Koja je matična najbolja i zbog čega?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nijedna od te dvije...
Nijedna od te dvije...
Mislis 3?
Nijedna od te dvije...
Koju onda preporucate?
Nijedna od te dvije...
Mogao si barem obrazložiti zašto niti jedna nije dobra, ovako reći samo i nije neki argument...
Po meni je deluxe isplativija od revolution, jeftinija je, a dobra je za clockanje. Samo ne bi znao kakva je Gigabyte, pogledaj malo po testovima na netu, iako nisam još nigdje pročitao da su im ploče loše. Ja bi išao na deluxe, ili možda na evo ili pro, koje su jako slične sa deluxe, samo se po nekim sitnicama razlikuju.
Evo pogledao na netu: Deluxe ima 16+2 fazno, dok npr evo i pro imaju 12+2 fazno, što je isto jako dobro ako želiš clockati. Ako ne bi clockao, uzmi neku jeftiniju Asus, ASRock Extreme4 recimo koja je isto jako dobra ploča.
Kolko je revolution bolji od deluxea i isplati li se uzimat revolution zbog cijene?
Evo pogledaj ovo malo:
link - pronađi i revolution tamo, klikni na compare da ti usporedi obe ploče.
link2 - link na forum sa temom gdje su likovi pisali koja im je bolja
link3 - ovdje ima test obe matične
Ja bi išao na Deluxe, osim ako ne misliš nešto extra clockati, onda bi uzeo Revolution zbog 16+2 faznog. S time da se i Deluxe isto jako dobro clocka.
Meni osobno je deluxe bolja ploca ima PCI utore dok revolution nema i jos je jeftnija mozes pogledati usporedbu na asusovim stranicama i jos dobijes za lagano spajanje front panel USB 3.0 a mozes i da ti bude eksterno!
"dobijes za lagano spajanje front panel USB 3.0 a mozes i da ti bude eksterno!"
SA haf 932 advanced također dobijem front usb 3.0 I/O panel tak da mi to nije presudno. Također revolution imaju u Protisu, a deluxe ne.

Mozda sad skacem s teme na temu ali:
Jel mi se isplati cekati x68 i kolko ce cca. kostat procesori?
Mozda sad skacem s teme na temu ali:
Jel mi se isplati cekati x68 i kolko ce cca. kostat procesori?
Ne znam bas dali ti se isplati čekati, sudeci prema predviđanjima, bit ce cijene dosta visoke, nesto vise od cijena sadasnjih SB-ova. Po meni, prerano je o tome govoriti. Cijene ce zasigurno biti malo vise od sadasnjih SB-ova, što je i za ocekivati. Samo da ne budu sulude kao sto je bilo u pocetku s cijenama prvih sck. 1366 procesora. Koliko ja znam, izlazak intelova x68 chipseta u prodaju previđa se u trecem kvartalu ove godine, a zaimijenit ce x58 chipset. Očekuje se da ce izlazak tog chipseta dovesti do smanjenja cijene SB-ova i starijih LGA1366 procesora. We'll see.
Sto mi je bolje 4gb u jednoj pločici ili u 2 (ripjaws vs ripjaws x) za novi pc.
Sto mi je bolje 4gb u jednoj pločici ili u 2 (ripjaws vs ripjaws x) za novi pc.
Dual-Channel, naravno.