AM3 procesori na AM2 ploce

poruka: 12
|
čitano: 9.863
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
AM3 procesori na AM2 ploce?

E ovako zanima me dali neki am3 procesor moze na am2 maticnu plocu dali ce tu biti ikakvih problema !

Sory ako ponavljam temu i nemojte se smijati jer stvarno ne znam !Osmijeh

Npr : CPU AMD Phenom II X4 810 BOX, 2.6GHz, SckAM3 i ploca MB Gigabyte MA790X-UD4, sAM2, AMD 790X

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

AM3 procesori mogu ići na AM2 ploće,ali obrnuto nemože

beži bre dabre idu kobre....ma ko bre idu?...ma kobre dabre....kobre?da bre
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

može ić ali moraš pazit na ovo dvoje:

* If you install AMD AM3/ AM2+ CPU on AM2 motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM3/ AM2+ CPU will not be impacted. Please refer "CPU Support List" for more information.
* DDR2 1066 is supported with combination of AM3/ AM2+ processors and qualified memory modules, please refer "Memory Support List" for detail memory support information.

Nije mi se dalo radit prijevod al shvatit ćeš sam.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 1:39 (Spank Master).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
RE: AM3 procesori na AM2 ploce?

Uvijek je najsigurnije provjeriti kod proizvođača... točan model, revizija, bios i sve ostalo piše. (ukratko, može)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran

a kolko to smanjenje ht utjece na performase

amd-ati
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: AM3 procesori na AM2 ploce

-začuđujuće malo (bar ne onoliko koliko nas uvjeravaju da je novo-brže).

Kompijuter lakše diše, kod top modela, jaka VGA, puno RAMa su vidljivije razlike, ali svaki noviji CPU/RAM/itd.. je nešto brži, pa i kompletan sistem. ('odoka' 5%) što je možda više posljedica neke druge komponente.. -Zapravo količina keša je tu važna, tj što je sporija periferija, potreban ti je veći keš, ako se pristup periferiji ubrza, (teoretski) je keš nepotreban.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Morati ces flashati BIOS.Ja sam prije par dana uzeo AMD Phenom x3 na tu maticnu i nije uopce pokazivalo sliku dok nisam flashao BIOS:

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Mislim da je ta matična zapravo AM2+, tako da se to ne odnosi na nju. Jedina razlika je u RAM-u, DDR2 umjesto DDR3.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina

e a am2 proc na am2+,am3 mbo?jel ide ikako?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  glupo pitanje sve mi se cini

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2009 0:18 (ludimata).
16 godina
odjavljen
Na AM3 ploču ide samo AM3 procesor, jer AM2 i AM2+ procesori nemaju DDR3 kontroler.
MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Što znači "AM3 CPU ready"?

Hvala!

znaci da na tu plocu moze ici AM3 procesor

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Što znači "AM3 CPU ready"?

Hvala!

procesori namijenjeni socketu AM2 ne mogu u maticne ploce sa socketom AM3 zato sto imaju integriran samo DDR 2 kontroler. procesori namijenjeni socketu AM3 mogu u ploce sa socketom AM2+ jer (osim sto je minimalno promijenjena pin konfiguracija izmedju AM2 i AM2+) imaju unutar procesora integrirana 2 neovisna memorijska kontrolera od kojih jedan moze funkcionirati sa DDR2, a drugi sa DDR3 memorijom.

http://en.wikipedia.org/wiki/AM3

http://en.wikipedia.org/wiki/AM2%2B

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice