Asus Crosshair IV - Bulldozer ili ne?

poruka: 12
|
čitano: 3.094
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo zanima me samo kratak i jasan odgovor, da li ce AMD Bulldozer moci na frendovu Crosshair IV AM3 plocu?

Hvala.

Ofc.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da neće moć, jer bi trebala imat AM3+ socket da bi mogli "Buldiji" ić u nju!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
protjeran
Re: Asus Crosshair IV - Bulldozer ili ne?

Pa po cemu bi uzeo Crosshair 4 kada je ova 40e vise CH5F. 

A mozes Phenom u obe. 

Ali ipak sacekajte taj Bulldozer.

Cekajuci Godoa!

Ja sam ga prezalio. Ja se ozbiljno ozbiljno razmisljam (jer sam se popalio kao budala) da kazem ujaku da mi dovuce EVGA P67 FTW ili SLI verziju iz Slovenije i da donese i7-2600K.

Ispalio bi se znam ali kada se covek nalozi da kupi nesto on se ne smiri dok to ne uradi. Takav sam ja mene sada ne bi smirili ni Maximus ni Rampage dok se ne dokopam EVGA ploce necu imati mira.

A onda cu vec da mislim dalje. Obsidian 650D, AX 750, jbg zavisnost je ovo. Bar cu da kupujem lek za zavisnost koji volim a ne onaj koji ima.

Taj Upgrade bi me izasao oko 20e manje nego sto su mi vratili za neispravnu ENGTX580. Oko 440e bi me kostalo. A dobar deo bi nadoknadio prodajom CH4F iPhenom II X4.

Ali to je kada se covek primi kao kreten na plocu i mene druge sada ne zanimaju a znam da cu se ispaliti ako to uzmem. Mislim nije to ispala da uzima neko ko ima Athlon.

Ali meni je klokovani Phenom  II X4 965BE vise nego dovoljan do Ivy Bridga. A onda mogu da uzmem BES plocu EVGA. 

Sa skroz SATA III, USB 3.0 samo, PCI-E 3.0 i kontr. za 2133MHz verovatno.

CH4F se sada isplati samo ako je dosta jeftinija. Da kazem 60e jeftinija pa nadalje. 

Novo je novo, mogu da kazu jbg 15% slabije radi na CH4F. I sta onda. Pocne da baguje nesto, dajem primer i kazu pa to je zbog stare ploce ona podrzava ali nije to to,...

I sta ces onda. Da prodajes Bulldozer ako ga kupis i kupujes X6 ili prodajes CH4F i kupujes CH5F. Nesto bi morao od ta dva.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2011 6:32 (Vlada011).
14 godina
neaktivan

Znam da je tema stara 100 godina ali napisat cu ovo..

Iz Asusa su mi odgovorili da bulldy ne moze na nju zbog hardverskih ograničenja chipseta.

Ofc.

0 0 hvala 0
17 godina
mate960 kaže...

Iz Asusa su mi odgovorili da bulldy ne moze na nju zbog hardverskih ograničenja chipseta.

BS...BD ide i na puno starije chipsete

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan
segregator kaže...
mate960 kaže...

BS...BD ide i na puno starije chipsete

Samo za tebe sam prokopao arhivu mailova

Ofc.
15 godina
protjeran

Čudno, jer imaju BETA BIOS-e s kojima radi.

MSI je napravio BETA BIOS-e s kojima radi.

ASRock je napravio BETA BIOS-e s kojima radi.

Čak i Gigabyte je napravio za 890FX seriju BETA BIOS-e s kojima radi.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Čudno, jer imaju BETA BIOS-e s kojima radi.

MSI je napravio BETA BIOS-e s kojima radi.

ASRock je napravio BETA BIOS-e s kojima radi.

Čak i Gigabyte je napravio za 890FX seriju BETA BIOS-e s kojima radi.

Ima i ASUS beta bios, neznam da li radi {#}

Ofc.
17 godina
mate960 kaže...

Samo za tebe sam prokopao arhivu mailova

http://www.asrock.com/mb/index.asp

Asrock ima AM3+ ploče sa svim chipsetima iz serija 7xx i 8xx, pa čak i sa Nvidia 7025, chipsetom iz prethistorijske 2007 godine

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
protjeran
Vlada011 kaže...

Pa po cemu bi uzeo Crosshair 4 kada je ova 40e vise CH5F. 

A mozes Phenom u obe. 

Ali ipak sacekajte taj Bulldozer.

Cekajuci Godoa!

Ja sam ga prezalio. Ja se ozbiljno ozbiljno razmisljam (jer sam se popalio kao budala) da kazem ujaku da mi dovuce EVGA P67 FTW ili SLI verziju iz Slovenije i da donese i7-2600K.

Ispalio bi se znam ali kada se covek nalozi da kupi nesto on se ne smiri dok to ne uradi. Takav sam ja mene sada ne bi smirili ni Maximus ni Rampage dok se ne dokopam EVGA ploce necu imati mira.

A onda cu vec da mislim dalje. Obsidian 650D, AX 750, jbg zavisnost je ovo. Bar cu da kupujem lek za zavisnost koji volim a ne onaj koji ima.

Taj Upgrade bi me izasao oko 20e manje nego sto su mi vratili za neispravnu ENGTX580. Oko 440e bi me kostalo. A dobar deo bi nadoknadio prodajom CH4F iPhenom II X4.

Ali to je kada se covek primi kao kreten na plocu i mene druge sada ne zanimaju a znam da cu se ispaliti ako to uzmem. Mislim nije to ispala da uzima neko ko ima Athlon.

Ali meni je klokovani Phenom  II X4 965BE vise nego dovoljan do Ivy Bridga. A onda mogu da uzmem BES plocu EVGA. 

Sa skroz SATA III, USB 3.0 samo, PCI-E 3.0 i kontr. za 2133MHz verovatno.

CH4F se sada isplati samo ako je dosta jeftinija. Da kazem 60e jeftinija pa nadalje. 

Novo je novo, mogu da kazu jbg 15% slabije radi na CH4F. I sta onda. Pocne da baguje nesto, dajem primer i kazu pa to je zbog stare ploce ona podrzava ali nije to to,...

I sta ces onda. Da prodajes Bulldozer ako ga kupis i kupujes X6 ili prodajes CH4F i kupujes CH5F. Nesto bi morao od ta dva.

Ohani malo {#}

15 godina
neaktivan

Ma ja imam Asrock 770 Extreme3, koja je am3, ima relativno slabasnu regulaciju napona i asrock kaze da i na nju IDE bager :D

Iako na LISTI podrzanih procesora nema bagera, cak se i nespominje 1.90 bios koji donosi podrsku za bagere.

A u BIOSIMA ima 1.90 i pise da donosi podrsku za AM3+ procesore.

Uglavnom sve se moze kad se hoce, pa se tako sjecam da je i asus spominjao da doticna crosshair IV podrzava bagere, pa me bas sad cudi da su to tek tako maknuli odjednom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice