AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 866.730
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: AMD FX Club
miki12345 kaže...

jel zna neko??

Da sam bliže bi ti pomogao, ali nisam.

Probaj ovako, slikaj mobitelom sve kako je sada da znas spojit nazad.

Uzmi i knjizicu od matične ploče i samo polako korak po korak odspajaj/odvidavaj i znat ćeš gdje šta spojit nazad po slikama. Ako i neznaš u knjižici od matične piše koji je konektor na ploči za što i što tamo ukopčat. Prouči malo jer nije to tako teško nakon šta probiješ led.

Ključ je radit stvari polako i ne silom vuć ništa i sve će biti u redu.

No Guts, No Glory.
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jedino ako ti se javio netko tu sa foruma da dođe do tebe...mislim da ti servisa za tako nešto baš i nema...

EUW: Mn3mica | Steam: Mn3mica
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

neznam, mozda cu probat, kad skinem plocu i hladnjak onda moram staru pastu obrisati sad procesora jel tako?? s cim da je obrisem?

miki12345

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Imaš dosta tutoriala na youtube-u, pa evo baci oko na ovaj:

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
miki12345 kaže...

neznam, mozda cu probat, kad skinem plocu i hladnjak onda moram staru pastu obrisati sad procesora jel tako?? s cim da je obrisem?

Malo alkohola na blazinicu/kuhinjski papir, ako nemaš alkohola rakija će isto poslužit. Aceton ne jer nagriza. Bitno je da se makne to sa procesora u potpunosti, nemoj natopit nego samo lagano na ono s čim čistiš i pobriši sve. Nakon toga sa višestruko premotanim suhim kuhinjskim papirom pobriši jer će grublja površina papira pokupit još kakve nečistoće ako ih ima.

Kada budeš stavljao pastu samo stavi na sredinu procesora količinu da bude kao zrno riže i na sredinu stavi hladnjak. Hladnjak zateži dijagonalno (znači nakon prvog šarafa, zatežeš šaraf na suprotnoj strani ili pinove, tako da se ne podigne).

I to je više manje to. Za sada mi više ništa ne pada na pamet.

No Guts, No Glory.
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pazi samo da ti ne updane pasta u Socket...nebi trebalo biti ništa strašno, ali ja sam izgubio pola kose i hrpu živaca kad mi se to desilo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
D.N.R. kaže...

Malo alkohola na blazinicu/kuhinjski papir, ako nemaš alkohola rakija će isto poslužit.

Šteta rakije... Dovoljno je sa suhom krpicom očistit procesor...

@Mn3mica

nemoj ga još strašit..

Ništa mu neće upast; procesor pusti kako je, sa suhom krpicom poberi staru pastu i stavi hladnjak. Vrlo, vrlo jednostavno.

Malo sile treba kada hladnjak ljepo legne i ideš ga pričvrstit sa gornje i donje strane inače je sve "smooth"...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 14:09 (doktor1).
15 godina
odjavljen
doktor1 kaže...
D.N.R. kaže...

Malo alkohola na blazinicu/kuhinjski papir, ako nemaš alkohola rakija će isto poslužit.

Ma znam :D. Ali bitno da se očisti stara pasta u potpunosti. Ne treba puno.

Pa lakše je očistit cpu dok je socketu nego kad je vani.

No Guts, No Glory.
13 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

@Mn3mica

nemoj ga još strašit..

Ništa mu neće upast; procesor pusti kako je, sa suhom krpicom poberi staru pastu i stavi hladnjak. Vrlo, vrlo jednostavno.

Malo sile treba kada ljepo legne i ideš ga pričvrstit sa gornje i donje strane inače je sve "smooth"...

Nije steta, sa suvim papirom nikad neces skinuti pogotovo ako je stara pasta. Stavi malo i polako skidaj, ne zuri treba vremena da se skine pasta. Prije nego sto pocnes obavezno upali komp nek ti radi nekih 10-15 minuta da se zagrije procesor i PASTA jer je dooosta lakse skinuti cooler od procesora.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
chaselol kaže...

Nije steta, sa suvim papirom nikad neces skinuti pogotovo ako je stara pasta.

Dobro, ja sam kreten i nikada nisam skinuo staru pastu sa jebenom suhom krpicom! Ti mi reci da mi je ostalo stare paste na procesoru jer ako ja kažem da sam SA SUHOM KRPOM POTPUNO ukloni staru pastu to nije istina jer to je nemoguće!

Daj prestani...

15 godina
odjavljen
AMD FX Club

Pa staru pastu koja se stvrdne je dosta teško skinut čak i sa alkoholom. Ja sam znao fen koristit da ugrijem površinu i onda bi to išlo lakše. Ako se pasta nije osušila/stvrdnula onda ju je lako skinut sa običnom krpicom.

No Guts, No Glory.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

hvala vam, a mora se i na hladnjak posebno stavit pasta??

miki12345

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Aj aj, polako :)

Ja nikad nisam skidao pastu sa nečim mokrim, uvijek sa suhom krpom, uvijek sam sve uspio skinuti i sa CPU-a i sa hladnjaka.

Ali siguran sam da i sa alkoholom ide dobro/bolje dolje (unwanted rima :) ).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
miki12345 kaže...

hvala vam, a mora se i na hladnjak posebno stavit pasta??

Nope, samo na CPU. Pogledaj video.

13 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Dobro, ja sam kreten i nikada nisam skinuo staru pastu sa jebenom suhom krpicom! Ti mi reci da mi je ostalo stare paste na procesoru jer ako ja kažem da sam SA SUHOM KRPOM POTPUNO ukloni staru pastu to nije istina jer to je nemoguće!

Daj prestani...

Your tits, calm them you must.

Sve i jedan "guide" kako skinuti pastu preporucuje da se koristi alkohol al' uvijek mora biti jedan pojedinac da kaze suprotno. 

10 godina
chaselol kaže...
doktor1 kaže...

Sve i jedan "guide" kako skinuti pastu preporucuje da se koristi alkohol al' uvijek mora biti jedan pojedinac da kaze suprotno. 

kaj more i piva onda??? Ih piva je prehrambeni artikl .... 

lp

17 godina
chaselol kaže...
doktor1 kaže...

Daj prestani...

Ako guide kaže onda tako mora biti!

Nisam ja nikakv pojedinac.

Ti standardno dolaziš sa svojim stavom i tvrdiš da se neožeš skinut sa suhom krpom, ja tvrdim da može jer sam mnogo puta to radio!

Ali evo, guide preporučuje, jebeš sve drugo kada guide kaže da se preporučuje korištenje alkohola i jer ipak svaki guide kaže da se prepiručuje alkohol..

Jer "in Guide we trust".

EOD, nastavi pametovat...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 14:48 (doktor1).
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

ljudi namontirao sam uz pomoc kolege, radi dobro, de mi recite neki program da pratim temp procesora.

miki12345

4 0 hvala 0
14 godina
miki12345 kaže...

ljudi namontirao sam uz pomoc kolege, radi dobro, de mi recite neki program da pratim temp procesora.

HWMonitor

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within
9 godina
AMD FX Club

Pozdrav ljudi. Imam FX vec duze vrijeme, ali nikako da skontam koja je temp socketa. Evo slika pe probajte pomoci, ne svida mi se temp nort bridg koja blago prelazi 50c, te je li ovaj vrt 1 i 2 vrm, mofseti, te da li je ovo 62c za vrt 1 i 2 visoko. Inace prime95 u toku ss-a je radio vec nekih 40 min. Inace temp priliko gaminga su dosta nize. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 17:46 (xfire975).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
xfire975 kaže...

Pozdrav ljudi. Imam FX vec duze vrijeme, ali nikako da skontam koja je temp socketa. Evo slika pe probajte pomoci, ne svida mi se temp nort bridg koja blago prelazi 50c, te je li ovaj vrt 1 i 2 vrm, mofseti, te da li je ovo 62c za vrt 1 i 2 visoko. Inace prime95 u toku ss-a je radio vec nekih 40 min. Inace temp priliko gaminga su dosta nize. Hvala.

Temperature North Bridhe odnosno TMPIN1 je u redu pošto se on uobičajno zna dosta zagrijati,TMPIN2 prikazuje temperaturu CPU i kod tebe su OK,Package isto OK inače 62c je granica prihvatljivog,Ove VRT zanemari sve u svemu Temp OK prilikom testiranja Prime95,igre su druga priča kao što kaže.Inače dali si izgasio Turbo u Biosu?

9 godina

Znam da je granica za cpu 62c a za socket oko 70c, takode znam da su mi temp ok, medutim neznam koja je temp od ovih prikazanih temp socketa, te me interesuje vr t1 i vr t2, da li su to temp vrm-a i kolika im je gornja granica. Naravno da je turbo ugasen, kako bi inace vcore bio 1.224v.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 19:02 (xfire975).
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ta pitanja bi treblo postaviti AMD inžinjerima jer na neke podatke baš i nisam naišao. Imaš odličnu voltažu za taj takt a chipset se svima grije ko blesav, doslovno se opečeš kad ga takneš. Ne kužim zašto nisu stavili neki pošteniji chipset hladnjak, ja bi čak pristao i na malu zujalicu ko nekad. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina

Ok hvala. Ima li potrebe da skidam pasivce sa ploce te stavim pastu, inace neznam kako to oni fabricki upakuju te sta je ispod pasivaca. Nort bridge je vruc na dodir, hladnjak na vrm-ovima mlak, a south bridge gotovo hladan, pa imam utisak da bi trebalo stavit bolju pastu ili mozda termalnu traku 0,3 ili nesato slicno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 19:18 (xfire975).
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Potpuno ista situacija je i kod mene. Ja sam stavio jedan mali 8 cm vent iznad chipseta tek toliko da malo pirka zrak, nije da ima neke velike koristi ali meni je nekak lakše :D Inače nisam imao nikada problema pa ni dok je u sobi bila ljetna vručina. Sve je skroz stabilno. Neki kažu da pomaže skidanje voltaže na chipsetu što je i logično. U principu montiraj, klokni, zatvori i zaboravi da postoji 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

Potpuno ista situacija je i kod mene. Ja sam stavio jedan mali 8 cm vent iznad chipseta tek toliko da malo pirka zrak, nije da ima neke velike koristi ali meni je nekak lakše :D Inače nisam imao nikada problema pa ni dok je u sobi bila ljetna vručina. Sve je skroz stabilno. Neki kažu da pomaže skidanje voltaže na chipsetu što je i logično. U principu montiraj, klokni, zatvori i zaboravi da postoji 

Naravno da se NB grije visoko ali u principu su matične po defaultu napravljene da to podnesu odnosno sam chipset.Imao isti slučaj sa zagrijavanjem NB (vruče na dodir),pa malo intervenirao kako bi poštedio chipset i matičnu zato sam ja sebi undervoltao CPU/NB Voltage sa 1.175 na 1.050V i NB Voltage 1.100 na 1.000V i time nešto snizio zagrijavanje,usput sredio nešto malo bolji propuh u kučištu i voila.Preporuča se NB undervoltat samo kada proc radi na nekih ~4GHz kod večeg OC nikako preporučljivo und osim ostaviti na default. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 20:50 (3n3m1).
11 godina
AMD FX Club

Možete li mi preporučiti neku solidnu ploču za fx 6300? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Chico12 kaže...

Možete li mi preporučiti neku solidnu ploču za fx 6300? 

gigabyte 970 ud3p

asus m5a97 EVO/PRO

msi 970 gaming

15 godina
neaktivan
MSi naspram ASRocka? Kakva komedija.
Optimizam je nedostatak iskustva.
12 godina
AMD FX Club

misliš AŠRota?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 16:28 (Del_Boy97).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice