AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.357
|
čitano: 5.833.981
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Šir Kan kaže...

Ne fashajte zadnji BIOS!!!

Ongoing Concerns Over AMD AGESA 1.2.0.3a Patch-A Firmware and Ryzen 7 9800X3D

Nedavna izvješća korisnika pokazuju da neki Ryzen 7 9800X3D procesori postaju neoperativni nakon instalacije AMD-ove AGESA 1.2.0.3a zakrpe A. Obično opisani simptomi uključuju nereagiranje sustava koji prikazuje dijagnostički kod matične ploče "00" i stalno crveno CPU LED svijetlo. Nekoliko je osoba pokušalo riješiti problem vraćanjem na raniju verziju BIOS-a, ali ti su pokušaji uglavnom bili neuspješni. Rasprave u online zajednicama sugeriraju da većina slučajeva uključuje ASRock i ASUS matične ploče, iako je širi opseg problema još uvijek nejasan.

1. Checksum : 27F2
  2. Update AMD AGESA 1.2.0.2b, add new option of "Zen5 Gaming Optimizations"

Ovo je sa zadnjeg BIOS-a.

Sva sreca da za moju maticnu jos nije dosao sa 1.2.0.3a jer bi vjerovatno flashao 

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
3 godine
mislioc kaže...

I to ne kužim ako sistem radi bez problema koji ti kuki dođe da ideš flashat bios. Jbt ovo flashanje biosa postalo normalno na tjednoj bazi koja debilana.

Radi novih fičra primjerice, sigurnosnih krpanja...

Šir Kan kaže...

A ja još uvijek ne kužim zakaj nema ni jedna matična sa dual BIOS-om kao na grafama koje flashas jednom za života 

Sjećam se gigabayte je svojevremeno nudio dual bios na svojim pločama...

Mauro kaže...

Sva sreca da za moju maticnu jos nije dosao sa 1.2.0.3a jer bi vjerovatno flashao 

Na mojoj je tek beta 1.2.0.3 agese aktualna

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 9:30 (notloB).
4 godine
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Dobro i zasto o tome sad ne bruji cijeli internet?

Team Blue
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 11:02 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 tjedna
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Valjda je malo ljudi uopce skužilo da je taj bios vani jer to BETA i uz to samo na nekim Asus i Asrock pločama.

Čak je uz tak bios bila natuknica da se obavezno instalira novi chipset driver a koji je dostupan samo na stranici od ploče a ma službenoj Amd ga nema, vec mi je to bio red flag

0 0 hvala 1
3 godine
Šir Kan kaže...

Valjda je malo ljudi uopce skužilo da je taj bios vani jer to BETA i uz to samo na nekim Asus i Asrock pločama.

Čak je uz tak bios bila natuknica da se obavezno instalira novi chipset driver a koji je dostupan samo na stranici od ploče a ma službenoj Amd ga nema, vec mi je to bio red flag

Hm, na beti za moju ploču stoji ista ta natuknica, "1.Updated AGESA to ComboAM5 PI 1.2.0.3. Please also update the chipset driver to version 7.01.08.129 or newer to enhance gaming performance for select games.
2.Improved system performance and fixed the PeCoffLoader memory overflow issue for security." ...ali je agesa drugačija, btw. asus često nudi na svojim stranicama za podršku bete ili još nereleasane amd drivere za čipset, tako da to ne bi trebao biti red flag u tom smislu, u biti meni je red flag svaka beta biosa i ne flasham ih ali driver ću instalirati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 10:23 (notloB).
14 godina
Mauro kaže...
Šir Kan kaže...

Nedavna izvješća korisnika pokazuju da neki Ryzen 7 9800X3D procesori postaju neoperativni nakon instalacije AMD-ove AGESA 1.2.0.3a zakrpe A. Obično opisani simptomi uključuju nereagiranje sustava koji prikazuje dijagnostički kod matične ploče "00" i stalno crveno CPU LED svijetlo. Nekoliko je osoba pokušalo riješiti problem vraćanjem na raniju verziju BIOS-a, ali ti su pokušaji uglavnom bili neuspješni. Rasprave u online zajednicama sugeriraju da većina slučajeva uključuje ASRock i ASUS matične ploče, iako je širi opseg problema još uvijek nejasan.

Kod mene 1.2.0.3a + 9800X3D radi bez problema na Asus ploči, to se meni čini da je netko zajebao specifično na nekim pločama a ne da je do AGESA 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 12:06 (ivicask).
3 godine
ivicask kaže...
Mauro kaže...
Šir Kan kaže...

Kod mene 1.2.0.3a + 9800X3D radi bez problema na Asus ploči, to se meni čini da je netko zajebao specifično na nekim pločama a ne da je do AGESA 

Ne znam koliko je pametno flashati bete biosa baš zbog ovakvih moguće ne lako ili čak nikako rješivih hw gluposti, svi ostali soft bugovi su rješivi, flashao sam samo jednom betu biosa koja je popravljala difoltni previsoki napon.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice