Biostar MCP6P-M2 & MCP6P-M2+

poruka: 8
|
čitano: 7.235
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Biostar MCP6P-M2

u "Moj-PC" možete vidjeti moju konfiguraciju... posjedujem slabiju verziju (odnosno verziju sa AM2 socketom) matične ploče Biostar MCP6P-M2, kao što sam naveo u naslovu postoji "skoro ista" matična ploča sa jednom malenom razlikom a to je AM2+ socket i naziv te ploče jest: Biostar MCP6P-M2+.
Dajte mi, please, pomozite da li mogu u ovu slabiju verziju sa samo AM2 socketom staviti AM2+ CPU?????
Trenutno imam zadnji BIOS od MCP6P-M2 ploče (koju i posjedujem). BIOS je, naravno, skinut sa službene Biostar-ove stranice. Ako bih npr. flash-ao BIOS od ove jače verzije ploče (MCP6P-M2+) da li bi to pomoglo????
Ima li itko kakve informacije, pošto nisam uspio ništa izGooglati vezano uz MCP6P-M2 ploču i AM2+ procesore, a na službenim stranicama u CPU support-u na ovu slabiju ploču sa AM2 socketom navodno ne idu AM2+ procesori. Samo idu na AM2+ verziju ove Biostarove ploče.
Ili možda ipak ima načina??? Ima li tko iskustva sa tom/tim pločama?????

Svaki savjet i svaka informacija je dobrodošla!!!

P.S. Ispričavam se ako nisam smio otvoriti novu temu u vezi ovoga, međutim pregledavajući ostale teme, stvarno, nisam uspio nigdje naići niti na jedan direktan (pametan) odgovor vezan uz moje pitanje. 

JohnyJ
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

zar baš nitko ništa???  ni mrvicu, nit' da pokušate bar nešto??????????????? yaoooo.....
našao sam još jednu nekompatibilnost između MCP6P-M2 i MCP6P-M2+ matične ploče. naime, imao sam u planu sa M2+ verzije ploče na M2 ploču prebaciti BIOS, odnosno najnoviju verziju BIOSa sa M2+ ploče staviti na M2 ploču... međutim... zadnji trenutak prije nego što sam krenuo da to napravim (već sam i skinuo BIOS, otvorio alat za Windowse pomoću kojeg bi to napravio, napravio sam backup trenutnog BIOSa...) i spustio alat u taskbar nek još minuticu pričeka da nekaj provjerim. i odem opet na Biostar-ovu službenu stranicu i skužim da BIOSići od MCP6P-M2 ploče imaju po 512KB, a BIOSi od MCP6P-M2+ ploče imaju po 1024KB odnosno 1MB...

ništa od flash-anja starog BIOS i integracije najnovije verzije BIOSa od jače verzije ploče (odnosno od MCP6P-M2+) 

JohnyJ
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
Re: Biostar MCP6P-M2 & MCP6P-M2+

OK? link od Biostarove službene stranice (odnosno mog modela matične), i kaj bi sad to trebalo značit????

JohnyJ
14 godina
neaktivan

CPU support list odi,nemozes niti jedan novi procesor staviti...najvise neki athlon x2...

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
13 godina
neaktivan
nbafan kaže...

CPU support list odi,nemozes niti jedan novi procesor staviti...najvise neki athlon x2...

ma mili sve to ja znam. znam cijeli Biostar-ov CPU support list napamet koliko puta sam bio na njemu, upravo zbog toga i jest pokrenuta ova tema. da li je itko ikada probao nešto jače stavit u tu ploču (na svoju odgovornost, naravno)!!!?!?!??!

i da li netko može naći nešto u vezi toga na Google-u, jer ja nemogu, niti jedan forum, niti jednu referentnu web stranicu na kojoj bi pisalo da je netko igdje na planeti pokušavao nešto jače od 5600+ ugurati u tu ploču....

sve u svemu hvala na pomoći :( 

JohnyJ
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 10:54 (JohnyJocker).
13 godina
neaktivan

i dalje nitko, ništa! baš vesela ekipica "HAKERA" & "hakerčića" ovdje na BUGovom forumu. svi znaju sve, al' kad ih nešto pitaš, prvo uopće ne pročitaju POST kako treba, već im pola toga ispari iz glave, a drugo.... mah... najbolje na današnji dan se ne zamarati time.
Sretan Božić svima (iako nije ovo niti tema niti post za to, no da iskoristimo priliku) 

JohnyJ
14 godina

Ukoliko su ploce fizicki iste nema razloga da ti ne radi AM2+/AM3 CPU sa biosom od boljeg modela, samo trebas flashati bios od AM2+ verzije tvoje ploce.

Pitanje je hoces li tako brickati plocu, to ti nemogu sam reci jer nisam naisao na to ni probao.

iclock2much

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice