Sa Intelovog i7 9700k sam prešao na 9800X3D i poprilično se iznenadio sa skokom performansi.
Zadnji COD BO6 mi je na Intelu imao packet burstove i frame dropove koje sam pripisivao mrežnoj latenciji ili serveru. Ponekad je bilo i rušenja.
Ryzen je u potpunosti otklonio sve probleme - nema više nestabilnosti, nema frame dropova ni packet bursta - nevjerojatno koliko igra sad glatko radi.
Sa i7 (grafa je RTX3070, monitor 2k i koristim DLSS) je FPS fluktuirao od 80-120, dok je sad 120-160. Nisam imao pojima da procesor toliko bottlenecka.
Pošto se bavim fotografijom vršim AI redukciju šuma i vrijeme potrebno za jednu fotku mi je palo sa 11sec na 6sec, a Photoshop i Lightroom lete, generacija thumbova iz raw fotki je duplo brža itd.
Na procu je Artic Freezer III unutar Li Lan 216 kućišta i svi ventilatori su usporeni toliko da ih praktički ne čujem.
Curve optimizer sam spustio na -10 (ispod toga AIDA64 stability izbacuje greške) i tokom OCCT/AIDA testa temp su dobrano ispod 70C.
Sve u svemu, svatko tko ima više generacija star proc sa ovim nikako neće fulati.