1055t

poruka: 29
|
čitano: 1.871
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
1055t

Poz. Sry šta otvaran temu oko već miljun puta spomenutog procesora al kasna je ura i tesko se snalazit po forumu, ima miljardu tema. A sad pitanje: može li mi ko kazat kako cu "Enable-at" turbo core i da li ona po "defaultu" radi na ovom preocesoru.? Ostatak konfe vidi pod moj pc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 1055t
Hedrick kaže...

Poz. Sry šta otvaran temu oko već miljun puta spomenutog procesora al kasna je ura i tesko se snalazit po forumu, ima miljardu tema. A sad pitanje: može li mi ko kazat kako cu "Enable-at" turbo core i da li ona po "defaultu" radi na ovom preocesoru.? Ostatak konfe vidi pod moj pc.

Mislim da je na stocku uključena,a inače se pali/gasi u biosu pokraj C&Q

15 godina
neaktivan
1055t

Ima li itko iskustva u overclockiranju ovog procesora, preko AMD Overdrivea i kako postavit postavke za nekih 3,5ghz? Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
1055t

malo youtube, imas tutoriala dosta.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Hedrick kaže...

Ima li itko iskustva u overclockiranju ovog procesora, preko AMD Overdrivea i kako postavit postavke za nekih 3,5ghz? Hvala.

vidim da imaš ovu novu asrokicu, možeš otići u njen bios i za početak uključiti ako se nevaram turbo 30 opciju, nisam sigr ali bi ti to trebalo direktno donjeti te performanse ako uključiš 30%. i jedna će ti jezgra raditi na 3.9ghz ako ti ostane turno uključen.

koji hladnjak imaš? meni su sa stock hladnjakom temp ludovale heh

a overdrive je recimo mene zezao, smrzavao komp tako da sam od njega odustao za sada...

www.gricni.com
15 godina
neaktivan
sokre kaže...
Hedrick kaže...

vidim da imaš ovu novu asrokicu, možeš otići u njen bios i za početak uključiti ako se nevaram turbo 30 opciju, nisam sigr ali bi ti to trebalo direktno donjeti te performanse ako uključiš 30%. i jedna će ti jezgra raditi na 3.9ghz ako ti ostane turno uključen.

koji hladnjak imaš? meni su sa stock hladnjakom temp ludovale heh

a overdrive je recimo mene zezao, smrzavao komp tako da sam od njega odustao za sada...

Idle Idle
Pod Opterećenjem Pod Opterećenjem
17 godina
1055t

jesi li pokušao u biosu uključiti onu opciju da ti digne system performance 30%?

www.gricni.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sokre kaže...

jesi li pokušao u biosu uključiti onu opciju da ti digne system performance 30%?

Nope. Oće li mi to utjecat na memoriju?

17 godina
1055t

da mislim, prije dan dva sam to napravio ali nisam niti provjeravao memoriju tako da ti nemgu sa sigurnošću reći...

www.gricni.com
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
sokre kaže...

da mislim, prije dan dva sam to napravio ali nisam niti provjeravao memoriju tako da ti nemgu sa sigurnošću reći...

Ajde onda mi još samo reci di mogu provjerit brzine memorije pa ću probat.

16 godina
1055t

Pa dobro ekipa dali ste vi vidjeli njemu fan speed..14 k okretaja,nema teorije.

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Dakle da ne diram?

17 godina
1055t

samo pazi na temp sa stock hladnjakom, kad sam uključio 30% opciju počeo sa OCCT testiranjem  temp. mi je jako brzo otišla preko 61-62°C tako da sam stopirao to. moram ubost pravi hladnjak ovaj stock ih nemože držati u razumnim granicama, mislim da bi sa 25% bio negdje do 60°C...ali sam odustao od toga dok se ne neabavi kakvo pošteno hladilo...

www.gricni.com
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Hedrick kaže...
sokre kaže...

Ajde onda mi još samo reci di mogu provjerit brzine memorije pa ću probat.

možes sa cpu-z

Fake_Alert kaže...

lol meni pokazuje 51k sada lol

edit: evo slike

www.gricni.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:25 (sokre).
15 godina
neaktivan
sokre kaže...

samo pazi na temp sa stock hladnjakom, kad sam uključio 30% opciju počeo sa OCCT testiranjem  temp. mi je jako brzo otišla preko 61-62°C tako da sam stopirao to. moram ubost pravi hladnjak ovaj stock ih nemože držati u razumnim granicama, mislim da bi sa 25% bio negdje do 60°C...ali sam odustao od toga dok se ne neabavi kakvo pošteno hladilo...

Nije ovo stock, iman Cooler Masterov hladnjak al stvarno neznan koji model. Kutije više neman pa neman di vidit, al šta je kolega gore naveo on se ne vrti na više od 15k okretaja...pa tako da ću ovo ostavit na defaultu dok ne nabavin bolji cooler. Hvala na savjetima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:23 (Hedrick).
17 godina
Hedrick kaže...
sokre kaže...

Nije ovo stock, iman Cooler Masterov hladnjak al stvarno neznan koji model. Kutije više neman pa neman di vidit, al šta je kolega gore naveo on se ne vrti na više od 15k okretaja...pa tako da ću ovo ostavit na defaultu dok ne nabavin bolji cooler. Hvala na savjetima.

gle možeš pokušati, pa ako ti temp krene preko 60°C zaustavi testiranje i vrati na standardne postavke...

www.gricni.com
15 godina
neaktivan
sokre kaže...
Hedrick kaže...
sokre kaže...

gle možeš pokušati, pa ako ti temp krene preko 60°C zaustavi testiranje i vrati na standardne postavke...

Ma ima sam stock cooler al nisan tia da mi komp poleti...a buka je ravna onoj od Jumbo Jeta. Nabavit cu bolji cooler.

17 godina
1055t

btw koji bios imaš? asrock je izbacivao poboljšanja što se tiče cpu venta...

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=890GX%20Extreme3&o=BIOS

ja sam trenutno na ver.2.30 baš zbog toga

www.gricni.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:38 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sokre kaže...

btw koji bios imaš? asrock je izbacivao poboljšanja što se tiče cpu venta...

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=890GX%20Extreme3&o=BIOS

Nisam još to napravia strah me Smijeh

17 godina
1055t

hehe a gle ako to baš u pola posla nestane struja to je stvarno onda viša sila...

a stvarno je prejednostavno na ovo ploči...

skineš instant flash verziju biosa, pukneš ju na usb stick koi mislim treba biti u fat32 formatiran, odeš u bios odeš mislim na asrock instant flash, prepozna ti stick sa biosom i sve sam odradi... imaš uputstva na onom linku nikakav problem

ja sam recim skinuo i originalni bios i stavio ga na drugi usb stick ako što krene naopako da mogu odmah pokušati vratiti stari...

www.gricni.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:45 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
www.gricni.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:48 (sokre).
15 godina
neaktivan

Ma 50kn gore-dole a svejedno sam u Splitu ako oću priko AMD-a onda me poštarina izađje taman te razlike...

17 godina
1055t

istina, nisam provjeravao lokaciju...

www.gricni.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
1055t

Ako mislis OC-at onda ti ne gine after market cooler,zato sto s stocom(smecem) nemozes OC-at,mozes ali je to toliko sranje od coolera da jedva hladi i ima puno prasine i vrti se ko turbina..OC=After market cooler..Drugo,valjda ti je na stock cooleru otisao senzor za regulaciju brzine ili na maticnoj,ovisi.

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
1055t

neshvacam sokre, kazes da ti je poceo prelazit 60 i ti si ga gasio, pa sto je to 60c , pusti ga slobodno do 80, ja bi ga osobno gasio kad pocne prelazit 80, neznam zasto panicarite, kao da je 60c neka visoka temp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
1055t

Proc se sam gasi na određenoj temperaturi, nemožeš ga temperaturom shebat.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
1055t

istina, kad sam išao na 4ghz taman sam imao vremena za validaciju dok me nije bubnuo van...ali nema tako visoko bez poštenog hlađenja niti ću ga tjerati...za sada neka se odmaraSmijeh

www.gricni.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

neshvacam, termalna zastita bi se trebala moc izgasit u biosu , ali temperatura bi mu trebala skodit tj smanjivat zivotni vijek ko i svim drugim komponentama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice