AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.172
|
čitano: 5.569.484
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Boris grozni kaže...
Trilogija kaže...
Boris grozni kaže...

Ljudi su bjesni jel zele zdravu konkurenciju, koja dovodi do jeftinijih proizvoda, Inteli Nvidia su daleeeeeeko jos nedodirljivi! Amd je doslovno popusio svaku priliku u povijesti koju je imao da izdominira barem u tim trenucima!

Taj dio me jako nasmijao, stavljati Intel u isti koš s Nvidijom... Jedna kompanija je sinonim za neuspjeh, odgode i defekte, dok drugoj doslovno sve ide od ruke, ili gotovo sve što zacrta. 

Zasto ne? Prakticki dominiraju trzistem vec dva desetljeca znas nekog boljeg?

Dominiraju? Pa AMD doslovno uništava Intel u serverskom segmentu. Intel jedino što može napraviti je besplatno dijeliti svoje proizvode kako bi zadržao klijente, a čak im ni to ne pomaže jer su AMD-ovi proizvodi znatno superiorniji. Pogledaj udio AMD-a na tržištu serverskog segmenta danas, a zatim ga usporedi s prije nekoliko godina. Uzimajući u obzir da se serverski segment sporo mijenja, tek tada ćeš shvatiti tko zapravo dominira. Intel još uvijek živi na staroj slavi iz vremena kada su desetljećima dominirali, ali polako gube klijente. Sada ćeš možda spomenuti desktop segment, ali ni tu Intel ne dominira, a trenutno su suočeni s velikim problemima što se tiče pouzdanosti proizvoda. Jedina kompanija koja zaista dominira i zaslužuje pravo na tu riječ je Nvidia, voljeli mi to ili ne. Sve ostalo su samo ciklusi – jedno vrijeme dominira Intel, drugo AMD, izmjenjuju udarce, ali stvarne dominacije nema.

11 godina
Trilogija kaže...

Jedina kompanija koja zaista dominira i zaslužuje pravo na tu riječ je Nvidia, voljeli mi to ili ne. Sve ostalo su samo ciklusi – jedno vrijeme dominira Intel, drugo AMD, izmjenjuju udarce, ali stvarne dominacije nema.

griješiš, više se amd hrvao s nevidijom nego s intelom, u vrijeme kad su izašli sa r9 290x stigli su do 40% tržišnog udjela

šteta što je kasnije baba su potpuno zanemarila radeon i od tada idu samo dolje

sa intelom su pak uvijek bili underdog i niti blizu iole značajnog udjela do nedavno, a i sad su još uvijek na cca 20%, to se teško može nazvat 'uništavanjem' 

trebat će im najmanje 5-6 godina da dođu barem na 40-50% i da se izjednače i to pod uvjetom da se nastavi ovakva situacija gdje intel sam sebi podmeće noge

3 godine
Trilogija kaže...
Boris grozni kaže...
Trilogija kaže...
Boris grozni kaže...

Ljudi su bjesni jel zele zdravu konkurenciju, koja dovodi do jeftinijih proizvoda, Inteli Nvidia su daleeeeeeko jos nedodirljivi! Amd je doslovno popusio svaku priliku u povijesti koju je imao da izdominira barem u tim trenucima!

Taj dio me jako nasmijao, stavljati Intel u isti koš s Nvidijom... Jedna kompanija je sinonim za neuspjeh, odgode i defekte, dok drugoj doslovno sve ide od ruke, ili gotovo sve što zacrta. 

Dominiraju? Pa AMD doslovno uništava Intel u serverskom segmentu. Intel jedino što može napraviti je besplatno dijeliti svoje proizvode kako bi zadržao klijente, a čak im ni to ne pomaže jer su AMD-ovi proizvodi znatno superiorniji. Pogledaj udio AMD-a na tržištu serverskog segmenta danas, a zatim ga usporedi s prije nekoliko godina. Uzimajući u obzir da se serverski segment sporo mijenja, tek tada ćeš shvatiti tko zapravo dominira. Intel još uvijek živi na staroj slavi iz vremena kada su desetljećima dominirali, ali polako gube klijente. Sada ćeš možda spomenuti desktop segment, ali ni tu Intel ne dominira, a trenutno su suočeni s velikim problemima što se tiče pouzdanosti proizvoda. Jedina kompanija koja zaista dominira i zaslužuje pravo na tu riječ je Nvidia, voljeli mi to ili ne. Sve ostalo su samo ciklusi – jedno vrijeme dominira Intel, drugo AMD, izmjenjuju udarce, ali stvarne dominacije nema.

Kad je to tocno AMD dominirao? daj me prosvijetli

2 godine
Boris grozni kaže...
Trilogija kaže...
Boris grozni kaže...
Trilogija kaže...
Boris grozni kaže...

Bojim se napisati, cijela se obrana digla na noge . Ako te tješi i usrećuje vjerovanje da Intel dominira, tko smo mi da ti uzmemo tu sreću? Uživaj u njoj.

3 godine
Trilogija kaže...
Boris grozni kaže...
Trilogija kaže...
Boris grozni kaže...
Trilogija kaže...
Boris grozni kaže...

Bojim se napisati, cijela se obrana digla na noge . Ako te tješi i usrećuje vjerovanje da Intel dominira, tko smo mi da ti uzmemo tu sreću? Uživaj u njoj.

Pa napiši? gore veliš doslovno uništavaju? u cemu tocno? dominacija je vjerovatno kad imaju barem 80% necega, desktop? server? Broj igara u kojem 7800x3d dominira nad 14900k je neznatno bolji kamoli da je u 80% toga brzi

11 godina
Pa napiši jbga, kako misliš da amd dominira i uništava ako prodaje četiri puta manje. Jel uopće znaš što znači pojam dominacije?
Nema tu nikakve veze dizanje na noge i obrana, radi se o čistoj matematici. Ako netko drži desetljećima preko 90% tržišta, pa u 5-6-7 zaredom dobrih godina za konkurenciju i dalje drži 80% prodaje, onda to i dalje jest čisti primjer dominacije, doduše i dalje u opadanju
3 godine
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Zapravo je sramotno za AMD gdje je i koje perfomanse ima jedan i5 13600k naspram svega ostalog i novoga od njih,
Osobno nisam ni znao da Chiplet dizajn nepodnosi veci broj jezgri Kako oni misle tim dizajnom dalje onda? 7800x3d je 400€ ako zele da je karikiram 9800x3d jos bolji od njega sto misle ponuditi, natrpati jos vise preskupog cache? kaj cemo 8core cpu placati 500/600+€

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2024 0:16 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

AMD je dignuo cijene tak da nema jeftino...i ne zanima ga diskontna prodaja. Tak da niš od čekanja AMD-a da bi bi spustio cijenu Intelu da bi se kupio Intel. Isto je i sa grafama, nema više niti će biti cijenovnih borbi. Sve je skupo i biti će skupo.

Kaj se i5 13. generacije tiče nakon svih ovih afera ne bi ga taknuo ni štapom, to je shebana serija pa tko voli nek izvoli kao i te male jezgre koje me ne zanimaju od prvog dana, za gaming su smetalo.

Moj PC  
7 1 hvala 3
11 godina
forumaš kaže...

AMD je dignuo cijene tak da nema jeftino...i ne zanima ga diskontna prodaja. Tak da niš od čekanja AMD-a da bi bi spustio cijenu Intelu da bi se kupio Intel. Isto je i sa grafama, nema više niti će biti cijenovnih borbi. Sve je skupo i biti će skupo.

Kaj se i5 13. generacije tiče nakon svih ovih afera ne bi ga taknuo ni štapom, to je shebana serija pa tko voli nek izvoli kao i te male jezgre koje me ne zanimaju od prvog dana, za gaming su smetalo.

Ja mislim da na ovom forumu nitko nebi imao probleme sa 13/14gen jer se pretpostavljam svi kad tad zaigramo sa klokanjem da izvucemo sto vise iz procesora ili eventualno da ga undervoltamo, bar ja tak radim... 13/14gen treba samo limitirat na 1.35v, malo spustit clock ispod tvornickog i sve ce radit bez problema sa skoro istim performansama.. 

I sad, jayz2cent je objavio jucer video sa 9700x i pbo i govorio o trenutnim problemima sa tom serijom, od toga da ne nudi ram freq koje treba, ryzen master koji se blesira, bsodovi, zamrzavanje i to sa samo ukljucenim pbo da dobijes nesto bolje mt performanse (ali onda i temp idu nebo, isto kao sto i vuce duplo vise struje).. kompletni kaos od procesora i da mi netko nudi zen 5 ili 13/14gen, bez razmisljanja bi isao na intela 

12 godina

Imas i Ryzen 7000 seriju, nije nestala...

maximum effort
15 godina
Zašto bi itko kupovao zadnju amd seriju kad je skuplja od prethodnika uz iste performanse? Jednostavno ju treba zanemariti ako debelo ne spuste cijene.
Također paliti PBO na zadnjoj seriji nema smisla, samo štete ..tak da treba biti ugašen. Kome fali gaminig performasi ima također preskupi X3D. Osobno platiti par soma eura da vi se igral igrice mi je IMO žešća glupost, ali tko voli ima izbora sa stabilnom platformom i bez natezanja sa biosima i voltažama.
15 godina

Zaključak za zen5 jest: disejblate proc da bi radio. Amd/intel se dobro prate u trendu su.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina

jel se realno isplati cekati 9800x3d?

Cak i ako bude 10-15% brzi, cijena ce biti min 500eur, nove maticne isto tako po skupljim cijenama.

Planirao sam nesto tipa 9600x, ali nema nikakvog upgradea u odnosu na 7600 koji mi je malo preslab (gaming), ostaje mi samo 7800x3d.

Uzeti 7800x3d sad ili da malo pricekam (1-3mj)?

7800x3d - 400eur

b650 pro rs - 150eur

ram imam

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
dustY kaže...

Cak i ako bude 10-15% brzi, cijena ce biti min 500eur, nove maticne isto tako po skupljim cijenama.

Planirao sam nesto tipa 9600x, ali nema nikakvog upgradea u odnosu na 7600 koji mi je malo preslab (gaming), ostaje mi samo 7800x3d.

7800x3d - 400eur

b650 pro rs - 150eur

ram imam

Mislim da ne moraš čekati, osim ako su napravili nešto revolucionarno s 3D cacheom za 9000 seriju, performanse će vjerojatno biti tek neznatno bolje u usporedbi sa 7000 X3D serijom, slično kao i s vanilla verzijama. 7800X3D je prava gaming mašina, s maksimalnim performansama i minimalnom potrošnjom, teško je nadmašiti taj omjer performansi i potrošnje. Možda bi bilo bolje požuriti dok su još na zalihi, jer je 9000 serija izazvala takav efekt da će se 7000 serija još više kupovati, pogotovo x3d modeli.

16 godina

meni je zao sta nisam uzeo 7800x3d kada je bio 300e i bio mi u kosarici

kada opet padne na 330e ga uzimam

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
dustY kaže...

7800x3d - 400eur

b650 pro rs - 150eur

ram imam

Za koju igru ti je tačno preslab 7600? Kad smo kod toga, u kojoj igri ti je preslab 5600X? Pre bih unapredio grafu, ako si i dalje na RX 6600, a CPU može da "vozi" solidno dok se ne vidi na šta će na kraju ličiti serija 9000, pa i sledeća generacija Intela.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
13 godina
dustY kaže...

7800x3d - 400eur

b650 pro rs - 150eur

ram imam

Ma kupuj R7 7800X3D, bolje od toga nema, kako kaže kolega . Samo jel ideš upgrade grafe ili? RX 6600 koju sad imaš goni bilo koji CPU.

13 godina

Rx 6600 bi isto promijenio, ali mozda malo kasnije, ovisi ako naleti neka akcija.

Igram na low, cim vise fps. Najvise fps tipa warzone, bf i sl. Ali sad u zadnje vrijeme igram vrazji fortnite i svidja mi se :).

Razlika je ogromna, cak je rekao i ovaj lik iz HU da za tu igru samo 7800x3d, 7600 nije dosta.

Jos uvijek vazem sta napraviti. Graficke bi mozda sacekao novu seriju ili akciju.

Ram sam vec kupio (mislio da ce 9600x biti oko 10-15% bolji i da cu napraviti upgrade kad se malo smire cijene, ali qrc).

Mogu prodati ram i odustati od upgradea, to je isto opcija.

Bilo je trident z 32gb 5600mhz cl28 za 90eur, trebalo bi raditi na 6000 c30, mislim da je hynix a die.

AM4 combo bi poklonio bratu ako se odlucim na upgrade.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2024 13:51 (dustY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ivan(4) kaže...
dustY kaže...

7800x3d - 400eur

b650 pro rs - 150eur

ram imam

Za koju igru ti je tačno preslab 7600? Kad smo kod toga, u kojoj igri ti je preslab 5600X? Pre bih unapredio grafu, ako si i dalje na RX 6600, a CPU može da "vozi" solidno dok se ne vidi na šta će na kraju ličiti serija 9000, pa i sledeća generacija Intela.

Probaj Cities Skylines 2  5900x je na 80-90% gotovo od samog početka. Ok, zen 4 i 5 imaju ipak viši tak i opčenito ipc

15 godina

Kako kosati Stevo dobije ove rezultate? Ovi x3D ispadaju nenadjebivi.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Za 400 eura bi mi trebao  generirati novac, a ne da igram igrice :D

edit; sad vidim da misliš na Ryzen 5700X3D za 230 eura, to je OK kao max za gaming cpu IMO.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2024 16:40 (forumaš).
13 godina
dery kaže...

Kako kosati Stevo dobije ove rezultate? Ovi x3D ispadaju nenadjebivi.

Amd X3D odjel ga je specijalno platio da ih reklamira.

11 godina
metallic kaže...

Imas i Ryzen 7000 seriju, nije nestala...

Ja sam govorio iskljucivo da mi netko nudi zen5 ili 13/14 gen... 

PS 

stevo ponovio i objasnio...

12 godina
forumaš kaže...

Za 400 eura bi mi trebao  generirati novac, a ne da igram igrice :D

edit; sad vidim da misliš na Ryzen 5700X3D za 230 eura, to je OK kao max za gaming cpu IMO.

Nadam se da po toj logici imas super jeftin mobitel. Haha!

P.s. meni komp nije nikad donio profit ali je generirao srecu vrlo cesto.

Lp

maximum effort
15 godina

Imam službeni, u životu nisam paltio za privatni mob, laptop, tablet. Kupuijem samo desktop PC za svoje novce i to mi je tlaka platiti :D

6 godina

7600 nije dosta ako imaš rtx 4080 ili više. Sa RX 6600 je ryzen 5 3600 top jer je GPU preslaba. Ako želiš bovo i plan je poklonit AM4, super. Ali ima 5700X3D koji će još par godina vozit na AM4 i ubost kakvu polovnu sa garancijom 4070 TI super 16GB bi bio mokar san... Realno kakvu 3080 sa par mjeseci garancije za oko 450 eura se nađe. Fortnite voli nvidia kartice. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2024 21:18 (cvaja997).
13 godina

Slazem se da je 7600 slab za 4080, te 3080 starudije ne vrijede vise od 350e barem osobno ne bi dao vise.Ako hoce dat 450e za GPU onda bolje novu 7800XT ili za 550e RTX4070

15 godina

Slab je ak igrate na full HD, ali ak ste kupili neki 65" gamerski TV onda valjda igrate sa RTX 4080 na 4K...kad treba uz upscaling za visok FPS. Ili barem igrate na 1440p monitoru.

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
Di vadis te cijene. Ja cu odmah jednu 7800xt uzet za 450e
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Da zavisi kako koja igra,rezolucija,postavke,DLSS...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice