Da li je puno na fx 6300 vcore 1.308 volti?
OC-an je na 4.2 Ghz
Imam tx3 Evo..
Vrtio sam prime95 i temperatura nije prelazila 47°C.
OC-an je na 4.2 Ghz
Imam tx3 Evo..
Pa da, neznam jesam li se krivo izrazio ali htjeo sam reć da sve može bit popaljeno. HPC,C&Q,C6,C1 itd. i da opet sve može radit na maksimalnoj frekvenciji kada treba (pomoću onog alata) a kada ne treba se prešalta na profil štednje.
OC-an je na 4.2 Ghz
Imam tx3 Evo..
Sasvim je dosta tih 1.300 za 4.2GHz i nije puno tako da nemaš problema s tim,temperatura je vrlo dobra s obzirom da imaš OC FX6300.
kolega D.N.R., meni i dalje nije jasno cemu taj alat. sve mjere stednje popaljene, turbo ugasen i nikakvih problema. kad idle-a onda idle-a, a kad treba snage onda je full power all the way u trenu bez muke. bez ikakvih alata.
kome procesor throttla, rjesenje je jednostavno. (ili jaci cooler ili smanjiti ocekivanja)
ovak što mislite da je bolje imat upaljene sve ove đinđe u biosu nego to sve lijepo iskljucit.
ja ovaj proc imam na 4.2ghz malo podigunt napon..
što mi preporucate?
@ toxic
sve one điđe miđe meni ne smetaju kod OC, a tako radi od prvog dana. gasis samo Turbo i to je to.
osobno sve opcije u BIOSu stavljam na ON/OFF, ne podnosim kad je nesto na Auto opciji.
moj CPU za 4.2GHz trazi 1.40V +, a na 4.0GHz radi sa 1.33V. kolko tvoj trazi za 4.2GHz
ovak što mislite da je bolje imat upaljene sve ove đinđe u biosu nego to sve lijepo iskljucit.
ja ovaj proc imam na 4.2ghz malo podigunt napon..
što mi preporucate?
Možeš komotno imati uključene opcije: C1E,C6,C&Q,EuP2013 i SVM mod.
LLC držati na High.
Turbo core:isključiti.
Auto OC:isključiti
HPC: isključiti.
IOMMU:isključit osim ako koristiš neki Linux operativni sustav tada je potrebno uključiti.
@ toxic
sve one điđe miđe meni ne smetaju kod OC, a tako radi od prvog dana. gasis samo Turbo i to je to.
osobno sve opcije u BIOSu stavljam na ON/OFF, ne podnosim kad je nesto na Auto opciji.
moj CPU za 4.2GHz trazi 1.40V +, a na 4.0GHz radi sa 1.33V. kolko tvoj trazi za 4.2GHz
1.392v za 4.2 ali stalno mi skace 1.380 na 1.392
@ toxic
Jesil LLc stavio na ultra high
@ toxic
ne
@ toxic
ne
stavi na ultra high i smanji napon još na nekih 1.344-1.35
Pa meni taj alat koristi jer ako mi frekvencije nisu zakucane, znaju tu i tamo varirat i onda su performanse svakakve a ne konstantne. Npr. ako ne stavim high performance i pustim "default" onda imam dosta fps dropova u BF4 ili nekim drugim igrama, + ono bitno je da windowsi imaju čudan način parkiranja jezgri procesora koji i parkiraju više jezgri nego što bi trebali, a ovaj alat ih unparka kada je to potrebno bez editiranja registrija i slično.
@ toxic
ne
stavi na ultra high i smanji napon još na nekih 1.344-1.35
stavim li samo cpu lcc na ultra high ili i nb? ima tisucu i dvije postavke ovaj amd- kod intela je to easy :)
CPU-NB na high
LLC na ultra high ti je kolega napisao, ne na extreme. Ako imaš izbor između high i extreme probaj vidjet kako će na extreme radit i dali će se problemi nastavit.
Pozz,imam fx8350 na Asus M5A97 R2.0 ploci, i jednostavno ako bi htio dizat takt visi od stock-a, tj 4.0ghz jednostavno se smrzne,nakon dan dva, nekad odma.Stavim mu 1.400v na 4.3ghz svejedno se smrzne...dal bi to ploca bila?
I meni se 8320 smrzavo na 4.2ghz taman da stavim 1.45v, a sad ga imam na 4.5ghz 1.41v... U biosu pogasi sve sto koristi bilo kakvo sacuvanje energije i slicno... Evo ti moj bios settings imam slicnu plocu M5A97 Rev2.0 EVO ona je 6+2 ali slicne su
CPU LLC - Ultra 75%
NB LLC - High 50%
CPU current cap. - 130%
VRM spread spectrum - Disable
DRAM - 130%
Cpu multiplier: x22.5
Bus speed: 200mhz
HT Link: Auto
NB Freq: Auto
VCore: 1.4V
Cool'n'Quiet - Disabled
C1E - Disabled
SVM - Disabled
Core C6 State - Disabled
HPC Mode - Enabled
Edit: to mi je stari bios settings, sad mi je malo vislja voltaza i ht link kao i nb freq sam povisio, ali ti stavi na auto za pocetak
Meni je besmisleno držati HPC mod stalno uključenim jer konstatno proc radi na 4.5GHz cijelo vrijeme i kada na računalu ne radiš ništa,time bez potrebe opterečivaš proc,matičnu i komp troši više struje.
Savijet isključi dotični HPC i uključi C&Q,C1 i C6 state mogu biti ugašeni.
Evo probo sam ugasit HPC i upalit C&Q da vidim hoce li biti kakve razlike. Ali clock mi je i dalje na full brzini, stavio sam c&q na always enabled
Bacite oko na overclockers.net za guidr sta i kako upaliti/ugasiti za fx seriju i to ljudi stavljaju screenshote biosa korak po korak :)
Evo probo sam ugasit HPC i upalit C&Q da vidim hoce li biti kakve razlike. Ali clock mi je i dalje na full brzini, stavio sam c&q na always enabled
To ti je garant jer si napon namjestio na manual i samo odredio vrijednost, zbog toga je 24/7 proc na tom naponu i maksimalnoj frekvenciji, C&Q ne utjece na clock dok su ti postavke takve (znam iz prve ruke). Ako zelis da C&Q radi kako spada, stavi cpu voltage na offset mode i overclockaj na taj nacin (po meni cak i bolji), samo stavis predznak (u tvom slucaju +) prije podesavanja offset vrijednosti. Zeljeni load napon dobivas na principu stock voltaze + offset value (ili minus ako zelis undervoltat). C&Q ce proradit i frekvencija automatski pada kad je proc idle i napon skupa s njom na cca 0.9 V. Evo ti guide detaljniji u slucaju da ne kuzis bas iz mog posta.
Btw bi li mi mogao reci koliko ti CPU LCC na 75% overvolta proc pod prime95 ako nije problem, na mojoj m5a97 r2.0 koja nema kontrolu postotka LCC-a napon se dize sa standarnog load napona za otprilike 0.04 do 0.05 V (npr sa 1.364 na 1.404 V) dok vrtim p95 blend ili small ftt, pa bih zelio odrediti kojem postotku u EVO verziji ploce odgovara LCC na ovoj ploci.
To ti je garant jer si napon namjestio na manual i samo odredio vrijednost, zbog toga je 24/7 proc na tom naponu i maksimalnoj frekvenciji, C&Q ne utjece na clock dok su ti postavke takve (znam iz prve ruke). Ako zelis da C&Q radi kako spada, stavi cpu voltage na offset mode i overclockaj na taj nacin (po meni cak i bolji), samo stavis predznak (u tvom slucaju +) prije podesavanja offset vrijednosti. Zeljeni load napon dobivas na principu stock voltaze + offset value (ili minus ako zelis undervoltat). C&Q ce proradit i frekvencija automatski pada kad je proc idle i napon skupa s njom na cca 0.9 V. Evo ti guide detaljniji u slucaju da ne kuzis bas iz mog posta.
Btw bi li mi mogao reci koliko ti CPU LCC na 75% overvolta proc pod prime95 ako nije problem, na mojoj m5a97 r2.0 koja nema kontrolu postotka LCC-a napon se dize sa standarnog load napona za otprilike 0.04 do 0.05 V (npr sa 1.364 na 1.404 V) dok vrtim p95 blend ili small ftt, pa bih zelio odrediti kojem postotku u EVO verziji ploce odgovara LCC na ovoj ploci.
Da manualno sam namjestio voltaže tako mi je nekako prakticnije i tako sam navikao jos od phenom II... Znam ovo za offset, probat cu jednom kao i ovo za LLC, neznam, koliko sam ja cuo nema beda sto radi na full brzinama cijelo vrijeme, nit se pregrijava a i load mu je trenutno 1%, tako da ako je hladan i ne preopterecen ne vjerujem da mu smeta sto konstantno radi na 4.5, kako su prije kompovi vecina je radila cijelo vrijeme bez downclocka kod idlea... Jedino to struje sto trosi ali koliko sam gledao to je minimalna razlika
evo i mene u clubu sa svojim fx 8370 :)
sve je super, al jedina zamjerka je tak hladnjak i ventilator koji kad igram zahtjevne igre se cuje po cjeloj kuci! :/
gledao sam cijene , dosta oke se nadu do 200kn, efikasnost nisam citao al meni se cine oke, al za sad nemogu jer sam sve potrosil na slaganje racunala :)
Kako bi rekli "strpljen spašen"
tako nekako, e ak mozda znas, ja sam stavil hladnjak sa termalnom gore i zasarafil to, i onda nakon 2 dana(nije radio jer sam cekao druge komponente) vidim da mi zica od coolera malo zapela pa sam uzimao hladnjak dole, i sad se valda termalna unistila, pa ak bi to bilo dobro kupit novu i zamjenit?
Kazu da to posto je frisko namontirano pa skidano ne utjece puno na temp ali moje pravilo je svaki put kad skidam coler nova pasta ide.
ee to sam procital, svako skidanje hladnjaka nova termalna jer dolazi zrak unutra, dobro kupit cu nekvu, mozda bude sto bolje. :)
Kupi neku kvalitetniju tipa MX-2, MX-4