AMD - procesori

poruka: 189
|
čitano: 32.580
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: AMD - procesori
naxeem kaže...

Mislim da je AMD bolji jer AMD rade komunisti, a ne kapitalistička govna u Intelu. Uostalom, svi znamo da je Intel prve nacrte ukrao od AMD-a još 1981. godine tako da su nacrte uzeli i odmah zaštitili patentima da Intel ne stigne.

I nije istina da je i5 ni i7 brži, jer je javna tajna da Intel plaća benchmarke i da vara kao i s grafičkim karticama o čemu piše i BUG i da je to sve varka da bi ekipa kupovala više Intela.

Ja radim puno proračuna i na AMD-u sve ide duplo brže, a Intel se ne stigne zagrijat dok AMD već završi.

AMD je sigurno bolji, ali vlasnici AMD-a ne odgovaraju židovskom lobiju koji je u SAD-u jak, kako za oružje i banke, tako i za IT.

Naxeeme inače u večini svojih postova pišeš korektne stvari.I u ovih devet mijeseci (koliko sam na ovom forumu) sam dobio dojam da si stručna osoba.

No danas ti očito i nije baš najbolji dan.

I Intel i AMD su firme kojima je u interesu prodati svoj proizvod(U interesu isključivo profit firme).Znači obojica su najobičniji kapitalisti teške vrste.

E sada tko je kome ukrao patent davne 1981.godine nije uopšte moja briga i zbog toga neču osuditi proizvode od niti jednog proizvođaća(u ovom slučaju Intel,AMD).

No činjenica je da je i5 bolji od AMD-ovog PII 945 i to ama baš nitko ne može demantirati.Imaš Recimo Bugov test gdije nisu bili u pitanju samo Benchovi,več aplikacije koje se koriste na večini stolnih računala,a tu su i naravno igre.

Istina i Bog razlika između tih dva procova nije Ogromna,ali je primjetna.

A tu opet u korist intelu ide(kao što sam prije napisao):Manja potrošnja,manje zagrijavanje i Osijetno bolje OC mogučnosti.

Da je razlika u cijeni nnekih 500kn(na strani AMD-a) onda bi te prednosti i5-ice bile manje bitne.No pošto za vrlo dobru i5 platformu treba izdvojit 100-tinjak kuna više od AMD-ove i5 postaje bolja kupnja.

E naravno postoje zagriženi fanovi(Obiju proizvđaća) koji neče gledat prednosti i mane određenog CPU-a več im je bitno da je to Intel ili AMD.

Istina je oko nas,a laž još više.
15 godina
protjeran
AMD - procesori

jbm glupog za i5 citaj po google-u malo pa ce vidit da intel skuplja fore od nvidie npr nvidia gf 5xxx je tolko varala za ubit pa su svi kupovali nvidiu e to sada intel radi ali im nesto najbolje ne ide vidit cemo za 2-3 mjeseca

zvowea
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
zvonebaba kaže...

jbm glupog za i5 citaj po google-u malo pa ce vidit da intel skuplja fore od nvidie npr nvidia gf 5xxx je tolko varala za ubit pa su svi kupovali nvidiu e to sada intel radi ali im nesto najbolje ne ide vidit cemo za 2-3 mjeseca

Pa koliko puta moram tupiti da su u Bugu testirali i sa aplikacijama i igrama.Znači nisu bili samo benchovi(u kojima se može favorizirati određeni proizvođač).

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
toxic kaže...
maXonja kaže...
microman kaže...

Iskreno neznam di si ti izvukao da je AMD PII 945 bolji od i5-ice.

Tipičan AMD fanboy kojih je na ovom forumu nažalost previše...

da bome da ih je previse i intel fanboyeva takder.. nego max daj mi reci zasto jos nisi odgovrio na moje pitanje??

evo ponovit cu ti opet

Ajde mi logikom objasni sta ti imas sa i7 920 a da ja nemam sa phenomom II 955?

I jos jedna stvar zasto si ti kupio i7? dam se kladit da se nebavis profesionalnim poslom za sta on i sluzi. ukratko bacio si hrpu love da bi bio prvi na 3dmarku a ti to mozes poricat kolko god hoce to je jedina istina..  (a znas sta je najsmjesnije nikad neces biti prvi........)

a to pitanje ide sve koji imaju i7??

sta imate a da ja nemam sa phenomom II 955 osim kurcenja sa 3dmarkovima

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-quad-vs-amd-phenom-x4/26136.aspx?page=2&jumpto=391174&sort=asc&view=flat

17 godina
AMD - procesori

Tada još nije bio prosvijetljenSmijeh

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mauro kaže...
toxic kaže...
maXonja kaže...
microman kaže...

Iskreno neznam di si ti izvukao da je AMD PII 945 bolji od i5-ice.

Tipičan AMD fanboy kojih je na ovom forumu nažalost previše...

da bome da ih je previse i intel fanboyeva takder.. nego max daj mi reci zasto jos nisi odgovrio na moje pitanje??

evo ponovit cu ti opet

Ajde mi logikom objasni sta ti imas sa i7 920 a da ja nemam sa phenomom II 955?

I jos jedna stvar zasto si ti kupio i7? dam se kladit da se nebavis profesionalnim poslom za sta on i sluzi. ukratko bacio si hrpu love da bi bio prvi na 3dmarku a ti to mozes poricat kolko god hoce to je jedina istina..  (a znas sta je najsmjesnije nikad neces biti prvi........)

a to pitanje ide sve koji imaju i7??

sta imate a da ja nemam sa phenomom II 955 osim kurcenja sa 3dmarkovima

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-quad-vs-amd-phenom-x4/26136.aspx?page=2&jumpto=391174&sort=asc&view=flat

na ovo mogu reci samo jedno.. svako svojeg konja hvali.. realno gledano nisam probo phenoma II 955. a kolko god sam potisko razliku izmedu q6600 i i7 nisam osjetio jbga to je tako..

kaj sam ja trebo reci posto sam potrosio hrpu love na i7 da nisam dobio nikakve posebne performanse :D kako da ne..

ali sada skroz drugacije razmisljam nego prije par mjeseci i gledam jbga..

vise se necu zaletavat jer to izgleda ko da samog sebe potkopavam

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 0:33 (toxic).
16 godina
neaktivan
AMD - procesori

E htio bih uzet amd 945, al nije black edition.

Kaj to znači? (black edition)

da se lakše clocka?

i zanima me jel bi ovaj proc dogurao do 3.4 sa stock coolerom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD - procesori

Black Edition znači da ima otključan množitelj i prema gore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Množitelj?

pls objasni!

A kaj kad nije be, onda se nemre clockat?

Ja bi clocko max 3.4

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 20:52 (Cheezl).
17 godina
neaktivan
Cheezl kaže...

Množitelj?

pls objasni!

A kaj kad nije be, onda se nemre clockat?

Ja bi clocko max 3.4

moze se, samo ne putem mnozitelja..nego dizes base clock...

addicted to HD :)
15 godina
AMD - procesori

Može se clockat, al onda moraš dizat HT, a samim time se diže i takt memorije dok sa Black Editionom ide sve puno lakše i svaka budala može sa njim OC-at.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD - procesori

e sam da pitam da ne citam sad sve neznam dal se pricalo o tome al dali se ocekuje koji novi proc na AM3 socketu tojest isplatljivijo od Phenoma II 965??

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
damian123 kaže...

e sam da pitam da ne citam sad sve neznam dal se pricalo o tome al dali se ocekuje koji novi proc na AM3 socketu tojest isplatljivijo od Phenoma II 965??

Već ga imaš X4 955.

Nisi budala da ideš kupovat x4 965 LOL

15 godina
Hyperion kaže...
damian123 kaže...

Već ga imaš X4 955.

Možda jest, tko bi znao :)

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
damian123 kaže...

Već ga imaš X4 955.

pa zas ne?? sta je lose kod njega osim toga ne mislim OC jer nisam nikad mozda ak nađem nekog ko zna da mi pomogne a svak MHz mi je bitan kod takta... a razlika je 100kn

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
damian123 kaže...
Hyperion kaže...
damian123 kaže...

Već ga imaš X4 955.

pa zas ne?? sta je lose kod njega osim toga ne mislim OC jer nisam nikad mozda ak nađem nekog ko zna da mi pomogne a svak MHz mi je bitan kod takta... a razlika je 100kn

LOL

Jel ti shvaćaš da je to isti proc samo za minimalno 200kn višu cijenu. Ti bi kupovinom x4 965 bacio minimalno 200kn u vjetar

Šta će bit smak svijeta ako odeš u bios i promjeniš množitelj sa 16x na 17x?

No najbolje bi bilo da uzmeš i5.

16 godina
neaktivan
AMD - procesori

cuj nisu moje pare nego od staraca i ak se sta sje** onda mogu zaboravit vise bilokakav komp dok si ga sam kupim...

ps: ak aj sjeb** i to se dokaze ne neki drugi kvar... i nisam jos to nikad radio prvo bi htio u zivo vidjet kak to neko radi da bi ja eventuanlo mogo sam to napravit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD - procesori

Za 200Mhz nemoš ništa shebat. Ti se bojiš samog sebe , a kamoli overclockanja.

Još ćemo morat snimat kak se overclocka da nebi...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 22:38 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Za 200Mhz nemoš ništa shebat. Ti se bojiš samog sebe , a kamoli overclockanja.

Još ćemo morat snimat kak se overclocka da nebi...

stvarni si cudna osoba... al ajde, necemo o tome tu!

BTW: ko zna budemo vidjeli ocu ili necu.. i sto se tice snimanja nisam to reko i nebi bio tak glup da to pitam jer ima punoo videa ak me to zanima...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 22:42 (damian123).
17 godina

Ok ako se bojiš tako jako samo si ti kupi procesor koji radi na višem taktu, ali to ćeš i platit.

Probaj oc-at na starom compu pa će ti biti lakše na novom, tako sam i ja. Tu se nemoraš ništa bojat,ak se shebe nek se shebe ionako je već škart.

Naučiš i šta napravit ako se neće upalit comp, ako je samo crni ekran -> CLR_CMOS ili baterija out na 1-2min za što sam prije dok sam bio noob i nisam imao internet išao na servis i oni to lijepo naplate za banalnu stvar.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 22:48 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ok ako se bojiš tako jako samo si ti kupi procesor koji radi na višem taktu, ali to ćeš i platit.

dobro al ce nakraju bit da ga necu kupit...iz neznam kojih razloga jer vjerovatno jer cu jednom morat probit led sto se tice tog OC i ucinit cu to jednom al ne sigurno i posljednji put...

16 godina
neaktivan
AMD - procesori

Evo mene OPET! XD!!!

errr.... znači be je isto ko obično sam kaj se lakše clocka.

a isto se mogu clockati, samo kaj je kod be lakše?

iste performanse?

(recite da ili ne)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cheezl kaže...

Evo mene OPET! XD!!!

errr.... znači be je isto ko obično sam kaj se lakše clocka.

a isto se mogu clockati, samo kaj je kod be lakše?

iste performanse?

(recite da ili ne)

Nemogu se isto oc-ati. Recimo x3 710 i 720, ona prvi se da clockat do nekih 3,4Ghz (zavisi do matične) dok x3 720 skoro svaki ide do/preko 3,6GHz stabilno i sa najjadnijim matičnama.

Ove low end matične nemogu podnijet velik HTT(zamjena za FSB uvedena kod athlona 64). Recimo Asus M2N samo 218-219HTT, 770-ds3 isto ne puno 240-250 dalje ni mrdnut.

Da nekažem da svaki put dižeš HTT 5 po 5 ili 10 po 10MHz  i nadaš se da će se bootat...

A kod blekija samo bubneš množitelj i napon i voila

Performanse nisu tako različite, možda trun u korist staromodnog clockanja, ali džabe kada ovako možeš više clockat i lakše. Također preporučam kod phenoma II dignut NB frekvenciju sa 2000MHz na 2400-2600MHz time zapravo clockate L3 cache pa je odziv manji i time veće performanse na istom clocku (ofc treba dignut i NB napon)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 23:48 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
AMD - procesori

LOL, a kaj da na kraju uzmem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cheezl kaže...

LOL, a kaj da na kraju uzmem?

Intel Core i5 750 ili

Phenom II x4 955 Black Edition

Ja preporučam prvi

Ako se baš nemožeš rastegnut na ona dva i nemisliš iznad 3,4-3,6GHz clockat onda između x940 i 945 uzmeš 945 (non BE), a ako nemisliš uopće koristiti ddr3 onda x4 940 koji se da općenito više clockat ako ne stabilno onda za benchmarke.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2009 0:16 (Hyperion).
16 godina
protjeran
AMD - procesori

svatko ko misli igrat igre na kompu neka uzme 

athlon II x4 po testovima je losiji od x4 955, i5 , i7 za samo koji fps(1,2,3) a od nekih cak vise nego duplo jeftiniji 

po ovom se niti i5 ne isplati               (eh di je fabijan da ovo vidi on i njegov cache)

evo i cjelog testa http://www.overclockersclub.com/reviews/athlon2_620/9.htm

We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in t
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2009 14:43 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Atlon se malo klokne i eto ga ispred i7? LOL @ that.....nije baš da vjerujem

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
17 godina
troublemaker kaže...

Na toj rezi je kompetitivan i athlon II x2 245... Dobio bi isto fps-a ako ne i više od ostalih...

16 godina
protjeran
troublemaker kaže...

pa po jacini athlon nije ni blizu i7 ovi testovi govore da cpu na igrama nema veliki utjecaj

i stavio sam tu rezoluciju jer je to rezolucija mog monitora

We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in t
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2009 17:35 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
AMD - procesori

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1458449#post1458449

Gledajte šta naše kolege rade(post 516 pa na dalje).

TWKR na 6,6GHz i to je samo početak...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice