IFX-14
Performansama vjerovatno najbolji cooler na tržištu, možda jedina mana je malo komplicirana ugradnja.
IFX-14
Performansama vjerovatno najbolji cooler na tržištu, možda jedina mana je malo komplicirana ugradnja.
IFX-14
Nažalost nevjerujem ničemu što nema vent na sebi ako nije vodeno... to je odličan izbor za komp ako nemate nešto samo 10 cm ispod što može raditi do 120°C
IFX-14
Nažalost nevjerujem ničemu što nema vent na sebi ako nije vodeno... to je odličan izbor za komp ako nemate nešto samo 10 cm ispod što može raditi do 120°C
IFX-14 nema kod nas, ako ga bas hoces najblize ti je uzet ga u Sloveniji.
Ja imam na kompu Thermaltake DuOrb i zasad radi odlicno, moj proc clockan na 3.68GHz drzi na kojih 32C IDLE i 50C LOAD. Nije najbolji ali nije niti los.
Dal ima gdje za kupit neku vrstu npr. aluminijskog ili bakrenog bloka ili nečeg sl. koji bi se stavio na proc i bio veza između njega i samog hladnjaka ? Bitno mi je da dobijem na visini hladnjaka jer na samo ležište socketa ne mogu stavit hladnjak zbog njegove veličine. Smetaju mi RAM-i i kondezatori oko socketa. Nadam se da ste skužili u čemu je problem...
Kolko ja znam nema jer se tak gubi na ucinkovitosti hladnjaka, mozes ti izrezat komad aluminija ili bakra i stavit izmedju ali hladnjak ti nece hladit dobro s komadom bakra izmedju, cak i ako ga izbrusis do zrcaljenja. Radje uzmi neki drugi hladnjak onda.
Lako je uzeti drugi a što će onda s ovim....
Lako je uzeti drugi a što će onda s ovim....
Scythe Shuriken je vrlo jeftin CPU cooler, da li ima kakvog suparnika po performansama s obzirom na cijenu ? U Hardveraju kosta 220 kn.
Scythe Orochi, thermaltake ultra 120 jednstavno dva najbolja zracna hladenja koja postoje bar zasada.
Scythe Orochi, thermaltake ultra 120 jednstavno dva najbolja zracna hladenja koja postoje bar zasada.
Xigmatek HDT S-1283 CPU nije skup a jedan od najboljih mozda i najbolji.
Xigmatek HDT S-1283 CPU nije skup a jedan od najboljih mozda i najbolji.
NHF...cooleri po performansama nisu nista posebno...ima puno boljih! I cemu bi se to tocno trebali diviti...gay izgledu?
Evo imam q6600 i ja bi ga digo na 3.0 da mi max temp. budu nekih 63 C. i sada koji bi mi preporučili? do nekih 350kn.
Evo imam q6600 i ja bi ga digo na 3.0 da mi max temp. budu nekih 63 C. i sada koji bi mi preporučili? do nekih 350kn.
evo da skratim muke nekima....kad su ljeni čitat teme od početka do kraja....
ima jedna OK stranica koja se bavi samo hlađenjem....i tamo imaju listu najhladnjaka i svakakvih review-a....i za INTEL i za AMD...pa pogledati malo
A dal ima tko od vas iskustva sa ugradnjom i samim ponašanjem peltiera kao pomoćnu komponentu pri hlađenju procesora ?
Molim te da mi pojasniš što je peltier, jer još nisam imao priliku to isprobati?
http://www.inbthermoelectric.com/thermo.html - kliknite na link ( koji ne znate što je peltier ). Ima ga u Chipoteki ali premale snage. Narucio bih ga u inozemstvu,ali bih prije volio cut vasa iskustva, ako ih ima...
Svaka čast Batista, samo što mi trenutno nije potrebno više poboljšavati hlađenje (ja sam problem riješio sa Freezerom 64 pro i šmirglanjem baze), pa se neću sada upuštati u instalaciju peltiera, ali kad stavim jači proc volio bih probati, vjerujem da ima svojih prednosti.
v8 je super
Mene dobro sluzi Core 2 Duo stock. :)
Citao sam na nekom site-u da peltier od 150w nema dostojnog suparnika (osim tekućeg dušika).