako),uglavnom nema USB sticka.

Još nešto što sam primjetio - nakon restarta,USB prestane svijetlit te ga moram ponovno izvadit i stavit u utor da bi ga komp prepoznao.

Probao sam i USB Storage function isključit pa uključit - ali ni to ne pomaže. 

ne znam, možda je problem do biosa jer "ne voli" taj stick, ako jedan detektira, drugi ne...,  ili u sticku... žao mi je ništa mi ne pada na pamet

13 godina
protjeran
Gigabyte GA-990XA-UD3

Probaj iza u back panel spojit i probaj npr kad posta ubacit 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Time for a new MBO... As hard as Rock MBO.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Uspio sam nekako napravit da ga prepozna - ne znam ni sam kako,al nakon par restarta i spajanja/odspajanja USB sticka je prepoznao kako treba,

samo mi sad javlja NTLDR is missing - to ću već lako sredit (nadam se)

16 godina
mstaglicic kaže...
Bulldozer kaže...

Uspio sam nekako napravit da ga prepozna - ne znam ni sam kako,al nakon par restarta i spajanja/odspajanja USB sticka je prepoznao kako treba,

samo mi sad javlja NTLDR is missing - to ću već lako sredit (nadam se)

bugy bios

14 godina
neaktivan
Gigabyte GA-990XA-UD3

Sve je sređeno - na kraju sam spojio PSP sa 4GB mem.karticom i odradio Repair windowsa na normalan način.
Izgleda da matična ne želi surađivat sa onim stickom od 512mb - ne znam zašto,al uglavnom ne koristim ga više. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gigabyte GA-990XA-UD3

Bo meni na Corsair Voyage i Sand DISK cruzer radi sve normalno ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Bo meni na Corsair Voyage i Sand DISK cruzer radi sve normalno ...

Meni također sve radi na Mushkin 16GB , PSP-u sa 4GB mem.kart. ,al na ovom sticku od 512mb neće nikako.
Al dobro - najbitnije da sam ja sad sve sredio i da sve radi kako treba :) 

14 godina
protjeran
mstaglicic kaže...

Sve je sređeno - na kraju sam spojio PSP sa 4GB mem.karticom i odradio Repair windowsa na normalan način.
Izgleda da matična ne želi surađivat sa onim stickom od 512mb - ne znam zašto,al uglavnom ne koristim ga više. 

mstaglicic kaže...

Meni također sve radi na Mushkin 16GB , PSP-u sa 4GB mem.kart. ,al na ovom sticku od 512mb neće nikako.
Al dobro - najbitnije da sam ja sad sve sredio i da sve radi kako treba :) 

Moja ploča radi sa svim stickovima:

256MB TakeMS

512MB TakeMS

1GB Canyon

4GB Canyon

8GB PQI (onaj kao kreditna kartica)

8GB Corsair

8GB Apacer

8GB Mushkin

8GB OCZ

16GB Apacer

16GB Kingston

32GB Kingston

Eto na to je isprobano, tako da ne vidim razlog zašto tvoj stick neće prihvatiti, ili je stick

neispravan, ali 99% Buggy BIOS.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
13 godina
protjeran
Gigabyte GA-990XA-UD3

Dobro jebt, nećemo se sad svađat oko pišljivog stika, ovako za 30kn kupiš novi {#} Svaka ploča ima buggy bios neka više neka manje, to je jednostavno tako i neće se promijenit ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gigabyte GA-990XA-UD3

Koliko problema s ovom plocom, bolje da kazem frendu da je NE kupuje.

Ofc.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice