http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Precision-M6600-Notebook.65764.0.html
Ovo je review modela sa nVidia karticom i puno jacim procesorom.
Specifikacije:
CPU: Intel i7 2720qm, 2.2ghz
RAM: 2x4gb ddr3 1600mhz (još 2 slobodna slota)
GPU: ATI FirePro M8900 2gb ddr5 (ekvivalent radeonu 6970m) Nema Enduro.
HDD: Seagate 750gb 7200rpm (ST9750420AS)
LCD: 17.3" 1920x1080, LG panel.
WIFI: Intel n6300, 3x3
Bat: 9 čelija, 97wh (97%) traje izmedju sat i pol (ako cijelo vrijeme cpu nešto konkretno vrti) do 3 i pol sata
(piskaranje u wordu/excelu + pisanje mailova na cca 30% brightnesa + wifi) ovisno o tome što se radi.
Dodatno:
240w adapter, docking station sa dodatnim 90w adapterom. Američka tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem.
Kupljen u SAD, jamstvo (i djelovi i ruke) ima u hrvatskoj u trajanju jos 2 godine i 4 mjeseca
što mogu potvrditi radnim nalogom jer je mjenjan lcd panel, sam panel je zamjenjen zbog "titranja" pozadinskog osvjetljenja kad bi se smanjilo na 10%.
Zamjenjena stock pasta sa mx-4.
O samom laptopu iz uporabe:
CPU kompletno vrijeme radi u turbo modu i pleše između 2.6 i 3.0ghz prilikom opterečenja sve 4 jezgre,
ako su samo jedna ili 2 opterečene radi na max turbo taktu kompletno vrijeme.
Maksimalne temperature koje sam zabilježio u BF3MP su: 80ak za cpu (prilikom rada na 2.9ghz prema HWinfo logu), graficka došla do 79. Prilikom sobne temperature od nekih 28C bez cooling pada. U nijednom trenu nikakvog throttlanja nije bilo, niti cpu niti gpu. Ako se cpu zakljuca na 2.2, znaci ugasi se turbo, temperatura nebi prelazila 75 (i za cpu i gpu). Hocu samo reci da ima odlicno hlađenje :)
Kuciste je magnezijsko. Od unutrašnjih portova oba 2.5" slota su sata3, mSata i dvd bay su sata2, wwan port slobodan. 2x usb 2.0, 2x usb 3.0, DP, HDMI, VGA, card reader, gigabit mreža. Nikakvih neispravnosti niti oštećenja nema.
Ide sim na procjenu, jer planiram nabaviti isto neki workstation samo 15.6", pa me zanima za kolko otprilike ide.