Asus Crosshair IV i 5.1 Sistem

poruka: 11
|
čitano: 2.858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Zanima me kod ove ploce kako stoje stvari sa namestanjem 5.1 sistema. Na Gigabyte ploci je bio neki Relatek Manager.

Jel ima nesto slicno ovde. U Sound Controllers vidim samo ATI HIGH Definition Audion i High Definbition Audio Device.

Namestio sam da se cuje na svim zvucnicima ali tek kada izaberem 7.1 sistem. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 22:46 (Vlada011).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nemoj koristit "generične" driver od Windows-a, nego snimi driver-e baš od zvučne, i onda ćeš imat više podešavanja, iako je to jedna te ista stvar!? A ovo što ti se zvuk čuje tek kad staviš na 7.1, može bit više razloga, jesi pokopčo sve kako treba, i naravno dali je sadržaj koji reproduciraš u višekanalnom formatu?!
Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Asus Crosshair IV i 5.1 Sistem
Asus koristi Realteka kako ja znam.
Nadi driver od maticne pa potrazi malo.
Lp
I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
14 godina
protjeran

Ma da i igricu i muziku i film cujem samo kada podesim na 7.1.

Ne znam nisam siguran da ona koristi Realtek.

Skinuo sam nesto sa sajta Audio ali nista nisam dobio sa tim, nikakav program tipa Realtek Manager. 

15 godina
neaktivan
pandza94 kaže...
Asus koristi Realteka kako ja znam.
Nadi driver od maticne pa potrazi malo.
Lp

Via Vinyl HD Codece koristi,bar kod mene. 1828S 10-channel.

Na toj ploči je ova zvučna :

http://www.bit-tech.net/hardware/motherboards/2010/04/27/asus-crosshair-iv-formula-mobo-review/1

Sound Intel HD Audio via Via VT2020 with SupremeFX X-Fi, PAP and 8-channel support

Dakle ViaHD zvučna sa X-Fi softverom ukratko. 

Driveri :

http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 10:51 (thedream).
14 godina
protjeran

Instalirao sam neki sa diska taj VIA i cini mise da je napisao da je Fail Install iako je trazilo restar. Mada sada sam podesio na 5.1 u Control Panelu i dobio jos neke opcije i sada se cuje zvuk na svim zvucnicima lepo.

Cisto lepo imam i da podesim razdaljinu kao zvucnika i to ali nemam nikakv specijalni manager. A i sta ce mi neka stoji ovako radi. ASko se i u igrama bude culo sve i u filmovima neka stoji. 

Hvala na sajtu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 10:51 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Instalirao sam neki sa diska taj VIA i cini mise da je napisao da je Fail Install iako je trazilo restar. Mada sada sam podesio na 5.1 u Control Panelu i dobio jos neke opcije i sada se cuje zvuk na svim zvucnicima lepo.

Cisto lepo imam i da podesim razdaljinu kao zvucnika i to ali nemam nikakv specijalni manager. A i sta ce mi neka stoji ovako radi. ASko se i u igrama bude culo sve i u filmovima neka stoji. 

Hvala na sajtu.

Nisi pravilno uradio deinstalaciju, ako si šibao Realtek prije ovih, koji ti ne paše. Trebalo je sve lijepo pobrisati prvo ručno, u control panelu, na add/remove programs ili di već brišeš, pa na system properties, uninstall taj HD Audio Device i njegov softver staviš kvačicu, itd.

Poželjno je imati i Driver Sweeper, da ga pokreneš i njime obrišeš ostatak Realteka.

Tek onda restart, pa će Windowsi podići opet HD Audio Device driver, ovaj put sa ispravnim ID-ijem,i na njega ćeš puknuti zadnje 2020 drivere sa VIA stranice.

Ne možeš pucati VIU preko Realteka i očekivati da neće biti tu i tamo problema.

Dobijem menađer,da, ako pravilno instaliraš, dolje u taskbaru, čuje se odlično, bar po meni to su jedne od najboljih onboard zvučnih, ima dosta opcija, pogotovo na Expert modu. To je ipak onboard, toliko opcija je pravo čudo.

Cemetary gates
14 godina
protjeran

Nije stavio sam novu instalaciju Windowsa. Evo ovo su neke ocpije. Sada cujem i u igrici cist zvuk na svakom zvucniku.

Evo ako mozes da vidis nesto iz ovoga ili jos neku ocpiju da prikazem.

http://i.imgur.com/Djnah.jpg

Jedino sto nemam manager. Ima neka nekompatibilnost kod instalacije mozda.

Ako imas Crosshair IV reci mi koji tacno driver instaliras. 

Treba samo provaliti na onom sajtu koji od Audio codeca trebam da skinem.

VT....

Mislim da treba da skinem VIA HD Audio Codec VT2020S,...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 15:38 (Vlada011).
14 godina
protjeran

Uspeo sam. To je pod Utilities. 

Zove se Sound Blaster X-Fi Utility i tu imas EAX Effect, X-Fi CMSS-3D, X-Fi Crystalizer i sve ono stoi pise na sajtu za plocu pod Audio. Zvucnici mi nikada nisu ovako radili dobro a imam ih 7 godina. 

Creative 5.1. Tu sam malo pojacao Rear smanjio Crystalizer za 10% i ukljucio Stereo Surround a ne znam sta je SVM ocpija da li On ili Off. Ali to je najmanji problem. Sada je zvuk bas kako treba.

Evo ga pali se sa startupom kao Realtek Manager.

http://i.imgur.com/2GV2c.jpg

A ono sto sam mislio da je nesto bilo Failed. Failed je bilo None, a uspesno VIA Codec ali sa njim samo instaliras taj Codec a ne dobija se nikakav manager.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 20:40 (Vlada011).
15 godina
neaktivan

Imaš menađer od VIA-e,izvorni. X-Fi je utility to si u pravu, iako postoji i za ostale Realtek i ViaHD zvučne u obliku Trial verzije, da se isprobaju soft.mogućnosti pravih X-Fi kartica.

Mislim da ti na tako brutalnoj ploči imaš punu verziju tj. radi se o VIA 2020 zvučnoj sa X-Fi softverom.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ali dobar je ovaj X-Fi Utility, ne moram VIA Manager.

Ma meni se zeznula GA-790XT-USB3 pa je morala nova. Zato sada nema 2 godine menjanje sistema. Eventualno kupim mozda X6 AM3 procesor za dva, tri meseca da me izvuce malo jer necu prelaziti odmah na AM3+.

Realno koliko bi bio miran sa X6 1090T ili 1100T da mi ne postane slabasan u igrama. 

Jos nesto me zanima. Da li smem da povezujem fanove za kuciste na plocu tako sto prvo u chassis fan stavim onaj jedan 3 pin koji se razdvaja za 2 ventilatora???

Mogu ja i na molexe ali imam prazno neke chasis fan a imam i opt fan. Tu imam sve kontrlolu za svaki ventilator.

Pumpu od H70 sam stavio na CPU i podesio u BIOS-u onu opciju za 3 pin. Fanove od H70 sam stavio na OPT Fan 1, 

a imam 3 chasis fan i jos 2 OPT fan. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice