Asus P4V8X-X sata problem

poruka: 11
|
čitano: 6.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Evo ovako imam navedenu mbo koja na sebi ima 2 sata porta,i sada imam sata hdd no neočitava mi ga,hdd uštekam u drugi PC i sve 5 hdd radi.

Disk je WD 160GB.

Imam još jedan WD 40gb PATA i njega očitava kako treba i sistem i sve,uštekam preko USBa 320gb verbatima i njega isto očitava,samo tog WDa od 160gb sata neočitava,zanima me u čemu bih mogao biti problem?

EDIT

Imam isto problem i s DVD RW LG,ubacim win xp cd(original) i neželi mi ga botati,isti taj cd stavim u drugi pc očitava bez problema,stavim drugu pržilicu ista stvar.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 13:12 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stavi jumper na hard jer ti matična vjerojatno podržava samo SATA standard prve generacije (ne i SATA2).

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/najcesci-hardverski-problemi-rjesenja-faq/89623.aspx?page=0&jumpto=1722392&sort=asc&view=flat

World Championships: 7, GP started: 292, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,519

0 0 hvala 1
14 godina
Re: Asus P4V8X-X sata problem
F1-IVO kaže...

Stavi jumper na hard jer ti matična vjerojatno podržava samo SATA standard prve generacije (ne i SATA2).

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/najcesci-hardverski-problemi-rjesenja-faq/89623.aspx?page=0&jumpto=1722392&sort=asc&view=flat

Na oba harda mi je jumper.

Sad ću se onda s njima poigrati pa javiti dali je upalilo.

EDIT

0 bodova,probao sva mjesta,skinuo disk i provjerio gdje treba stajat i tako stavio i 0 bodova,neznam više što da radim,da nije do matične?

Baš si sklepo drugi PC(p4 2.8ghz,1.5gb ddr400,HD4650 512mb) taj mi je jači od onog koji je bio prije tog i sad ovo mi se događa,agrh.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 16:53 (kruskar).
16 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Pazi da ti jumper na PATA hardu bude na master a na pržilici slave ako su na istom kabelu.

Za sata hard ti jumper služi samo da ga bios prepozna kako SATA jer ti matična ne podržava SATA2.

EDIT:

Ajde napiši točne podatke od harda tj. koji je model (ovaj sata).

World Championships: 7, GP started: 292, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,519
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 16:54 (F1-IVO).
14 godina
F1-IVO kaže...
kruskar kaže...

Pazi da ti jumper na PATA hardu bude na master a na pržilici slave ako su na istom kabelu.

Za sata hard ti jumper služi samo da ga bios prepozna kako SATA jer ti matična ne podržava SATA2.

EDIT:

Ajde napiši točne podatke od harda tj. koji je model (ovaj sata).

Uspio sam rješiti,sata disk sam stavio na sata 150mb/s,na pata disku mi ispo jumper stavio sam ga na sleeve,na pržilici nemam jumpera(pata hdd i pržilica odvojeni kablovi) i sada sve radi,može lock teme.HVALA!

EDIT

Još uvjek problem,idem install winsa i očita mi verbatima 320gb i wda 40gb,a u postu mi očita ovaj od 160gb.

EDIT2

Evo pod kojim imenom mi nađe taj hdd u biosu.Na slikama je sve.

EDIT3

Evo ovako,ušao sam u windowse na 40gb hddu,i pod moje računalo mi čita hdd i sve 5,mogu ući u njega,no što je meni sada problem,ja želim na tome sata disku windowse imat,ali meni neočitava wd160gb kad dođe vrijeme za biranje diska na koji će se instalirati windows.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 17:23 (kruskar).
15 godina

Pokušaj izvaditi bateriju iz matične ploče deset sekundi pa je opet pažljivo vrati. (Naravno, to ćeš učiniti dok je računar ugašen) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Pokušaj izvaditi bateriju iz matične ploče deset sekundi pa je opet pažljivo vrati. (Naravno, to ćeš učiniti dok je računar ugašen) 

Već sam to bio učinio,i 0 bodova,nikako nemogu sistem instalirati na njega.

16 godina
neaktivan
kruskar kaže...

,no što je meni sada problem,ja želim na tome sata disku windowse imat,ali meni neočitava wd160gb kad dođe vrijeme za biranje diska na koji će se instalirati windows.

Trebaš imat sata drivere na disketi i kad ti instalacija krene piše ti opcija da stisneš F6 i ub aciš drivere ili skini sa službene stranice proizvođača matične SATA drivere i integriraj ih sa nLiteom u instalacijski cd.

Ovdje imaš kompletan tutorijal sa slikama a ovdje sam ti uploadao sata drivere za tvoju matičnu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 0:07 (F1-IVO).
15 godina
P4V8X-X BIOS 1006
"OnBoard Serial-ATA Boot ROM" change default to "Enabled"
File Size445,65 (KBytes)2004.06.08 update

Evo nešto sa Asusove stranice

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_478/P4V8XX/#download

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Ekipa opet sam se susreo s ovom pločom i trebam sata driver koji ide u instalaciju XPa jer mi neočitava sata disk,nigdje nemogu naći te drivere na netu,stavit ću na floppy i prilikom pokretanja instalacije xp-a pokrenuti driver(to ću tako napraviti jer sad nemam prazan cd).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
kruskar kaže...

Ekipa opet sam se susreo s ovom pločom i trebam sata driver koji ide u instalaciju XPa jer mi neočitava sata disk,nigdje nemogu naći te drivere na netu,stavit ću na floppy i prilikom pokretanja instalacije xp-a pokrenuti driver(to ću tako napraviti jer sad nemam prazan cd).

KLIK  Ovo je sata driver sa cd-a od matične imam ju pa eto.. , u folderu se nalazi makedisk aplikacija koja automatski kreira botabilni floppy.

{#}LOL otišo sam bezveze skenirat to čudo na virustotal  i na kraju ispalo 1/48 ima neko sranje u njemu direkt je sa cd-a taj "virus" il šta već {#} (isprobao sam na laptopu tak da nije sa kompa).

LOL EUNE: oloferno EUW: A4Teach
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice