AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 463.689
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
anas kaže...
Dajte ugasite ovu temu, koliko me zeznula i sama tema se osramotila ne zelim je vise gledati 3 mjeseca nisam zelio kupiti komp zbog bulldozera i sad na kraju sam bio primoran kupiti i5 2500k

Nisi, kupi phenoma,  a 1000kn razlike daj za grafičku :D

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
neaktivan
anas kaže...
Dajte ugasite ovu temu, koliko me zeznula i sama tema se osramotila ne zelim je vise gledati 3 mjeseca nisam zelio kupiti komp zbog bulldozera i sad na kraju sam bio primoran kupiti i5 2500k

potpis,doduse,mene je zanimao sam novi proc i maticna...

Nemam potpis jer sam nepismen...
14 godina
neaktivan
Jurky kaže...
djigibao kaže...

Evo super videa by Linus u kojem je usporedio Asus plocu i MSI i razrijesio sve nedoumice+test vs. i5 2500k

AMD Bulldozer FX-8150 vs Intel Core i5 2500K

Svakako pogledati!!!

2500k/2600k uparen sa jednom dobrom P67/Z68 Asus-icom i dobrim hladnjakom i ostavljas AMD-ove FX-ice i njegove jezgre u prasini...

zapravo jedan stari i7 920 will do the job.. neznam zasto se uopce bully usporedjuje sa sandyem?lol

xfact
15 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

mislim da je slicna situacija bila i sa HD6xxx serijom. 6970 je isla na 480-tku, i dobila je mozda za par posto, ili ona nju, kako gdje, a iza ugla je Nvidia progurala 570-tku, i 580-tku pa su se zeznuli.I u ovom slucaju su krenuli s usporedbom na Nehalem i Gulftown procesorima, pa su se i sa time zeznuli....di je jos to do SB-a....

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
elina08 kaže...

Izgleda da FX procesori nisu 100% stabilni ni na stock-u

AMD Bulldozer , can it get even worse?

Hmmm, pa mislim da može, npr da procesori masovno počnu crkavat nakon 2 tjedna korištenja... Malo previše senzacionalistički naslov od blogera koji za cijelo svoje overclockersko vrijeme nije nikad doživio 101 error code a upravo je 101 (uz 124) najčešći error code na 1366 platformi koji znači premali napon procesora što mu je netko u komentarima i napisao...

Ako raznim forumašima radi sve ok na 4.6+ i nitko se ne žali moja pretpostavka je da na stocku u nekoj konkretnoj situaciji turbo napravi problem, tj. vjerojatno promjena power statea pojedinačne jezgre prilikom dizanja ili spuštanja frekvencije zblesira jezgru ili modul i nekakav update biosa ili agese će riješiti problem... Pitanje je jesu li sami mogli istražiti problem, ubiti turbo, prebaciti power profil u winsima iz balanced na high performance pa da vide da li se i onda događa isto, ne samo omg nešto zahebava, može li gore?

Svjedoci smo inicijalnog fušeraja iz AMD-a, to svakako, tek nakon izlaska bagera izlaze kvalitetniji biosi, gro ovih recenzenata je dobilo es primjerke na test što se inače ne radi, ok, brzopletost ih je koštala i razočarali smo se u bagera, očekivali smo više ali sad svaki problemčić pretvarati u smak svijeta je pretjerivanje

clock2much
14 godina
neaktivan

Overclocker bez 101 error BSOD-a je ko vozac motora koji nikad nije ni s bicikla pao. Sacuvaj me boze takvih :))

2 0 hvala 0
17 godina
Cele303 kaže...
elina08 kaže...

Izgleda da FX procesori nisu 100% stabilni ni na stock-u

AMD Bulldozer , can it get even worse?

Hmmm, pa mislim da može, npr da procesori masovno počnu crkavat nakon 2 tjedna korištenja... Malo previše senzacionalistički naslov od blogera koji za cijelo svoje overclockersko vrijeme nije nikad doživio 101 error code a upravo je 101 (uz 124) najčešći error code na 1366 platformi koji znači premali napon procesora što mu je netko u komentarima i napisao...

Ako raznim forumašima radi sve ok na 4.6+ i nitko se ne žali moja pretpostavka je da na stocku u nekoj konkretnoj situaciji turbo napravi problem, tj. vjerojatno promjena power statea pojedinačne jezgre prilikom dizanja ili spuštanja frekvencije zblesira jezgru ili modul i nekakav update biosa ili agese će riješiti problem... Pitanje je jesu li sami mogli istražiti problem, ubiti turbo, prebaciti power profil u winsima iz balanced na high performance pa da vide da li se i onda događa isto, ne samo omg nešto zahebava, može li gore?

Svjedoci smo inicijalnog fušeraja iz AMD-a, to svakako, tek nakon izlaska bagera izlaze kvalitetniji biosi, gro ovih recenzenata je dobilo es primjerke na test što se inače ne radi, ok, brzopletost ih je koštala i razočarali smo se u bagera, očekivali smo više ali sad svaki problemčić pretvarati u smak svijeta je pretjerivanje

A čuj bez pretjerivanja i prenaglašavanja, nije zanimljivo takva je situacija na Internetu oko bilo čega mnogi samo na taj način mogu privuč pažnju tak to ide danas.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina

Video u kojem FX 8150 3.6 OC@4.6 dostize razultate i7 2600k@3.4

AMD FX-8150 Bulldozer 8 Core Overclocking

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://store.ovi.com/content/203306
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Video u kojem FX 8150 3.6 OC@4.6 dostize razultate i7 2600k@3.4

Taj bulldy + high end cooler koji ga je sposoban hladiti kostaju kao jedan 2600k {#}

Ofc.
15 godina
djigibao kaže...

Video u kojem FX 8150 3.6 OC@4.6dostize razultate i7 2600k@3.4

Bez obzira na to što je BD relativno loš ispao očekivao bih da će mu 35% veća frekva od 2600K ipak donijeti i prednost u rezultatima. A ono - šipak.

Dakle kao što kaže i kolega BD+solidna MB su ionako malo jeftiniji od 2600K i solidne Z68/P67 ploče. A BD-u još treba povrh toga i dobar hladnjak da bi dostigao stock 2600K.

14 godina

Evo čitam sad malo na overclocks.net forumu o FX-u, i bome stvari se čine puno bolje nego sa ovim predserijskim chipovima koje su imali novinari na testiranjima. Ljudi clockaju sa lakoćom preko 4.0Ghz i to sa naponima od 1.3V ( neki čak i sa manje tvrde da je full stabilno ) !!!! To znači da lako prestiže i5 2500K i dostiže lagano i 7 2600K bez suludih napona i sulude potrošnje. Ovo baca novo svjetlo na FX CPU. I dalje ukupna slika nije sjajna, ali mi sad izgleda puno bolje.

14 godina
neaktivan

Da, ali ni i5 2500k kao i i7 2600k ne podržavaju overclocking.

15 godina
neaktivan
I smell sarcasm.
14 godina

A šta sam ja napisao gore. Pročitaj prvo pa komentiraj. Rekoh u postu da je to malo bolja slika, ali  da i dalje nije dobra kako se mislilo tokom godine da će biti po pitanju performansi.  Komentirao sam zato što ako je to tako kako ljudi kažu, onda znači da možeš imat FX na 4.5Ghz a da netroši struje ko blesav.

15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

pa da jer kad procesor 2500k/2600k radi na 4.8-5.0 (ovisno o primjerku) sa naponom manjim od granice normalnog po intelu 1.375V to i ne treba zvati overclock nego stock....

Google is your friend
14 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Ranko Kukumar kaže...

pa da jer kad procesor 2500k/2600k radi na 4.8-5.0 (ovisno o primjerku) sa naponom manjim od granice normalnog po intelu 1.375V to i ne treba zvati overclock nego stock....

vise ni sami neznaju na kaj da se izvuku.. ali spasa nema.. envy bridge ce doc kao slag na tortu..

xfact
17 godina

lol ovdje bi pola ljudi bilo sretno da amd propadne, a onda sretno svima nama sa cijenama.da bog da se izvuku inače smo svi pušiona.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 12:33 (sokre).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
sokre kaže...

lol ovdje bi pola ljudi bilo sretno da amd propadne, a onda sretno svima nama sa cijenama.da bog da se izvuku inače smo svi pušiona.

naravno da nebi samo ljudi govore kak realno stvari stoje 

cemu hvaliti amd kad su sranje napravili i sami sebe pokopavaju 

14 godina
neaktivan
sokre kaže...

ni najmanje ali onda netreba govoriti nesto sto nije..

xfact
17 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
sokre kaže...

naravno da nebi samo ljudi govore kak realno stvari stoje 

cemu hvaliti amd kad su sranje napravili i sami sebe pokopavaju 

Ljudi to malo ili neki jako krivo shvačaju,{#} pa nije AMD samo Bager procesori i to je to ko da ništ drugo ne postoji i nemaju baš ništ osim njih cista pustinja.{#}{#}

AMD ima i druge procesore u paleti i opet treba ponovit, da je APU kod njih daleko najbitniji segment danas a i ubuduče kak to da nije AMD propal dok nije nit bilo Bagera kaj se to dogodilo zapravo jel{#}.Prve Bagere je AMD malo sprčkal i kaj sad, ide se dalje bit če pokrpano i popravljeno te dorađeno ko obično sve ide svojim tokom u ovakvoj situaciji i sve ok nema panike.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 19:45 (rambox).
15 godina

evo  zanimljiv game test sa TweakTown-a , FX8150@4,6   vs   2600k@5,2

http://www.tweaktown.com/reviews/4350/amd_fx_8150_bulldozer_gaming_performance_analysis/index1.html

pa i nije tako loše ,ako stavimo potrošnju Bullyja sa strane :)

p.s. isprika ako je već bilo

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 18:40 (vrx).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

bilo bilo, al uz povecu kolicinu offtpica, moguce je da su neki clanovi jednostavno previdjeli pa neka nadoknade {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ljudi molim vas za pomoć da ne otvaram novu temu pa da vas pitam:

Za 2-4 mjeseca bi si trebao složiti novu konfiguraciju do nekih 7000kn pa me zanima dali mi se više isplati kupiti x4,x6 ili ovaj najnoviji x8 procesor?

Računalo mi je potrebno za gaming i mnogo renderanja videa.. (od Sony Vegasa do RealFlow-a..)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Za 2-4 mjeseca bi si trebao složiti novu konfiguraciju do nekih 7000kn pa me zanima dali mi se više isplati kupiti x4,x6 ili ovaj najnoviji x8 procesor?

Računalo mi je potrebno za gaming i mnogo renderanja videa.. (od Sony Vegasa do RealFlow-a..)

Isplati ti se kupit 2500k, za te pare osobno ne bih isao na AMD.

Ofc.
15 godina
Cromaki kaže...

Najbolje da se javis za 4 mjeseca kada ces kupovati konfiguraciju i kada ces imati lovu pored sebe....a i u ta cetiri mjeseca ce se neke stvari sigurno promjenit pa je bezveze sada ti bilo sta savjetovat.

Onda to vise nece biti "najnoviji x8 procesor", a i izbor svega ce biti veci te ce sigurno doci i do mijenjanja cijena....kako to vec i ide kod hardveraja.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan

i7 2600k je brzi od fx8.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 16:50 (traktorista).

3 10 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hahahhahahahahahahaha, fake da ne moze biti veci {#} istovremeno na slici fx8120 sa vecim clockom a za 10pts manjim scoreom XD

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 16:06 (xyan).
Moj PC  
11 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
a pa da.... nice try :D
http://bambytalica.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

Hahahhahahahahahahaha, fake da ne moze biti veci {#} istovremeno na slici fx8120 sa vecim clockom a za 10pts manjim scoreom XD

ovo je sigrno na win 9 sp3....{#}

jedino sto mi je upalo u oko jest da je skoro subzero hladjenje potrebno za 4.8...{#}

Google is your friend
14 godina
neaktivan
Jurky kaže...
xyan kaže...

ovo je sigrno na win 9 sp3....{#}

jedino sto mi je upalo u oko jest da je skoro subzero hladjenje potrebno za 4.8...{#}

yes its a disaster..

xfact
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice