AsRock ploče sada

poruka: 31
|
čitano: 8.936
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AsRock ploče sada

Daklem ovako...

Pošto spadam več sada u stariju generaciju :D (42 g.) i moje vrijeme zenita bavljenja pc komponentama, onako baš detaljno, je prošlo prije 10ak godina, a zadnjih 3-4 uopće nisam pratio scenu.Što radi posla(nemoš bit dobar u svemu i svaštar), što radi divljoj family od 5 članova. :D

Prvi čavao u lijes je zabijen propašču ABITa :( tamo 2005-2006e...od tada sam nekako bio privržen Gigabyte pločama, trenutno pišem na pcu upravo sa takvom (AMD X2 7850BE + Gigabyte GA-770MA-UD3)i vrtim laganini 7850BE na 3.2Ghz.

Pošto od tada više nisam pošteno aktivan na gamerskoj sceni, (od 2002 do 2006 aktivan u AA klanu/ovima), gamersko računalo nije bilo prioritet a i ako se šta zavrtilo ATi HD4770 1GB mi je to nekako vrtila npr Assassins Creed i slično, a za rad (Macromedia CS6, Microsoft Expression, Corel X3 i slično...) je bila i previše..naravno nešto malo klokana :D te potrebe za promjenom nije bilo...desktopa...laptopa sam potrošio masu :D ...

Nakon malo uvoda u kojem sam vas ubio bezveze s glupostima :P želim da me uputite u nešto.

Pošto ću kupiti novo računalo, gledam malo ploče za FX procesore...točnije za sada je FX 6300/6350 u prednosti ispred A10 7850K zbog više jezgri.4 je premali skok a 8 su neiskorištene (manji takt i previše jezgri :D )

GPU bi bio dovoljan r7 260 ili čak 250x.Zato i je A10 opcija...al je 4 corea sa 2 po meni premali napredak.

Naime, vidim da su u zadnje vrijeme AsRock ploče dosta popularne...meni osobno to je nepojmljivo.U moje dinosaursko vrijeme od toga se bježalo ko "vrag od tamjana".Skoro nitko to nije kupovao pri kupovini po komponentama al se masovno podvaljivalo u gotovim konfiguracijama.

E sad,

da li su popularne zbog cijene?

da li su popularne zbog kvalitete?

da li su popularne zbog toga što ih guraju trgovci?

što se to desilo da su se popravili (ako jesu) i opstali među ovih par proizvođača matičnih ploča?

Hvala.

P.S. nije da sam lijen sam to potražit nego nisam našao na BUG forumu neku sličnu temu...barem u 4-5 stranica pri searchu :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: AsRock ploče sada
imam asrockovu 920 s fx6300 i jedva sam uspio dobit stabilni os, stalno se freezao, morao sam downgrejdat bios kak bi radilo normalno... na kraju je bilo da ploca nije kompaktibilna sa ramima transcend
battletag:MasnaKrvavic#2275
10 godina
neaktivan
AsRock ploče sada

Ako neces proc i plocu stavljat pod tekuci dusik, sasvim ti je svejedno dal ces uzet AsRock,Gigabyte,Asus,EVGA,il nest sasvim deseto... Gledaj nesto sto ti je najpovoljnije... Samo obrati pozornost na kompaktibilnost sa RAM keksima, i to je u principu to...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 21:38 (skyhawk10).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AsRock ploče sada

Ja jedno znam da ih raja preporucuje dosta za intelove ploce, a za amd vec biraju nesto drugo, asus/giga/msi 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AsRock ploče sada

Svaka matična može doči sa greškom pa taman da je od zlata radili. Moja na intel procesoru radi besprjekorno nikakvih problema nisam imao iako je jeftinjača teška 

...My life, My game, My rules...
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AsRock ploče sada

Ja imam neku low end Asrock mbo za koju sam dao 300tinjak kuna prije 6g i još danas radi s tim da mi je pc upaljen po 12h dnevno. Tako da iz mojeg iskustva Asrock je ok.

Moj PC  
7 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AsRock ploče sada

Svaka ploca ce radit optimalno sa kompaktibilnim CPU-om i RAM-om... Razlika dolazi tek kod hobija zvanim OC, a i tada je vise stvar osobnih ukusa, nego neke realne razlike u kvaliteti... Jer i Asus,i Gigabyte,pa i AsRoc stavljaju vrhunsku elektroniku u TOP ploce...

2 0 hvala 0
11 godina
protjeran

A što ćeš godine idu ja imam 36.g. al ova djeca danas neznaju hrpu trikova koju smo mi nekad radili (sjeti se Celerona 300 lemljenja, otključavanje Amd Durona grafitnom olovkom itd.)Danas ti je samo kupi i spika E pazi kako znam ja overclockati sa hladnjakom od 1000 kn.HAHA.Vremena su se promjenila sa Asrockom pa su danas puno bolji nego prije 10-15.g.kad su bili u rangu s Matsonicom i pola ih nije radilo kako spada.Inače nastali su od ASUSA koji je trebao jeftiniju seriju ploča.

Asrockovih ploča sam promijenio više puta i imao fenomenalna iskustva s njima dok s MSi-evim baš i ne.Asrock skoro jedini(uz Gigabyte) ima Beta biose i redovito ažuriranje biosa.Podrška na njihovim stranicama je fenomenalna ko i kod Asusa.Zamisli imaju podršku još za ploče Socket A iz 1999.g.Što još reći.Imao sam Athlona II x3 kojeg sam s njihovom pločom(asrock 770 extreme 3) otključao na Phenoma I X4 i to sam koristio 2g.I onda mi se baš htjelo preći na FX procesor AM3+ a vidi ploča AM3 bez plusića.A Asrock laganim potezom napravio Beta bios i ja kupih Fx-4100 i samo ga upikoh.Dok su drugi morali kupit novu ploču,ja prodo stari proc i dodao 200 kn i sve radi.A tu je i cijena koja je fenomenalna.Jedina zamjerka na svim dosad korištenim pločama je loš onboard zvuk(krckanje i šum) koji i onako nekoristim.Preporuka za konfu: uzmi novu seriju Athlona 860k bez grafike i FM2+ utor matičnu zbog novih tehnologija(nativni USB 3.0 i Sata 3.0) ,R260X (2 gb ddr5 obavezno),barem 8 gb rama.Od HDD-a ti je fenomenalan WD Blue 1Tb wd10ezex jer ima 160 Mb/s čitanje , 150 pisanje.Doslovce leti.Ako imaš love SSD za Windowse.Neštedi na napajanju(min Corsair CX430),bolje manje wata za brand nego puno wata na nekom jeftinom smeću.Bitno ti je da ima puno Ampera na 12v railu,po mogućnosti 1 jaki 12v rail npr 32A(384W)(corsair cx 430) , bolje nego 2 ili 3 slabija po 15A).Sa ovim komponentama pri 100% opterećenja napajanje nikad neće biti preko 70%iskorišteno.Što se tiče proca više od četri jezgre danas nema smisla jer su 99% igara i programa rađeni za do 4 jezgre ostalo zjapi prazno te u budućnosti nema naznaka da će se ić na programiranje za više jezgri od četri nego se industrija okreće HSA Arhikteturi (Heterogeneous System Architecture) iliti efikasnosti.Nije sve više u Mhz , L3 casheu ili sl.

LP.

17 godina
neaktivan
McFly333 kaže...

A što ćeš godine idu ja imam 36.g. al ova djeca danas neznaju hrpu trikova koju smo mi nekad radili (sjeti se Celerona 300 lemljenja, otključavanje Amd Durona grafitnom olovkom itd.)

Joooooj kao da si o meni pisao...joooj...kad se sjetim...prodajuči otključane sam zaradio za pola auta tada :D ...đir do Spittala u BIRG computers.Em cijena diskontna em otključavo (dok se moglo)...a celeroni 300A dizani na 400/450...joooj samo što nisam zaplakao :D

Kupovao konfiguracije za 5.000...prodavao za 8.000 a kod nas su bile 12.000 :D

ADI Microscan G910, hp 970cxi i Umax Astra 1220P skener, Microsoft Internet keyboard & Intellimouse Explorer -kao najbolje tada - u paketu sam tražio 4000...platio 2500 a kod nas su bili 6000.

Tad je bilo carstvo za šverc :D , a plača mi je bila 4500kn...i to bogovska prema drugima.

Al tad nije svaka šuška imala komp...veselio se ko dijete na ISDN 2 kanala...win XP platio više račun za telefon nego da sam kupio original.

Hehehe...

Ovo što si preporučio sve stoji, ipak me nekako vuču FXevi...Gigabyte ploča..990..al može i 970...ud3 ili sp3...

Napajanje Corsair CX500m...memorija je Ok...SSD Samsung Evo...ma nije problem u novcu...ja sam po onoj staroj...nema kompa ispod 1.000€..kutija 4.5, mon 2, periferija 1 (miš, tipk i printer) :D

Još ču samo pogledat šta daje Intel za te novce...i5...

U načelu bila je samo dilema da li ASRock neka nabrijana ili Gigabyte 970/990...ostalo nekako imam u glavi.A kad se nešto zacrtam teško mi je kupiti drugo :D

fx 6300, g 970/990 am3, 2x4gb, R7 260x sapphire, ssd samsung evo 120gb,  Seagate Barracudu 1TB imam, Dell P2414H imam...

11 godina
protjeran

E baš ako si se navuko na FX ko i ja uzmi si još i to napajanje CX500m imam ga baš ja samo ne modularno već 2 godine,prezadovoljan.Imaš 456W na 12 v railu te grafu možeš stavit koju želiš.

14 godina
AsRock ploče sada

Bježi od Asrocka ako ideš na FX procesor, ploče su nekavalitetne, imaju jako loše odrađenu faznu regulaciju napona,

chipset im je isto za krasni k..., imaš za cca. 600 kn odličnu Gigabyte 970A-DS3P.

Stvarno ne znam otkuda ti to da su Asrock ploče popularne, ali koliko je znam predložena Gigabyte 970A-DS3P je no. 1 kod nas.

Inače aftermarket hladnjak ti je obavezan na takvom procesoru, za 100 kn imaš odlični LC CC 95.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 18:17 (Valentin17).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Stvarno ne znam otkuda ti to da su Asrock ploče popularne

Za intela su mrak, pogoto high end konfe sa petom gen intela!

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 19:39 (chaselol).
14 godina
chaselol kaže...
Za intela su mrak, pogoto high end konfe sa petom gen intela!

Ja govorim za AMD, njemu treba ploča za AMD procesor, ne za Intel, Intel je druga priča, ali i o tome bi mogli do sutra.

ps. kako kome, ASUS, Gigabyte da, MSI možda, ali ipak ne, Asrock niti pod razno, moja odluka, moje mišljenje i bolne uspomene, svatko ima pravo na svoje.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 20:00 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
AsRock ploče sada

Ma za am3+soket jedino flagship valja za amd jer ima faznu reg 12+2 ne mogu se tacno sjetiti naziva ali to je to

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
AsRock ploče sada

AsRockove ploče uopće nisu loše, samo mi nije pojmljivo zašto i na neke ploče s AMD 990 čipsetom stavljaju samo 4+1 faznu regulaciju napona - to definitivno nije za neki OC (pogotovo uz dizanje napona) - ima da overvolta, undervolta, spikevolta...

Recimo ja imam već skoro 6 godina AsRock A770DE+ AM2+ ploču, gurao sam na njoj i Phenoma II 550BE i clockanog 550BE i otključanog u X3 B50 i sada X4 945 oc-anog na 3,66 GHz (ploča tolerira fsb do preko 240! što je izvrsno za ploču donje klase s 4+1 naponskom regulacijom) bez ikakvih većih problema čak i s kombiniranom memorijom različitih veličina i tajminga. Prije nje imao sam neku AsRock jeftinjak s SIS čipsetom jer je bila jedina koju sam mogao nabaviti za Athlona XP 2500+ Bartona (Socket A) kada je krepala nekoliko godina stara Gigabyte s nForce 2 čipsetom - komp je imao niže performanse s njom nego s Gigabajticom (čisto zbog čipseta!) ali ploča je također bez mane gurala godinama i također proc clockan iz 2500+ u 3200+.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AsRock ploče sada

Imao sam ASrock 880g Extreme3 u kombinaciji s AMD II Phenom X4 955 BE-om (OC-an na 3.7), 5 godina bez ijednog problema (komp korišten za rad, upaljen 10 sati dnevno ugl). Odlična ploča. Sad sam uzeo X99 Extreme6 i prezadovoljan za sad, sigurno ću opet uzeti ASrock. Prije sam imao MSI i Gigabyte, obje su bile problematične, tako da vjerojatno ovisi o modelu i/ili sreći.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 14:20 (bluecat).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AsRock ploče sada

razlika je nebo i zemlja na socketu am3 i am3+

hvala bogu dosta nas je i probalo te okusilo na svojoj koži

ako se ide na AMD FX procesor zna se da se uzima ASUS ili Gigabyte

ASROCK i MSI su dno dna za AM3+ Socket.

MSI nemože na defaultu držat procesor, doduše ovih 2-3 nove ploče šta su izašle nedavno nisam imao prilike probat

asrock 970 extreme 3,4 i ostale perjanice se nisu previše proslavile 

Uglavnom best buy ti uzet ASUS M5A97  ili Gigabyte 970A-DS3P 

Moj PC  
0 4 hvala 1
13 godina
AsRock ploče sada

Odmah sa skinem polemiku,drš se ti i dalje gigabyte ploče..ako bi i uzimao AMD svakako ili fm2+ kaveri 6600k,manje grafičkih jezgri od a10ke ali takt 3,9ghz sa boostom do 4.1ghz..iako fx je za nijansu skuplja varijanta može i on. Samo bježi od r7 250ke..idi odmah na 260ku.

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
AsRock ploče sada
Imam asrockovu plocu 990 i fx 8320 na njemu klokanog na 4.5 sa vodenim i stabilno je na 1.375 voltazi . Za plocu sam pljunuo 1000 kn i zadovoljan sam . špekulirat mozemo do neba , to je isto kada biras auto pa svako kaze svoje , za nekoga je bmw super a za nekoga audi a za nekog meca ;) 100 ljudi 100 čudi jedino je 100 žena 200 sisa ;)
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
AsRock ploče sada

I u mojim počecima asrock je bil šrot, prva ploča mi je bila ABIT nf7 i meni je teško palo propadanje ABITa. Kasnije sam prešel na Gigabyte i bilo je u redu sve(osim softverskih problema sa onboard zvučnom). I sada sam na Asrock Z77 Extreme4 već jedno 3 godine, i5 2500k je clockan na 4.4ghz nonstop i komp radi praktički cijeli dan. I nemam zamjerke na Asrock, popravili su se jako zadnjih desetak godina.  I vjerojatno kada budem mjenjal komp budem opet išel na Asrock jer su sada dovoljno kvalitetni a i dalje dosta jeftini.

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AsRock ploče sada

Ja isto sam imao loše iskustvo sa Asrock-om. Kada sam kupovao dijelove za Lynnfield (2Pc) uzeo sam tada Asrock P55 Extreme 4 koji su mi preporučili ovdje ma forumu. Moram priznati da nije bila jeftina bila je jedna od boljih ploča za 1156 platformu( SLI, Crossfire, USB3 + Front USB3 header, LED dijagnostika itd...) . Nije prošlo više od godinu dana počeli su problemi. Probao sam kontaktirati Asrock podršku da vidim imaju li kakvih ideja šta bi moglo biti problem ali do dan danas nitko mi se nije javio ( trebali su se javiti u roku od 24-48 sati ).

Jasno mi je kako to ne znači da Asrock ploče ne valjaju ali nakon ovoga ih izbjegavam i ne dolazi u obzir da kupim nešto od njih.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AsRock ploče sada

dao sam priliku asrocku i ecs-u par puta i svaki put pozalio, sad sam dao gigabajtu nisam pozalio, no vjeciti all time favorit bio i ostao "asus" najbogatije ploce i amen!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AsRock ploče sada

a evo kod mene bas sad drugaije iskustvo,

uzeo prvo gigabytw i to plocu sa podrskom za 4-way SLI, malo jaci model...

kako je stigla prvo mi je razvalila USB 32gb usb3 flash drive, onda nije uospte radio vise ni jedan usb port i na rkaju otisla otliko da se nije mogla niti u paliti....

vratio nazad uzeo asrock x99 ws, isto za 4 grafike, i evo gura 5930k, 32gb rama i 4 titana bez problema. OC iz njegovog biosanub OC na 4.2 i stabilna przi danima vec renda.

i ja sam malo  bio nepovjerljiv prema asrock imenu tagodje old days legacy sto bi rekli ali eto prijatno iznenadjenje.

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
AsRock ploče sada

Imam tu low end matičnu, kvaliteta nije nešto, bolje da sam išao na asus, gigabyte.

Asrock je sr*nje, možda je bolje na skupljim modelima.

Lijep da umreš!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

A čuj asus i gigabyt e će uvijek biti pojam,samo eto ja nikad asusa imao tako da... Drugu ploču imao gigabyte koja mi je radila preko 7 godina 24 sata svih 7 dana,bio i ostao gigabyte tabor. Matsonicova prva ploča bila riknila za godinu dana..

M
10 godina
Igor150 kaže...

A čuj asus i gigabyt e će uvijek biti pojam,samo eto ja nikad asusa imao tako da... Drugu ploču imao gigabyte koja mi je radila preko 7 godina 24 sata svih 7 dana,bio i ostao gigabyte tabor. Matsonicova prva ploča bila riknila za godinu dana..

I ja sam imao gigabyte neku jeftinu s sempron le 1100+ i radila 7 godina.

Radila bi još da ju nisam udario ninđucu udarcem.

Lijep da umreš!
9 godina
neaktivan
AsRock ploče sada

I ja sam na starom pc-u imao asrockovu matičnu i nikada nije bilo problema, a prije 16 mjeseci sam uzeo novi pc sa asrock fm2+ matičnom i nikakvih problema nije bilo, tako da ne mogu stvarno ništa loše reći o asrock pločama.

Slazem se da su Asus i gigabyte bolje ploče, al su i skuplje, isto ko što su high end procesori od intela bolji od amd-ovih ali opet i cijena igra ulogu.

0 0 hvala 0
11 godina
AsRock ploče sada

Ja koristim ovu pod Moj PC i uredno radi proc sa turbo boostom čak i grafu mogu OC-at sa 3mV do 25% boljih performansi a ploča koštala mal više od 400kn u linksu, ASRock je danas vrh. Koliko sam čuo ASRock je danas podfirma od Asusa tako da i to govori o razini kvalitete.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 0:34 (Alen_NA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ploča u potpisu, radi okej. Ovisi naravno i koji se model uzme, ja sam uzeo Z75 umjesto Z77 iz financijskih razloga. Jedina ploča koja je u tom cjenovnom rangu nudila to što nudi i zadovoljan sam s kupovinom.

Imao sam nekih problema s njom, doduše. Iz čista mira mi je gornji PCI-e utor prestao funkcionirati, što sam riješio updateom BIOS-a, a jedan od memorijskih utora je čudan, što me koštalo bacanja savršeno ispravnog memorijskog čipa pod uvjerenjem da ne radi, a utor se zbleso. Sada sve radi kako treba, nemam nikakvih problema.

You get what you pay for, ali svaka ploča je tu da radi kako spada, sve ovisi koliko novaca hoćete izdvojiti za hardver. Po meni, nema razloga ubijati se od plaćanja najskupljih ploča i najpoznatijih imena.

Eno kolega itomic ima dobru Z77 ploču od Gigabytea pa mu ne radi jedan PCI-e utor, sve je to lutrija, nema konkretnog odgovora.

13 godina
Alen_NA kaže...

Ja koristim ovu pod Moj PC i uredno radi proc sa turbo boostom čak i grafu mogu OC-at sa 3mV do 25% boljih performansi a ploča koštala mal više od 400kn u linksu, ASRock je danas vrh. Koliko sam čuo ASRock je danas podfirma od Asusa tako da i to govori o razini kvalitete.

ASRock nije podfirma Asusa,neznam da li si čitao povijest Asusa,postoje 2 brata koja su vodili tvrtku Asus i nakon svađe nastao je ASRock i tako oba brata svaki imaju svoju tvrtku

a to šta vi "kenjate" da ASRock radi loše ploče je glupost,dok sam bio na amd-u imao sam dosta ASRock ploča 770Extreme3,970Extreme3,i starijih dosta itd itd. i nikad nisam nikakvih problema imao,na 970extreme3 sam imao fx 8320 i mogao sam ga clockati do 5.0GHz a kasnije sam uzeo Asus Crosshair V Formula-Z i na njoj sam mogao clockati procesor samo 200mhz više,istina je da je ova Asusova ploča puno kvalitetnija od 970 extreme3 ali nikad nisam imao problema s ASRockom

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice