Dakle, relativno nedavno kupio sam polovni Celeron D331 (ili 336), takta 2.6Ghz jer sam slagao PC 'za razbibrigu'. U počeku sve je radilo ok, PC je spor ko vrag, ali nisam ga slagao niti za igre ni za obradu fotografija. Problem se počeo pojavljivati prije otprilike tjedan dana. Dakle, gledao sam TV na njemu, otprilike 2h, nakon toga sam još malo švrljao po hard disku, kad se odjednom ugasio sam od sebe. Probao sam ga odmah opet upaliti, ali mi to nije uspjelo. Nakon minute čekanja, pokušao sam ponovno te je PC normalno proradio..To mi je bilo malo sumnjivo te sam otišao u BIOS vidjeti ima li tu kakvih promjena. Na moje veliko čuđenje temperatura procesora (barem je tako prikazivao BIOS) bila je oko 105 stupnjeva (!). Nisam mogao vjerovati svojim očima. Ugasio sam ga odmah jer se nisam želio šaliti s tim, a nisam vjerovao da je moguće da BIOS krivo očitava temperaturu. Pogledao sam da li bi fizički mogao biti problem, ali sve je stajalo na svojem mjestu. Termalna pastu sam pravilno stavio, ventilator radi kako bi trebao...Nakon nekog vremena sam ga upalio, opet otišao u BIOS, a temperatura je pala na oko 88 stupnjeva...Dakle, čim se PC upali, procesor ima temperaturu od skoro 90 stupnjeva (!?). PC se više automatski ne gasi, ali ne gasi se stoga što sam maknuo CPU warning temperature...Čitao sam po nekim recenzijama da to jest procesor koji se dosta grije, ali 105 stupnjeva??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda je procesor otišao kvragu,od silovanja prošlog vlasnika,to je jedna vjerojatnost. Makar vrlo rijetko eto - da sam čuo da je netko uspio razvaliti procku,vjerojatno silovanje voltažom,nema šta drugo biti.
Ti možeš jedino okačiti neki drugi proc na tu matičnu i pratiti temperature na njemu da isključiš senzor iz popisa sumnjivaca.
Također,simbolično reda radi,trebalo bi i tog Celera probati kod frenda,njegova matična,rami i hladnjak,da vidimo i taj slučaj.
Ajde provjeri napon proca. Ja iman celeron 336 i pod OCCT-om mu je temperatura 55 stupnjeva sa stock coolerom i pastom mijenjanom prije 2 god.
OK..hvala