AMD - procesori

poruka: 189
|
čitano: 32.588
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: AMD - procesori

Ne vidim zašto bi DDR3 bio standard kad ne donosi nikakvo bitno ubrzanje, a na istom taktu je lošiji od DDR2 memorija.

Sve što napišem ili sam napisao isključivo je moje osobno mišljenje, koje se ne može niti smije uzimati kao činjenica niti tvrdnja. Sve što napišem može biti neistina i pogrešna tvrdnja.
16 godina
neaktivan
Armor kaže...
Batista kaže...

AMD je prevelik da bi propao, da njegovi procesori nestanu... U zaostatku je jer se mora koncetrirat na ATi. Intel je vidio da AMD ima drugi financijski izvor stoga je i on krenuo u Larabee.

Pa ko veli da bude propal?

Ali činjenica je da gubi gotovo sve bitke, gubi rat općenito, to znači da gubi tržišni udjel, a to znači lovu - u krajnjem raspletu je moguće i to kaj si napisal.

Neko slaže konfu, unutra ima neki AMD, većina mu naglasi nek stavi Intel, to govori puno.

Daleko od toga da Phenomi ne valjaju, oni su zapravo super, al svejedno padaju u drugi plan kod kupnje kakve jače konfiguracije.

To se svakako nebi smjelo događati AMD-u, njima treba biti cilj da su mogu suprotstaviti konkurenciji u svim segmenitma/klasama koje traže kupci.

Za sad, to uspijevaju sa ATi-em, dok je CPU sukob jednoboj Intela...

Zavisi.... drugo je kad klinjo dođe na forum i kad ga 22 klinca uvjeravaju da orobi starce i uzme i7. I on ode to i napravi. Takva djeca su ne nekad bacala lavovima i po jamama na velebitu. Zna se na šta mislim :)

Ja kad sam radio komp,malo sam škicnuo forum jedan drugi,par testova,par poruka na PM i dobio sam proc koji je i danas unutra i koji je strpao sve C2D intelove u mali đep kaj se tiće igara(a za to sam si uz surfanje na netu i ubijanje vremena i uzimao komp) a prošao sam 200-500kn jeftinije kad se uzme kolko je u 2. mjesecu c2d serija 8xxx došla.

I sad tu slinavci od 13 godina drukaju INTEL INTEL zato kaj su pogledali 2 rivjua na tom's hardwareu.....a nitko nepita imaju li ti starci para za to? Do kolko možeš para složit? E kad se nemože u sfere 5+ somova ić,onda je i više nego dobar AMD recimo,samo kaj svi misle da kad jednom uzimas komp da se mora skricat 5-6-7 iljada krznaša..... e pa ni tak.

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 14:29 (troublemaker).
17 godina

istina, čitao sam i onaj test iz BugLaba, nikakvo značajno ubrzanje, međutim ako već kupujem phenom koji košta 1900 kn, i novu matičnu, opremit ću ga sa DDR3, ako ništa drugo, čisto da sebi uštedim zafrkancije kupnje dodatne memorije za koju godinu po oglasima, ako DDR2 ne bude u trgovinama

15 godina
protjeran
AMD - procesori

ja uvijek preporucam i susjedima i ja uvijek kupujem amd proc sa ati grafom i prezadovoljan sam kakav to je govno

zvowea
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
troublemaker kaže...
Armor kaže...
Batista kaže...

AMD je prevelik da bi propao, da njegovi procesori nestanu... U zaostatku je jer se mora koncetrirat na ATi. Intel je vidio da AMD ima drugi financijski izvor stoga je i on krenuo u Larabee.

Ali činjenica je da gubi gotovo sve bitke, gubi rat općenito, to znači da gubi tržišni udjel, a to znači lovu - u krajnjem raspletu je moguće i to kaj si napisal.

Neko slaže konfu, unutra ima neki AMD, većina mu naglasi nek stavi Intel, to govori puno.

Zavisi.... drugo je kad klinjo dođe na forum i kad ga 22 klinca uvjeravaju da orobi starce i uzme i7. I on ode to i napravi. Takva djeca su ne nekad bacala lavovima i po jamama na velebitu

Hej, pa nije baš tako, i5 ti danas hvale oni koji vode računa o omjeru uloženo-dobijeno (bivši kupci starog dobrog athlona na 939 socketu.)

Inače, ja mislim da skupi i7 treba samo onim koji ga zaradom isplate, grafičkim profesionalcima koji od tog žive.

Za sve moguće igre danas na tržištu je dovoljan phenom X4 ili core i5. A i grijeh je za procesor davati 3000 kn, a da ti to služi samo za zabavu. U tom duhu treba klince odgajati. Ja obično klincima kažem da je iphone samo za direktore.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 15:07 (Floki).
15 godina
protjeran
AMD - procesori

ha ha vidjet cemo za koji mjesec kada amd izda nesto pa ce se vidjet i5 ce biti govno a ne neki omjer ulozeno dobiveno pa nisam lud susjedu sam slago kompo sa amd athlon x2 250 i kud i kamo je jaci od intela e8400 brze idu igrice intaliravanje sve ide super a nre intel sugavi a i kod amd-a imas maticne s ddr2 mozes otklucavat jezgre na nekim nemoras kupit maticnu ako imas am2 ili am2+ jednostavno amd je bolji

zvowea
Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina
zvonebaba kaže...

ha ha vidjet cemo za koji mjesec kada amd izda nesto pa ce se vidjet i5 ce biti govno a ne neki omjer ulozeno dobiveno pa nisam lud susjedu sam slago kompo sa amd athlon x2 250 i kud i kamo je jaci od intela e8400 brze idu igrice intaliravanje sve ide super a nre intel sugavi a i kod amd-a imas maticne s ddr2 mozes otklucavat jezgre na nekim nemoras kupit maticnu ako imas am2 ili am2+ jednostavno amd je bolji

hahaha ova poruka je poziv na atentat :) lol

http://downloadzona.blog.hr/ http://hardwarezona.blog.hr/
16 godina
neaktivan

Znakovi interpunkcije ftw!  Cool

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
16 godina
neaktivan
Floki kaže...
troublemaker kaže...
Armor kaže...
Batista kaže...

Zavisi.... drugo je kad klinjo dođe na forum i kad ga 22 klinca uvjeravaju da orobi starce i uzme i7. I on ode to i napravi. Takva djeca su ne nekad bacala lavovima i po jamama na velebitu

Hej, pa nije baš tako, i5 ti danas hvale oni koji vode računa o omjeru uloženo-dobijeno (bivši kupci starog dobrog athlona na 939 socketu.)

Inače, ja mislim da skupi i7 treba samo onim koji ga zaradom isplate, grafičkim profesionalcima koji od tog žive.

Za sve moguće igre danas na tržištu je dovoljan phenom X4 ili core i5. A i grijeh je za procesor davati 3000 kn, a da ti to služi samo za zabavu. U tom duhu treba klince odgajati. Ja obično klincima kažem da je iphone samo za direktore.

Ja to kužim,al šta kad se NEMA za uložit? Šparaj,opet šparanje dok AMD ne izbaci neš,onda ispada da se opet zahebo. Ja sam samo htio reći da svaki proizvod ima svog kupca....oni koji imaju para uzece intela,oni koji nemaju ici ce na AMDa....amen. A i vidjecemo ocekivno snizenje cijena prije žić-boa pa bumo onda sudili....

15 godina
protjeran
AMD - procesori

ja imam para pa ostajem na amd-u evo danas sam kupio hd4870 i maticnu sa 790gx cipsetom i najvjerojatnije cu ovog athlona x4 prodati i kupiti phenoma 965

zvowea
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD - procesori

Zato je dobro za nas da se i5 pojavio

po nekoj logici cijena phenoma II X4 965 bi trebala pasti za 200-300 kn, uz jeftiniju platformu i grafu serije 48 čovjek bi se oko Božića mogao domoći dosta jeftine, a moćne nove konfiguracije . Naravno, ako je baš financijska stiska uzeti i DDR2. Ovo bi moglo biti realno, a pretpostavljam da bi bilo isplativo za ljude koji doma imaju prastaru konfiguraciju, a djeca im prigovaraju da ne mogu ništa igrati.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD - procesori

Ja sam nedavno doslovno dijelio DDR2 module. Frendu sam darovao 4GB. Za razliku od DDR3 jeftin je, ima manje latencije i jednostavno možeš imati duplo DDR2 memorije u odnosu na DDR3. Sam procesor je jeftiniji i ploča i konfiguracija i5 ispada duplo skuplja skoro (40%) od konfiguracije za Phenom 2 i to Phenom 2 na 3GHz, a i5 na 2.66.

Sve što napišem ili sam napisao isključivo je moje osobno mišljenje, koje se ne može niti smije uzimati kao činjenica niti tvrdnja. Sve što napišem može biti neistina i pogrešna tvrdnja.
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
zvonebaba kaže...

ja imam para pa ostajem na amd-u evo danas sam kupio hd4870 i maticnu sa 790gx cipsetom i najvjerojatnije cu ovog athlona x4 prodati i kupiti phenoma 965

965 je trošenje para ako si imalo upućen u procesore. X4 955 se isto clocka kao on i ima isto otključan množitelj, zašto bi dao 500kn više za isti procesor s drugim imenom?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ja sam nedavno doslovno dijelio DDR2 module. Frendu sam darovao 4GB. Za razliku od DDR3 jeftin je, ima manje latencije i jednostavno možeš imati duplo DDR2 memorije u odnosu na DDR3. Sam procesor je jeftiniji i ploča i konfiguracija i5 ispada duplo skuplja skoro (40%) od konfiguracije za Phenom 2 i to Phenom 2 na 3GHz, a i5 na 2.66.

i5 je na tih 2.66 GHz bolji od phenoma 2 na 3 GHz u 90% aplikacija, i to je cinjenica. Slazem se sa tim da je ddr2 isplativiji od ddr3, ali ne da je i5 konfa 40% skuplja (je, ako cemo gledat low-end maticne za phenoma 2), jer ako uzmemo neku kvalitetnu mbo (800kn) za phenoma, za 900kn mozemo uzet kvalitetnu maticnu za i5 (dan ti i primjer ako treba) a 4gb ddr3 rama dođe 700kn a ddr2 600 kn, i5 1500kn a phenom 2 isto toliko! i5 konfa je skuplja 200-300kn otprilike (ako biramo komponente slicne cijene), a mislim da je isplativija, i ja bi prije kupija i5 konfu od phenom 2 konfe, ali svatko opet ima svoje misljenje.

Mislim da intel trenutacno (nije uvijek bilo tako,naravno) proizvodi procesore za klasu bolje od AMD-a (ne u istom cjenovnom rangu, jer AMD ima bolje procesore srednjeg i nizeg segmenta za nizu cijenu od intela), osim mozda procesora za servere, gdje po mom misljenju AMD dominira.

EDIT: naxeem, smijem li ti ukrasti potpis?Smijeh

Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 16:56 (Fowix).
17 godina
AMD - procesori

Stvar je u tom da taj i5 koji radi na 2,66 GHz ima bolje rezultate od phenoma 965, a 500 kn je jefiniji

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=109&p2=102

za očekivati je da će i cijena P55 matičnih padati, jer nema baš tehnološkog razloga da budu skuplje, osim što su novi proizvod kojeg još nema na tržištu puno

ja mislim da će u sljedećih par mjeseci i5 ozbiljno konkurirati phenomu, i da će AMD malo spustiti cijene, ruku na srce, već danas u tih 500 kn razlike stane razlika što je P55 skuplja ploča, a cijene tih ploča će padati

možda i griješim, ali meni se čini da i5 ugrožava četverojezgrene phenome (u narednim mjesecima kad se pojave jeftinije P55 ploče, više nego danas)

po meni bi bilo logično da 955 pojeftini za 200-300 kn, i to ubrzo, ne kažem da 800 kn uštede čovjeku na konfiguraciji nije mala stvar, a uz približne performanse, ali i uz skuplje P55 ploče , i upotrebu DDR2-a, teško ima više prostora za takvu uštedu ako se kupuje amd platforma

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 17:24 (Floki).

1 1 hvala 0
17 godina
protjeran
AMD - procesori

Turbo mode i5 pomaže jako puno ako se radi o programima i igricama koje podržavaju dvije jezgre jer onda i5 radi na mislim 3.0 GHz, a pošto znamo da je intel brži na istom taktu od AMD-a onda je i bolji

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Turbo mode i5 pomaže jako puno ako se radi o programima i igricama koje podržavaju dvije jezgre jer onda i5 radi na mislim 3.0 GHz, a pošto znamo da je intel brži na istom taktu od AMD-a onda je i bolji

U čemu molim te? Misliš točno na koje procesore?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 18:18 (troublemaker).
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

pošto znamo da je intel brži na istom taktu od AMD-a onda je i bolji

LOL, upravo suprotno!

15 godina
naxeem kaže...
pinkskin kaže...

LOL, upravo suprotno!

Ne, nije suprotno. Dobro je pinskin rekao.

17 godina
naxeem kaže...

DDR2 neće još dugo biti jeftiniji od DDR3.

U zadnjih desetak dana došlo je znatnog poskupljenja DDR2 memorije. Proizvođačka cijena DDR2 modula od   2 GB trenutno iznosi u prosjeku 31,5$, a cijena DDR3 od 2GB 31$.

Cijena čipova od 1Gb (gigabit, ne gigabajt) trenutno iznosi 1,78$ za DDR2, a 1,75$ za DDR3.

Ne znam koliko treba da memorije s novim cijenama dođu do naših trgovina, ali ako netko misli kupovati DDR2 memoriju, krajnje mu je vrijeme.

DDR2 Contract Prices Jump Ahead of DDR3 

Χλεβίανα
17 godina
maXonja kaže...
naxeem kaže...
pinkskin kaže...

LOL, upravo suprotno!

Ne, nije suprotno. Dobro je pinskin rekao.

pa kako meni phenom II 955 na 3.6 radi bolje nego i7 na 3.6? u svakoj hebenoj igri mi bolje radi pa ne izmsiljam toplu vodu da nije to istina nebi niti govorio..

i7 moze biti bolji u oc-u i je bolji znaci moze vise potegnut od phenoma te je bolji u kompresiranju renderiranju i 3dmarkovima

u gamingu je sasvim druga prica...

mozda ima par igara sta idu u korist intela ali na te ja jos nisam naletio...

btw, imas twckr proc

spusti i7 na 3.6 i igraju neku igru

isto tako napravi sa twckr na 3.6 pa zaigraj i vidi koja je razlika

ja bi ti preporucio ako imas da testiras u cf-u ako mozes

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 14:17 (toxic).
17 godina
toxic kaže...

ocemo se u to okladit?? pa kako meni phenom II 955 na 3.6 radi bolje nego i7 na 3.6? u svakoj hebenoj igri mi bolje radi pa ne izmsiljam toplu vodu da nije to istina nebi niti govorio..

i7 moze biti bolji u oc-u i je bolji znaci moze vise potegnut od phenoma te je bolji u kompresiranju renderiranju i 3dmarkovima

u gamingu je sasvim druga prica...

mozda ima par igara sta idu u korist intela ali na te ja jos nisam naletio...

gta4?

http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=28&threadid=2257483

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 14:18 (Hyperion).
17 godina
AMD - procesori

tu igru nisam niti probo a kamoli instaliro gadi mi se gta fransiza opcenito.. to jest jesam sa q6600 i gtx295 ali cim sam vidio maknuo sam je sa harda u kratkom roku..

ne vjerujem da radi bolje u samoj igri i7 mislis na broj jezgri??

npr bench mozda ali u samoj igri hmh neznam tj nevjerujem

npr. resident evil 5

bench mi bolje odvrtio sa i7 dok u samoj igri radi bolje phenom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD - procesori

..

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 14:20 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD - procesori

Potaknuo si me na razmišljanje toxic,ako je ovo istina onda vau.

Šta onda ovi sedmaši neće priznat da im amd bolje vrti igre zbog cijene cijele platforme ddr3+i7+x58(tj. popušili su ako im je namijena većinom igranje), nego se samo hvale 3dmarkom kao maX.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 14:28 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

Potaknuo si me na razmišljanje toxic,ako je ovo istina onda vau.

Šta onda ovi sedmaši neće priznat da im amd bolje vrti igre zbog cijene cijele platforme ddr3+i7+x58, nego se samo hvale 3dmarkom kao maX.

to pitaj njih.. ja se necu mjesat u to.. neka pogleda max pa ce vidjet ne izmisljam toplu vodu kolko znamo phenomi imaju vise l2 kesa mozda je zbog toga neznam..

sve u svemu imo sam i7 znam kako radi imam phenom znam kako radi.. ocekivo sam vise kod kloka phenoma.. ali eto moram priznat da je tu intel apsolutni car.

u igrama ti kazem sta je..

benchovi su ionako za intel/nvidiu

a gaming tj sama igra je na strani amda vise nego intela

btw. cinjenica je da i i5 radi bolje u igrama od i7  tako da..

i jos jedna stvar i7 nisu procesori namjenjeni za gaming znaci njihova primarna meta je profesionalni posao..

ovo sve govorim za i7920 lga 1366

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 14:36 (toxic).
15 godina
AMD - procesori

Prodan je TWKR, sve ostalo imam Intel procesore tako da nemogu napravit usporedbu koju hoćeš...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
maXonja kaže...

Prodan je TWKR, sve ostalo imam Intel procesore tako da nemogu napravit usporedbu koju hoćeš...

znaci pobro si masne pare... sad kupi novog phenoma pa testiraj :D:D

15 godina
AMD - procesori

Pa nisu baš masne bile, ali ja zadovoljan...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bilo bi interesanto vidjet i7 vs phenom2 u igrama ali 99,99% sam siguran da i7 dere i na tom polju...
addicted to HD :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice