Po 1.1.0.0 znas da je za Zen 3, za ovo ako flashas sa Zen 2/1/+ na taj zadnji bios jos se ne zna (friski je bios tak da jos nitko nije probao)... Tipa na Gigabyte/Asrock/Asus plocama mozes flashat taj bios za Zen 3 i uredno ce ti radit i proc kao R5 2600.
valjda nebi stavili bios koji ne radi na starijim generacijama procesora bez nekog objasnjenja, tako da pretpostavljam da sve normalno radi.. iako se nije tako prije govorilo.
Pa mislim bi stavili, jer AMD sam navodi da onaj tko napravi update biosa koji podrzava Zen 3, nema nazad i ne podrzava vise niti jedan procesor osim Zen 3. Za sad jos nisam vidio da se itko vracao sa B450/X470 ploca ono, sa beta Zen 3 biosa na neku stariju jer valjda nema nikakve razlike osim sta su dodali podrsku za Zen 3. Ali eto kazem, dokaz je da ce radit normalno.. I oni koji su flashali B350 plocu u B450, stavili zadnji bios koji podrzava Zen 3 i imaju prvi ryzen na njemu i sve radi normalno (cak su nasli i mikro kodove procesora, tj. Asus bar podrzava doslovno sve procesore od prve do zadnje generacije bez problema, vjerovatno je tak i za ostale).
Hmm , a jbg na stranici od moje piše da nije preporučeno da se koristi 4001 ver. na ryzen 1 2 i 3 gen i da nema nazad --- Znaci , ipak moze , al nije "sluzbeno " , ako sam dobro shvatio ?
Mada nije ni bitno , novi BIOS najvise me zaintrigirao zbog PBO2, ali sam vidio da radi samo na Ryzen 5xxxx tako da je nebitno u svakom slučaju .
Šta će ti PBO2 kad se taj 3600 najbolje poštela s onim 1usmusom.
https://www.guru3d.com/articles-pages/clocktuner-for-ryzen-v1-1-ctr-guide-by-1usmus,1.html