Dobio sam od frenda stari komp koji je njemu radio.Ja hocu pokrenut windows xp instalaciju i on meni napise "boot from atapi cdrom no emulation"Probo sma promijenuit dvd rom,napajanje,hard disc i nista.Molim vas jel mi netko moze reci u cemu je problem !!!Plleaseee help
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nis novo za stari komp trebas diskete za boot-at xp instalaciju to sam ja moro prije stane ti to na 3 diskete
Možda malo detalja, koliko star PC. Ako je cca 5 godina star možda je SATA pržilica na ploči koja ne podržava boot sa SATA optičkih uređaja.
Kak napravit te diskeete bootajuce??Radi se o kompu:MB Asus A7V600-X,CPU AMD al ne znam koji,hard maxtor 40 gb,,512mb rama
Kad umetneš CD od Windowsa i kad ti ga pogon počne čitati javiti će ti poruku BOOT FROM ATAPI CDROM: NO EMULATION.... i ti samo onda stisneš bilo koju tipku i ulazi ti u instalaciju i dalje samo pratiš korake.
ako se pojavljuje poruka ''press any key for boot from CD ... '' imaš 5 sec. vremena stisnuti neku tipku (da bi krenulo učitavanje)
-ovakva poruka znači da je već učitavanje CD (boota) počelo, vjerojatno još CD ili player, možda CD nije dobro snimljen.. -pokušaj na drugom PCu ili napravi kopiju CDa (na nižoj brzini). Možda je sve OK, samo trebaš pustiti par minuta (10tak pa čak i pola sata) da windowsi odrade svoje.
Promijenio sam DVD rom,napajanje,HDD,graficku,monitor.sve osim maticne,naci da je u maticnoj problem sam cam cito dosta o tome i pise da je mozda BIOS problem,a i dosta sam cuo o tome prek bootajuce diskete,pa me zanima ima ko kakvu ideju ili zna kka se radi to sa disketama :S